Puchar Polski 2023/24

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Dams0n
Kontakt:

Re: Puchar Polski 2023/24

#31 Post autor: Dams0n » 26 wrz 2023, o 17:25

Tak bym to widzial:
Bielu
Szywacz Szur Sadlok
Długosz Letniowski Sedlak Skwierczynski
Feliks Fosa
Baranski
Ale jestem niemal pewny, ze Skrobacz nie wyjdzie Baranskim i nie zdziwie sie jak zagramy jutro 4 obroncami. Sprawdzilbym obowiazkowo Feliksa na „10” bo widac ze napad to jednak nie jest jego srodowisko, a na wahadle byl absolutnie bezuzyteczny. Ogranie Sedlaka to moim zdaniem podstawa, Dlugosz tez powinien dostac jeszcze szanse. Skrobacz pewnie da szanse Steczykowi od 1 minuty i bedzie szlo sobie wydlubac oczy :) (oby nie). Szansa dla Biela moim zdaniem pewniak.

Awatar użytkownika
MakeRson
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#32 Post autor: MakeRson » 26 wrz 2023, o 17:33

Dla Biela to może być dobre przetarcie przed powrotem do podstawowego składu w meczu z Puszczą.
Niebieskie Mysłowice

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#33 Post autor: jajo » 26 wrz 2023, o 18:23

Jeszcze bym Baranowksiego wsadzil.
wiem, ze wiekszosc to by miala go teraz ochote ubiczowac na rynku, ale nie mozna chopa przekreslac po 1 meczu, wiec zwlaszcza, ze na Puszcze bym go nie widzial (a moze sie wlasnie na takie mecze nadaje?), to niech zatrze ten mecz z Rakowem.
Bielu
Baranowski - Sikora - Szywacz
Dlugosz - Sedlak - Fosa - Skwierczynski (Feliks)
Letniowski (Baranski) - Feliks (Steczyk)
Firlej
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

NG1920
Kontakt:

#34 Post autor: NG1920 » 26 wrz 2023, o 18:46

To jak się tak bawimy to i ja coś dorzucę. Czwórką z tyłu raczej nie zagramy, bo jeśli Bartol może już grać to pewnie będzie oszczędzony na Puszczę. Czyli ustawienie jak ostatnio i doćwiczenie gry obronnej. W bramce wg mnie pewniak Bielu- jak wykorzysta szansę to i z Puszczą będzie bronił. Wg mnie Baranowski owszem powinien się zrehabilitować, ale na bok obrony jest za wolny.
Bielu
Szur-Baranowski-Sikora-Szywacz
Długosz-Sedlak-Letniowski-Skwierczyński
Feliks-Barański
Steczyk

Chciałbym, aby Steczyk dostał cały mecz, aby pokazać czy w końcu coś potrafi czy nie. Jak nie to Feliks powinien wskoczyć jako nr 2 w hierarchii.

arcio
Kontakt:

#35 Post autor: arcio » 26 wrz 2023, o 18:47

Jajo, jak pijesz nie pisz😋😉😁🤭
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#36 Post autor: jajo » 26 wrz 2023, o 18:52

arcio pisze:
26 wrz 2023, o 18:47
Jajo, jak pijesz nie pisz😋😉😁🤭
trzezwy jak swinka.
wczoraj pomysl z talizmanem w bebzolku Biela nie byl trzezwy ;p ale bym go sprobowal :D

mrokol08
Kontakt:

#37 Post autor: mrokol08 » 26 wrz 2023, o 19:55

Trend jest taki że wygrywają ci silniejsi prawie brak niespodzianek póki co, więc tym bardziej przejść ta rundę żeby morale odbić i wystarczy bo samego pucharu i tak nie wygramy.
Batory Fans

BoRo
Kontakt:

