Wielkie Derby
cze [ale ze mnie gangster netowy ;( ] - nie chce mi sie z wami gadać bo większośc z was jak widze po wpisach pewnie skonczyła pedałówe ale powiem krótko - w sobote Szczakowianka mam nadzieje że poprawi najwyższy wynik w jej historii zwycięstw w ekstraklasie (zgadnijcie z kim ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )
Pozdro dla buldoga
P.S Miło się pisze posta przy piosence Bajmu "Jesteś zerem..........."
Pozdro dla buldoga
P.S Miło się pisze posta przy piosence Bajmu "Jesteś zerem..........."
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
HAHAHA !!!! "Jestes STEREM..." gamoniu. Widac ile Ty skonczyles klas, wiesniaku. RUCH-szczakowianka 4:0 !!!! I kolego, przyjedz na Cicha a zobaczysz jak wyglada DOPING. Acha, podaje trase: z jaworzna w kierunku na Katowice, pozniej na DTS (Drogowa Trasa Srtednicowa) wprost do bram stadionu na Cichej. 

-
- Kontakt:
:shock: :lol:
Ja pierd**le Wichura czy ty masz jakies problemy??
Zamiast sie dolowac i sluchac utworu mowiacego ze jestes zerem lepiej posluchaj utworu Tiny Turner "Simply The Best".(pisze to z nadzieja ze poziom Twojego angielskiego obejmuje owe wyrazy)
Podobno jak kilka razy slucha sie pewnych slow na okraglo to sie w nie zaczyna wierzyc
Ps.Dodam ze ten post pisalem ogladajac film "Sami swoi" - PODEJDZ NO WICHURA DO PLOTU KIEDY BULLDOG PODCHODZI
Acha i daruj sobie odpisywanie na moj post.Watpie ze cos inteligentnego uda Ci sie wymyslec a i obrazic mnie nie jestes wstanie -prezentujesz zbyt niski poziom rozwoju intelektualnego.
W Jaworznie tylko VICTORIA - i tyle w tym jalowym temacie
Ja pierd**le Wichura czy ty masz jakies problemy??
Zamiast sie dolowac i sluchac utworu mowiacego ze jestes zerem lepiej posluchaj utworu Tiny Turner "Simply The Best".(pisze to z nadzieja ze poziom Twojego angielskiego obejmuje owe wyrazy)
Podobno jak kilka razy slucha sie pewnych slow na okraglo to sie w nie zaczyna wierzyc
Ps.Dodam ze ten post pisalem ogladajac film "Sami swoi" - PODEJDZ NO WICHURA DO PLOTU KIEDY BULLDOG PODCHODZI

