7=10, 10=12?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
slavo
Kontakt:

#31 Post autor: slavo » 29 sty 2007, o 23:10

Stawianie "eRki", barw i nazwy w jednym szeregu z numerkiem, który zawisnął na "winklu" kilka lat temu to grube nadużycie.
W ten sposób zanegować można wszystko, każde działanie.

Myślałem, że tożsamość to być kibicem Ruchu ale widać się myliłem, są kibice i "kibice z dziesiony"

Omega na środek !!!!

ps. a ja chcę krytych trybun, normalnych toalet i podgrzewanej murawy ! (uwaga !! następny zamach na tradycję i święty trawnik)

Miroslaw
Kontakt:

#32 Post autor: Miroslaw » 29 sty 2007, o 23:17

jak zawisnie numer 12 na naszym sektorze ,to sie napisze pod numerkiem staro dycha i sprawy nima

empisek

#33 Post autor: empisek » 29 sty 2007, o 23:25

to jo w takim przipadku proponuja ze mlyn przeniesc na prosta a dziesiona na siudema!!!!!fto jyst za :roll: A propo cyjny to ona juz bela pod koniec lat 60 z tego co mi fater godol na wirazu obok krytej!!!

kolend

#34 Post autor: kolend » 29 sty 2007, o 23:27

zamach na tradycje powiadacie... dla mnie prawdziwym zamachem na tradycje jest fakt, ze tyle czasu spedzilismy (i ciagle tkwimy) w 2 lidze !

p.s. sezon ogorkowy w pelni :)

pko
Kontakt:

#35 Post autor: pko » 29 sty 2007, o 23:30

panie slavo ta tabliczka wisi juz okolo 20 lat wiec wiecej niz zyje nie jeden kibic tego klubu i zeby bylo jasne to bede strzelal ale jest to chyba 3 jej wersja a jezeli dla ciebie ten okres jest maly to jest to prawie 1/4 historii tego klubu ktora sie szczycisz mam nadzieje. i nie chodzi o zmienianie tylko o to by pewne elementy zachowywac przyklad przedstawiona przez ciebie omega ... widzisz stoi bo znaleziono rozwiazanie problemu... a mozna bylo po zbudowaniu nowego zegara (mlodzi juz go niepamietaja pewnie) wywalic na zlom.

ps
odnosne przemalowywania itp. ktos przemaluje a afera bedzie taka ze fakt bedziemial o czym przez tydzien pisac wiec nei warto zwlaszcza ze jezeli tylko klub dostrzeze problem jest on do rozwiazania trzeba tylko checi.

teraz juz definitywnie
[LOGIN OFF]

volek
Kontakt:

#36 Post autor: volek » 29 sty 2007, o 23:40

Nikt nie raczyl nawet zapytac o zdanie kibicow,tylko lepiej zrobic cos za ich plecami.
A napewno znalazloby sie jakies rozwiazanie.Dziesiona musi zostac dziesionom.
Slavo-a jak tobie to zwisa,to pewnie jakby Ci powiedzieli,ze Ruch teraz bedzie rozgrywac
swe mecze jako gospodarz na Roosevelta czy na innej Bukowe,to tez by Cie to nie wzruszylo.

Tylko DZIESIONA
"W życiu piękne są tylko chwile..."-Ryszard R.
[img]http://images21.fotosik.pl/219/a35f04d4d948e135.jpg[/img]

slavo
Kontakt:

#37 Post autor: slavo » 29 sty 2007, o 23:45

volek pisze: swe mecze jako gospodarz na Roosevelta czy na innej Bukowe,to tez by Cie to nie wzruszylo.
Tylko DZIESIONA
co jeszcze ci fantazja podpowie ? jak daleko posuniesz się w tragizowaniu ?

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#38 Post autor: wolfik » 30 sty 2007, o 00:03

slavo pisze:
volek pisze: swe mecze jako gospodarz na Roosevelta czy na innej Bukowe,to tez by Cie to nie wzruszylo.
Tylko DZIESIONA
co jeszcze ci fantazja podpowie ? jak daleko posuniesz się w tragizowaniu ?
Ty na przyklad piszesz ze elementami tradycji sa brak krzeselek i wysokie ploty do tego tez trzeba sporej fantazji:)

A wracajac do meritum nasza prosta jest de facto jednym sektorem, nie oddzielaja jej zadne ploty, wiec cala powinna dostac numerek 6 i po sprawie :wink:
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

slavo
Kontakt:

#39 Post autor: slavo » 30 sty 2007, o 00:09

wolfik pisze: Ty na przyklad piszesz ze elementami tradycji sa brak krzeselek i wysokie ploty do tego tez trzeba sporej fantazji:)
Wlaśnie to jest ten sam poziom "tradycji" co tabliczka z cyfrą 10 - element zmieniającej się konfiguracji stadionu.

