WOJNA Z WOJEWODA

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Sztof

#31 Post autor: Sztof » 28 sie 2004, o 13:31

a wziołęs paszport bo do sosnowca trzeba miec paszport zeby jechac :lol: Według mnie trzeba jechac pod urzad do wojewody i urzadzic jakis strajk abo cos bo on mysli ze nam to nie przeszkadza ze stadion zamknoł :cry: :cry:

Majkel

#32 Post autor: Majkel » 28 sie 2004, o 13:51

Ta szpcato godka do niczego nie prowadzi - odwrotnie: Jastrzębski mo satysfakcja że udało mu się doprowadzić nos do biołej gorączki i że są my bezsilni. Moim zdaniem Klub powinien z większą stanowczością działać przeciw tej jawnej dyskryminacji. Odwołanie do Wyższej Instancji, wynajęcie dobrego prawnika i sprawa cywilno powinny napsuć więcej krwi sosnowiokowi niż nasze jęczenie. Żeby demonstrować przed Urzędem Wojewódzkim trzeba mieć "odpowiednie argumenty", my w tej chwili niestety ich nie momy :oops: , niestety to nie Szczecin ani Poznań :(

miedza

#33 Post autor: miedza » 28 sie 2004, o 13:51

kibic1920 pisze:Dzisiaj byłem w Sosnowcu ( bardzo nie chcialem tam jechac ale coż musiałem :oops: ). Jechalem glowną drogą i skrzywiłem sobie alufelge, jak mogą być na głównej drodze takie dziury !!! (ul Sienkiewicza a zresztą pozostałe nie są lepsze ). Wojewoda czepiał się że mamy jakies uskoki na stadionie ktore maja 2 cm, a w Sosnowcu na drodze sa takie dziury że chyba maja 22 cm. Dlatego mam pytanie czemu ul. Sienkiewicza nie jest zamknięta ???
Co ten pajac z Sosnowca sobie wyobraża ze 2 cm na naszym stadionie mogą komus zaszkodzic a w jego sosnowcu 22 cm nie ?!
Musze się tylko dowiedzieć jak teraz załatwić sprawe i niech gorol z Sosnowca płaci mi za nowe felgi.

pozdRawiam i radze omijać sosnowiec
A jak tam wjechałeś? Miałeś wizę na wjazd do kraju spoza Unii?
Za takie dziury powinni tą osadę zamknąć, nie?

tomas de toRquemada

#34 Post autor: tomas de toRquemada » 28 sie 2004, o 15:05

Skrzywiona alufelga ?? takie sa wypadki jak sie podrozuje po tych ich azjatyckich stepach...

kibic1920

#35 Post autor: kibic1920 » 28 sie 2004, o 15:57

Radni z Chorzowa podobno ostro zaprotestowali. Są przeciwko wojewodzie i przeciwni jego decyjzją to dobrze dla nas bo gdy inni urzednicy będą po naszej stronie to może wojewode bedzie już się bał konsekwencji swoich decyzji i nie będzie już robił sobie jaj.
Także Śląska Platforma Obywatelska wyraził protest co do tych decyzji.
Śląska Platforma Obywatelska uważa że decyzje wojewody prowokują kibiców i gdy urzednicy będą podejmować takie decyzje na Polskich stadionach nigdy nie będzie bezpiecznie ( no i mają racje :D )

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#36 Post autor: HKSADIK » 28 sie 2004, o 23:25

to co modelius ciężko bedzie z tą "Uwagą"??Mam nadzieje,że w zbliżającym sie tygdonu uda sie zrobić reportaż.Po takim czymś wojewoda musiałby otworzyć stadion ruchu!!!Może by nawet pitnoł i przestołby być wojewodą!!
PÓŁ METROWY ch** WCHODZI W DUPE WOJEWODZIE!!!

r3mik

hu* z wojewodom

#37 Post autor: r3mik » 28 sie 2004, o 23:47

wojewoda to hu* i tlye nie mam nic wiecej do powiedzenia

modelius1

#38 Post autor: modelius1 » 29 sie 2004, o 00:34

HKSADIK pisze:to co modelius ciężko bedzie z tą "Uwagą"??Mam nadzieje,że w zbliżającym sie tygdonu uda sie zrobić reportaż.Po takim czymś wojewoda musiałby otworzyć stadion ruchu!!!Może by nawet pitnoł i przestołby być wojewodą!!
PÓŁ METROWY ch** WCHODZI W DUPE WOJEWODZIE!!!
probowalem sie tam dodzwonic wczoraj z 10 razy ale nikt tam nieodbieral,
wyslalem <emila> z kiloma tekstami z slaskich gazet aby reporterka zapoznala sie sie z nasza sytuacja no i mam nadzieje ze poniedzialek juz cos bedzie wiadomo bo korde w sobota chytnie bych sie siednal na jakim stolku na ruch o 15.30
:!!!!: :!!!!: :!!!!:

batory

#39 Post autor: batory » 29 sie 2004, o 16:10

Ze strony Ruchu:

Jarzębski Lechosław
ul.Swobodna 1/5 Sosnowiec
nr. tel. 266 16 12

:twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#40 Post autor: Scypion » 29 sie 2004, o 17:39

swobodnie to on sie poczyno...

kibic1920

#41 Post autor: kibic1920 » 29 sie 2004, o 17:51

batory pisze:Ze strony Ruchu:

Jarzębski Lechosław
nr. tel. 266 16 12

:D

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#42 Post autor: HKSADIK » 30 sie 2004, o 20:26

modelius i jak tam z "Uwagą"??Czy już sie cośik wyjaśniło?? :D

Nanik
Kontakt:

#43 Post autor: Nanik » 30 sie 2004, o 20:35

batory pisze:Ze strony Ruchu:

Jarzębski Lechosław
nr. tel. 266 16 12

wiec cza ten adres wyslac na [email protected]
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
i cierpliwie czekac 8)

modelius1

#44 Post autor: modelius1 » 30 sie 2004, o 21:32

HKSADIK pisze:modelius i jak tam z "Uwagą"??Czy już sie cośik wyjaśniło?? :D
niestety narazie nic jeszcze niewiadomo mam nadzieje ze jutro cos zacznie sie dziac.pozdro

kamil30
Kontakt:

#45 Post autor: kamil30 » 31 sie 2004, o 08:58

Jo tyż sie przyznom sie że starołech sie zainteresować jakieś media naszą sprawą ale nie dostołech żodnyj odpowiedzi (głównie gazety)
Oto co zech im napisoł: Chorzów 25.08.2004

Prośba

W imieniu własnym oraz wszystkich sympatyków piłki nożnej na śląsku a zwłaszcza kibiców klubu Ruch Chorzów - zwracam się do Państwa z ogromną prośbą o przeanalizowanie postepowania Wojewody Śląskiego pana Lechosława Jarzębskiego.
Pragniemy dowiedzieć się dlaczego pan wojewoda nieustannie dąży do tego aby zniszczyć to co dla wielu ludzi na śląsku jest rzeczą świętą ,czyli piłkę nożną.
Czy aby rzeczywiście panu wojewodzie zależy jedynie na bezpieczeństwie podczas imprez masowych czy jest to tylko niechęć do śląskich klubów piłkarskich.
W przypadku Ruchu Chorzów jest to najwyraźniejszy przykład jawnej niechęci do tego klubu.
Klub miał wytyczony okres na przeprowadzenie odpowiednich prac remontowych związanych z poprawieniem ogólnego stanu całego obiektu. Prace zostały wykonane i zaostały przeprowadzone oględziny przez Powiatowego Inspektora Budowlanego oraz policję,które to zezwoliły na przeprowadzanie imprez masowych.
Lecz to nie pomogło i pan wojewoda i tak postawił na swoim czyli nie wydał zgody na otworzenie bram stadionu dla kibiców.
Swoimi decyzjami pan wojewoda dąży do tego aby pozbawić kibiców i sportowców tego co jest najważniejsze dla nich czyli ducha sportowego.
Bo czym jest dla zawodnika rozgrywanie spotkań przy pustych trybunach bez własnych kibiców.A dla kibica piłkarskiego dowiadywanie się o wyniku z meczu z internetu lub innych mediów.
Wiadomo jaka jest sytuacja na polskich stadionach jeżeli chodzi o stan tych obiektów oraz bezpieczeństwo prawdziwych kibiców bo huliganów kibicami nie możemy nazywać.
Ruch Chorzów miał już nauczkę z huliganami w maju tego roku i od tego czasu ciągle ma z tego powodu problemy...
Ale przecież zatzrymano wiele osób które na pewno poniosą za to odpowiedzialność.
Być może dla pana wojewody najprostszym rozwiązaniem jest zamykać stadiony i pozbawiać ludzi odrobiny przyjemnośći jaką mają w życiu.
Lecz to nie jest na pewno dobre wyjście z takiej sytuacji bo w tym układzie trzeba by było zamknąć wszystkie a przynajmniej większość obiektów sportowych w Polsce.

Mam nadzieję że jako wydawnictwo sportowe zainteresuje Państwa ten temat i postaracie się o wyjaśnienie nam kibicom dlaczego tak postępuje Wojewoda Śląski człowiek który został wybrany na ten urząd również przez kibiców piłki nożnej.

Z poważaniem
#########
NIECH MOC NIEBIESKIEJ ERKI BYDZIE Z WAMI!!!!!
[img]http://img213.imageshack.us/img213/9729/pasekbatory9ro.gif[/img]
[img]http://img134.imageshack.us/img134/655/zzzwh6bj.jpg[/img]
[img]http://niebiescy.pl/images/flagi/dziesiona_01.jpg[/img]

ODPOWIEDZ