Acha i daruj sobie odpisywanie na moj post.Watpie ze cos inteligentnego uda Ci sie wymyslec a i obrazic mnie nie jestes wstanie -prezentujesz zbyt niski poziom rozwoju intelektualnego.
W Jaworznie tylko VICTORIA - i tyle w tym jalowym temacie
My name is prince and i'm funky
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
ruch - szczakowianka
ciekawe rzeczy wypisujecie...
1. nie chce robic Wam wykladow z geografi ale Jaworzno bylo zawsze na śląsku, gospodarczo przede wszystkim. Po za tym Jaworzno to pod wzgledem obszaru duze miasto, i nie jest kulturowo jednolite. To fakt, ale ze nie jest na slasku tylko malopolsce, to juz przesada...
2. wszyscy nawalaja sie z tego ze szczakowianka nie ma historii, to fakt, ale co z tego? historia nie gra na boisku a pilkarze z Jaworzna wiele razy mieli i maja swoje miejsce w jedenaskach polskich druzyn, najwyzsza pora zeby grali pod swoim szyldem, czy to sie komus podoba czy nie
3. http://www.ruch.chorzow.pl/rozgrywki/me ... php?id=232 polecam ten link, bylo 6:2 dla szczakowianki
4. moim zdaniem to nie beda derby, chociaz jak widac goraco reagujecie, chyba troche za bardzo... ale rozumiem ze brak szacunku dla przeciwnika to cześć Waszej tozsamosci, dlatego smieszne jest opluwanie rywala i wypisywanie ze Ruch byl Mistrzem Polski, ciekawe co by na to powiedzial tam ten sklad Ruchu. Ja przynajmniej widze pewien dysonans miedzy tymi stwierdzeniami.
5. Ilu nas bedzie? Sam jestem ciekaw, jesli na widzewie bylo 40, to teraz licze ze 400
6. Nie chce nikogo obrazac, wiec Wy tez oszczedzcie sobie takie odpowiedzi...
7. stadion - faktem jest ze do zeszlego roku byl to stadion Victorii, ale to miasto jaworzno wywalilo 8 milionow na jego remot, a nie klub victoria, wiec teraz jest to stadion miejski, ktory kazdy z klubow i kazda firma moze go wynajac, ci z Was ktorzy byli w jaworznie na pewno zauwazyli ze nie ma sie czego wstydzic, jeszcze tylko oswietlenie i bedzie super
8. jeszcze nie widzialem na meczu mniej niz 4 tys ludzi, a przeciez to poczatek drogi, tak wiec jestem spokojny o dalszy rozwoj i sukcesy, czego i Wam zycze bo badz co badz mieszkamy obok siebie. Zawsze jadac srednicow widze stadion Ruchu i wcale nie musze kogos wyzywac!!!
pozdr
1. nie chce robic Wam wykladow z geografi ale Jaworzno bylo zawsze na śląsku, gospodarczo przede wszystkim. Po za tym Jaworzno to pod wzgledem obszaru duze miasto, i nie jest kulturowo jednolite. To fakt, ale ze nie jest na slasku tylko malopolsce, to juz przesada...
2. wszyscy nawalaja sie z tego ze szczakowianka nie ma historii, to fakt, ale co z tego? historia nie gra na boisku a pilkarze z Jaworzna wiele razy mieli i maja swoje miejsce w jedenaskach polskich druzyn, najwyzsza pora zeby grali pod swoim szyldem, czy to sie komus podoba czy nie
3. http://www.ruch.chorzow.pl/rozgrywki/me ... php?id=232 polecam ten link, bylo 6:2 dla szczakowianki
4. moim zdaniem to nie beda derby, chociaz jak widac goraco reagujecie, chyba troche za bardzo... ale rozumiem ze brak szacunku dla przeciwnika to cześć Waszej tozsamosci, dlatego smieszne jest opluwanie rywala i wypisywanie ze Ruch byl Mistrzem Polski, ciekawe co by na to powiedzial tam ten sklad Ruchu. Ja przynajmniej widze pewien dysonans miedzy tymi stwierdzeniami.
5. Ilu nas bedzie? Sam jestem ciekaw, jesli na widzewie bylo 40, to teraz licze ze 400
6. Nie chce nikogo obrazac, wiec Wy tez oszczedzcie sobie takie odpowiedzi...
7. stadion - faktem jest ze do zeszlego roku byl to stadion Victorii, ale to miasto jaworzno wywalilo 8 milionow na jego remot, a nie klub victoria, wiec teraz jest to stadion miejski, ktory kazdy z klubow i kazda firma moze go wynajac, ci z Was ktorzy byli w jaworznie na pewno zauwazyli ze nie ma sie czego wstydzic, jeszcze tylko oswietlenie i bedzie super
8. jeszcze nie widzialem na meczu mniej niz 4 tys ludzi, a przeciez to poczatek drogi, tak wiec jestem spokojny o dalszy rozwoj i sukcesy, czego i Wam zycze bo badz co badz mieszkamy obok siebie. Zawsze jadac srednicow widze stadion Ruchu i wcale nie musze kogos wyzywac!!!
pozdr
Czemu większość kibiców hoszofa to buce? Czy wy umiecie czytać i wyciągać sensowne wnioski z tego co ktoś wam napisał ? Obawiam sie że nie - 90% kibiców Ruchu nie może zrozumieć co się do nich pisze!
Dlatego przeczytajcie 10 razy co ktoś wam napisał a potem próbujcie rozmawiać (np. Andre ! - chłopie przeczytaj statnie zdanie wichury!)
A Szczakowianka i tak wygra

Dlatego przeczytajcie 10 razy co ktoś wam napisał a potem próbujcie rozmawiać (np. Andre ! - chłopie przeczytaj statnie zdanie wichury!)
A Szczakowianka i tak wygra

