[16 kolejka] Ruch Chorzów - Wisła Kraków
-
- Kontakt:
- krzysiek...
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Tak jest. To byl Rafal Szwed. Folga strzelil dla nas jedna chyba troche przypadkowa bramke, ale za to pierwszej urodu. Wygralismy 3:1, ale nie pamietam juz z kim to bylo, chyba Orlen Plock:) Oby teraz scenariusz z Wisla nie byl taki dramatyczny. Wygrac, wygrac i jeszcze raz wygrac....krzysiek... pisze:tego karnego bił Rafał Szwed![]()
pamietam ten szpil jak dzis ludzi ponad 10 tys
dawno nie widziane takie tłumy na Cichej (na tamte czasy)
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!
Z Odra to bylo ta bramka Folgi
Wczesniej dwa elwry Bizackiego 
Edit
Wisla zagra bez Marcelo, Glowackiego, Sobolewskiego, Garguly i prawdopodobnie bez obu Brozkow...
Jesli z nimi nie wygramy, to ten zespol nie ma szans na jakakolwiek walke o europejskie puchary.
Prawdopodobny sklad Wisly to
Pawełek-Burliga, Jop, Diaz, Alvarez-Kirm, Cantoro, Jirsak, Ćwielong-Małecki, Boguski
TO TRZEBA WYGRAC!!!!!

Edit
Wisla zagra bez Marcelo, Glowackiego, Sobolewskiego, Garguly i prawdopodobnie bez obu Brozkow...
Jesli z nimi nie wygramy, to ten zespol nie ma szans na jakakolwiek walke o europejskie puchary.
Prawdopodobny sklad Wisly to
Pawełek-Burliga, Jop, Diaz, Alvarez-Kirm, Cantoro, Jirsak, Ćwielong-Małecki, Boguski
TO TRZEBA WYGRAC!!!!!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
A co sie stalo z Piotrem Brozkiem ?
Kurcze szkoda , ze nam teraz forma siadla.
Kurcze szkoda , ze nam teraz forma siadla.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "GŚ
Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.
Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.
-
- Kontakt:
pilka mu wyleciała na aut czy cos (popełnił bład) a Skorza majacy pretensje cos godol/ryczoł do niego, a Brozek cos odpysknoł, wg C+Sport cos w stylu "to sam zagraj"jugador pisze:A co sie stalo z Piotrem Brozkiem ?
i zaro Skorza go zmienił i nie podali sie reki jak Brozek zszedł

jednak oni godaja ze sie nic nie stało, wiec zagro... tym bardzi ze tyla im graczy wypadło
cza kiedys wstac? a moze tera, niech nom w tym mistrz pomoze i do nom wygracjugador pisze:Kurcze szkoda , ze nam teraz forma siadla.

-
- Kontakt:
Tak jak pisalem licze na to , ze Waldek jakos zmieni treningi w tym tygodniu i chopcy odzyskaja jeszcze troche swiezosci na dwa ostatnie mecze.Wiadomym bylo , ze ten dolek przyjdzie i z tak waska kadra trudno z tym walczyc.Sadze jednak , ze da sie to troche poprawic.Niech z Wielkoszynskim zrobia badania i poglowkuja.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "GŚ
-
- Kontakt:

Ale mam jedno pytanie: Panie Jugador pan jak widze dosyc mocno sie orientujesz w nie ktorych sprawach. Dlatego kieruje do pana to pytanie. Czy klub korzysta z uslug psychoterapelty? Chodzi o zawodnikow. Bo wiele zalazy od podejscia psychicznego do meczy. Wiara w siebie i swoich kolegow.
Ja zycze 3 pkt. w meczu z Wisla. Wisla jest w zaciegu Ruchu.
-
- Kontakt:
mi się zdaje, że Pan Marcin jest chyba jedynym naszym grajkiem, który w tej chwili jest na fali wznoszącej. Po długiej kontuzji dochodzi do siebie, ale jeszcze dużo mu brakuje do pełnej formy, poza tym, nie jest za bardzo ograny z resztą zespołu.Bzzyk pisze:Pan Marcin się w końcu ogarnie
Mam nadzieje, że Waldi to pochyta wystarczająco, żeby strzelić jedną więcej niz Wisła.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- Lutz
- Kontakt:
A widzieliście pana Marcina na placu ? Po Niemiecku to sie nazwo "Körper sprache" po polsku jako takiego tłumaczynio niy ma, ale dosłownie "język ciała"
, tzn. nic niy godosz, ale swojom mimikom , zachowaniym, grymasami zdradzosz podejście do sprawy. Widzioł z Wos fto Zająca wkurwionego ? Tak jak Niedzielana na szpilu z Jagom , widzioł fto z Wos Zająca uśmiechniytego i zadowolonego ? widzioł fto z Wos Zająca cieszoncego sie tak szczerze po wygranym szpilu ? Widzioł fto z Wos Zająca wyglądającego na takiego co za wszelko cena chce szpil wygrać ? Jo NIY .
Łazi po placu choby go niy boło, na wszysko obojyntny ( pytanie czymu ? ) , a jak już dostanie bal to coś z nim zrobi tak na alibi, tumiwisi - takie sprawio wrażynie.
Tela na temat pana Marcina, co do tematu o Wiśle - niy rozumia po ciul tela szkryflanio - jak jo mom dobre przeczucie tzn. że wygromy, pytanie ino wiela ?