#38 Post autor: BoRo » 26 wrz 2023, o 20:39

jajo pisze:
26 wrz 2023, o 18:23
Jeszcze bym Baranowksiego wsadzil.
wiem, ze wiekszosc to by miala go teraz ochote ubiczowac na rynku, ale nie mozna chopa przekreslac po 1 meczu, wiec zwlaszcza, ze na Puszcze bym go nie widzial (a moze sie wlasnie na takie mecze nadaje?), to niech zatrze ten mecz z Rakowem.
Bielu
Baranowski - Sikora - Szywacz
Dlugosz - Sedlak - Fosa - Skwierczynski (Feliks)
Letniowski (Baranski) - Feliks (Steczyk)
Firlej
I to wcale niy jes glupi pomysl tak coby jednak tego Baranowskiego wzionc na lawa abo nawet do piyrszego (pomimo mojygo wczorejszego narzekanio na Pawła) zeby pokozol czy to jednak niy bōł yno wypadek przi robocie (chociaz to yno LegiaII). Kozdy powiniyn byc zmotywowany terozki na ta Legia bo pokozali ze umiom to niech jeszcze ambicjo dolozom!
pyRsk

robotrix
Kontakt:

#39 Post autor: robotrix » 26 wrz 2023, o 21:09

NG1920 pisze:
26 wrz 2023, o 18:46
To jak się tak bawimy to i ja coś dorzucę. Czwórką z tyłu raczej nie zagramy, bo jeśli Bartol może już grać to pewnie będzie oszczędzony na Puszczę. Czyli ustawienie jak ostatnio i doćwiczenie gry obronnej. W bramce wg mnie pewniak Bielu- jak wykorzysta szansę to i z Puszczą będzie bronił. Wg mnie Baranowski owszem powinien się zrehabilitować, ale na bok obrony jest za wolny.
Bielu
Szur-Baranowski-Sikora-Szywacz
Długosz-Sedlak-Letniowski-Skwierczyński
Feliks-Barański
Steczyk

Chciałbym, aby Steczyk dostał cały mecz, aby pokazać czy w końcu coś potrafi czy nie. Jak nie to Feliks powinien wskoczyć jako nr 2 w hierarchii.
3 razy liczylech i caly czos mi wychodzi ze chcesz w dwunastu zagrac...
Ale moze to je jakis pomysl :hyhy:

Awatar użytkownika
19HKS20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#40 Post autor: 19HKS20 » 26 wrz 2023, o 21:13

Zapomnielismy juz o Sikorze?
JEDNO MIASTO JEDEN KLUB KATOWICE INO RUCH

NG1920
Kontakt:

#41 Post autor: NG1920 » 26 wrz 2023, o 21:36

robotrix pisze:
26 wrz 2023, o 21:09
3 razy liczylech i caly czos mi wychodzi ze chcesz w dwunastu zagrac...
Ale moze to je jakis pomysl :hyhy:
O patrz, Sikor miał być w nawiasie jako ew zastępstwo za Baranowskiego :rotfl:
Ale może nikt się nie na boisku kapnie? :rotfl:

Dams0n
Kontakt:

#42 Post autor: Dams0n » 26 wrz 2023, o 22:00

19HKS20 pisze:
26 wrz 2023, o 21:13
Zapomnielismy juz o Sikorze?
Rzeczywiscie, ale nie wiadomo jak jego stan zdrowia skoro ostatnio nie byl nawet na lawie. Natomiast jezeli da rade zagrac, to dalbym dychnac Sadlokowi, na jego miejsce Szywacz i wtedy jako centralny śo albo polprawy Sikora, ktory byc moze troche podciagnie rozegranie z obrony. Bo jako pomocnik Siki to niestety nie jest poziom ESA i taki Szymanski go zjada nie mowiac juz o Podstawskim

arcio
Kontakt:

#43 Post autor: arcio » 26 wrz 2023, o 22:32

Widzę, że niektórzy przemeblowali cały skład, a my nie mamy czasu na eksperymenty czyli jakieś gierki treningowe. Tu trzeba ćwiczyć, zgrywać i próbować kombinacji. Nasi nie są zmęczeni żeby im dawać wolne bo w sobotę mecz. Jakby to był 4 mecz w 14 dni to co innego, ale przecież zaraz kolejna pauza na kadrę. Trzeba trzymać rytm i szukać alternatywy na paru pozycjach.
Co do składu, to jakby Bartol był gotowy ja bym widział opcję, którą trener wpaja zawodnikom, czyli 3-4-3 >
Bielecki - Szymański, Sikora, Szywacz - Michalski, Podstawski, Letniowski, Bartolewski - Kozak, Feliks, Wójtowicz
Jeżeki Bartolewski będzie poza kadrą to na lewe wahadło wrzucić albo Długosza albo Skwierczyńskiego. Na szpicy w takim meczu jednak liczę, że trener wpuściłby raczej Steczyka niż Feliksa, ale jakoś wolałbym tego drugiego.

