Spotkanie z piłkarzami i prezydentem

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Dziobol

#31 Post autor: Dziobol » 10 lis 2006, o 07:18

maRtol pisze:nie godejcie ze nie bydzie nowego stadionu wystarczy w niedziela nie oddowac glosow na kopla
stadionu nie bydzie wazne ze nasz kochany prezydent bydzie miol nowy domek zreszta jego cera tez (w parku) chyba kazdy wie kaj on se ta chalpa buduje
Ale czeba mu przyznac ze cera mo fajno i jest fest wporzadku :wink:

KOCHAMY RUCH KOCHAMY RUCH KOCHAMY NASZ CHORZOWSKI KLUB

buchta

#32 Post autor: buchta » 10 lis 2006, o 07:52

NIEMA NAWET CO GODAC BO NA KOPLA SZKODA SłOW łON SOM NIEWIEDZIOł CO GODO ROZ TAK ROZ TAK !!!!!! "ZAWSZE ZOSTAJE Śląski" INO PANI KOPLU TO NIEJEST NASZ STADION MY CHCYMY MIEC WłASNY PORZADNY STADION !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TO MY CHłOPCY ZE SLASKA ZA NAS CAłA Polska ZA RUCH ZA HKS .................
KOCHAMY RUCH KOCHAMY RUCH KOCHAMY NASZ CHORZOWSKI KLUB ...........................

19 R 20

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#33 Post autor: gerhat » 10 lis 2006, o 08:26

Yokerinho pisze: jak bych miol dac pomysl to bych do wszyskich sektorow (poza gości) dobudowoł górno część (choby 2 piętra) przykład korona górno i dolno trybuna na stadionie Śl. na przeciw wieży.
Stadion Śląski nie dobudowywoł górnej trybuny ylko budowoł cao nowo (dół i góra) i jest to w całości trybuna betonowo, a nie posadowiono na wałach ziemnych.

Awatar użytkownika
ch-R

#34 Post autor: ch-R » 10 lis 2006, o 08:34

Jo tam nie chca bronic Kopla ale co wy myślicie ze jak wygro wybory jakis palant z PIS-u albo z PO lub z SLD to nom stadon wybuduje ? Łoni to dopiero bydom robic to co im na wierchu kaza takie jest moje zdanie

Yokerinho

#35 Post autor: Yokerinho » 10 lis 2006, o 08:41

gerhat pisze:
Yokerinho pisze: jak bych miol dac pomysl to bych do wszyskich sektorow (poza gości) dobudowoł górno część (choby 2 piętra) przykład korona górno i dolno trybuna na stadionie Śl. na przeciw wieży.
Stadion Śląski nie dobudowywoł górnej trybuny ylko budowoł cao nowo (dół i góra) i jest to w całości trybuna betonowo, a nie posadowiono na wałach ziemnych.
a to jo nie wiedzioł :] sory :roll:

czaRceli
Kontakt:

#36 Post autor: czaRceli » 10 lis 2006, o 09:42

Niby kasy nie ma ? . A skond nagle wzieła sie (duża)kasa na modernizacje i rozbudowe chorzowskiego centrum kutlury?????????. Brak słów na to co robia w UM w Chorzowie

Awatar użytkownika
osik
Kontakt:

#37 Post autor: osik » 10 lis 2006, o 10:15

simonsays pisze: Kopel mo nie lada problem, bo stadion w Chorzowie jest, ino to nie jest nosz stadion. On musi uwierzyc w to, ze na Ruch zacznie lazic sporo kibicow, ze inwestycja stadionu sie oplaca i predzej czy pozniej sie zwroci. Ze klub sie nie rozleci, bo madrzy ludzie nim rzadza itd itp. Trzeba konkretow, a nie dupcenia flekow.

pozdRo

konkrety to mogl Kopel przedstawic przez te pora lot kadencji zarabiajac 10 864 zł / miesiac,a nie przez te pora szpili w rundzie jesiennej+spotkanie z piłkarzami

"...Marek Kopel jest jednym z najdłużej urzędujących prezydentów miast w Polsce: piastuje tę funkcję od stycznia 1991 roku...."
wikipedia.org

ps. "...Natomiast Marek Kopel grał w hokeja w I-ligowym GKS Katowice."
http://www.hokej24.pl/news.php?id=5179&wys_licz=tak
:roll: :lol:

Yokerinho

#38 Post autor: Yokerinho » 10 lis 2006, o 10:16

marc pisze:Niby kasy nie ma ? . A skond nagle wzieła sie (duża)kasa na modernizacje i rozbudowe chorzowskiego centrum kutlury?????????. Brak słów na to co robia w UM w Chorzowie
Kasa na park kultury pochodzi z funduszu wojewodzkiego bo z parku korzysto cały ślask...
a z tego samego funduszu wojewodzkiego duzo kasy nie dostanemy bo ze stadionu nie beda korzystac kibice innych klubow :? kto był wczorej na Cichej ten wie. pamietom jak wyśmiewali wisła za te cegiełki ale zaczeło sie od tego a skonczy sie na nowym bardzo ładnym stadionie 8) Oby po tym spotkaniu i ostatnim meczu Niebiescy nie usiedli na laurach bo jeszcze jeden mecz...juz nie moga sie doczekać :) :evil:

wojtas 81

#39 Post autor: wojtas 81 » 10 lis 2006, o 10:58

Obawiom sie ze po awansie przyjedzie komisja licencyjna na Cicha i powiedza ze nic z tego. P.Klimek przekaze zastrzezenia komisji prezydentoei, a prezydent powie ze to nie ma sensu i ze jest przeciez Slaski ktory spelnia wymogi!!!

Halemba2
Kontakt:

#40 Post autor: Halemba2 » 10 lis 2006, o 11:27

Łysy , Kopel stwierdził że w sumie można dostać 85 % dofinansowania ale to jest bardzo trudne bo niewiadomo kaj się zwracać z tom prośbą i nawet Gliwice jeszczce tyj kasy nie mają !!! A co do hali w Gliwicach stwierdził , że to jest jedno wielkie nieporozumienie bo po co budować "drugi spodek 30 kilometrów dalej" i , że teraz imprezy sportowe na Śląsku w halach bedzie trzebać dzielićna dwa i tak po prowdzie to nikt na tym nie zarobi.....

A padły nawet słowa , że Ruch grając na Śląskim z mało atrakcyjnym rywalem może do tego interesu dołożyć bo nie zarobi tyla na biletach ile do za korzystanie ze stadioniu. Po czym stwierdził , że Śląski musi nauczyć się wypozyczać jakiś kawałek trybun a nie cały stadion i to może być rozwiązanie

maRtol

#41 Post autor: maRtol » 10 lis 2006, o 11:30

Dziobol pisze:
maRtol pisze:nie godejcie ze nie bydzie nowego stadionu wystarczy w niedziela nie oddowac glosow na kopla
stadionu nie bydzie wazne ze nasz kochany prezydent bydzie miol nowy domek zreszta jego cera tez (w parku) chyba kazdy wie kaj on se ta chalpa buduje

KOCHAMY Ruch KOCHAMY Ruch KOCHAMY NASZ CHORZOWSKI KLUB
tomek tobie sie kazda laska podobo. pamietasz jak my jechali do lodzi za kogo zes sie brol ? :lol: :lol: zech slyszol ze za radnego startujesz? prowda to :wink:

Dziobol

#42 Post autor: Dziobol » 10 lis 2006, o 11:38

maRtol pisze:
Dziobol pisze:

KOCHAMY Ruch KOCHAMY Ruch KOCHAMY NASZ CHORZOWSKI KLUB
tomek tobie sie kazda laska podobo. pamietasz jak my jechali do lodzi za kogo zes sie brol ? :lol: :lol: zech slyszol ze za radnego startujesz? prowda to :wink:

:D :D :D :D :D Dobra nie komentuja :D :D

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#43 Post autor: spyru » 10 lis 2006, o 11:41

Po czym stwierdził , że Śląski musi nauczyć się wypozyczać jakiś kawałek trybun a nie cały stadion i to może być rozwiązanie
Tak tak. Po prostu rozwiązanie rewelacyjne. Mam nadzieje że to jest kiepski żart :?
Wogóle rozważanie gry na Śląskim jest już samo w sobie nonsenem. A czynienie jakichkolwiek kroków do tego żeby tak sie stało - jawnym sku.......twem :evil:
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

