[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
Nie do końca się z nim zgadzom, poczytołech trocha na ten temat i akurat opinie są dość podzielone. W skrócie sprawa wyglądo tak - Jeśli pracownik wyraża zgodę na objęcie jego zaległego wynagrodzenia procesem restrukturyzacji, to może być taka sytuacja jak opisuje p. Kapica. Warunek jest jednak taki, że wynagrodzenie nie podlega negocjacji restrukturyzacyjnej, czyli musi dostać całość kwoty, czy to w ratach, czy w całości.m. pisze:Za tt Iwo vel Darkaras
Ruch nie chce płacić pensji bo restrukturyzacja.Szkoda,że prawo restruktur.o niczym takim nie mówi.Znowu szukanie luki i oszukiwanie ludzi. https://t.co/B7VcKNugi5
Ja juz nie wiem czy on wie wszystko czy w klubie i PZPN nie wiedzą nic na temat prawa ,że potrzebują czas do 6 września nazywając sprawę skomplikowaną.
Jest ktoś na forum kto ogarnia sie w tym prawie w czasie restrukturyzacji ?
Co do meczu to jestem ciekawy jak to Gucio dziś pochyto.
I na ilu debiutantów będzie mógł sobie pozwolić.
Walski to wolał po H&Mach z 2 duperkami wczoraj chodzić niż kondycję poprawićmulan pisze:Nareszcie Walski na ławie. Więcej się po nim spodziewałem. Lisowski już wnosil więcej do gry niż on.
Pier.dola 19 zl dostep.Mirek pisze:w Radiu Maryja
O ile dobrze zrozumiałem Kapicę to problem jest chyba w podstawie z jakiej wynika wynagrodzenie piłkarzy. Darkaras wygooglał sobie zapisy dot. umowy o pracę a piłkarze maja chyba umowy cywilnoprawne typu zlecenie czy dzieło.Dla komisji licencyjnej to nie ma znaczenia, ale przypuszczam, ze dla przepisów prawa upadłościowego już tak. I całkiem możliwe, że dla sądu upadłościowego "wynagrodzenie" piłkarza z umowy zlecenia nie różni się niczym od umowy pożyczki z lichwiarzem z Bydgoszczy a takich długów poza układem chyba nie można spłacać. Przy czym, to moje przypuszczenia na podstawie tego co wyczytałem w oficjalnych źródłach.smile pisze:Nie do końca się z nim zgadzom, poczytołech trocha na ten temat i akurat opinie są dość podzielone. W skrócie sprawa wyglądo tak - Jeśli pracownik wyraża zgodę na objęcie jego zaległego wynagrodzenia procesem restrukturyzacji, to może być taka sytuacja jak opisuje p. Kapica. Warunek jest jednak taki, że wynagrodzenie nie podlega negocjacji restrukturyzacyjnej, czyli musi dostać całość kwoty, czy to w ratach, czy w całości.m. pisze:Za tt Iwo vel Darkaras
Ruch nie chce płacić pensji bo restrukturyzacja.Szkoda,że prawo restruktur.o niczym takim nie mówi.Znowu szukanie luki i oszukiwanie ludzi. https://t.co/B7VcKNugi5
Ja juz nie wiem czy on wie wszystko czy w klubie i PZPN nie wiedzą nic na temat prawa ,że potrzebują czas do 6 września nazywając sprawę skomplikowaną.
Jest ktoś na forum kto ogarnia sie w tym prawie w czasie restrukturyzacji ?
Co do meczu to jestem ciekawy jak to Gucio dziś pochyto.
I na ilu debiutantów będzie mógł sobie pozwolić.
Użytkownicy przeglądający to forum: Acid, Bing [Bot], Google [Bot], Google Adsense [Bot], Kiler1989, Konrad i 54 gości