[15 kolejka] Ruch Chorzow - Korona Kielce
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Mecz z Koroną po tych wszystkich wynikach jest dla nas arcywaznym pojedynkiem-mam nadzieje,ze na stadionie nie bedzie zadnego wolnego miejsca i swoimi dopingiem poniesiemy Niebieskich do kolejnego zwyciestwa w tym sezonie.
Mecz z Lechem to juz historia-trzeba wyciagnac jakies wnioski z niego,ale teraz juz pelna mobilizacja i koncentracja na sobotni pojedynek.
Szkoda,ze Sobiech nie zagra,ale lepiej,ze zabraknie go teraz w sobote,niz na mecz z Wisłą-ciekawe co Fornalik wykombinuje-mam nadzieje,ze nie da pograc Zającowi,bo za to co wczoraj wyczynial powinien sobie "odpoczac".Janoszka do ataku,a Brzyski na lewa pomoc-no chyba,ze Balaz juz ma troche lepsza forme.
Niedzielan-panie Andrzeju,cieplo sie ubieramy,jakies witaminki,herbata z cytryna(hehe) bo w tych trzech ostatnich meczach jest pan po prostu niezbedna postacia!:)
Walczymy dalej.
Mecz z Lechem to juz historia-trzeba wyciagnac jakies wnioski z niego,ale teraz juz pelna mobilizacja i koncentracja na sobotni pojedynek.
Szkoda,ze Sobiech nie zagra,ale lepiej,ze zabraknie go teraz w sobote,niz na mecz z Wisłą-ciekawe co Fornalik wykombinuje-mam nadzieje,ze nie da pograc Zającowi,bo za to co wczoraj wyczynial powinien sobie "odpoczac".Janoszka do ataku,a Brzyski na lewa pomoc-no chyba,ze Balaz juz ma troche lepsza forme.
Niedzielan-panie Andrzeju,cieplo sie ubieramy,jakies witaminki,herbata z cytryna(hehe) bo w tych trzech ostatnich meczach jest pan po prostu niezbedna postacia!:)
Walczymy dalej.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Mam wrazenie , ze uklad Niedzielan,Stefanski to nie jest dobra kombinacja.
Moglby ewentualnie pozniej wejsc.Janoszka,Niedzielan to obiecujace zestawienie aktualnie.
Moglby ewentualnie pozniej wejsc.Janoszka,Niedzielan to obiecujace zestawienie aktualnie.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "GŚ
Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.
Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dobrym zestawieniem bylaby para Fabusz-Niedzielan,oczywiscie zakladajac,ze Słowak bylby w jako takiej dyspozycji,czego chyba w chwili obecnej niestety nie mozna zakladac.Szybki Niedzielan,silny fizycznie,dobrze zastawiajacy sie Słowak-mysle,ze ciekawe rozwiazanie.
No ale na Fabusza chyba nie ma co juz liczyc,za duzo kontuzji,za dlugo nie gral,nie wiem co dalej z nim bedzie.
Janoszka-Niedzielan-chyba aktualnie najlepsze zestawienie na mecz z Koroną.
No ale na Fabusza chyba nie ma co juz liczyc,za duzo kontuzji,za dlugo nie gral,nie wiem co dalej z nim bedzie.
Janoszka-Niedzielan-chyba aktualnie najlepsze zestawienie na mecz z Koroną.
- Ridej1920
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
A widzioles jak przy drugiej bramie obrocil sie dupa zamiast blokowac strzal lewandowskiego? Wololbych zeby nie odpychol lewandowskiego na ausy ino uniemozliwil mu strzelanie nom frajerskich bramek.19kRisto20 pisze:jo bych grodzickiego zostawił w spokoju, jak narazie to nie ma zastrzezen, a widzieliscie jak wczorej grodek odepchnoł lewandowskiego? hehe lecioł na bandy reklamowe jak szmata![]()
![]()
![]()
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
A jo mom lekkie obawy przed tym szpilem. Niy chca zaś szkamrać na zapas, ale w tyn dzień zmierzy sie co najmnij przyzwoity atak Koruptera z nieprzyzwoicie słabom w łostatnich szpilach obronom Ruchu. Tak po prowdzie, to ta obrona mie terozki najbardzij martwi - 7 torów w 3 spotkaniach to jest richtig ciulaty bilans. Może faktycznie trza spróbować wariantu ze Stawarem obok Sadloka?
