[1 kolejka] Lech Poznań - Ruch Chorzów 18.08.12 godz. 18:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Elmer
Kontakt:

Re: [1 kolejka] Lech Poznań - Ruch Chorzów 18.08.12 godz. 18

#31 Post autor: Elmer » 18 sie 2012, o 22:19

co Wy z tym Zieńczukiem? Przecież od pierwszego meczu z Metalurgiem gra ch... totalną. Strzaly, owszem ma dobre, ale biegać to mu się za bardzo nie chce.

Dzisiaj głównie zabrakło mi ambicji w piłkarzach Ruchu, a mówiąc krótko tego czym imponowali w tamtym sezonie, czyli: jeżdżeniu na d...ch.

Bodajże 0:45 jest powtórka meczu. Proponuję zobaczyć co dzisiaj wyczyniał Djokić (bo o Sadloku wiadomo, ale on jest po prostu bez formy). Błędy w ustawieniu, brak asekuracji. Teraz widać ile by Ruchowi dał Baszczyński. Na Grodzickiego wszyscy (łącznie ze mną) najeżdżali, a okazuje się, że w defensywie trzymał wszystko

Mój krótki komentarz z lekkim przymrużeniem oka do ostatnich wyników gwiazdek z torebkami

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Nm3N6Wu3dWM[/youtube]
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Harpo
Kontakt:

#32 Post autor: Harpo » 18 sie 2012, o 22:21

Sparingi olewałem, mecze w Pucharach trochę mnie zaniepokoiły, pojedynek z Łowiczem mnie wystraszył, a dziś jestem przerażony:
TA DRUŻYNA KOMPLETNIE NIE JEST PRZYGOTOWANA DO SEZONU!
Lub:
- nie płacą im
- chleją w nocnych lokalach ;)
To wszystko wygląda tak, jakbyśmy skończyli na drugim miejscu, ale od końca...
:szok:
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Alek3011
Kontakt:

#33 Post autor: Alek3011 » 18 sie 2012, o 22:24

:( jak nie będzie żadnych roszad to dna będziemy sięgać w każdym pojedynku ,obym się mylił,ale najwyższy czas dać szansę innym,którzy także zasuwają jak ,,podstawowa"jedenastka,bo jak widać efekty marniutkie...

maciek1973

#34 Post autor: maciek1973 » 18 sie 2012, o 23:16

Takie jest życie kibica, raz na wozie a raz w samej d...
Od czasu do czasu trzeba powąchać dna.
Przetrwaliśmy Mławy i Czermna, przetrwamy i teraz.

Sezon będzie bardzo ciężki.

19kyjok20
Kontakt:

#35 Post autor: 19kyjok20 » 18 sie 2012, o 23:23

Co to ku*** dzisiej było ? Kaj była obrona, kaj był trener, kaj był Ruch ? To dzisiej nie był Ruch, to była jakoś zbieranina, te patałachy nimają nawet ambicji a trener zamiast coś robić to sie chowie żeby go kamera nie kręciła z canal+ . Czy Smagor nie widzi tego co sie dzieje? Z tym trenerem nie ugromy niczego, tu musi być ktoś kto mo jakieś pojęcie o taktyce, kogoś kto ryknie w szatni jak hu** grają. Trener który teraz by to poukłodoł nazywo sie Jacek Zieliński i obecnie jest bezrobotny.

Awatar użytkownika
laciek20
Kontakt:

#36 Post autor: laciek20 » 18 sie 2012, o 23:48

ja się pytam, jak można wygrać mecz bez lewego obrońcy ?!
ja się pytam, jak można wygrać mecz bez jednego ze środkowych pomocników ?!
ja się pytam, jak można wygrać mecz, w którym de facto gra się w 9 zawodników ?!
jak można być tak nieudolnym żeby w ciągu ostatnich spotkań stracić 11 bramek ?!
przynajmniej z 3 bramki z 11 można przypisać panu 'najlepszemu lewemu obrońcy świata'
ja się pytam, jak to wszystko jest możliwe !??!

