Ale tutaj niema juz takich druzyn jak Hydrotwór nawet jesli to byla dobra druzyna,ale tylko w 2lidze nic wiecej.Raul22 pisze:Zaskoczony pozycja w tabeli nie jestem, ale jestem zaskoczony slaba gra druzyny i dorobkiem punktowym, troche nie zgodze sie z tym twierdzeniem ze w 2 lidze nie wygrywalismy z dobrymi druzynami, bo z Zawisza ktora wtedy miala dobra druzyne wygralismy bezdyskusyjnie, z Jaga mielismy miazdzaca przewage i to cud ze przegralismy wtedy, a z kim teraz w 1 lidze potrafilismy tak zagrac.
Przeczysz sam sobie. Z jednej strony mówisz, że nasz skład jest słaby i Jaga miała lepszy. Kto wygrał tą ligę chyba każdy wie.Poza tym to własnie Jagiellonia miała najlepszy skład w 2 lidze.
hmm szczerze to wydaje mi sie ze tutaj jest duzo slabszych druzyn niz wspomniany Hydrotwor, jak chocby LKS, Widzew, Odra. Nasza sytuacja przypomina mi troche sytuacje Cracovii za Stawowego super grali ofensywnie itd, wyrzucili go przyszedl Majewski rozpierdzielil druzyne (czesc zawodnikow odstawil, czesc pozmienial pozycje) nie wiem czy ich zajechal czy co w przerwie letniej ale przeciez taki Bojarski, Pawlusinski, Skrzynski, predzej Giza jak jeszcze byl, Baran, Moskala, Nowak nagle nie zapomnieli jak sie gra w pilke. zawsze sie ich fajnie ogladalo ataki skrzydlami itd a dzis graja wiekszy chaos niz my. Oczywiscie zachowujac proporcje miedzy naszym potencjalem a ich. Chodzi mi tylko o ich slaba gre i nasza. Ich stac na wiecej i nas. A wyniki mamy mizerneaju pisze:Ale tutaj niema juz takich druzyn jak Hydrotwór nawet jesli to byla dobra druzyna,ale tylko w 2lidze nic wiecej.Raul22 pisze:Zaskoczony pozycja w tabeli nie jestem, ale jestem zaskoczony slaba gra druzyny i dorobkiem punktowym, troche nie zgodze sie z tym twierdzeniem ze w 2 lidze nie wygrywalismy z dobrymi druzynami, bo z Zawisza ktora wtedy miala dobra druzyne wygralismy bezdyskusyjnie, z Jaga mielismy miazdzaca przewage i to cud ze przegralismy wtedy, a z kim teraz w 1 lidze potrafilismy tak zagrac.
Powiedz mi gdzie sa druzyny które awansowały?? Prócz Jagielloni która dopiero od kilku kolejek zaczeła coś grać. Poza tym to własnie Jagiellonia miała najlepszy skład w 2 lidze.
I właśnie tutaj moim zdaniem jest błąd. Przejrzyjcie sobie wyniki z poprzedniej rundy. Wszystkie zwycięstwa wymęczone, jedną bramką, sporo remisów, wszyscy na gre narzekali.Ruch nas rozpiescil w drugiej lidze nie tylko tym, ze wygrywal, ale przede wszystkim tym, ze wygrywal w ladnym stylu
Sorry za OT przytocz szerzej o co lazi z tym o czym tu piszesz.Johnny Walker pisze:
Poza tym po raz pierwszy w aferze korupcyjnej padło wśród podejrzanych słowo "Ruch". Zima zapowiada się równie gorąca jak lato.
Kabut pisze: Ja tez sie sklaniam w strone tego ze to jednak mierni pilkarze a nie trener.
Zarzucacie tutaj niektorzy ze to wina trenera bo nie ma taktyki i pomyslu na gre moze cos w tym jest ale zapomnieliscie o jednym...