- jalboss
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Na Górnym Śląsku tylko trzy mecze są meczami derbowymi: Ruch - GKS, Ruch - Górnik i Górnik - GKS i nic tego nie zmieni. Pisanie o innych meczach jak o meczach derbowych jest jedynie chęcią dopisania się do wielkiej historii jaką te trzy kluby przez lata stworzyły.
A więc panowie z Jaworzna w sobote odbędzie się mecz 25 kolejki a nie derby.
A więc panowie z Jaworzna w sobote odbędzie się mecz 25 kolejki a nie derby.
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...
-
- Kontakt:
Do Janusza K.
Po pierwsze:
Przeczytalem ostatnie zdanie Wichury.
Nadawca utworu jest zespol BAJM.
Odbiorca utworu jest WICHURA.
Nadawca czyli zespol BAJM spiewa "Jestes zerem"
Odbiorca tego utworu jest dalej WICHURA gdyz piszac post slucha tego kawalka.
Oto potwierdzenie moich slow cytuje :"
Miło się pisze posta przy piosence Bajmu "Jesteś zerem" .Koniec cytatu.
Jakies pytania??Prosciej Ci tego nie moglem wyjasnic.
Po drugie:
Nazywanie kogos BUCEM swiadczy tylko wylacznie o kulturze a wlasciwie o jej braku.
Po trzecie:
Laczy sie to z pierwszym punktem.Pisze sie Chorzow.Ale jak widac z jezykiem polskim masz ogromne problemy.Ze swojej strony moge powiedziec tylko :PRZYKRO MI (zero ironi)
Po czwarte:
Jedyny sensowny post napisal IBIZ.I chwala mu za to (to tylko potwierdza moja opinie ze wsrod kibicow Szczakowianki sa normalni ludzie).Reszte zostawie bez komentarza.
I to tyle gwoli sprostowania.Dla mnie ogolnie EOT
Ps.Korepetycji z jezyka polskiego nie udzielam.(To wiadomosc dla Janusza K.)I ze tak napisze Twoim jezykiem :Sorry chlopie nie mam na to czasu.
PozdRo dla normalnych kibicow Garbarni (w tym Tomka H. )
Po pierwsze:
Przeczytalem ostatnie zdanie Wichury.
Nadawca utworu jest zespol BAJM.
Odbiorca utworu jest WICHURA.
Nadawca czyli zespol BAJM spiewa "Jestes zerem"
Odbiorca tego utworu jest dalej WICHURA gdyz piszac post slucha tego kawalka.
Oto potwierdzenie moich slow cytuje :"
Miło się pisze posta przy piosence Bajmu "Jesteś zerem" .Koniec cytatu.
Jakies pytania??Prosciej Ci tego nie moglem wyjasnic.
Po drugie:
Nazywanie kogos BUCEM swiadczy tylko wylacznie o kulturze a wlasciwie o jej braku.
Po trzecie:
Laczy sie to z pierwszym punktem.Pisze sie Chorzow.Ale jak widac z jezykiem polskim masz ogromne problemy.Ze swojej strony moge powiedziec tylko :PRZYKRO MI (zero ironi)
Po czwarte:
Jedyny sensowny post napisal IBIZ.I chwala mu za to (to tylko potwierdza moja opinie ze wsrod kibicow Szczakowianki sa normalni ludzie).Reszte zostawie bez komentarza.
I to tyle gwoli sprostowania.Dla mnie ogolnie EOT
Ps.Korepetycji z jezyka polskiego nie udzielam.(To wiadomosc dla Janusza K.)I ze tak napisze Twoim jezykiem :Sorry chlopie nie mam na to czasu.
PozdRo dla normalnych kibicow Garbarni (w tym Tomka H. )
My name is prince and i'm funky
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Derby śląsko-małopolskie to nie derby
Mylisz się IBIZ. Jeżeli urodziłeś się w Jaworznie w latach siedemdziesiątych- zobacz na swój akt urodzenia, pisze jak byk: miasto Jaworzno, województwo krakowskie. Ewentualnie poproś np starszych kumpli jeżeli nie wierzysz. Tak było zawsze i sztuczne wyznaczanie granic nie zmieni. W woj katowickim byliśmy tylko dla kaprysu Gierka (chciał miec wszystkie kopalnie w jednym województwie), 4 lata temu znowu ktoś zadecydował za nas mimo że w ankietach jaworznianie zdecydowanie opowiadali się za Małopolską.
Frekwencja na meczach Szczakowianki jest przyzwoita, ale zawsze tak jest w pierwszym sezonie. Np na mecze Stomilu na początku waliły tłumy a w kolejnych sezonach kilka razy mniej. Poza tym jest wielu kibiców którzy przychodzą na mecze tylko dlatego bo jest blisko. Ja też czasem przychodzę chociaż nie kibicuję Szczakowiance.
Kluby które wyskoczyły jak diabełek z pudełka (Igloopol Dębica, Sokół Pniewy) kończyły marnie i ten sam los czeka Szczakowiankę. W Jaworznie tylko Victoria!
www.victoria.jaw.pl
Frekwencja na meczach Szczakowianki jest przyzwoita, ale zawsze tak jest w pierwszym sezonie. Np na mecze Stomilu na początku waliły tłumy a w kolejnych sezonach kilka razy mniej. Poza tym jest wielu kibiców którzy przychodzą na mecze tylko dlatego bo jest blisko. Ja też czasem przychodzę chociaż nie kibicuję Szczakowiance.
Kluby które wyskoczyły jak diabełek z pudełka (Igloopol Dębica, Sokół Pniewy) kończyły marnie i ten sam los czeka Szczakowiankę. W Jaworznie tylko Victoria!
www.victoria.jaw.pl
Podzielam zdanie wielu osób, że to nie będą derby.
I nie chodzi tutaj o to że Szczakowianka to nie Górnik czy GKS...
ale o to, że Jaworzno to nie Śląsk.Fakt-należy do woj.śląskiego, ale
kulturowo to Małopolska.Gwary śląskiej nikt tam nie usłyszy...
Co do dopingu to z przykrością muszę stwierdzić, ze jest on proporcjonalny do wyników Niebieskich.
Na stadionie jest po prostu cicho...
Jaka gra taki doping
Jestem pewien, ze na Cichej to Szczakowianka będzie mogła liczyć na głośniejszy doping.
Goście zagrają na remis i nie będą mieli problemów aby cel ten osiągnąć.
Przy odrobinie szczęcia może nawet skasują 3 punkty...
Za rok na tym forum bedą tematy:
"derby Ruch-Piast Gliwice" :shock:
Chyba, że Piast nie awansuje
I nie chodzi tutaj o to że Szczakowianka to nie Górnik czy GKS...
ale o to, że Jaworzno to nie Śląsk.Fakt-należy do woj.śląskiego, ale
kulturowo to Małopolska.Gwary śląskiej nikt tam nie usłyszy...