Chorzów GRAĆ KU*WA MAĆ !
kibole, bandyci ... stadionowi CELEBRYCI !

aju
Kontakt:

#37 Post autor: aju » 19 sie 2012, o 00:59

laciek20 pisze:ja się pytam, jak można wygrać mecz bez lewego obrońcy ?!
ja się pytam, jak można wygrać mecz bez jednego ze środkowych pomocników ?!
ja się pytam, jak można wygrać mecz, w którym de facto gra się w 9 zawodników ?!
jak można być tak nieudolnym żeby w ciągu ostatnich spotkań stracić 11 bramek ?!
przynajmniej z 3 bramki z 11 można przypisać panu 'najlepszemu lewemu obrońcy świata'
ja się pytam, jak to wszystko jest możliwe !??!

Chorzów GRAĆ KU*WA MAĆ !

odpowiadam:
1 Szyndrowski -"dog in the fog"
2 jednego?? Malina( brak człowiek od poczatku LE) reszta.........."gdzie oni są"??
3 pokaż mi tych 9 zawodników których grało???
4 a jednak sie da.. nawet można strzelić jedną Pelikanom
5 tak widzieliśmy tego "obrońce" ..........a Szyndrowski do rezerwy!!!

Zieniu,Piech,Matko SZACUNEK!!!
MŁODZI TRENUJCIE!!!

19gorek20
Kontakt:

#38 Post autor: 19gorek20 » 19 sie 2012, o 01:15

Kod: Zaznacz cały

Jankowski grol lepi od Piecha ale oczywiscie on juz nie zasluguje na szacunek bo jest za legia

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#39 Post autor: Raul22 » 19 sie 2012, o 01:51

yy ten szacunek za 0:4 dla nich, a pare dni wczesniej 0:5?? ludzie badzmy powazni !!
toz to tragedia co sie dzieje z naszymi grajkami. Nie ma Waldka nie ma granka? przeciez my w ogole obrony nie mamy, juz teraz widac jaka dziura powstala po odejsciu Grodzickiego. Sadlok ostatni dobry mecz zagral chyba z 2 lata temu przed odejsciem do Discopolo, do tego nie ma charyzmy Grodka. Stawar z Sadlokiem fatalnie sie uzupelniaja na srodku, w ogole sie nie czuja, kiedy kto ma do kogo wyjsc, gdzie zaasekurowac, do tego slizgajacy sie i dajacy ogrywac jak dziecko Szyndrowski i slabiutki Djokic. Calosc nie tworzy zespolu, tak jak ostatnimi czasy bylismy dobrze zamknieci i gotowi do kontr tak teraz jestesmy rozciagnieci i wszyscy wjezdzaja w nas jak w maslo.
A juz nasz trener wypowiedzia ze w 2 polowie (jak juz bylo po zabawie i Lech gral tak by nie stracic, a ewentualnie cos strzelic) gralismy jak rowny z rownym skompromitowal sie w moich oczach na maksa.
Niebiescy co wy robicie?? :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd:

aju
Kontakt:

#40 Post autor: aju » 19 sie 2012, o 02:04

19gorek20 pisze:

Kod: Zaznacz cały

Jankowski grol lepi od Piecha ale oczywiscie on juz nie zasluguje na szacunek bo jest za legia
Chopie w du*** mam za kim jest Jankowski. Chodziłem na mecze ME jak przyszedł z Piaseczna wiec nie zarzucaj mi stronniczości. Nadal uważam, że jest ponad przeciętną naszej średniej ligowej.
Możliwości ma spore, ale na chwile obecną jest cieniem samego siebie i choćby występu w Bełchatowie
MŁODZI TRENUJCIE!!!

Roni2580

#41 Post autor: Roni2580 » 19 sie 2012, o 03:13

Ja wiem, że wszyscy grali słabo ale ktoś mi wytłumaczy jedną zasadniczą rzecz? Stawarczyk w pierwszej połowie na 3 bramy zawalił 2, tymczasem w przerwie zmieniany jest Sadlok, jako, że oglądałem mecz w pubie nie słyszałem, komentarzy, było to spowodowane kontuzją? Bo jeśli nie to ja sie pytam co musi zrobić jeszcze to drewno Stawarczyk na boisku by to jego zmienić. Druga sprawa, to wzmocnienia, po to kupujemy Pankę, żeby w 1 składzie grał Lisowski? O Sultesie nie wspomnie. Kamiński to osobna historia, gramy obecnie BEZ BRAMKARZA, więc zamiast stawiać na młodego utalentowanego jak kiedyś zrobiła Lechia czy Jaga to wybieramy między beznadziejnym Perdijicem, który potrafi bronić karne i jeszcze gorszym Peskovicem.