Łazi po placu choby go niy boło, na wszysko obojyntny ( pytanie czymu ? ) , a jak już dostanie bal to coś z nim zrobi tak na alibi, tumiwisi - takie sprawio wrażynie.
Tela na temat pana Marcina, co do tematu o Wiśle - niy rozumia po ciul tela szkryflanio - jak jo mom dobre przeczucie tzn. że wygromy, pytanie ino wiela ?
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Lutzek, masz racje, ale każdy człowiek ma inny charakter, pozatym chop ma juz troche lat i rozegranych meczy i trudno się spodziewać, żeby się "grzał' tak samo jak młodsi zawodnicy.
To wyżej napisałem dlatego, że mi (moje osobiste wyczucie) się wydaje, że w meczu we Wronkach grał jakby to był jego pierszy mecz w Ruchu, z Koroną było juz trochę widać, że jakoś tam zaczyna pogrywać z chłopakami. Co nie zmienia faktu, że do pełnej formy ma jeszcze hektary, a na dzień meczu z Koroną nie był w stanie przeprowadzić jednej szybkiej i skutecznej akcji wymieniając podania z kolegami - co najwyżej były próby. Np. współpracy Zająca z Niedzielanem w meczu z Koroną nie widziałem wogóle.
Jak pomyślę o meczach z Lechem i Koroną przypominaja mi się pierwsze mecze po przyjściu Niedzielana - niby wszystko było w porządku, ale nam nie wychodziło, zaskoczyło dopiero w czwartym lub piątym meczu. Już nie wspomne, że Zając zdecydowanie lepiej wypada na prawym skrzydle. Pozostaje mieć nadzieję, że do niedzieli Waldi coś sensownego użeźbi z tego, co mamy do dyspozycji.
Krótka ława - to jest cały problem.
ps. żeby to zabrzmiało jasno, nie krytykuje Zająca, po prostu żałuję, że wiekszość rundy się leczył i teraz pewnie zabraknie czasu, żeby dobrze wszedł do zespołu i realnie wzmocnił skład - czyli dał mocną zmianę Janoszce lub ewentuanie Grzybowi. Za chwilę koniec rundy, większe lub mniejsze zmiany w składzie i... pożyjemy, zobaczymy.
To wyżej napisałem dlatego, że mi (moje osobiste wyczucie) się wydaje, że w meczu we Wronkach grał jakby to był jego pierszy mecz w Ruchu, z Koroną było juz trochę widać, że jakoś tam zaczyna pogrywać z chłopakami. Co nie zmienia faktu, że do pełnej formy ma jeszcze hektary, a na dzień meczu z Koroną nie był w stanie przeprowadzić jednej szybkiej i skutecznej akcji wymieniając podania z kolegami - co najwyżej były próby. Np. współpracy Zająca z Niedzielanem w meczu z Koroną nie widziałem wogóle.
Jak pomyślę o meczach z Lechem i Koroną przypominaja mi się pierwsze mecze po przyjściu Niedzielana - niby wszystko było w porządku, ale nam nie wychodziło, zaskoczyło dopiero w czwartym lub piątym meczu. Już nie wspomne, że Zając zdecydowanie lepiej wypada na prawym skrzydle. Pozostaje mieć nadzieję, że do niedzieli Waldi coś sensownego użeźbi z tego, co mamy do dyspozycji.
Krótka ława - to jest cały problem.
ps. żeby to zabrzmiało jasno, nie krytykuje Zająca, po prostu żałuję, że wiekszość rundy się leczył i teraz pewnie zabraknie czasu, żeby dobrze wszedł do zespołu i realnie wzmocnił skład - czyli dał mocną zmianę Janoszce lub ewentuanie Grzybowi. Za chwilę koniec rundy, większe lub mniejsze zmiany w składzie i... pożyjemy, zobaczymy.
Ostatnio zmieniony 1 gru 2009, o 11:06 przez scaneRboy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Pawel Brozek nie zagra do konca roku:
http://krakow.naszemiasto.pl/sport/8560 ... ,id,t.html
Skorza straci punkt to wyleci:
http://www.efakt.pl/Skorza-straci-punkt ... 415,1.html
wiem, ze zrodlo... ale jak oni naprowdy straca punkty, to bedzie minimalne prowadzenie w lidze, mimo tego, ze odpadli w LM i mieli szansa skupic sie ino na lidze, jo godom ze to moze byc prowda
