Kto trenerem ??

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
vlad74
Kontakt:

#31 Post autor: vlad74 » 2 gru 2007, o 23:50

to niy trynera cza zmienoc ino te paniynki co niy majom za grosz ambicji i honoru,szpil idzie przegroc ino ze naprzod czeba koncek zdrowio i serca lostawic na trowie (wkoncu bierom patalachy za to kupa buly) :wstyd: a nos majom w zici :zly:
RUCH to MY!!!

aju
Kontakt:

#32 Post autor: aju » 3 gru 2007, o 00:02

Raul22 pisze:Zaskoczony pozycja w tabeli nie jestem, ale jestem zaskoczony slaba gra druzyny i dorobkiem punktowym, troche nie zgodze sie z tym twierdzeniem ze w 2 lidze nie wygrywalismy z dobrymi druzynami, bo z Zawisza ktora wtedy miala dobra druzyne wygralismy bezdyskusyjnie, z Jaga mielismy miazdzaca przewage i to cud ze przegralismy wtedy, a z kim teraz w 1 lidze potrafilismy tak zagrac.
Ale tutaj niema juz takich druzyn jak Hydrotwór nawet jesli to byla dobra druzyna,ale tylko w 2lidze nic wiecej.
Powiedz mi gdzie sa druzyny które awansowały?? Prócz Jagielloni która dopiero od kilku kolejek zaczeła coś grać. Poza tym to własnie Jagiellonia miała najlepszy skład w 2 lidze.
MŁODZI TRENUJCIE!!!

Johnny Walker
Kontakt:

#33 Post autor: Johnny Walker » 3 gru 2007, o 00:26

Poza tym to własnie Jagiellonia miała najlepszy skład w 2 lidze.
Przeczysz sam sobie. Z jednej strony mówisz, że nasz skład jest słaby i Jaga miała lepszy. Kto wygrał tą ligę chyba każdy wie.
Ja się poniekąd zgadzam z tym, że Jaga miała lepszy skład, tylko chyba mi nie powiesz, że Ty wierzysz w tą samą teorię co ja. Bo wg mnie Jagiellonię rozpierdalał Tarasiewicz, tak jak teraz Radolsky Ruch.

Więc czemu Jagiellonia była niżej w tabeli od nas?
14

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#34 Post autor: Raul22 » 3 gru 2007, o 00:42

aju pisze:
Raul22 pisze:Zaskoczony pozycja w tabeli nie jestem, ale jestem zaskoczony slaba gra druzyny i dorobkiem punktowym, troche nie zgodze sie z tym twierdzeniem ze w 2 lidze nie wygrywalismy z dobrymi druzynami, bo z Zawisza ktora wtedy miala dobra druzyne wygralismy bezdyskusyjnie, z Jaga mielismy miazdzaca przewage i to cud ze przegralismy wtedy, a z kim teraz w 1 lidze potrafilismy tak zagrac.
Ale tutaj niema juz takich druzyn jak Hydrotwór nawet jesli to byla dobra druzyna,ale tylko w 2lidze nic wiecej.
Powiedz mi gdzie sa druzyny które awansowały?? Prócz Jagielloni która dopiero od kilku kolejek zaczeła coś grać. Poza tym to własnie Jagiellonia miała najlepszy skład w 2 lidze.
hmm szczerze to wydaje mi sie ze tutaj jest duzo slabszych druzyn niz wspomniany Hydrotwor, jak chocby LKS, Widzew, Odra. Nasza sytuacja przypomina mi troche sytuacje Cracovii za Stawowego super grali ofensywnie itd, wyrzucili go przyszedl Majewski rozpierdzielil druzyne (czesc zawodnikow odstawil, czesc pozmienial pozycje) nie wiem czy ich zajechal czy co w przerwie letniej ale przeciez taki Bojarski, Pawlusinski, Skrzynski, predzej Giza jak jeszcze byl, Baran, Moskala, Nowak nagle nie zapomnieli jak sie gra w pilke. zawsze sie ich fajnie ogladalo ataki skrzydlami itd a dzis graja wiekszy chaos niz my. Oczywiscie zachowujac proporcje miedzy naszym potencjalem a ich. Chodzi mi tylko o ich slaba gre i nasza. Ich stac na wiecej i nas. A wyniki mamy mizerne