P.S SZYNDROWSKIEMU ZNÓW NALEŻY SIĘ TRANSPARENT, ja myślę, że nasza drużyna też potrzebuje wstrząsu od kibiców, nie wystarczy śpiewać nic się nie stało, bo właśnie się ku*** stało, jeśli nie wygramy z Widzewem, lub nasza gra z braćmi z Łodzi nie będzie wyglądała conajmniej obiecująco proponuje spotkać się z piłkarzami na treningu i w kulturalny sposób powiedzieć im co o tym myślimy, ostatnio pomogło.

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#42 Post autor: heli » 19 sie 2012, o 03:57

OnlyRuch pisze:
kattowitz pisze:"Wstyd mi jest, że w tym meczu gram" - Marek Zieńczuk - i wszystko w temacie.
P.S.
Czy im w ogóle płacą? Bo jak płacą to niech wszyscy wypierdalają, oprócz Matko i Piecha.
Trocha mnie poniosło ale niech tam.
Piech Zienczuk i Matko to jedyni ,ktorzy na dzien dzisiejszy mogliby zostac (no i Starzynski ale jego nie momy okazji podziwiac chociaz jest z 3x lepszy od lisowskiego)
Z Zieńczukiem chyba ku*** żartujesz, po takiej wypowiedzi, że mu wstyd, że gra powinien pierwszy wy***rdalać, potem jego gra wygląda jak od początku sezonu, jak mu wstyd grać to najwyraźniej niech nie gra, zresztą chyba się tej zasady trzymie nawet jak jest na placu, niech znów siedzi na ławie jak w innych klubach, no, ale w końcu 3 - letni kontrakt skasował to teraz będzie to pierdzielić. Takie słowa w jednej z najbardziej doświadczonych osób, które powinny ciągnąć zespół to jakieś nieporozumienie, podobnie jak tekst, że niektórzy coś tam nie rozumieją. Pozbyliśmy się póki co jak widać po takich wypowiedziach charakteru, a było to to co nas cechowało no bo przecież nie umiejętności.

Jest zero presingu i to już było z Viktorią, jak Piech leci czy Jankowski do chopa do reszta wogóle nie podchodzi przez co się luka jeszcze ino z tego robi, a obrońcy kryją na 3 metry cofając się nawet w polu karnym stąd swoboda na oddawanie strzałów i dośrodkowań raz zarazem.

Skład na mecz z Widzewem jaki będzie taki będzie, ale patrząc jaką szybkość pokazali zawodnicy Widzewa w pierwszym meczu nasi zwrotni będą robić nie wiadomo co.

Perdjic (choć najlepsze obrony to mioł jak akurat było po gwizdku, to przynajmniej baboli nie puścił, a przynajmniej opierdzieli jak trzeba skoro na ławce cisza i wszystko cacy)
?Sadlok/Djokic (moim zdaniem na boku obrony grał zdecydowanie lepiej)
Stawarczyk (mimo wszystko na chwila obecno chyba nie mamy lepszego środkowego obrońcy ino z nim musi grać w parze drugi co go poustawio)
?
Lewczuk (moim zdaniem nasz najlepszy boczny obrońca, co nie wiadomo dlaczego siedzi na ławie)
??
Straka/Sadlok (w zależności kto na obronie, ale chyba jednak Straka tylko niech zapierdziela to lepszy wybór ino czy on zaś nie jest kontuzjowany)
???
Jankowski (jeden z nielicznych co potrafi zagrać bala i biega, choć to nie lekkoatletyka to na nasz skład spokojnie pozwala na grę w 11)
Kuświk (walczy)
Piech (jeden z nielicznych co zarówno mo przyzwoite umiejętności jak i chęć do walki i obu mu tego drugiego elementu nie brakło)

Znaki zapytania:
? - srodkowy obrońca powiem szczerze, że osobiście duży kłopot, moim zdaniem Szyndrowski na pewno się lepiej zaprezentuje jak Sadlok, ale to i tak bardzo daleko do tego co potrzeba, może Malinowski, bo widać, że na pomocy dla niego to już za dużo lotania na nasz styl gry ino czy na obronie nie będzie podobnie

?? - lewe skrzydło jest Janoszka, jest Sultes, czasami i Panka mógłby grać tam a póki co żaden nie gwarantuje choć trochę rozruszania tej gry. Dotego Sultes mam wrażenie, że nie potrafi odnaleźć wspólnego języka i coś jest nie tak.

