14 MP, a ilość Goroli i Hanysów wśród Niebieskich???

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
^VidaR^

#31 Post autor: ^VidaR^ » 14 gru 2004, o 23:42

Dziwi mnie fakt totalnej zlewy ''goroli'' przez ''hanysów'', ja rozumiem lokalny patriotyzm itd. ale chopcy bez przesady to było dobre w latach 20-tych albo w ''wojnie domowej'' , szczerze powiedziawszy nie cierpie określenia-''gorol'' , sam jestem z Górnego Śląska i jestem hanysem ale jeszcze nigdy nie przyszło mi do głowy żeby poniżać kogoś z tego powodu że jest spoza Oberschlesien. Poza tym fan cluby z Polski powinny łamać bariery lokalnej niechęci do ''obcych''. Takie podziały nie mają najmniejszego sensu i osłabiają tylko wizerunek kibiców Ruchu Chorzów. Jakiś poziom trzeba prezentować, tak mi sie przynajmniej wydaje- moim nieco skromnym zdaniem :!:

Together We Are Strong :!: :twisted:

pozdrawiam przedmówców!

DjMaciar
Kontakt:

#32 Post autor: DjMaciar » 15 gru 2004, o 10:11

[PL]Vidar pisze:Dziwi mnie fakt totalnej zlewy ''goroli'' przez ''hanysów'', ja rozumiem lokalny patriotyzm itd. ale chopcy bez przesady to było dobre w latach 20-tych albo w ''wojnie domowej'' , szczerze powiedziawszy nie cierpie określenia-''gorol'' , sam jestem z Górnego Śląska i jestem hanysem ale jeszcze nigdy nie przyszło mi do głowy żeby poniżać kogoś z tego powodu że jest spoza Oberschlesien. Poza tym fan cluby z Polski powinny łamać bariery lokalnej niechęci do ''obcych''. Takie podziały nie mają najmniejszego sensu i osłabiają tylko wizerunek kibiców Ruchu Chorzów. Jakiś poziom trzeba prezentować, tak mi sie przynajmniej wydaje- moim nieco skromnym zdaniem :!:

Together We Are Strong :!: :twisted:

pozdrawiam przedmówców!

WIDAC PO NICKU ZES JEST Oberschlesien :lol: :lol: :lol: :lol:
A JAK ZES TAKI SLAZOK TO MOZE PO SLASKU COSI NASZKROBIESZ SAM
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]

marcyk
Kontakt:

#33 Post autor: marcyk » 15 gru 2004, o 10:15

"Vidar" godos tak jakbys nigdy za granica Oberschesien niy wyjyzdzol. Gorol to jest gorol i wypominane mu to musi byc. Trocha zech po Polsce w moim zyciu pojezdziol i coch sie wyciyrpiol przez goroli to ino jo wiym. Niy cza im lod razu ciulac ale traktuwac ich przinajmi jak luft niych wiedzom fto tu rzondzi.
Sorry do normalnych goroli bo takowi tys sie zdarzajom i takich rowniez osobiscie znom.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#34 Post autor: Scypion » 15 gru 2004, o 16:55

jeżes pewny ze my?

^VidaR^

#35 Post autor: ^VidaR^ » 15 gru 2004, o 17:00

DjMaciar pisze: WIDAC PO NICKU ZES JEST Oberschlesien :lol: :lol: :lol: :lol:
A JAK ZES TAKI SLAZOK TO MOZE PO SLASKU COSI NASZKROBIESZ SAM
Bądź łaskaw nie czepiać się przedrostka koło ksywy :lol:

Wybacz ale nie pisuje po śląsku , co jednak nie oznacza że nie mówie biegle po śląsku na osiedlu hehe, nawiasem mówiąc: czy ktoś kto ''potrafi'' pisać po śląsku jak Ty to masz w zwyczaju -mianuje go zaraz rodowitym hanysem ? nie sądzę :wink:

Co do stosunku do goroli:

Fakt! nie można uogólniać zawsze znajdą się cwele i wporządku goście, jednak schematy jakimi niektórzy się posługują są nadwyrazm śmieszne, by nie powiedzieć głupawe. Swoja drogą i tak zawsze goroli bede traktował jakoś tak ''innaczej'' może to wyraz mojej antypatii do ich ''zaciągania'' :twisted:

pozdrawiam przedmówców!

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#36 Post autor: Patton » 15 gru 2004, o 17:29

Vidar - jakimi schematami? 8) To, ze zniszczyli nasza kulture prawie doszczetnie, nasza gware, rozkradli dobra tej ziemi - to jest dla Ciebie smiszne? Dla mnie to tragedia... :roll:
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

dylo
Kontakt:

#37 Post autor: dylo » 15 gru 2004, o 18:15

Wszędzie są ludzie i tam i tu. Choć tu na Śląsku napewno wiecej. Jo pracuja prawie z samymi gorolami i tępia każdy akt anty Śląski i w pracy i w życiu.

