Licencja
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Licencja 2010/2011
narazie czekom do końca tego procesu licencyjnego, ale mnie już nic nie zdziwi, jak się okaże, że my specjalnie przegrali te trzy mecze i z Pogonią odpadli bo dostali ultimatum, ze jak się zakfalifikują, to tak czy inaczej Legi a w pucharach będzie grać, a w jaki sposób, no właśnie w taki, że nas wy***ią wogóle.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
jo sie nie zdziwia, jak te granie na naszy licencji to po prostu jest cos na rzeczy by sprzedac Sobiecha lub Sadloka do Lecha czy innej Legii... po prostu chec wzmocnienia Lecha (kazde media juz z niego robia Kuchenkorza - z Sobiecha)
z drugiej strony tam chyba fes w papierach nie widac, ze pilkarzom sie nie placi (oby)
ostatnio (rok temu) tez bylo nieciekawie, a licencja byla, oby teraz tez tak bylo
z drugiej strony tam chyba fes w papierach nie widac, ze pilkarzom sie nie placi (oby)
ostatnio (rok temu) tez bylo nieciekawie, a licencja byla, oby teraz tez tak bylo
-
- Kontakt:
Rzecznik! Obudź się chłopie!
Kibic rano wchodzi na neta i pierwsze co widzi to na 3/4 portali (niestety opinotwórczych): Ruch bez licencji, liga bez Ruchu, itd...
Plotka napisana przez "Antka szczękę" z PS na podstawie rozmów z "Hilarym gdzie są moje okulary Nowakiem" rozrasta się niczym powódź w naszym kraju. A tymczasem na stronie CISZA.
Rozumiem, że nie można wszystkiego prostować, tłumaczyć, ale licencja to jest PRZYSZŁOŚĆ tego klubu, naszego klubu. Napisał pan rzecznik: "Macie puchary". Dziękuję. A teraz chopie napisz dlaczego mamy się bać o licencję, a może nie. Ty reprezentujesz ten klub w mediach, a jak ktoś poczyta takie rzeczy o nas to 3 miejsce zdobyte przez piłkarzy idzie gdzieś na drugi plan. Będzie się mówiło, że Ruch to biedny klub, że klub który na galę przyjeżdża jak "chopcy z placu".
Taka plotka jak dzisiaj narobi więcej złego niż cała robota piłkarzy i trenerów w minionym sezonie. OBUDŹ SIĘ RZECZNIKU I ZAJMIJ OFICJALNE STANOWISKO!
Kibic rano wchodzi na neta i pierwsze co widzi to na 3/4 portali (niestety opinotwórczych): Ruch bez licencji, liga bez Ruchu, itd...
Plotka napisana przez "Antka szczękę" z PS na podstawie rozmów z "Hilarym gdzie są moje okulary Nowakiem" rozrasta się niczym powódź w naszym kraju. A tymczasem na stronie CISZA.
Rozumiem, że nie można wszystkiego prostować, tłumaczyć, ale licencja to jest PRZYSZŁOŚĆ tego klubu, naszego klubu. Napisał pan rzecznik: "Macie puchary". Dziękuję. A teraz chopie napisz dlaczego mamy się bać o licencję, a może nie. Ty reprezentujesz ten klub w mediach, a jak ktoś poczyta takie rzeczy o nas to 3 miejsce zdobyte przez piłkarzy idzie gdzieś na drugi plan. Będzie się mówiło, że Ruch to biedny klub, że klub który na galę przyjeżdża jak "chopcy z placu".
Taka plotka jak dzisiaj narobi więcej złego niż cała robota piłkarzy i trenerów w minionym sezonie. OBUDŹ SIĘ RZECZNIKU I ZAJMIJ OFICJALNE STANOWISKO!
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- Lutz
- Kontakt:
Szkoda godki Elmer
co rok tyn som szajs, rzigać sie już tym chce - w tym klubie nigdy niy bydzie normalnie 

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Tu macie porównanie wypowiedzi tego Hilarego ze Sportu i PS:
W Sporcie Nowak mówi: Na dziś nie ma takiej możliwości, by wogóle spekulować o naszych decyzjach, skoro dokumenty nie były jeszcze przez komisję analizowane".
A to PS:
ŁKS zawalił sprawę w pierwszym etapie, bo nie zgłosił wszystkich dokumentów w terminie. Tym razem nie ma równie drastycznego przypadku - uważa Nowak. Ale przyznaje, że niektóre kluby muszą się liczyć z problemami. Chodzi głównie o Ruch, o którego kłopotach finansowych Komisja była informowana w trakcie sezonu. - Mam podstawy wątpić, czy Ruch poradzi sobie z wszystkimi wymogami licencyjnymi. Wierzę, że przedstawione dokumenty rozwieją obawy - deklaruje szef Komisji Licencyjnej.
W której więc gazecie mówi prawdę?
W Sporcie Nowak mówi: Na dziś nie ma takiej możliwości, by wogóle spekulować o naszych decyzjach, skoro dokumenty nie były jeszcze przez komisję analizowane".
A to PS:
ŁKS zawalił sprawę w pierwszym etapie, bo nie zgłosił wszystkich dokumentów w terminie. Tym razem nie ma równie drastycznego przypadku - uważa Nowak. Ale przyznaje, że niektóre kluby muszą się liczyć z problemami. Chodzi głównie o Ruch, o którego kłopotach finansowych Komisja była informowana w trakcie sezonu. - Mam podstawy wątpić, czy Ruch poradzi sobie z wszystkimi wymogami licencyjnymi. Wierzę, że przedstawione dokumenty rozwieją obawy - deklaruje szef Komisji Licencyjnej.
W której więc gazecie mówi prawdę?
- Lutz
- Kontakt:
:rotfl:w żodnyj !! gerhat godo prowda !!W której więc gazecie mówi prawdę?