---------Pawelek----------
Alvarez--Jop--Diaz--Brozek
Pepe Cwielong--Cantoro--Kirm
------------Jirsak-------
----Malecki----------Boguski-----
nie wiem czy moze zagrac Lobodzinski, ostatni mecz z Cracovia do 55minuty, nie pamietom by narzekol na kontuzja, ale grol pioch
do tego powracajacy po kontuzji Boguski, moze to bedzie ich taki Zajac? watpia, mysla, ze on zaros zaskoczy....
nieobecni: Marcelo, Glowacki, Singlar, Gargula, Sobolewski, Brozek
nie mniej jednak brakuje im na kazdej pozycji po przynajmniej jednym pilkarzu... a i tak maja zmiennikow, kerzy byliby u nos mile widziani... i w klubach na naszym poziomie (np. Niedzielana nie chcieli, a u nos gwiazda, juz nie pacza na to czy dali mu szansa czy nie, po prostu sie go pozbyli)
u nos nie zagro Janoszka, czyli tracymy kolejnego napastnika.... zostol duet S-N i Stefanski no i wiecznie chory/kontuzjowany Fabus... i dziura na lewej pomocy... Balaz? Zajac? a moze Brzyski i dziura na lewej stronie obrony? watpia w to ostatnie, na Koronie nie wypalilo, a z Lechem to zadzialalo przez 8-10minut, kiedy my zdarzyli brama strzelic, moze sie pilkarze Lecha nie pochytali co sie stalo
wiele tych niewiadomych, chcemy puchary to wygromy, jak miejsca 4-6 to remis/porazka
http://krakow.naszemiasto.pl/sport/8560 ... ,id,t.html
Skorza straci punkt to wyleci:
http://www.efakt.pl/Skorza-straci-punkt ... 415,1.html
wiem, ze zrodlo... ale jak oni naprowdy straca punkty, to bedzie minimalne prowadzenie w lidze, mimo tego, ze odpadli w LM i mieli szansa skupic sie ino na lidze, jo godom ze to moze byc prowda
---------Pawelek----------
Alvarez--Jop--Diaz--Brozek
Pepe Cwielong--Cantoro--Kirm
------------Jirsak-------
----Malecki----------Boguski-----
nie wiem czy moze zagrac Lobodzinski, ostatni mecz z Cracovia do 55minuty, nie pamietom by narzekol na kontuzja, ale grol pioch
do tego powracajacy po kontuzji Boguski, moze to bedzie ich taki Zajac? watpia, mysla, ze on zaros zaskoczy....
nieobecni: Marcelo, Glowacki, Singlar, Gargula, Sobolewski, Brozek
nie mniej jednak brakuje im na kazdej pozycji po przynajmniej jednym pilkarzu... a i tak maja zmiennikow, kerzy byliby u nos mile widziani... i w klubach na naszym poziomie (np. Niedzielana nie chcieli, a u nos gwiazda, juz nie pacza na to czy dali mu szansa czy nie, po prostu sie go pozbyli)
u nos nie zagro Janoszka, czyli tracymy kolejnego napastnika.... zostol duet S-N i Stefanski no i wiecznie chory/kontuzjowany Fabus... i dziura na lewej pomocy... Balaz? Zajac? a moze Brzyski i dziura na lewej stronie obrony? watpia w to ostatnie, na Koronie nie wypalilo, a z Lechem to zadzialalo przez 8-10minut, kiedy my zdarzyli brama strzelic, moze sie pilkarze Lecha nie pochytali co sie stalo
wiele tych niewiadomych, chcemy puchary to wygromy, jak miejsca 4-6 to remis/porazka
-
- Kontakt:
My pewnie zagramy z Zającem na lewej pomocy i Brzytwą na lewej obronie..
chociaż kurcze ja nic nie mam do Zająca ale On na lewą pomoc sie nie nadaje..
reszta jest tak przewidywalna,że pisać nie trzeba..
chociaż w sumie nie wiadomo/wiadomo (?) co z Grodzickim.. bo jak Grodzicki odpadnie to możliwe,że Baran wskoczy do obrony i wtedy.... ? Szeryf do pomocy? Nowacki? może Pulkowski...
chociaż kurcze ja nic nie mam do Zająca ale On na lewą pomoc sie nie nadaje..
reszta jest tak przewidywalna,że pisać nie trzeba..
chociaż w sumie nie wiadomo/wiadomo (?) co z Grodzickim.. bo jak Grodzicki odpadnie to możliwe,że Baran wskoczy do obrony i wtedy.... ? Szeryf do pomocy? Nowacki? może Pulkowski...