Witam jak zawsze i jo cos nakryklom na początku słowa uznania za poprzedni mecz z Cracovią i Widzewem bo na takie zasłuzyli.
Analizując postawe Śląska i Ruchu w tym sezonie mamy doczynienia z odmiennymi biegunami Sląsk miał walczyc o europejskie puchary a my ???? hmmmm chyba jak to statnim czasem było o srodek tabeli z lekkim nastwaieniam na walke o utrzymanie. Początek sezonu wszystko zweryfikował i przed dzisiejszym spotkaniem to my jestesmy faworytem spotkania.
Oczywiscie braki kadrowe napewno sa wieksze po stronie wrocławian ale u nas tez niema dobrze brak Nykiela grającego ostatnio bardzo dobrze jest problemem oczywiscie jest Jakubowski który hehe w meczu z Cracovią zagrał tak dobrze ze niepamietam kiedy ostatni raz widziałem go w takiej dyspozycji ( chyba podczas sezonu dającego powrót do elity) i tutaj kolejny problem Jakubowski zagra na prawej obronie i bedzie koniecznosc cofniecia Brzyskiego na lewo obrona a zapewne postawienie na Balaża kiery hmmmm przeciwnie do reszty druzyny nie ma formy. Oczywiscie mozna postawic na Janoszke na lewej pomocy i moim zdaniem to chyba najlepsze rozwiązanie w 2 ostatnich meczach widac braki w umiejętnosciach ale pojawiła sie walka i ambicja. Chciałbym równiez nakreslic problem prawej pomocy co bedzie gdy np w 15 min kontuzje złapie Grzyb????? Zając nie moze grac co wtedy???? jedyna opcja to przesuniecie Janoszki na prawo i wpuszczenie Balaza. Problem w tym iz skrzydła a przedewszystkim Grzybek dawał nam przewage pod bramką rywali czesto schodził i zamykał akcje niesądze ze janoszka jest w stanie tak dobrze zagrac.
Oczywiscie co napisałem to tylko taki czarny scenariusz ale zapewne na sz trener ma pewne braki w składze wiec tutaj mamy moim zdaniem mecz na minimalną przewage Ruch-u bio jak juz pisałem to tylko czarny scenariusz:P
Skład
PILARZ
JAKUBOWSKI---SADLOK--GRODZICKI---BRZYSKI
GRZYB------STRAKA-------BARAN-----JANOSZKA
SOBIECH---NIEDZIELAN
alternatywą moze byc
PILARZ
GRZYB---SADLOK--GRODZICKI---JAKUBOWSKI
JANOSZKA---STRAKA------BARAN-----BRZYSKI
SOBIECH----NIEDZIELAN
jak widac mamy juz chyba wykrystalizowany srodek pomocy, obrony i napastników problemem są boki w obronie i pomocy.
Taktyka
Osobiscie mysle ze zawodnicy powinni grac jak najwiecej piłką nasi są w rymie meczowym w Śląsku mają problem wiele kontuzji a zamiennicy vel zmiennicy napewno nie są wstanie zagradz 90 min w bardzo szybkim tępie wiec cza poprostu gonic "frajerów" po boisku i tyla. Musimy jak zawsze szukac prostopadłych bali na Niedzielana obrona Śląska jest słaba i zapewne nie raz zobaczymy urywającego się Andrzeja pedzącego na bramke gospodarzy. Licze równiez iż Grzybek z Jakubowskim zagra tak dobrze na prawej stronie jak w meczu z Craxą a to pozwoli nam na odciązenie i uspienie graczy srodka pola wrocławian
Mentalnosc
wynika z taktyki czyli na penej k...ie jedziemy od 1 minuty gracze sląska bedą padali jak muchy w trakcie meczu a to bedzie woda na młyn dla Andrzeja
Problem który mi sie nasuwa to fakt i zTarasiewicz to padlnozerca i moze powie tak kopaczom swoim mocie 15 min na skontuzjowanie Niedzielana jak zlezie to bedymy myslec dalij
MOj typ 0-2 dla Naszych