A z tego co widza to róznica jest taka że oni przyjeżdzając na Śląsk w większości nie czuli i dalej nie czuja szacunku do tej ziemi i do ich mieszkańców.
Raczej jak jo kajś jada top cxzuja sie gościem i nie ublizam tym ludziom od razu.

Zresztą nieżadko w zakłądach pracy ,ówi sie np o mafiach kileckich, rzeszowskich itdf. Bo zjeżdzali tu i byle tłuka pchali na stasnowisko.

dylo
Kontakt:

#38 Post autor: dylo » 15 gru 2004, o 20:26

{Przepraszam że tak sie uniosłem bo to nie temat i sprawa dla kibiców Ruchu. Bio to jest polityka. :(

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#39 Post autor: Lutz » 15 gru 2004, o 21:29

[PL]Vidar pisze:Dziwi mnie fakt totalnej zlewy ''goroli'' przez ''hanysów'', ja rozumiem lokalny patriotyzm itd. ale chopcy bez przesady to było dobre w latach 20-tych albo w ''wojnie domowej'' , szczerze powiedziawszy nie cierpie określenia-''gorol'' , sam jestem z Górnego Śląska i jestem hanysem ale jeszcze nigdy nie przyszło mi do głowy żeby poniżać kogoś z tego powodu że jest spoza Oberschlesien. Poza tym fan cluby z Polski powinny łamać bariery lokalnej niechęci do ''obcych''. Takie podziały nie mają najmniejszego sensu i osłabiają tylko wizerunek kibiców Ruchu Chorzów. Jakiś poziom trzeba prezentować, tak mi sie przynajmniej wydaje- moim nieco skromnym zdaniem :!:
Jo by niy był jo jak bych w ty sprawie niy zabroł głosu. Niy wyjeżdżej mi sam z poziomym jak jo mom prezyntować . Coś mi sie zdo żeś ty je ślonzok jak sorry z kozi pity Reisetasche - abo jak w gymba Ci plujom to padosz że dyszcz leci. Ciebie niy przyszło nigdy do gowy aby poniżać goroli :?: A oni mogom nos :?: Wiela lot my byli poniżani egal przez kogo ( Poloków ) , wiela lot byli my wykorzystywani i ograbiani , przez komuchów ( goroli) z Warszawy . Ty ześ tak naprowdy nigdy jeszcze po paploku niy oberwoł od gorola za to , że godosz po ślonsku :!: Jak długo żyja i pamiyntom to my byli MY a łoni to gorole , tak było jest i na szczynście bydzie . Nie chca sie rozpisywać bo mógbych sam na cało strona pisać ..........ale co do fan klubów co to powinny łamać bariery lokalnej niechęci jak żeś to piyknie napisoł .....mom propozycjo ......jedź na sosnowiec , zacznij godać po ślonsku i zoboczysz jak sie łomie ...............ale niy bariery ino gnaty. Na koniec pytanie : z Zabrzym tyż momy ta bariera niechynci złomać :?: Jak by to piyknie było - Ruch i Górnik dwa bratanki pra :?: - mom nadzieja że tego niy dożyja :!: :!:
W ustawie o mniejszościach narodowych nie ma śladu po Ślązakach. Gdzie wyparowały 173 tysiące obywateli?
Cytat ekstra do Cia i tela na temat poniżanio.

Pavlique
Kontakt:

#40 Post autor: Pavlique » 16 gru 2004, o 00:31

Lysy jo by sie tak kutzym ani koszernom niy podniecoł bo łon tj kutz niby ślonzok taki fest a za pedałami głosowoł
pozdr
jo łostatnio NIEBIESCY - KRÓLEWSCY gardło ździyroł na Zubrzyku :lol:
I'm a man who walks alone

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#41 Post autor: gerhat » 16 gru 2004, o 08:55

Lysy pisze:"Panowie" ,że tak powiem po gorolsku.Jeśli teroz by znów ten spis zrobili byłoby nos dwa razy tela z tego co wiem . a czytocie Kutza w GW? Jak nie to poczytejcie archiwum z zeszłego tydnia i jeszcze dwa tydnie temu,Tyn chop łotwiero oczy na wiela spraw.taka np.Simonides głosowala przeciw mniejszościom.Wiela łona dostała kasy od Kwacha za to? tego ludzka rzecz nie poradzi opisać;) Simonides? DZiołcha ze Ślonska? a głosowała przeciw?????
Co do Kutza to on jest ślonzok i kibic Ruchu, ale to właśnie Kutz głosowoł w Senacie za mniejszosciami ... seksualnymi. Wstyd. To dowodzi jednemu, że nie ma świętych krów, Kutza możemy chwalić za jedno ale za drugie nalezy mu się porzadne ślaskie: Ty ciulu!