-
Prawda jest tako że wiszą kasa piłkarzom i do 31.05 trza to uregulować bo nie dostaną licencji, a kasa z canal+ bydzie dopiero w czerwcu. Można by się dogadać z piłkarzami (ugody) ale piłkarze powiedzieli NIE!!!!!!!!!. Miasto do 350 tyś za trzeci plac ale to kropla w morzu potrzeb :o(((
OD KOŁYSKI AŻ PO GRÓB JEDNA WIARA JEDEN KLUB - RUCH Chorzów
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Regulamin forum K.S. Ruch ChorzówLutz pisze::rotfl:w żodnyj !! gerhat godo prowda !!W której więc gazecie mówi prawdę?
5. Niedopuszczalne jest:
- ewidentne ataki osobiste na innych forumowiczów
- rozmywanie tematów
- pisanie postów, które nic nie wnoszą do dyskusji
ino potym nie szkamrej, ze jest zmowa i spisek przeciw Tobie.

-
- Kontakt:
bRayan72 pisze:Prawda jest tako że wiszą kasa piłkarzom i do 31.05 trza to uregulować bo nie dostaną licencji, a kasa z canal+ bydzie dopiero w czerwcu. Można by się dogadać z piłkarzami (ugody) ale piłkarze powiedzieli NIE!!!!!!!!!. Miasto do 350 tyś za trzeci plac ale to kropla w morzu potrzeb :o(((
czyli jademy po... kolejny kredyt

japierd...

-
- Kontakt:
Kiedy mają być ogłoszone decyzje licencyjne?
-----=====NA ZAWSZE Z RUCHEM=====-----
- Zip
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- tomek_R1920_ahlen
- Kontakt:
mosz 100% Racjo adik !!!! pozdRo !!!!HKSADIK pisze:Nie wiem czy jest sie czego bac,ale ja jestem bardzo niespokojny o ta licencje...Nie wiem co sie w tym klubie dzieje,co sie wyrabia-wiecznie problemy finansowe,wiecznie jakies zadluzenia.
No nic-pozostaje tylko czekac.Oby wszystko bylo po naszej mysli!
K.S. RUCH 1920 Chorzów FÜR IMMER UND EWIG AMEN !!!!
-
- Kontakt:
Jo tyż z tego nic już nie rozumia. Próbuja se poukładać jakoś w logiczna całość te strzępy informacji jakie do nos docierają z mediów bo klub niestety nabroł wody w usta i milczy
nie poraz pierwszy. Tak się zastanawiom dla kogo gro ta drużyna, dla kogo pracują działacze bo mnie sie zawsze zdowało że dla kibiców czyli dla publiczności która przynosi dochód temu klubowi (w naszej sytuacji wcale nie mały). A jednak w ostatnich latach wydaje się że grubo się mylę
bo jako kibice którzy byli są i będą zawsze z tym klubem jesteśmy notorycznie oszukiwani i wystawiani na pośmiewisko w futbolowej Polsce. Kto za parę czy kilkanaście lat będzie pamiętał takie nazwiska jak Sobstyl, Mrozik, Gudebski czy Mosór - odejdą z Ruchu i ślad po nich zaniknie ale co pozostawią po sobie? Właśnie co pozostawią.
I tu wracom do obecnej sytuacji. Najpierw Waldek przedłużo umowa o 2 lata. Następnie Abdul z Maćkiem Sadlokiem godają że nikaj się z Ruchu nie wybierają. To samo twierdzi Krzysiu Pilarz. Andrzej Niedzielan wprawdzie nie wydawoł deklaracji że pozostanie w Ruchu ale też z jego wypowiedzi można było sądzić że pozostanie w klubie. Klub przygotowuje się do hucznych obchodów 90 lecia. Z klubu nie dochodziły żadne niepokojące wieści. Przegrany PP oraz przegrana z Jagiellonią została oceniona jako przemęczenie materiału z uwagi na grę na dwóch frontach. I dochodzimy do meczu w Kielcach. No właśnie co to miało być. Koszulki piłkarzy manifestujących przed całą Polską zadłużenie klubu wobec nich (według prasy nie wszyscy piłkarze chcieli takiej formy protestu) komu zaszkodziły. Myślę że wszystkim. Nam, działaczom, klubowi oraz samym piłkarzom. Jak jo by wyloz w robocie w takiej koszulce to dostaja kartonik i mom 5 minut na posprzątanie biurka i wypad a potem to moga se iść do sądu pracy. Nie pochwalom tego że klub zalego z wypłatami wobec swoich pracowników ale też ci pracownicy nie zarabiają 1.500 PLN tylko kilkanaście lub kilkadziesiąt tysięcy na miesiąc. I w dodatku mają pewność że ta kasa dostaną a nie jak zwykły Kowalski którego szef oszwabi na kasie i tych pieniędzy w życiu nie zoboczy. Ale wracając do rzeczy, nagle się wszystko sypie w ciągu paru dni. Obchodów 90 lecia nie będzie (przynajmniej na razie), w klubie zrobił się kwas między "górą" a "dołem" a na koniec wisienka na torcie czyli - " Czy Ruch otrzyma licencję na przyszły sezon". Otrzyma - czym to argumentuję? Ano tym że o ile 2007 roku nasz zarząd był nie doświadczony i mógł popełnić błędy proceduralne to w następnych latach o licencji było już cicho (oprócz stadionu ale to momy już z głowy na jakiś czas
). Oczywiście nie urwoł żech sie z choinki i zdaja se sprawa że klub mo problemy finansowe ale kto ich niema może tylko Lech, Wisła i Legia (ale ona mo inne problemy). Mom tylko jedno "ale" - jeżeli nasz zarząd jest taki transparentny (podkreślają to na każdym kroku) to co im przeszkadzo wydać oświadczenie do prasy dementujące szkodliwe dla spółki giełdowej informacje że "firma" choć biedna to uczciwa. Chyba że ? ale tego dowiemy się mom nadzieja po koniec tygodnia. W najgorszym układzie będzie "wielka wyprz" i tylko naszego trenera żol.

