ZEGAR
- Patton
- Kontakt:
gerhat - nas nie stac, a taka Leczna, KSZO, Belchatow stac... Wez juz nie rozsmieszaj mnie. Dzisiaj pamietam, jak byla decyzja, ze UKFiS ma nam dac iles milionow na stadion. I gdzie to sie podzialo? :lol: Za ta kase mozna bylo wyremontowac Glowna, albo zrobic porzadnie caly sektor nr. 1. Malymi kroczkami, ale do efektow. A nie na skroty do syfu - krzywych podestow, 1,5 metrowych odstepow i trawy...
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...
pamietacie rozmowe z ludzmi z urzedu miasta??
gosciu od sportu nie pamietam jak sie nazywal ale spoko gosc mowil ze co rok sa przeznaczone pieniadze na stadion ale albo one przepadaja bo nie ma celu albo np ktos chory wymysli krzeselka
kiedys byla poruszana sprawa stadionu i dotacji z UE
chcialem pomoc w tej sprawie bo skonczylem taki kierunek na studiach
bylem sie zorientowac i razem z Pattonem szukalismy odpowiednich przepisow do tego o ile dobrze pamietam program nazywal sie kultura 2000 oczywiscie w klubie mowilem to tysiac razy ale kazdy mial to w du*** i gadaja zebym to napisal, ale czy ja jestem pracownikiem tego klubu ??? no ale z dobroci serca dla mojego klubu olalem tych pseudo dzialaczy i umowilem sie na spotkanie w UM z pania odpowiedzialna za fundusze unijne, powiedziala ze miasto juz zlozylo wniosek samo od siebie bo klub sie tym wogole nie interesuje i projekt stadionu jaki zostal zlozony do przebudowy to ten z bieznia.
Co z tego wynika -- brak wspolpraqcy klubu z miastem Tam wszystko trzeba podac na tacy i to mnie wk***ia.
Mowie im co i jak gdzie sie zglosci gdzie mozna sie dowiedziec , a ktos do mnie czy niemoglbym tego zalatwic
to wlasnie obraz tego co tam jest
gosciu od sportu nie pamietam jak sie nazywal ale spoko gosc mowil ze co rok sa przeznaczone pieniadze na stadion ale albo one przepadaja bo nie ma celu albo np ktos chory wymysli krzeselka
kiedys byla poruszana sprawa stadionu i dotacji z UE
chcialem pomoc w tej sprawie bo skonczylem taki kierunek na studiach
bylem sie zorientowac i razem z Pattonem szukalismy odpowiednich przepisow do tego o ile dobrze pamietam program nazywal sie kultura 2000 oczywiscie w klubie mowilem to tysiac razy ale kazdy mial to w du*** i gadaja zebym to napisal, ale czy ja jestem pracownikiem tego klubu ??? no ale z dobroci serca dla mojego klubu olalem tych pseudo dzialaczy i umowilem sie na spotkanie w UM z pania odpowiedzialna za fundusze unijne, powiedziala ze miasto juz zlozylo wniosek samo od siebie bo klub sie tym wogole nie interesuje i projekt stadionu jaki zostal zlozony do przebudowy to ten z bieznia.
Co z tego wynika -- brak wspolpraqcy klubu z miastem Tam wszystko trzeba podac na tacy i to mnie wk***ia.
Mowie im co i jak gdzie sie zglosci gdzie mozna sie dowiedziec , a ktos do mnie czy niemoglbym tego zalatwic
to wlasnie obraz tego co tam jest
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
:lol: :lol: :lol:Patton pisze:gerhat - nas nie stac, a taka Leczna, KSZO, Belchatow stac... Wez juz nie rozsmieszaj mnie. Dzisiaj pamietam, jak byla decyzja, ze UKFiS ma nam dac iles milionow na stadion. I gdzie to sie podzialo? :lol: Za ta kase mozna bylo wyremontowac Glowna, albo zrobic porzadnie caly sektor nr. 1. Malymi kroczkami, ale do efektow. A nie na skroty do syfu - krzywych podestow, 1,5 metrowych odstepow i trawy...
patton ales mnie rozbawił, z tymi przykładami, Ty już lepiej zamiast przerucac się z historii na chemię zacznij studiować geografię gospodarcza i ekonomię.

- najbogatsza i zyskowna kopalnia w polsce
- największa i najekonomiczniejsza elektrownia wegla brunatnego
- duza huta i producent maszyn oraz matka natura, bo dzięki powodzi dostali kasę z UE
A obiecane pieniądze z UKFIS to było 6 mln pod warunkiem ze drugie 6 wyłozy klub. Gdyby klub zdobył te pieniądze UKFIS dałby tą część.
Zanim zaczniesz narzekać to zapoznaj się z faktami.
- Patton
- Kontakt:
Profesor sie odezwal :lol: O Mnie sie nie martw... Wiem za to, ze z Twoja edukacja tez cos na bakier, bo za Pogonia Szczecin, Polonia Warszawa tez pewnie stoja najbogatsze koncerny? A jak masz taka ulge jadac po mnie, to jest taka opcja PW - pewnie na studiach Cie o tym nie uczyli, ale czasami warto skorzystac 8) I moze zerkniesz do tematu o atmosferze w Ruchu. Dalej czekamy na odpowiedz... 8)
Ostatnio zmieniony 29 paź 2004, o 16:20 przez Patton, łącznie zmieniany 1 raz.