Co do ataku, to myśla, że trener Fornalik jest na na tela mondry chop, że zaś tych somych błyndów nie popełni i za Niedzialem niy bydzie lotoł nikt z "niezawodnej" pary Hazok-Angina. Wystympu Stefańskiego łod piyrszyj minuty tyż bych sie nie spodziywoł, a o Fabuszu to już ani nie wspomna. Łostaje opcja z Ecikiem.
PyRsk.
Co do ataku, to myśla, że trener Fornalik jest na na tela mondry chop, że zaś tych somych błyndów nie popełni i za Niedzialem niy bydzie lotoł nikt z "niezawodnej" pary Hazok-Angina. Wystympu Stefańskiego łod piyrszyj minuty tyż bych sie nie spodziywoł, a o Fabuszu to już ani nie wspomna. Łostaje opcja z Ecikiem.
PyRsk.
-
- Kontakt:
a czymu nos to tak martwi? bo za duzo było meczów do zeraŚledziu pisze:A jo mom lekkie obawy przed tym szpilem. Niy chca zaś szkamrać na zapas, ale w tyn dzień zmierzy sie co najmnij przyzwoity atak Koruptera z nieprzyzwoicie słabom w łostatnich szpilach obronom Ruchu. Tak po prowdzie, to ta obrona mie terozki najbardzij martwi - 7 torów w 3 spotkaniach to jest richtig ciulaty bilans. Może faktycznie trza spróbować wariantu ze Stawarem obok Sadloka?

a tak na powaznie, to trener godoł o tym juz po meczu z Jaga (ze w obronie były minusy) wiec On na pewno rozmyslo co by zrobic najlepi.
Korona jest na 13miejscu, ale strzeli tyla samo bramek co my, starcili za to ponad dwa razy wiecej (az 27, a my w poprzednim sezonie 32...)
wydaje mi sie, ze Motyka na wylocie, maksymalnie dociagnie do zimy, juz my go ros zwolnili, 3-0, wiec czekom na powtórka

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Idealnie pokazuje to jak zmienne są nastroje kibica.
Tydzień temu większość pisała jak to rozjedziemy Lecha, teraz jak to będziemy się męczyć z Koroną. Co by nie mówić Lech zdecydowanie od Korony mocniejszy, tam wyjazd tu u siebie. I owszem rozumie, że mecz meczowi nie równyi nie raz przeciwnik się potrafi sprężyć i wcale 3 punktów nie możemy być pewni, ale pisze to by pokazać nie którym absurd sytuacji.
Jeżeli chodzi o mecz z Koroną lekko na pewno nie bedzie, na pewno też to jest drużyna co lepiej się prezentuje w ofensywie niż w defensywie i mam nadzieje, że zmusimy* ją właśnie do gry obronnej, a wtedy na pewno coś wleci.
A jak będzie obejrzymy w sobota, mam nadzieje że wróci Niedzielan bo inaczej mogą być kłopty z zestawieniem ofensywy, skoro Sobiech pauzuje,
*) przez zmusimy nie rozumia sytuacji, że tracemy gola i Kroona muruje bramke zadowolona z wyniku, ale wręcz przeciwnie to my ich od początku ciśniemy, a postrzelonej bramce poprawiamy kolejnymi, jak bedzie trzema do przodku to mogemy zacząć kontrolować gra
Tydzień temu większość pisała jak to rozjedziemy Lecha, teraz jak to będziemy się męczyć z Koroną. Co by nie mówić Lech zdecydowanie od Korony mocniejszy, tam wyjazd tu u siebie. I owszem rozumie, że mecz meczowi nie równyi nie raz przeciwnik się potrafi sprężyć i wcale 3 punktów nie możemy być pewni, ale pisze to by pokazać nie którym absurd sytuacji.