Druzyny ktore awansowaly hmm, Zaglebie przed sezonem juz zdegradowane nie maja motywacji do gry i mimo wszystko przed sezonem odeszli Peskovic (ogladajac jego mecze z nami widzielismy ze to dobry bramkarz, nie zmienia tego dzisiejszy klops z Wisla), Prymula odszedl nie wiem kto tam jeszcze bo nie sledze tego za dobrze, ale to znaczace oslabienia, natomiast Polonia jak na sklad ktory ma zaskakuje mnie in plus ze ma tyle pkt co my.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#35 Post autor: spyru » 3 gru 2007, o 09:22

Ruch nas rozpiescil w drugiej lidze nie tylko tym, ze wygrywal, ale przede wszystkim tym, ze wygrywal w ladnym stylu
I właśnie tutaj moim zdaniem jest błąd. Przejrzyjcie sobie wyniki z poprzedniej rundy. Wszystkie zwycięstwa wymęczone, jedną bramką, sporo remisów, wszyscy na gre narzekali.
A 2 liga była o wiele słabsza od OE. W zasadznie cienkie transfery i mamy obecnie pozycje w tabeli na jaką kadrowo zasługujemy. Pewnie że można było zdobyć kilka punktów wiecej.
Jaki budżet, taka kadra. Jaka kadra takie wyniki. Proste. No ale specjaliści z forum poskreślali Radolskiego i Słowaków i myślą że bedziemy grać o czołowe miejsca w lidze. :/
:wstyd:
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

DjMaciar
Kontakt:

#36 Post autor: DjMaciar » 3 gru 2007, o 09:27

Ludzie tu nie trenera trzeba zmieniac tylko grajkow slabych graczy mamy to co da zmiana trenera??
nic tu trzeba wzmocnien a reszta sama przyjdzie
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]

Awatar użytkownika
Bytom20
Kontakt:

#37 Post autor: Bytom20 » 3 gru 2007, o 09:55

Wy porównujecie 1 lige z 2 ?
Kogo ?
Kmite Zabierzów, Unie Janikowo, Podbeskidzie Bielsko Biała, Piasta Gliwice, Odre Opole, KSZO Ostrowiec Świętokrzyski (z całym szacunkiem dla tych klubów) z kim ?
Wisłą Kraków, Legią Warszawa, Koroną Kielce, Lechem Poznań, Dyskobolia Grodzisk Wielkopolsk, Zagłębie Lubin
Nie zauważyliście że to są dwa różne poziomy gry. Gra się tak jak przeciwnik na to pozwala w 2 lidze przeciwnicy pozwalali Nam na sporo mimo tego niektóre mecze wygrywaliśmy szczęśliwie różnicą jednej bramki.
Wzmocnienia były niestety zbyt małe, prawie cały skład to ten z 2 ligi. Z tym składem to My możemy jedynie powalczyć o utrzymanie i to było jasne już na początku rundy. Kto myślał inaczej to chyba się na piłce nie zna.

Wy lepiej ryknijcie "zmiana kopaczy w Chorzowie zmiana kopaczy".

Radolsky ma troche oleju w głowie i Wam już mówił przed sezonem we wrześniu po 2 miesiącach prowadzenia zepołu:
["Musimy oszczędzać pieniążki, bo czy ze mną, czy beze mnie, Ruch wymaga zimą wzmocnień" – Duszan Radolsky zaznaczył potrzebę zmian już we wrześniu, jeszcze kiedy drużyna zbierała pochlebne recenzje. Najlepsze dostała za mecz z... Dyskobolią na starcie sezonu. ] źródło www.niebiescy.pl
Ci którzy odrobine się znają na piłce wiedzieli o tym już przed sezonem ale niektórzy zwłaszcza kibice sukcesu myśleli że może majstra zrobimy ?

Moge Wam jeszcze na koniec przepowidzieć przyszłośc. Jesli Radolsky zostanie a w zimie się wzmocnimy to jeszcze będziecie mu dziękować w przyszłej rundzie za utrzymanie a może i za puchar Polski.

Johnny Walker
Kontakt:

#38 Post autor: Johnny Walker » 3 gru 2007, o 11:37

Tylko w Waszym rozumowaniu, jest jedno "ale". Serio wierzycie, że do Ruchu zawitają super zbawcy z wielkimi nazwiskami ? :oczami: My musimy się utrzymać z tym co mamy, a póki co wydaje się to arcytrudnym wyzwaniem.

