SA.RUCH Chorzów ??? jak długo jeszcze.

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
kurczak1920

#31 Post autor: kurczak1920 » 18 maja 2004, o 06:09

17.05.2004 23:16 dodał: Krzysztof Kubicki | źródło: Gazeta Wyborcza
› Maleją długi Ruchu Chorzów, ale powołanie sportowej spółki akcyjne znowu się oddaliło. - Dziękujemy pseudokibicom - nie kryje sarkazmu prezes Krystian Rogala.

Trwa proces oddłużania zasłużonego klubu. Na ostatnim walnym zgromadzeniu członków klubu działacze zdradzili, że dług "niebieskich" wobec różnych firm i instytucji sięga nawet 10 mlin zł.

Największe było zadłużenie wobec Urzędu Skarbowego. - Ostatnie dziesięć miesięcy to nieustanne starania, żeby tę kwotę znacznie zmniejszyć. W samym kwietniu wpłaciliśmy na konto urzędu kilkaset tysięcy złotych - mówi Rogala.

Dziś prezes "niebieskich" powinien otrzymać pismo, które potwierdzi, że w ostatnim roku dług Ruchu wobec Urzędu Skarbowego zmniejszył się o ponad 4 mln zł!

- Wszystkie działania mają nas zbliżyć do powołania spółki akcyjnej. Tymczasem ostatnie burdy chuliganów na naszym stadionie spowodowały, że powołanie spółki znowu się opóźni [działacze zapowiadali wcześniej, że finalizacja prac nastąpi w maju - przyp. red.].

"Reklama", jaką zrobili klubowi pseudokibice, bardzo nam zaszkodziła. Przez kilka dni klub nie schodził z czołówek gazet, dużo było nas też w telewizji. Nie o taką reklamę nam jednak chodziło! Wiele rozmów ze sponsorami zostało zerwanych, inne zawieszone. Nie będę wymieniał nazwisk, ale kilku sponsorów zwyczajnie się przestraszyło - martwi się Rogala.

Zgodnie z zapowiedziami Marka Kopla, prezydenta Chorzowa, ruszyła procedura mająca wyłonić wykonawcę 4 tys. siedzisk na stadionie przy ul. Cichej.

Przeciwko remontowi zaprotestowali członkowie Stowarzyszenia Sympatyków K.S. Ruch Chorzów - Niebiescy, którzy uważają, że stadionowi niezbędna jest gruntowna przebudowa, a nie kosmetyka trybun. Kibice napisali w tej sprawie list otwarty do władz miasta, klubu i mediów. - Nie rozumiem kibiców. Rok temu pisali listy, że chcą krzesełek, teraz już nie. Ja też chciałbym, żeby Ruch grał na nowoczesnym, funkcjonalnym stadionie, ale jeżeli są pieniądze na montaż krzesełek, to trzeba podziękować i za to, a nie kręcić nosem - mówi Rogala.

Pieniędzy starczy nie tylko na montaż siedzisk. Poszerzymy też tunel wjazdowy na murawę, tak by bez trudu mogła tamtędy wjechać straż pożarna. Będzie dużo bezpieczniej - zapewnia prezes. Prace remontowe mają ruszyć latem.
No więc widzimy, że znów termin odkładany, a rogala miał na kogo zwalić.
Jakby nie było wydarzeń z ŁKS-em to by za pewne zwaliłna pogode, że nie spodziewał się że w maju będzie tak ciepło, albo zimno, wszystko jedno.

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#32 Post autor: 19r20 » 18 maja 2004, o 08:51

kolejne je***e kłamstwo
pseudokibice a kto inny jest winny?

rogala ty ch*** spierdalaj z naszego RUCH-u
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

grhoak

#33 Post autor: grhoak » 18 maja 2004, o 09:59

Wiedziałem że ten sk***iel opóźnienie powołania S.S.A zwali na kibiców, a prawda jest taka że jedyną realną przeszkodą jest on, bo nikt nie chce współpracować z takim przekrętem, który rozmowę z każdym potencjalnym sponsorem - udziałowcem, zaczyna od wynegocjowania procentu dla siebie.
Ostatnio mam okazję częściej bywać na stadionie i w klubie i jedno co mogę napisać to tylko tyle, że jeżeli on nie odejdzie to 7 liga jest nasza.
Tam jest totalny rozpiździel, wszyscy pracownicy mają go już w ch***, nikt nie wie co się dzieje, niektórzy od kilkunastu miesięcy nie widzieli pieniędzy to też przychodzą do roboty kiedy chcą i wyłażą też kiedy chcą.
Płakać się chce, lepiej być od tego daleko i żyć nadzieją że będzie lepiej, bo jak się to widzi od środka, to jedyną rzeczą na jaką się ma ochotę, to wy***ać tego wiecznie wskazującego na spożycie, prezesika - palancika.
Szacunek dla zawodników i sztabu szkoleniowego za osiągane wyniki, w takim gnoju to mistrzostwo świata. krystiana czas wy***ać z wielkim hukiem tylko przed tym rozliczyć za to co robił przez ostatnie lata.

KRYSTIAN ROGALA Z CHORZOWA NIECH wy***rdala... najlepiej prosto do prokuratury.

