Liga Europy

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

Re: Liga Europy

#3001 Post autor: Scypion » 28 sie 2014, o 21:00

monisia2812 pisze:Było blisko,ale coz...Komentarz mojego chopa:metalist słaby jak żeście z nimi nie wygrali?
szczewa nawet nie miałyby szansy z nimi zagrać. jakby mi ktoś tak w doma durch pi***olił to chyba bych cały czos na rybach siedzioł...

Awatar użytkownika
79Świony
Kontakt:

#3002 Post autor: 79Świony » 28 sie 2014, o 21:02

a płaczki ze warsiafy dali swoje.je*** legie!

scaneRboy
Kontakt:

#3003 Post autor: scaneRboy » 28 sie 2014, o 21:03

Jestem zadowolony i dumny.

Na jednej z pierwszych stron napisalem, ze ciekawi mnie droga, ktora przeszla nasza druzyna od czasu Victorii Pilzno. Nie trzeba wielkiej analizy, zeby widziec, ze poszlismy bardzo daleko do przodu. Jesli w ciagu nastepnego roku postep bedzie sie dokonywal w takim tepie, czekaja nas piekne dni.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
ryszardczaban
Kontakt:

#3004 Post autor: ryszardczaban » 28 sie 2014, o 21:05

Cóż prezentu na moje 48 urodziny nie było,ale wstydu ,,niebiescy''nie przynieśli i za to należą się im słowa pochwały i gratulacje za to co osiągnęli tego lata w kwalifikacjach do Ligi Europy.
Kto by mógł przypuszczać,że drużyna Jana Kociana będzie dosłownie o krok od sprawienia naprawdę mega sensacji,no bo jak inaczej nazwać by można wdarcie się biednego Ruchu do grupowych rozgrywek Ligi Europejskiej kosztem mającego dziesięciokrotnie wyższy budżet Metalista Charków?
Nikt w to nie wierzył poza najwierniejszymi kibicami,którzy są na dobre i na złe z ,,niebieskimi'',którzy poświęcają każdą wolną chwilę tylko po to,by swym dopingiem wspomóc piłkarzy Ruchu w najodleglejszych zakątkach nie tylko Polski,ale i Europy.
Mam taka nadzieję,że ta przygoda ,,niebieskich''z kwalifikacjami do Ligi Europy przyniesie korzyści w postaci:
-większego boiskowego doświadczenia młodych piłkarzy-mam na myśli Włodykę,Szewczyka,Efira,Babiarza,Dziwniela,Kamila Lecha,Krzysztofa Kamińskiego
-wreszcie otworzy oczy włodarzom Chorzowa i Górnego Śląska,że ten klub potrzebuje swego stadionu na Cichej 6-choćby takiego samego jakim dysponuje Piast Gliwice,a gdzie swe mecze w kwalifikacjach do Ligo Europy rozgrywali piłkarze Ruchu.
Powtarzam to niczym mantrę,że w bardziej cywilizowanych krajach europejskich o taki klub z takimi tradycjami,tak grający jak równy z równym z silniejszymi rywalami na europejskich boiskach dbałoby się niczym o najcenniejszy skarb-tu niestety klub zostawiony jest samemu sobie.
Mój pierwszy mecz Ruchu 25 września 1977 roku Ruch Chorzów-Górnik Zabrze 1-1 (0-1) na Stadionie Śląskim.
Mój pierwszy mecz na Cichej 6 2 września 1979 roku Ruch Chorzów-Legia Warszawa 3-2(0-1)
I jak tu nie kochać takiej drużyny,która po 50 minutach przegrywa 0-2,a wygrywa mecz 3-2
Wygrywanie wpisane jest w DNA Ruchu Chorzów i moje.
Pierwszy wyjazd 3 maja 1980 Górnik Zabrze-Ruch Chorzów 1-1 (1-0).
Pierwszy mecz europejskich pucharów oglądany na Cichej 6 1 października 1979 roku Ruch Chorzów-BFC Dynamo Berlin 0-0 I runda Pucharu Europy Mistrzów Krajowych edycji 1979/80.

Młody_Wariat
Kontakt:

#3005 Post autor: Młody_Wariat » 28 sie 2014, o 21:06

Szkoda zmarnowanej szansy. Liczyłem w końcówce na karne i KAMYK show, niestety nie udało się. Dzięki panowie za walkę , w dwumeczu wcale nie wygladało to zle, ale trzeba popracować nad skutecznością. W meczach z takimi przeciwnikami czasami w meczu może być tylko jedna, bądz dwie okazje do strzelenia gola , i trzeba je wykorzystać. Drużyna z Charkowa nie taka straszna , i przy odrobinie szczęścia , ktore niewątpliwie było przy nas w poprzednich spotkaniach, mogliśmy awansować i sprawić tym samym , ze Ukraińska drużyna mogłaby "błyszczeć" w tym sezonie jedynie na swoim krajowym podwórku. Dzięki za fajną przygodę w LE i za walkę w każdym spotkaniu. Pozdrawiam wszystkich