Poza tym po raz pierwszy w aferze korupcyjnej padło wśród podejrzanych słowo "Ruch". Zima zapowiada się równie gorąca jak lato.
14

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#39 Post autor: spyru » 3 gru 2007, o 13:10

Na chwiel obecną za Ruchem w tabeli są 4 zespoły. Przed nami 2 w naszym zasięgu. I przy odrobienie szczęścia uda sie je przeskoczyć przed zimą. Biorąc pod uwage troche zaskakującą dyspozycje Jagielloni w tej rundzie to jest to max, co można uzyskać przy tych zawodnikach. I choćby nie wiem jaki tu był trener, to powyżej średniej ligowej Ruch by nie dał rady sie wzbić.
Potracone głupie punkty z Grodziskiem, czy choćby z ŁKS sprawy nie załatwiają, bo takich spotkań jest masa, gdzie do końca ważą sie losy meczu i raz wygra jeden, raz drugi.
Tu potrzeba poważnych wzmocnień, bo bez tego do ostatniego meczu bedziemy drżeć o ligowy byt, czy to z Radolskim, czy Fornalikiem, czy Fergusonem.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#40 Post autor: Darth Kabut » 3 gru 2007, o 15:16

Johnny Walker pisze:
Poza tym po raz pierwszy w aferze korupcyjnej padło wśród podejrzanych słowo "Ruch". Zima zapowiada się równie gorąca jak lato.
Sorry za OT przytocz szerzej o co lazi z tym o czym tu piszesz.

Co do terenera swoje stanowisko zajalem w temacie meczu Ruch-Groclin.
Kabut pisze: Ja tez sie sklaniam w strone tego ze to jednak mierni pilkarze a nie trener.

Zarzucacie tutaj niektorzy ze to wina trenera bo nie ma taktyki i pomyslu na gre moze cos w tym jest ale zapomnieliscie o jednym...

Przejrzyjcie wszyscy wyniki naszej druzyny w drugiej lidze pod wodza Wleciala.
Chodzi mi mianowicie o mecze z czolowka.

Ile zesmy meczow wygrali?
NIe liczac Hydrozagadki to wygralismy tylko z Polonia u siebie. TYLKO z Polonia.
Do tego grajac z majaca wyraznie widoczny spadek formy Wisla owszem wygralismy ale to my bylismy na fali, mielismy z nimi porachunki /chcielismy grac u siebie i nas olali/.

Ale dodajcie do tego mecze z Groclinem w tamtym sezonie w PP.
Dwie porazki juz wtedy mogly nam pokazac miejsce w szeregu i o jakie cele bedziemy walczyc w OE.
Pierwszy mecz sezonu to tak z rozpedu ze sportowej zlosci i z widocznego zlekcewazenia nas przez Groclin rozjechalismy ich w moze za duzych rozmiarach ale patrzac na to z dluzszej perspektywy wykorzystalismy wszystkie nasze sytuacje.
Gorzej by bylo gdyby ich nie wykorzystali.

Nastepna sprawa.
Odchodzacy Wlecialowski.
Moze jednak facet widzial co robi i uciekl stad bo wiedzial na co stac tych zawodnikow i mozliwe ze nie chcial swoim nazwiskiem firmowac nieudanych meczow.
A wiedzac ze cale prawie pilkarskie zycie poswiecil Ruchowi bylby mocniej przez nas rozliczany.

Sklaniam sie tu wiec raczej przy wymianie wiekszej czesci skladu bo faktycznie mozemy z tym skladem niedaleko zajechac.

PS
Cale szczescie ze Sosnowiec mial problemy z korupcja a ŁKS gra jeszcze wieksza padake od nas, bo w innym przypadku moglismy wygladac gorzej.

paszti
Kontakt:

#41 Post autor: paszti » 3 gru 2007, o 15:31

Bzzyk pisze:
Bytom20 pisze:Wy porównujecie 1 lige z 2 ?
Kogo ?
Kmite Zabierzów, Unie Janikowo, Podbeskidzie Bielsko Biała, Piasta Gliwice, Odre Opole, KSZO Ostrowiec Świętokrzyski (z całym szacunkiem dla tych klubów) z kim ?
Wisłą Kraków, Legią Warszawa, Koroną Kielce, Lechem Poznań, Dyskobolia Grodzisk Wielkopolsk, Zagłębie Lubin
Nie zauważyliście że to są dwa różne poziomy gry. Gra się tak jak przeciwnik na to pozwala w 2 lidze przeciwnicy pozwalali Nam na sporo mimo tego niektóre mecze wygrywaliśmy szczęśliwie różnicą jednej bramki.
Wzmocnienia były niestety zbyt małe, prawie cały skład to ten z 2 ligi. Z tym składem to My możemy jedynie powalczyć o utrzymanie i to było jasne już na początku rundy. Kto myślał inaczej to chyba się na piłce nie zna.