Co do dopingu to z przykrością muszę stwierdzić, ze jest on proporcjonalny do wyników Niebieskich.

Na stadionie jest po prostu cicho...
Jaka gra taki doping

Jestem pewien, ze na Cichej to Szczakowianka będzie mogła liczyć na głośniejszy doping.
Goście zagrają na remis i nie będą mieli problemów aby cel ten osiągnąć.
Przy odrobinie szczęcia może nawet skasują 3 punkty...
Za rok na tym forum bedą tematy:
"derby Ruch-Piast Gliwice" :shock:
Chyba, że Piast nie awansuje

Chodzę już trochę na mecze ale nie wiedziałem, że mamy w kadrze WOLAKAgerhat pisze: W Szczakowej grają ekspoloniści Górak i Wolak, obaj obecnie trenują jakieś drużyny młodzieżowe w Poloni Bytom, a więc ich przełożonym jest Srutwa.

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
HMMMMMMMMM......
TO TYLKO GAZETY ROZPISUJA SIE NA TEMAT TYCH DERBOW, JAK DLA MNIE TO MOGA BYC TO NAWET DERBY MAŁOPOLSKI. I TAK WYGRAMY 8) SZKODA MI WAS, CHORZOWSKIE OSZOLOMY. PYSKUJECIE I DOGADUJECIE A W SZPILA I TAK DOSTANIECIE. POZIOM INTELEKTUALNY WIELU Z WAS JUZ DAWNO SPADL PONIZEJ POZIOMU MORZA, WIEC CHYBA NIE POWINIENEM SIE ZBYTNIO DZIWIC. OT POPROSTU PARE ZWOJOW MOZGOWYCH ZA MALO. A TYCH WASZYCH "PSYCHO" CZY JAK IM TAM CO TO SIE WPISUJA NA NASZA KSIEGE GOSCI TO MI PO PROSTU ZAL. DEBILIZM DO KWADRATU. USUWAMY POSTY ZAWIERAJACE WYMIOCINY WASZYCH PSYCHOLI. SZKODA SLOW. DAWNO TAKIEGO SZAJSU NA FORUM NIE MIELISMY. WIEKSZOSC Z WAS POWINNA NAUCZYC SIE NAJPIERW TEJ WASZEJ GWARY A POEM UDAWAC HANYSOW. SZKODA SLOW PANOWIE, SZKODA...
POZDROWIENIA DLA PRAWDZIWYCH FANOW KS RUCH. ULTRAS 4 EVER!!!!
POZDROWIENIA DLA PRAWDZIWYCH FANOW KS RUCH. ULTRAS 4 EVER!!!!