Na pewno nie ten sam poziom co barwy, "eRka" czy nazwa.
(osobiście od nazwy Chorzów wolałbym Królewska Huta, zaś Ruch Hajduki Wielkie, ale przecież się przez to na Ruch nie obrażę)

Pavlique
Kontakt:

#40 Post autor: Pavlique » 30 sty 2007, o 00:18

A po mojymu czy tam bydzie ta tabliczka z 10 czy z innym numerym ganz egal; "dziesiona" to i tak mentalny twór yno do tych co tam siedzom, siedzieli i z tamtym miejscym majom jakies konkretne wspomniynia lepsze abo gorsze...pora razy tyżech tam siedzioł i tela....
A na szpile jeżdza grubo ponad 15 lot; dość dokłądni pamiyntom łostatni szpil z Wałbrzychym... i pora innych tryz...
Zgadzom sie ze Slavo w kwestii świyntości i tradycji.... co mie dziesiona abo elfka abo cfelfka jak i tak musza loć pod murym z górki na ściana hotelu i uważać cobych kogo niy łobcedzioł....
pozdr
I'm a man who walks alone

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#41 Post autor: wolfik » 30 sty 2007, o 00:21

slavo pisze:
wolfik pisze: Ty na przyklad piszesz ze elementami tradycji sa brak krzeselek i wysokie ploty do tego tez trzeba sporej fantazji:)
Wlaśnie to jest ten sam poziom "tradycji" co tabliczka z cyfrą 10 - element zmieniającej się konfiguracji stadionu.
Dla ciebie to jest tylko tabliczka z numerkiem, ale dla wielu ludzi to symbol czegos pieknego, dlaczego mamy im to zabierac?
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

slavo
Kontakt:

#42 Post autor: slavo » 30 sty 2007, o 00:24

simonsays pisze: PS. Ja chodze na Ruch od 12 lat, i dziesiona juz wtedy nosila taka nazwe, wiec uwazam Slavo, ze mylisz sie mowiac, ze jest to nazwa figurujaca kilka lat.
klub ma 87 lat, tyle mają barwy, znak, nazwa (bez nazwy geograficznej), a wg. mnie numerki pojawiły się gdzieś w okolicach 93, 94 na pewno nie 20 lat temu.
Omega stała 30 lat na środku, teraz stoi na łuku i co też się poobrażamy na "zamach" na tradycję ?
A gdy będzie nowy stadion to co też zażyczycie sobie na nim półpłaskiego łuku z numerem 10 ?

Wszystko płynie jak mawiał Pan Tarei :-)

Moim zdaniem to rozdzieranie włosa na czworo i robienie pod górę tym co może i w naszym przekonaniu zbyt mało ale coś robią - tyle, że wniosek płynie smutny - Lepiej nic nie robić bo wtedy ma się spokój.

Burza w szklance wody albo wiele hałasu o nic. Takie jest moje zdanie na ten temat

Harpo

#43 Post autor: Harpo » 30 sty 2007, o 00:27

Ale panikujecie z ta "dziesiona" :roll: I tak mi sie wydaje, ze sektory typu 1 czy 10 sa za duze - spojrzcie na inne stadiony i trybuny.
Nie fandzolcie o zamachu(sic!) na tradycje, bo wymiana siedzen z drewnianych law na stoleczki na trybunie krytej tez by musiala byc "zamachem" :lol:
Tak rozumujac, proponuje wymienic jupitery (lampy) na historyczne "swieczki" - toz to byla tRadycja!

pko : 20 lat juz jest ta tabliczka powiadasz... Nie pamietam, zeby w 89 r. jak robilismy majstra byly te tablice... :nie_wie:

Adis
Kontakt:

#44 Post autor: Adis » 30 sty 2007, o 00:32

Pomysł chybiony. Dziesiona to cyjna, a dwanoście brzmi po niemiecku.....lepij niy godać. Tradycjo rzec świynto- Cicho to Cicho, Omega to Omega, a dziesiona to dziesiona

Darth Kabut

#45 Post autor: Darth Kabut » 30 sty 2007, o 05:14

slavo pisze:Stawianie "eRki", barw i nazwy w jednym szeregu z numerkiem, który zawisnął na "winklu" kilka lat temu to grube nadużycie.
W ten sposób zanegować można wszystko, każde działanie.

Myślałem, że tożsamość to być kibicem Ruchu ale widać się myliłem, są kibice i "kibice z dziesiony"

Omega na środek !!!!

ps. a ja chcę krytych trybun, normalnych toalet i podgrzewanej murawy ! (uwaga !! następny zamach na tradycję i święty trawnik)
A ja bym jeszcze dodal ze tradycja bylo zdobywanie przez Ruch w kazdym dziesiecioleciu przynajmniej jednego mistrzostwa, tradycja bylo rowniez ze Ruch nigdy /jako jedyny/ nie spadl do drugiej ligi i gdzie sie podziala ta tradycja??

Nie badzmy zbyt slepi na to ze kiedys wszystko sie konczy i coraz bardziej sadze ze jednak slazakom najblizej do polakow ktorzy nie zyja tym co jest dzis i jutro tylko tym co bylo kiedys...
Nie widzimy podstawowej rzeczy ze swiat zap...ala do przodu a my grzezniemy w marazmie.
Bo co to za tradycja kiedy klub ktory zdobyl 14 mistrzow i wiele innych medali, godnie prezentowal nasz futbol w europie i na swiecie a nie ma porzadnego stadionu i tula sie gdzies w 2 lidze zamiast walczyc o najwyzsze laury.
Owszem tradycje trzeba pielegnowac i nigdy sie jej nie wyrzekac /choc w naszym przypadku byloby to k...nie smieszne/ ale podporzadkowanie wszystkiego tradycji jest bezsensu.

Sam nie popieram tego ze zmienili nazwe sektoru ale coz na razie trzeba czekac na rozwoj wypadkow...

ODPOWIEDZ