Wy lepiej ryknijcie "zmiana kopaczy w Chorzowie zmiana kopaczy".

Radolsky ma troche oleju w głowie i Wam już mówił przed sezonem we wrześniu po 2 miesiącach prowadzenia zepołu:
["Musimy oszczędzać pieniążki, bo czy ze mną, czy beze mnie, Ruch wymaga zimą wzmocnień" – Duszan Radolsky zaznaczył potrzebę zmian już we wrześniu, jeszcze kiedy drużyna zbierała pochlebne recenzje. Najlepsze dostała za mecz z... Dyskobolią na starcie sezonu. ] źródło www.niebiescy.pl
Ci którzy odrobine się znają na piłce wiedzieli o tym już przed sezonem ale niektórzy zwłaszcza kibice sukcesu myśleli że może majstra zrobimy ?

Moge Wam jeszcze na koniec przepowidzieć przyszłośc. Jesli Radolsky zostanie a w zimie się wzmocnimy to jeszcze będziecie mu dziękować w przyszłej rundzie za utrzymanie a może i za puchar Polski.
Nic dodac nic ujac. + wypowiedz Aju. Zgadzom sie w 200%.
TYZ POPIEROM!!! I POWIEM TYLKO ZE POWINNISMY SPIEWAC
NADEJDZIE WIOSNA I LEPSZE CZASY POWROCI K.S. RUCH Chorzów NA PODIUM EKSTRAKLASY!!!!!!!!!!" amen
Moje Serce Jest Niebieskie

Awatar użytkownika
SzaRlin
Kontakt:

#42 Post autor: SzaRlin » 3 gru 2007, o 15:57

Johnny Walker pisze:Tylko w Waszym rozumowaniu, jest jedno "ale". Serio wierzycie, że do Ruchu zawitają super zbawcy z wielkimi nazwiskami ? :oczami: My musimy się utrzymać z tym co mamy, a póki co wydaje się to arcytrudnym wyzwaniem.

Chyba Ruch Wysokie Mazowieckie...

Chodzi Ci o mecz Ruch 0-0 Cracovia? No to powodzenia :wstyd:
[img]http://i29.tinypic.com/2lm9s7b.jpg[/img] [img]http://i26.tinypic.com/zj9j4h.jpg[/img]

maly
Kontakt:

#43 Post autor: maly » 3 gru 2007, o 16:03

Bytom20 dobrze godo !! :padam: :padam: :padam:

Mevan
Kontakt:

#44 Post autor: Mevan » 3 gru 2007, o 16:48

Nie przeczytalem wszystkiego, wiec nie bede niczego cytowal. Widzialem tylko 1 strone gdzie wiekszosc by uciela trenerowi leb.

A ja bym go zostawil z kilku wzgledow:
1. Jak juz ktor napisal 1 liga to nie 2 i niemozna porownywac tych 2 lig. Krytycy mowia ze kaj ten Ruch co wygrywol wszystko i gral pieknie... a ja wom powiem ze w 2 lidze to z tymi co awansowali do 1 ligi ( Jaga, Sosnowiec, Polonia ) zdobyli my w 6 meczach 5 punktow, a teraz w 3, az 5... Ruch w tamtym sezonie poprostu regularnie punktowal slabeuszy i tu jest przyczyna awansu... a nie dobra gra za Wleciala, bo ta moze i jesienia byla dobra, ale juz na wiosne to byla kopanina.
2. Piekarz z gowna chleba nie ulepi, a tak jest w przypadku naszych kopaczy ( bo pilkarze to nie sa ) I nie pieprzcie za przeproszeniem ze poczatek sezonu i gra naszego Ruchu byl dzielem jeszcze Wleciala, bo Ruch jesienia gral daremnie.
3. Jak juz niektorzy pisali... nie mozna w takim momencie zwalniac trenera bo z zapowiadanych transferow beda klopsy. Wyszukiwani teraz pilkarze sa do koncepcji Radolsikego, a inny trener juz moglby ich niechciec...
Pozatym musialby w meczach obejrzec druzyne, zobaczyc jakiego treningu potrzebuja itp.
4. Jak to powiedzial Bytom20 Duszan ma troche oleju w glowie i jak sie mu da czas napewno Ruch bedzie lepszy niz jest.
Mozecie mowic jak to ma olej skoro ariela i Jeziera caly czas wystawia... a moze nie ma kogo innego... sami widzielismy ze na poczatku bylo testowanie lini obronnej i ja wierze ze tak jak gramy jest najlepszym rozwiazaniem.

