NIEPRAWDA:Slawko pisze:Jak juz wszyscy sa tacy dokladni... "iż" uzywamy dopiero po wczesniejszym uzyciu slowa "że". Dziekuje.
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=20722
PROSZĘ
A to moja wersja (miałem problemy z netem i nie zdążyłem wcześniej wkleić). Chyba już niepotrzebne, ale może się jeszce kiedyś przyda:
List otwarty Sympatyków Klubu Sportowego Ruch Chorzów
- My, Sympatycy Klubu Sportowego Ruch Chorzów, jesteśmy zbulwersowani wyrokiem Wydziału Dyscypliny PZPN z dnia 11 sierpnia br., który ukarał Nasz Klub 6 minusowymi punktami i zakazem transferów na okres 14 miesięcy.
- Ruch Chorzów, czternastokrotny Mistrz Polski, trzykrotny zdobywca Pucharu Polski, ćwierćfinalista PEMK i PUEFA, to klub zasłużony dla całej polskiej piłki nożnej. Jego barwy reprezentowało wielu wspaniałych piłkarzy grających również w reprezentacji narodowej.
- 27 stycznia 2005 Klub Sportowy Ruch Chorzów został przekształcony w Sportowa Spółkę Akcyjną i jako nowy podmiot, rozpoczął rzetelną spłatę swoich zobowiązań, czego dowodem są ugody podpisane z dotychczasowymi wierzycielami klubu. Najlepszym świadectwem tego jest stałe zmniejszanie się zadłużenia wobec ZUS i Urzędu Skarbowego. Dowodem na rzetelność i uczciwość Naszego Klubu może być również fakt, iż otrzymaliśmy bezwarunkową licencję na grę w II lidze.
- Niezrozumiałym jest dla nas, że mimo uzyskania licencji na grę w rozgrywkach ligowych, zostaliśmy już w ich trakcie ukarani w ww. sposób. Żądamy uczciwych i jasnych działań ze strony Polskiego Związku Piłki Nożnej wobec Naszego Klubu oraz odwołania krzywdzącej decyzji WD PZPN. Nie godzimy się też, aby Nasz Klub, w sytuacji, w jakiej znalazła się Polska piłka, został potraktowany jako skuteczny temat zastępczy wobec spraw, które doprowadzają Polski futbol do upadku.
Kibice Ruchu Chorzów
(myślniki oznaczają akapity, są do wykasowania)