Ruch będzie na giełdzie
Akcje chorzowskiego Ruchu trafią na giełdę. Będą dostępne na rynku NewConnect, powstałej w zeszłym roku miejscu dla dynamicznie rozwijających się firm. Prezes Niebieskich, Krystyna Sobstyl, twierdzi: - Dzięki pozyskaniu nowych środków chcę, żeby nasze mecze przypominały spotkania Realu Madryt.
- To mój pomysł, zawsze o tym marzyłam, by Ruch Chorzów SSA wszedł na giełdę. Jest to szansa na pozyskanie nowych środków na wzmacnianie marki i pozyskiwanie piłkarskich gwiazd do zespołu. Chcemy, wzorem zachodnich klubów, stworzyć z meczu Niebieskich widowisko o niesamowitej oprawie, na które będą przychodzić tłumy kibiców. Mamy także wiele planów w sferze marketingowo-medialnej. Naszym marzeniem jest debiut na NewConnect przed wielkimi śląskimi derbami na Stadionie Śląskim - powiedziała prezes klubu Katarzyna Sobstyl.
1 marca Ruch podejmować będzie Górnika Zabrze.
NewConnect otwiera nowe perspektywy dla dobrze zorganizowanych przedsiębiorstw. Jeśli dana firma rozwija się dynamicznie, może liczyć na duży zysk. W przeciwieństwie do tradycyjnej giełdy spółki nie muszą spełniać wielu wymogów formalnych.
Tak ze reka na sercu obawiom sie tego a jak czytom ze to pomysł pani Sobstyl

hmm