I tu wracom do obecnej sytuacji. Najpierw Waldek przedłużo umowa o 2 lata. Następnie Abdul z Maćkiem Sadlokiem godają że nikaj się z Ruchu nie wybierają. To samo twierdzi Krzysiu Pilarz. Andrzej Niedzielan wprawdzie nie wydawoł deklaracji że pozostanie w Ruchu ale też z jego wypowiedzi można było sądzić że pozostanie w klubie. Klub przygotowuje się do hucznych obchodów 90 lecia. Z klubu nie dochodziły żadne niepokojące wieści. Przegrany PP oraz przegrana z Jagiellonią została oceniona jako przemęczenie materiału z uwagi na grę na dwóch frontach. I dochodzimy do meczu w Kielcach. No właśnie co to miało być. Koszulki piłkarzy manifestujących przed całą Polską zadłużenie klubu wobec nich (według prasy nie wszyscy piłkarze chcieli takiej formy protestu) komu zaszkodziły. Myślę że wszystkim. Nam, działaczom, klubowi oraz samym piłkarzom. Jak jo by wyloz w robocie w takiej koszulce to dostaja kartonik i mom 5 minut na posprzątanie biurka i wypad a potem to moga se iść do sądu pracy. Nie pochwalom tego że klub zalego z wypłatami wobec swoich pracowników ale też ci pracownicy nie zarabiają 1.500 PLN tylko kilkanaście lub kilkadziesiąt tysięcy na miesiąc. I w dodatku mają pewność że ta kasa dostaną a nie jak zwykły Kowalski którego szef oszwabi na kasie i tych pieniędzy w życiu nie zoboczy. Ale wracając do rzeczy, nagle się wszystko sypie w ciągu paru dni. Obchodów 90 lecia nie będzie (przynajmniej na razie), w klubie zrobił się kwas między "górą" a "dołem" a na koniec wisienka na torcie czyli - " Czy Ruch otrzyma licencję na przyszły sezon". Otrzyma - czym to argumentuję? Ano tym że o ile 2007 roku nasz zarząd był nie doświadczony i mógł popełnić błędy proceduralne to w następnych latach o licencji było już cicho (oprócz stadionu ale to momy już z głowy na jakiś czas

-
- Kontakt:
W Orange Sport Info juz tez o nas mowili ze mozemy nie dostac licencji, była przytoczona wypowiedz Brosza ze moze jakims cudem sie utrzymaja.. i wypwiadał sie ktos z komisji licencyjnej.. ze Ruch by spadł, Odra by sie utrzymała a Legia zagralaby w pucharach...
Szlak mnie trafia jak sie słyszy takie wiadomosci.. szczegolnie po tak dobrym sezonie
Szlak mnie trafia jak sie słyszy takie wiadomosci.. szczegolnie po tak dobrym sezonie

PSZCZYNA Moim miastem RUCH Moim klubem!!!
-
- Kontakt:
To już wiemy co godoł Lato na gali podczas gdy machał ręką - "I tak nie dostaną licencji" ...