^VidaR^

#42 Post autor: ^VidaR^ » 16 gru 2004, o 17:05

Lutz pisze:
Jo by niy był jo jak bych w ty sprawie niy zabroł głosu. Niy wyjeżdżej mi sam z poziomym jak jo mom prezyntować . Coś mi sie zdo żeś ty je ślonzok jak sorry z kozi pity Reisetasche - abo jak w gymba Ci plujom to padosz że dyszcz leci. Ciebie niy przyszło nigdy do gowy aby poniżać goroli :?: A oni mogom nos :?: Wiela lot my byli poniżani egal przez kogo ( Poloków ) , wiela lot byli my wykorzystywani i ograbiani , przez komuchów ( goroli) z Warszawy . Ty ześ tak naprowdy nigdy jeszcze po paploku niy oberwoł od gorola za to , że godosz po ślonsku :!: Jak długo żyja i pamiyntom to my byli MY a łoni to gorole , tak było jest i na szczynście bydzie . Nie chca sie rozpisywać bo mógbych sam na cało strona pisać ..........ale co do fan klubów co to powinny łamać bariery lokalnej niechęci jak żeś to piyknie napisoł .....mom propozycjo ......jedź na sosnowiec , zacznij godać po ślonsku i zoboczysz jak sie łomie ...............ale niy bariery ino gnaty. Na koniec pytanie : z Zabrzym tyż momy ta bariera niechynci złomać :?: Jak by to piyknie było - Ruch i Górnik dwa bratanki pra :?: - mom nadzieja że tego niy dożyja :!: :!:
primo: Tu pomyłka - jestem ślązak, a to że nie pisuje po śląsku nie oznacza że nim nie jestem, tak więc wypraszam sobie :wink:

secundo: Wierz mi że znam mase goroli i już wspomniałem że są wśród nich: cwele i persony ''ok'' a że Ty uogólniasz wszystkich i sprowadzasz do jednego podmiotu to juz Twoje zdanie, nie podzielam go ale szanuje widać masz ku temu powody.

tertio: Człowieku co ma do tego Zabrze ??? :? Jeżeli tak podchodzisz do sprawy otwartości wobec goroli to co sądzisz o Toruniu ? albo Łodzi ?

pozdrawiam!

DjMaciar
Kontakt:

#43 Post autor: DjMaciar » 16 gru 2004, o 17:24

ja wiem tylko jedno ze nigdy ich ie bede bronil bo sa gorolami i tyle
nas SLAZAKOW nikt nie lubi w polsce ito jest jasne
ale jak cala Polska zyla z SLASKA i tu przyjezdzali wszyscy
zlodzieje i dorobkiewicze to bylo ok ale mowili wtedy kasa ladna
ai ukrasc cojest z hut i kopaln tylko ze tehanysy feeee....
wiec niech tera wypad zrobia z naszej ZIEMI I BEDZIE GIT
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#44 Post autor: wojt » 16 gru 2004, o 18:43

Musza zabrac głos, bo jo w sprawie goroli mom duzo do powiedzenia. Jest zech hanysem z pokoleń i wyjechołech do Krakowa w 95 roku, ale do dom zaglonom prawie co tydzien. Przez te prawie 10 lot w Krakowie nigdy żodyn nie doł mi odczuc ze mnie nie lubi przez to zech jest hanysem. Mom bardzo duze grono znajomych i kazdy wie ze mom ptoka na punkcie Ruchu i Slonska. Nie jedna noc w szynku zech przegodol z gorolami tlumaczac im sytuacja jak u non panuje i obiektywnie moga przyznac ze pi***olenie o nienawisci do Slaka jest przesadzone. Stosunek goroli do naszej ziemi spowodowany jest przedewszystkim nierozumieniem slaskiego klimatu i wielu ludzi po blizszym zapoznaniu sie z naszymi problemami zmienia zdanie . Kto gro w szkata w "kurniku" moze spotkac conajmniej 3 osobyz Krakowa ktore tna jak stare szkaciorze(coch sie namenczyl zeby im wytłumaczyc wszystkie sznajdry, szwarce ,angezachty ale chycili). Moi kumple ida wyciepnac smieci do hasioka a kipuja do aszenbechra. Nie mmom zamiaru nikogo bronic ale ciuli znom tyla samo procentowo w Krakowei co u nos. Jesli zas chodzi o biednych Slonzoków wykorzystywanych przez paskudnych goroli to mom to samo zdanie co wczesniej cytowany tu Kutz który uważa za najwiekszą wade slonzoków tzw. "slonską dupowatosc" czyli wieczne narzekanie na warszawe, na zabieranie stanowisk przez ludzi z altraichu, zamiast na organizowanie sie w wyborach i obsadzanie stanowisk swoimi ludzmi. Inna rzecza jest ze na Slonsku brakowalo zawsze tzw. elit które mogly by pociagnac ten region do przodu. Na sczescie te czasy minely ciag do edukacji sie zwieksza i moze za pare lat skonczy sie wieczne narzekanie na goroli bo sami zrozumiemy ze dobrą organizacja, wyszkolona młodzierza poradzimy sobie w Europie bez warszawy.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#45 Post autor: Scypion » 16 gru 2004, o 19:43

a wiesz czymu zwiynkszo sie pynd do wiedzy? spytej sie studiujacych Slonzokow kaj urodziyli sie ich rodzice "?( oczywisciue niy dotyczy to wszystkich)"

ODPOWIEDZ