scanerboy

#44 Post autor: scanerboy » 10 lis 2006, o 12:03

Ja to widzę tak:
1) Miasto nie może brać pieniędzy z Unii, ponieważ nie ma środków własnych - jest zadłużone - i o to mam pretensje do obecnego prezydenta,
2) Zarząd miasta za wszelką cenę chce mieć monopol na władzę w mieście, dlatego inwestorzy z zewnątrz mają w Chorzowie trudności z działalnością gospodarczą. Wiem o tym na przykładzie mojej dawnej firmy - zarżneli biznes czynszem, tylko dlatego, że jeden ważny radny w Chorzowie musi mieć monopol (telefonia komórkowa) w mieście.
3) Ewentualny sponsor też nic nie zrobi, ponieważ Cicha 6 to teren miasta. Po co "marnować" teren na stadion, skoro można go pięknie "odstąpić" pod kolejny market. Na tym polu Zarząd Miasta ma ogromne doświadczenie - nie wiem, jak kibic może głosować na Kopla po tym, co zrobił z AKSem!!!!???
4) Po co nam EURO2012? po co nam Liga Mistrzów? Trzeba by się pokazać Europie. Jak się nie zna języków, to lepiej siedzieć w gabinetach i grzebać w jajach i patrz pkt 2. Przyznajcie, że nasz prezydencik obok szefa Cocacoli, MacDonaldsa, MasterCard, UEFA czy innego Continentala w roli gospodarza wyglądałby śmiesznie, a jego pozycja - drobnego władcy byłaby zagrożona. Ja bym się nie bał, ponieważ "Wspólny Chorzów" nie jest podległy dużym partiom politycznym.
5) Jak mi ktoś mówi, że 40-70mln złoty, to dużo pieniędzy na taką inwestycję, to niech mi powie, ile kosztuje jeden "KARLIK". Ruch to może być ogromna promocja miasta w Europie. Wierzy Eifla, BigBena, Watykanu, Coloseum raczej nie zbudujemy, za to skutecznie walczyć o Ligę Mistrzów na pewno jesteśmy w stanie, na razie tylko w sensie sportowym.
6) Nie wiem niestety jacy są inni kandydaci, ale na pewno potrzeba nam kogoś silnego, kto nie boi się wyzwań i konkurencji, jest otrzaskany w Europie i wie, czego chce. Niestety dla nas, tacy ludzie trzymają się z dala od polityki - najlepiej znanym nam przykładem jest Pan Klimek.

Lukas89
Kontakt:

#45 Post autor: Lukas89 » 10 lis 2006, o 12:07

scanerboy pisze:Ja to widzę tak:
1) Miasto nie może brać pieniędzy z Unii, ponieważ nie ma środków własnych - jest zadłużone - i o to mam pretensje do obecnego prezydenta,
2) Zarząd miasta za wszelką cenę chce mieć monopol na władzę w mieście, dlatego inwestorzy z zewnątrz mają w Chorzowie trudności z działalnością gospodarczą. Wiem o tym na przykładzie mojej dawnej firmy - zarżneli biznes czynszem, tylko dlatego, że jeden ważny radny w Chorzowie musi mieć monopol (telefonia komórkowa) w mieście.
3) Ewentualny sponsor też nic nie zrobi, ponieważ Cicha 6 to teren miasta. Po co "marnować" teren na stadion, skoro można go pięknie "odstąpić" pod kolejny market. Na tym polu Zarząd Miasta ma ogromne doświadczenie - nie wiem, jak kibic może głosować na Kopla po tym, co zrobił z AKSem!!!!???
4) Po co nam EURO2012? po co nam Liga Mistrzów? Trzeba by się pokazać Europie. Jak się nie zna języków, to lepiej siedzieć w gabinetach i grzebać w jajach i patrz pkt 2. Przyznajcie, że nasz prezydencik obok szefa Cocacoli, MacDonaldsa, MasterCard, UEFA czy innego Continentala w roli gospodarza wyglądałby śmiesznie, a jego pozycja - drobnego władcy byłaby zagrożona. Ja bym się nie bał, ponieważ "Wspólny Chorzów" nie jest podległy dużym partiom politycznym.
5) Jak mi ktoś mówi, że 40-70mln złoty, to dużo pieniędzy na taką inwestycję, to niech mi powie, ile kosztuje jeden "KARLIK". Ruch to może być ogromna promocja miasta w Europie. Wierzy Eifla, BigBena, Watykanu, Coloseum raczej nie zbudujemy, za to skutecznie walczyć o Ligę Mistrzów na pewno jesteśmy w stanie, na razie tylko w sensie sportowym.
6) Nie wiem niestety jacy są inni kandydaci, ale na pewno potrzeba nam kogoś silnego, kto nie boi się wyzwań i konkurencji, jest otrzaskany w Europie i wie, czego chce. Niestety dla nas, tacy ludzie trzymają się z dala od polityki - najlepiej znanym nam przykładem jest Pan Klimek.
Pan Mariusz Klimek na Prezydenta :!: 8)
Obrazek

ODPOWIEDZ