Jeżeli chodzi o mecz z Koroną lekko na pewno nie bedzie, na pewno też to jest drużyna co lepiej się prezentuje w ofensywie niż w defensywie i mam nadzieje, że zmusimy* ją właśnie do gry obronnej, a wtedy na pewno coś wleci.
A jak będzie obejrzymy w sobota, mam nadzieje że wróci Niedzielan bo inaczej mogą być kłopty z zestawieniem ofensywy, skoro Sobiech pauzuje,
*) przez zmusimy nie rozumia sytuacji, że tracemy gola i Kroona muruje bramke zadowolona z wyniku, ale wręcz przeciwnie to my ich od początku ciśniemy, a postrzelonej bramce poprawiamy kolejnymi, jak bedzie trzema do przodku to mogemy zacząć kontrolować gra

Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Moze faktycznie Niedzielan zagra, ale za to z Wisla Krakow ,zas bedzie chory, lub jakos mala kontuzyjka. Czyli nie zagra.
Ta sprawa ma dwie strony: Widac prawdziwy obraz Ruchu.
Trenera czeka wielka praca z stabilizacja drzyny. Wiele wysilkowych treningow. Wiele opracowan taktycznych (alternatywa awaryjna) z przyczyn braku Niedzielana. Musi byc ktos ,ktory w 70% potrafi jego zastapic.
Dlaczego wystepuje brak polotu Ruchu. Widzielismy juz fantastyczne mecze w wykonaniu Ruchu. Te fantastyczne mecze sa wykladnia do tych pozostalych. Defakto jaka jest roznica miedza Bialystokiem a Poznaniem, Chodzi o kluby.
Uwazam ze nie ma ,tylko podejscie zawodnikow do meczu. Lub co najgorsze, gory ustawiony mecz.
Dlaczego ja tak sadzie? Wystarczylo przysluchiwac sie wypowiedziom znawcow pilkarskich. Faforytami sa. Wisla ,Legia, Lech. Caly czas tylko te druzyny. Ruch to tylko objawienie sezonu. To nie daje cos do zrozumienia?
Ta sprawa ma dwie strony: Widac prawdziwy obraz Ruchu.
Trenera czeka wielka praca z stabilizacja drzyny. Wiele wysilkowych treningow. Wiele opracowan taktycznych (alternatywa awaryjna) z przyczyn braku Niedzielana. Musi byc ktos ,ktory w 70% potrafi jego zastapic.
Dlaczego wystepuje brak polotu Ruchu. Widzielismy juz fantastyczne mecze w wykonaniu Ruchu. Te fantastyczne mecze sa wykladnia do tych pozostalych. Defakto jaka jest roznica miedza Bialystokiem a Poznaniem, Chodzi o kluby.
Uwazam ze nie ma ,tylko podejscie zawodnikow do meczu. Lub co najgorsze, gory ustawiony mecz.
Dlaczego ja tak sadzie? Wystarczylo przysluchiwac sie wypowiedziom znawcow pilkarskich. Faforytami sa. Wisla ,Legia, Lech. Caly czas tylko te druzyny. Ruch to tylko objawienie sezonu. To nie daje cos do zrozumienia?
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Bez Niedzielana ten zespół traci połowę wartości. Mam nadzieje że sie wykuruje do soboty. Sobiecha zastąpi pewnie Ecik, zresztą wystawienie Brzyskiego na lewym skrzydle to znacznie lepsze rozwiązanie, bo w obronie każdy z nim jeździ jak tylko chce. Mecze z Legią i Lechem pokazały że reprezentacją o którą Tomek wołał, to zdecydowanie za wysokie progi. Troche pokory każdemu się przyda. Brać się w garść, trenować, trenować i jeszcze raz trenować !
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
- somebody_correct
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
na bank niy bydzie to spacerek ale po tym co korona odwaliła z zagłebiem jestech spokojny
jak tu ktoś narzeko na nasza linio defensywno to co mo pedzieć korona
oni tam wcale obrony niy maja i niy sądza żeby do soboty ją mieli...

Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!