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Viro to że klub nie miał kasy nikogo nie dziwi. Tutaj nigdy kasy nie było. A jak, kiedyś tam była, to wszystkie stadiony w Polsce wyglądały jednakowo.
Z tego co pamiętał miało być dokładnie jak twierdzisz.
No więdz z czym do ludzi jak Ruch już wtedy miał kolosalne długi ?:x
Ale wydaje mi się że można to było przeskoczyć. :?
Chociażby w ten sposób że 1,5 mln mogło stanowić 30% a nie 15 - całego kosztorysu. Wtedy miasto mogło pokryć te wydatki a z UKFiS`u dostalibyśmy nie 9, a 4,5 mln. Razem 6 zamiast 11, ale za tą kase już można by było coś zrobić.
Nie wiem jak sie mają moje wypociny do spraw formalnych zw. z tym przedsęwzięciem, ale na chłopski rozum wydaje sie to być logiczne. :lol:
Z tego co pamiętał miało być dokładnie jak twierdzisz.
Te 15 % to było ok 1,5 mln zł.ukfis mial dac 70 % kosztow 15% miasto i 15% klub
No więdz z czym do ludzi jak Ruch już wtedy miał kolosalne długi ?:x
Ale wydaje mi się że można to było przeskoczyć. :?
Chociażby w ten sposób że 1,5 mln mogło stanowić 30% a nie 15 - całego kosztorysu. Wtedy miasto mogło pokryć te wydatki a z UKFiS`u dostalibyśmy nie 9, a 4,5 mln. Razem 6 zamiast 11, ale za tą kase już można by było coś zrobić.
Nie wiem jak sie mają moje wypociny do spraw formalnych zw. z tym przedsęwzięciem, ale na chłopski rozum wydaje sie to być logiczne. :lol:
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
- 19r20
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
To co piszesz nie ma nic wspólnego z tym co ja napisałem. Wytknąłem Ci brak wiedzy w argumentach którymi posłuzyłeś się w poprzednim poście, a Ty jak zwykle lamentujesz, obrażasz się i na siłę chcesz obrazić mnie.Patton pisze:Profesor sie odezwal :lol: O Mnie sie nie martw... Wiem za to, ze z Twoja edukacja tez cos na bakier, bo za Pogonia Szczecin, Polonia Warszawa tez pewnie stoja najbogatsze koncerny? A jak masz taka ulge jadac po mnie, to jest taka opcja PW - pewnie na studiach Cie o tym nie uczyli, ale czasami warto skorzystac 8) I moze zerkniesz do tematu o atmosferze w Ruchu. Dalej czekamy na odpowiedz... 8)
W tym poscie z kolei mało podajesz argumentów dla obrony swej wczesniejszej tezy, właściwie dwa Pogoń i Polonię, które także mnie nie przekonują, bo ich stadiony mi się wcale nie podobają, a mojej edukacji się nie czepiaj bo ja Pogoni i Polonii nie przywoływałem. Ale nie dziwie się, bo u ciebie to typowe, posądzasz mnie o coś o czym ja nie piszę i na tej podstawie mnie oceniasz.
Swoje uwagi kieruj więc .... do siebie.
- Patton
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Patrz stadion KS Ruch Chorzów :lol:Patton pisze:...Te stadiony nie musza sie podobac, ale sa przynajmniej remontowane. .....
Wiem, Wiem, Wiem zaraz przeczytam że to tylko kosmetyka a nie remont, ale przy okazji napisz skąd wziąć na ten remont, na piętrowe trybuny, telebimy i dachy jak my nawet nie momy na prąd żebyt właczyć światło.
Ja się cieszę, że Mleczko w kwestii stadionu zrobił tak wiele, bo jak obejmował funkcję, to nasz stadion był zamkniety przez wszystkiem możliwy instytucje za wyjątkiem ABW i prezentował się nędznie.
Najpierw sprawmy aby chetnych zobaczyć mecze Ruchu był o dziesięciokrotnie wiecej niż teraz a potem martwmy się o pietra, telebimy i żeby im na głowę nie kapało.
- wojt
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ratusz daje budżetowe pieniądze, które jeżeli nie bądą wykorzystane do końca roku - przepadają. Z tym że to nie tylko krzesełka, ale przecież na stadionie zmieniło się nie tylko to, usunięto zegar, zlikwidowano stary tunel i wykonano nowy, wzmocniono murki i wylewkę na koronie, taraz robi się oddzielenia sektorów. To zrobiono w ostatnich 3 miesiącach a nie za przyspawanego. Jeżeli zestawić to z obniżeniem cen biletów i rezygnacją z opłat za parkingi trudno nie być zadowolonym z tego co zrobiono, a marzenia mam nie mniejsze aniżeli Ci co piszą o telebimach, tylko staram się rozgraniczyć marzenia od rzeczywistości.
- Patton
- Kontakt:
Czyli 3 maj cos nam jednak dal 8) A wszyscy widza tylko zla strone tego dnia... Gerhat - nikt nie mowi o stadionie ala Auf Schalke Arena. Napisal Ci juz wyraznie Viro wszystko. Nie chce mi sie powtarzac. Za ta kase mozna bylo zaczac chociaz remont 1 sektora lacznie z nowa wylewka i rozwaleniem tych betonikow. Widze, ze Ty tez masz klopoty ze zrozumieniem czytania, bo na temat kasy na remont konkretny stadionu bylo juz tutaj pare postow.