Jeśli chodzi o "jeden na jeden", to z wielkim, wielkim naciąganiem można by uznać, że druga faza akcji ze Switem spełnia w pewnym stopniu to co mialem na myśli zadając to pytanie.
Liczę na to że Krzysiu Kubicki skoro obrzuca między innymi mnie debilami przypomni mi kiedy Mariusz zdobył bramkę z takiej akcji, bo według mojej opinii od conajmniej kilku lat gro sytuacji gdy przy Mariuszu obrońca jest bliżej niż metr, to akcja ma dwa rozwiązania: strata piłki, podanie do partnera (zwykle w tył i nie w tempo). I posłuchaj Krzysiu, jesli nie rozumiesz do końca jakiegoś tekstu to przeczytaj go razy dwa, a potem bierz się za bluzganie po ludziach, którzy wcale nie mają zamiaru deprecjonować przeszlych walorów Mariusza ani tym bardziej dyskutować o wrażeniach artystycznych zdobywanych przez niego bramek. Rozumiem, że w Twym wypadku trudniej o obiektywną ocenę rzeczywistej wartości Mariusza, bo da jakież innego napastnika mógłbyś się odnieść. Raczej nie pamietasz ani Gilewicza, ani Dąbrowskiego inne nazwiska sobie daruję (w sensie możliwości pojmowania istoty gry, nawet jeśli już wtedy bywałeś na stadionie przy ulicy Cichej to wiek pozwalał Ci przeżywać emocje, jednak posiadana przez Ciebie w tedy wiedza nie była jeszcze na tyle wielka byś zdolny był ocenić grę)
Moje pytanie ma paru ludziom uzmysłowić, że wachlarz możliwości Mariusza kurczy się i to nie od wczoraj, a od ładnych kilku lat.
Bardzo silnym, celnym uderzeniem z dystansu nigdy nie za bardzo dysponował, celny lob to już częściej co zresztą widać na załączonych obrazkach ale twierdzę, że ten wachlarz z każdym dniem się kurczy, a wspomniane sytuacje jeden na jeden, są już absolutną przeszłością.
Wolfik. Twój argument w stosunku do młodych graczy można skwitować tylko tekstem z postu Marcyka, tego fragmentu który napisany jest UPPER CASE'M. I jest niestety toższamy z zawartością wywiadu Srutwy po ostatnim meczu. Zrozum tu nie chodzi czy Mariusz strzeła ładne czy nieładne bramki, tego nikt nie ocenia. Dyskusja jest o umiejętnościach, a raczej o aktualnym stanie posiadania w dziedzinie "warszt zawodnika".