??? - środek pomocy o Malinie pisałem wyżej, moim zdaniem lepiej póki co prezentuje się Lisowski, ale jednak najbardziej liczę w tym miejscu na Pankę, ewentualnie w meczach co zakładamy prowadzenie gry Starzyński, ale wtedy Jankowski na atak, Kuświk na ławkę.

Co do formacji to z całym szacunkiem, ale od tego sezonu nasze 4-4-2 to tylko na papierze jest bo na boisku na pewno nie Jankowski zawsze był za Piechem, ale teraz obaj praktycznie, żeby dostać celne podanie muszą się cofnąć na połowę i potem w przodzie jest jeden chop na przynajmniej trzech obrońców więc nasze ustawienie to już praktycznie 4-5-1 i to jeszcze takie co skrzydłowi obrońcy sie wogóle nie podłączają Szyndrowski chyba ani razu nie poszedł, a Djokic może dwa razy, ale nawet bali nie powonioł, bo zamiast iść dalej to stanął tak jakby to Lech był przy bali i on krył czyli idealnie w linii z zawodnikiem przeciwnym. Dopiero Lewczuk wyszedł w 45 minutach ze trzy cztery razy, oczywiście bez rezultatu bo dwa razy zła centra, a dwa razy rajd po minięciu dwóch w końcu tracił (raz moim zdaniem był zresztą faulowany na 18-20 m), ale przynajmniej pokazywał że można.

Dopóki nie wpoi im trener, że muszą grać jak dotychczas, że cała drużyna broni i cała atakuje to będzie to wyglądało ja wygląda, czyli obrońcy po wybiciu bali już z ulgą odetchnęli, no ale skoro w przodzie jest jeden, góra trzech to ta bala zaraz szybko wraco i w którymś momencie musi się to skończyć jedną, drugą bramką dopóty możemy być świadkami takich rezultatów.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Rafal1920
Kontakt:

#43 Post autor: Rafal1920 » 19 sie 2012, o 06:20

Ktos tu kiedys pisol, ze Tomek niy mo autorytetu wsrod grajkow. Na poczontku w to niy wierzylech, ale teraz po tych kleskach w Pilznie i wczorej cos w tym moze byc. Niy tyn Fornalik, niy tyn Ruch. Jego zachowanie i wypowiedzi pokazujom, ze facet niy mo jaj. Jak zech go wczesni broniol tak teraz mom spore watpliwosci. Ruch gro straszny piach i zeby niy bylo jeszcze gorzi. Jeszcze szpil z Widzewem i ewentualnie Slaskiem. Jak tam niedaj Boze ( pfu, pfu ) niy bydzie punktow to zmiana trenera bo niy bydzie na co czekac.

Awatar użytkownika
_BiADACZ_
Kontakt:

#44 Post autor: _BiADACZ_ » 19 sie 2012, o 07:59

MaRko22 pisze:
laciek20 pisze:http://kkslech.com/2012/08/18/na-zywo-l ... z-od-1620/ polecam tą relacje, idzie się pośmiać fajnie...
dla przykładu
17:03 – Teraz ludzie ze śląska krzyczeli coś do chłopców od podawania piłek, choć dzieci spokojnie szły. Oni mają coś z głową.
Szkoda mi takich osób.

Na tej stronie piszą, że sprzedaliśmy ledwie 600 biletów... Ciekawe skąd takie info.
Nie byłeś wiec na ch** piszesz/cytujesz ciulstwa?
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."

_pnwk_
Kontakt:

#45 Post autor: _pnwk_ » 19 sie 2012, o 08:51

Jest mi po prostu przikro po tym szpilu...
Zbyt daleko pizło jabłko od Jabłoni :(
Obrazek
NIEBIESKIE PANEWNIKI !!!

ODPOWIEDZ