adamo_R

#3006 Post autor: adamo_R » 28 sie 2014, o 21:06

Na wstępie trzeba pogratulować naszym zawodnikom. To był dobry mecz, zabrakło sprytu, łutu szczęścia, takiego co był z nami od samego początku występów w kwalifikacjach europejskich. Dziś pomimo odpadnięcia, jestem po meczu spełniony, jestem zadowolony że mogłem uczestniczyć w tej przygodzie naszego Ruchu, w pucharach europejskich.
Walczyliśmy na ile umieliśmy, wstydu nie przynieśliśmy. Moje niebieskie serce rosło z każdą minutą dzisiejszego meczu. Ktoś tu na forum napisał (dawno temu) że awansujemy do fazy grupowej, co od razu został sponiewierany. Sam nie wierzyłem w cokolwiek, a o zajściu tak daleko, do 4 rundy i walka w ostatnim meczu to dla mnie było sci - fi.
Fantastyczny czas. Jasne jestem rozgoryczony, ale wiem ze to szybko minie, bo już kolejna ligowa kolejka się szykuje.

Musimy się szybko ogarnąć i podołać innemu zadaniu. Myślę o obronieniu 3 miejsca w tym sezonie. To minimum.
Janek Janek Kocian lololololo, Janek Janek Kocian lolololololo.

[quote="monisia2812"]Było blisko,ale coz...Komentarz mojego chopa:metalist słaby jak żeście z nimi nie wygrali?

Monika, głowa do góry bo My som Ruch, a szczewa nom do pięt nie sięgają. Odkujemy się w deRbach i tego szampana wypijemy.

Rafal1920
Kontakt:

#3007 Post autor: Rafal1920 » 28 sie 2014, o 21:07

Brawo Ruch, brawo chopcy za nieustajacy doping. Kamyk gowa do gory :ok:

19gorek20
Kontakt:

#3008 Post autor: 19gorek20 » 28 sie 2014, o 21:11

Dziekuje wszystkim za te wspaniale chwile. Wszyscy nas skreslali a my
Odpalamy Vaduz (beniaminek ligi szwajcarskiej a w swojej druzynie wypozyczonych pilkarzy z Juve i Basel)
Odpalamy Esbjerg (rok wczesniej wychodza z grupy Ligi Europejskiej)
Walczymy z Metalistem ( Do czerwonej kartki Kamyka przez 193 minuty Metalist nie stwarza zadnej groznej sytuacji)

Teraz sprobowac zremisowac z Lechia i przerwa na reprezentacje a pozniej zaczynamy walke na calego

MNCH
Kontakt:

#3009 Post autor: MNCH » 28 sie 2014, o 21:12

Kiedys to piesci decydowaly kto jest najlepszy a nie kto ulozy lepiej karteczki albo pojedzie w wiekszej liczbie na wyjazd

Awatar użytkownika
AdiC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#3010 Post autor: AdiC » 28 sie 2014, o 21:15

Nikt im nic niy zrobi. Drugi roz przeca ich niy wyciepnom, nojwyzyj lesnodupski zaplaci pora groszy.

AdiC
Dumni ze zwycięstw - wierni po porażce!!!

Tizzue
Kontakt:

#3011 Post autor: Tizzue » 28 sie 2014, o 21:19

Celtic 2 razy odpadł to czemu by oni nie mieli być 2 razy wyrzuceni

19aRtuR20
Kontakt:

#3012 Post autor: 19aRtuR20 » 28 sie 2014, o 21:24

scaneRboy pisze:Jestem zadowolony i dumny.

Na jednej z pierwszych stron napisalem, ze ciekawi mnie droga, ktora przeszla nasza druzyna od czasu Victorii Pilzno. Nie trzeba wielkiej analizy, zeby widziec, ze poszlismy bardzo daleko do przodu. Jesli w ciagu nastepnego roku postep bedzie sie dokonywal w takim tepie, czekaja nas piekne dni.

I oby teraz potwierdzili to, że zrobili krok do przodku w lidze. Bydzie ciężko, ale momy 6 meczów mni niż było możliwe :)

FAROW
Kontakt:

#3013 Post autor: FAROW » 28 sie 2014, o 21:28

Dzieki Panowie za emocje!

hornislezsko
Kontakt:

#3014 Post autor: hornislezsko » 28 sie 2014, o 21:29

Jest żal i smutek, ale duma jest jeszcze wieksza. Dzieki Niebiescy za tą radość. Jesteśmy silniejsi o nowe doświadczenia. Wiem, że w następnych latach będzie coraz lepiej. Dzięki.

jacek32
Kontakt:

#3015 Post autor: jacek32 » 28 sie 2014, o 21:32

Szacun panowie,Niebiescy głowy do góry,Niebiescy głowy do góry :super:

ODPOWIEDZ