Ja bym jednak w takim meczu chciał zobaczyć 4-2-3-1 >
Bielecki - Michalski, Szymański, Szywacz, Bartolewski - Podstawski, Letniowski - Kozak, Barański, Wójtowicz - Feliks
W momencie braku Bartola obrona w tym składzie: Michalski, Szymański, Sadlok, Szywacz

Jedna też prośba do trenerów. Jakby Wójtowicz i Kozak grali na skrzydłach to niech oni w trakcie meczu wymieniają się pozycjami. Dziś obaj grają na swoich odwróconych pozycjach więc takie zmiany mogą trochę namieszać u obrońców.
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#44 Post autor: jajo » 26 wrz 2023, o 23:22

arcio pisze:
26 wrz 2023, o 22:32
Widzę, że niektórzy przemeblowali cały skład, a my nie mamy czasu na eksperymenty czyli jakieś gierki treningowe. Tu trzeba ćwiczyć, zgrywać i próbować kombinacji. Nasi nie są zmęczeni żeby im dawać wolne bo w sobotę mecz. Jakby to był 4 mecz w 14 dni to co innego, ale przecież zaraz kolejna pauza na kadrę. Trzeba trzymać rytm i szukać alternatywy na paru pozycjach.
Co do składu, to jakby Bartol był gotowy ja bym widział opcję, którą trener wpaja zawodnikom, czyli 3-4-3 >
Bielecki - Szymański, Sikora, Szywacz - Michalski, Podstawski, Letniowski, Bartolewski - Kozak, Feliks, Wójtowicz
Jeżeki Bartolewski będzie poza kadrą to na lewe wahadło wrzucić albo Długosza albo Skwierczyńskiego. Na szpicy w takim meczu jednak liczę, że trener wpuściłby raczej Steczyka niż Feliksa, ale jakoś wolałbym tego drugiego.

Bielecki - Michalski, Szymański, Szywacz, Bartolewski - Podstawski, Letniowski - Kozak, Barański, Wójtowicz - Feliks
W momencie braku Bartola obrona w tym składzie: Michalski, Szymański, Sadlok, Szywacz

Jedna też prośba do trenerów. Jakby Wójtowicz i Kozak grali na skrzydłach to niech oni w trakcie meczu wymieniają się pozycjami. Dziś obaj grają na swoich odwróconych pozycjach więc takie zmiany mogą trochę namieszać u obrońców.
my nie mamy pola, zeby na kluczowym meczu w tej rundzie niektorzy mieli 180 minut w 6 poprzednich dni, zwlaszcza ze Puszcza grala juz dzisiaj.
nie wiem skad takie Twoje przekonanie o nie byciu zmeczonym. chyba kazdy Ci powie, ze 3 mecz w ciagu 7 dni dla wiekszosci organizmow nie bedzie juz na optymalnym poziomie.

jak sie wy***iemy z tego PP to tym razem, moim zdaniem trudno. niekotrzy przejde negatywna weryfikacje.
gorzej jak ten mecz wplynie na wynik na Puszczy.

PP to chyba w ogole 2 obowiazkowych mlodziezowcow, mysle ze z tym wiazal sie minuty Baranskiego z Rakowem.

Dams0n
Kontakt:

#45 Post autor: Dams0n » 27 wrz 2023, o 09:53

arcio pisze:
26 wrz 2023, o 22:32

Co do tego też bym polemizował. Jesteśmy 3 dni po szpilu, piłkarze wczoraj podrozowali. A dziś wrocimy pewnie kolo 22-23 i juz w sobote gramy kolejny szpil - wyjazdowy. Czasu na odpoczynek mamy teraz strasznie mało, a jestesmy tez po meczu z bdb pressujacym Rakowem. A swoja droga ten Raków po meczu w Bergamo 3 dni wczesniej wygladal lepiej motorycznie od nas.

ODPOWIEDZ