Mowicie ze sciaga swoich ( Fabusz, Balaz ) A moim zdaniem to nieliczni ktorzy potrafia grac w Ruchu... Bo kto w ataku mialby grac za Fabusza ? Janoszka, ktory jak sam przyznal jest bez formy ? Jezierski ktory super snajperem nie jest ? Tyle sytuacji co mial Remek to caly sezon mozna by obdzielic ( mowie o niewykorzystanych ) Nie wiem jak jest z Mikim, ale on jest jedynie na 30min, wiec nie ma sensu wystawianie go w 1 skladzie.
A Balaz sam udowodnil, ze grac potrafi. W dodatku jest mlody i moze sie wiele jeszcze nauczyc... a wtedy z niego bedzie duzy pozytek.

Sam niejestem zadowolony jak Ruch gra... nasza druzyna jest zmeczona sezonem, albo treningami. Osobiscie wolalbym zeby to bylo to 2... bo mimo ze zespol nie gra najlepiej, to te treningi wkoncu dadza efekty, a mam nadzieje ze stanie sie to juz w wiosne, i bedziemy na bezpiecznym miejscu w okolicach 8-10 miejsca.
To chyba na tyle... Duszanowi trzeba pomoc, wzmocnieniami, ale nie tylko, bo my kibice powinnismy tez wspierac pilkarzy i przedewszystkim nie krytykowac bo ten chop i tak wiecej juz zrobic ( niestety ) nie moze i nawet najlepszy trener duzo by tu niewskural.

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#45 Post autor: wolfik » 3 gru 2007, o 17:22

A ja nie wiem. Zgadzam sie, ze trenera nie powinno sie zwalniac po kilku nieudanych meczach, ale z drugiej strony nie mozna caly czas trzymac slabego trenera. W naszym ostatnim sezonie w pierwszej lidze, myśle, że gdybysmy Mandrysza zwolnili wczesniej to mielibyśmy większe szanse na utrzymanie. A do Radolskiego mam pretensje o wiele rzeczy:
1. Przygotowanie zawodników do sezonu, wiadomo, ze okres przygotowawczy przed runda jesienna jest nieporównywalnie krótszy niż przed wiosną, ale jednak nasi zawodnicy wygladają dużo gorzej niż wyglądali wiosną
2. Transfery niestety wg mnie same niewypaly
3. Brak koncepcji, gdy trener po przegranym meczu, mówi, że nie wie dlaczego tak się stało, to nie świadczy o nim najlepiej, a tak bywało kilkukrotnie. I po porażkach graliśmy często tym samym składem w tym samym ustawieniu.
4. Styl gry, chcialbym ogladac Ruch grajacy odwaznie, z pierwszej piłki, do przodu, a ogladamy antyfubol, jestesmy chyba najnudniejsza druzyna w lidze
5. Brak odwagi trener boi sie zmian , boi sie postawic na mlodych, z takim Groclinem u siebie zadowala sie remisem
6. Stałe fragmenty gry, to zawsze byla nasza bolaczka, ale mecz z ŁKS-em gdzie mieliśmy chyba 17 rogów i nie stworzyliśmy z nich żadnego zagrozenia pokazał, ze nie mamy nawet koncepcji jak je wykonywac
Ale jednak samo zwolnenie Radolskiego bedzie kosztowalo i pytanie czy znajdziemy lepszego trenera. Jestem ciekaw jaka Radolsky ma koncepcje druzyny na wiosne, bo to ze sie nie boi sie presji czy pracy to troche malo.
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

ODPOWIEDZ