Stary kibic

#34 Post autor: Stary kibic » 18 maja 2004, o 10:57

Czesc 19r20------------------
Z ta Twoja teza wyjatkowo sie nie zgadzam. To co sie stalo 3maja ,to w ciezkiej sytuacji Ruch nie mialo prawa cos takie zaistniec. Zamkniencie stadionu,ukazanie stanu technicznego obiektu (negatywne ). Juz nie wpomne o karach finansowych. Czy to tez nie jest wielki problem dla zarzadu. A moze faktycznie sponsory sie wystraszyli tego idiotyzmu. Kazdy logicznie myslacy czlek widzac ciezka sytuacje nie kopie sobie sam grobu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! . A jednak w Chorzowie kopia grob dla Ruchu!
Nie jestem zwolennikiem p.Rogali. Nie jestem zwolennikiem idiotow z 3-go maja. Ktorzy sie maja nazywac " k-i-b-i-c-a-m-i- . Nie moi szanowni koledzy i kolezanki kibice .Wielu z Was walczy o frekfencje, o dobra oprawe, o obnizenie cen itd. Wielki szacunek dla Tych kibicowskich dzielaczy. Wielu zawodnikow walczy tez o podniesienie rangi Ruch-Chorzow. Szkoleniowcy walcza o dobra druzyne tez wielki szacunek.
Ale dla idiotyzmu nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#35 Post autor: Patton » 18 maja 2004, o 11:12

Ja sie ku*** przykuje do tych betonikow lancuchem z jeszcze jedna osoba z forum i nie pozwolimy, zeby to bylo montowane, chocby nas mieli sila wytargac!! Rogala pseudokibice? Nie podasz nazwisk? A kiedy Ty palancie je podales? W grudniu co Ci zaszkodzilo?? W kwietniu co Ci zaszkodzilo? Tez pseudokibice? Czlowieku wy***rdalaj na niskie domki ( taki odzdzial dla Napoleonow itd. w TG ;) ) albo buduj sobie klub w Lublincu. Ale od naszeo Ruchu wreszcie odejdz! Pamietaj - czlowiek jest cierpliwy, ale do czasu... Prawda jest taka, ze ten czlowiek nie znajdzie ani 1 sponsora, to jest pewne jak 2 x 2 = 4!!!!! Bo dla niego wszedzie sa drzwi zamkniete. Dopoki on nie zniknie z klubu, to dla Ruchu tez sa drzwi zamkniete :(
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#36 Post autor: 19r20 » 18 maja 2004, o 13:57

pozdrawiam Stary Kibic
tyle razy było już mówione o tym 3 maja że nie chce tego znowu zaczynać
....Zamkniencie stadionu,ukazanie stanu technicznego obiektu (negatywne ). Juz nie wpomne o karach finansowych. Czy to tez nie jest wielki problem dla zarzadu.... to napewno są problemy i to duże dla zarządu, masz rację
ja jednak myślę a raczej jestem pewien że rogala tak naprawdę NIE PROWADZI ROZMÓW Z ŻADNYM SPONSOREM! a jeżeli już to są to luźne rozmowy a nie konkrety
taka wg mnie jest prawda
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#37 Post autor: Ozor » 18 maja 2004, o 16:44

Nie wytrzymam pierdolenia tego palanta odejdz puki jeszcze możesz hieno.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#38 Post autor: Scypion » 19 maja 2004, o 06:37

Jezeli naprawde dla rogali drzwi sa juz wszedzie zamkniete ,a sytuacja w Ruchu wygląda jak opisal ghroak to jestesmy swiadkiem tanca wariata , ostatniego rejsu Ahaba itd. jezeli jest jakas koncepcja ratowania klubu w co zaczynam watpic to niech prezeso nam ja publicznie przedstawi bo takie sranie o czyms tam majacym nastąpić w bliżej nie okreslonej przyszlości to juz slyszalem i rzygac mi sie tym chce.

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#39 Post autor: Patton » 19 maja 2004, o 10:58

Scypion - raczej dryfujacy wrak z oblakanym kapitanem, ktoremu kompas zwariowal... :? Smutne, ale prawdziwe :(
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#40 Post autor: spyru » 1 cze 2004, o 19:22

Koniec maja. Początek czerwca. Krzysiu łobuzie :lol: :D
No to teraz trzeba tylko poczekać aż pan prezes poda do ogólnej wiadomości kolejny termin. I znowu zacznie sie nerwowe odliczanie kolejnych dni.........
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Robson
Kontakt:

#41 Post autor: Robson » 1 cze 2004, o 22:41

BRAWO KRYSTIAN !! Znowu w ciula poleciałeś....

Baw się dalej.... palancie :!:

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#42 Post autor: 19r20 » 2 cze 2004, o 09:28

jak to poleciał w ch***??
przecież SSA bedzie powołana zapewne jeszcze w tym roku...
już zaczynam przegladać gazety i czekam na następny termin

KKubicki mówiłeś że masz jakieś wiadomości powiedz i nam bo zapewniałeś że powołają spółkę!!!!

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#43 Post autor: vahanara » 2 cze 2004, o 09:33

No, co by nie powiedzieć to wina KK.

KK oddaj naszą SA!!!

Ludzie myślcie, to nie boli...

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#44 Post autor: 19r20 » 2 cze 2004, o 09:37

ja nigdy nie powiedziałem że KK jest temu winny!!

ja go szanuję i lubię chyba najbardziej z wszystkich ludzi na forum

jednakże Krzysiek miał jakieś info to niech je nam przekaże

Viro

#45 Post autor: Viro » 2 cze 2004, o 09:55

takie info jak mial KK bylo juz wiele razy za 1 razem sie tym jaralem za 2 tez teraz to leje bo widze , ze i tak niczego z tego nie ma

ODPOWIEDZ