Przejrzyjcie wszyscy wyniki naszej druzyny w drugiej lidze pod wodza Wleciala.
Chodzi mi mianowicie o mecze z czolowka.
Ile zesmy meczow wygrali?
NIe liczac Hydrozagadki to wygralismy tylko z Polonia u siebie. TYLKO z Polonia.
Do tego grajac z majaca wyraznie widoczny spadek formy Wisla owszem wygralismy ale to my bylismy na fali, mielismy z nimi porachunki /chcielismy grac u siebie i nas olali/.
Ale dodajcie do tego mecze z Groclinem w tamtym sezonie w PP.
Dwie porazki juz wtedy mogly nam pokazac miejsce w szeregu i o jakie cele bedziemy walczyc w OE.
Pierwszy mecz sezonu to tak z rozpedu ze sportowej zlosci i z widocznego zlekcewazenia nas przez Groclin rozjechalismy ich w moze za duzych rozmiarach ale patrzac na to z dluzszej perspektywy wykorzystalismy wszystkie nasze sytuacje.
Gorzej by bylo gdyby ich nie wykorzystali.
Nastepna sprawa.
Odchodzacy Wlecialowski.
Moze jednak facet widzial co robi i uciekl stad bo wiedzial na co stac tych zawodnikow i mozliwe ze nie chcial swoim nazwiskiem firmowac nieudanych meczow.
A wiedzac ze cale prawie pilkarskie zycie poswiecil Ruchowi bylby mocniej przez nas rozliczany.
Sklaniam sie tu wiec raczej przy wymianie wiekszej czesci skladu bo faktycznie mozemy z tym skladem niedaleko zajechac.
PS
Cale szczescie ze Sosnowiec mial problemy z korupcja a ŁKS gra jeszcze wieksza padake od nas, bo w innym przypadku moglismy wygladac gorzej.
TYZ POPIEROM!!! I POWIEM TYLKO ZE POWINNISMY SPIEWACBzzyk pisze:Nic dodac nic ujac. + wypowiedz Aju. Zgadzom sie w 200%.Bytom20 pisze:Wy porównujecie 1 lige z 2 ?
Kogo ?
Kmite Zabierzów, Unie Janikowo, Podbeskidzie Bielsko Biała, Piasta Gliwice, Odre Opole, KSZO Ostrowiec Świętokrzyski (z całym szacunkiem dla tych klubów) z kim ?
Wisłą Kraków, Legią Warszawa, Koroną Kielce, Lechem Poznań, Dyskobolia Grodzisk Wielkopolsk, Zagłębie Lubin
Nie zauważyliście że to są dwa różne poziomy gry. Gra się tak jak przeciwnik na to pozwala w 2 lidze przeciwnicy pozwalali Nam na sporo mimo tego niektóre mecze wygrywaliśmy szczęśliwie różnicą jednej bramki.
Wzmocnienia były niestety zbyt małe, prawie cały skład to ten z 2 ligi. Z tym składem to My możemy jedynie powalczyć o utrzymanie i to było jasne już na początku rundy. Kto myślał inaczej to chyba się na piłce nie zna.
Wy lepiej ryknijcie "zmiana kopaczy w Chorzowie zmiana kopaczy".
Radolsky ma troche oleju w głowie i Wam już mówił przed sezonem we wrześniu po 2 miesiącach prowadzenia zepołu:
["Musimy oszczędzać pieniążki, bo czy ze mną, czy beze mnie, Ruch wymaga zimą wzmocnień" – Duszan Radolsky zaznaczył potrzebę zmian już we wrześniu, jeszcze kiedy drużyna zbierała pochlebne recenzje. Najlepsze dostała za mecz z... Dyskobolią na starcie sezonu. ] źródło www.niebiescy.pl
Ci którzy odrobine się znają na piłce wiedzieli o tym już przed sezonem ale niektórzy zwłaszcza kibice sukcesu myśleli że może majstra zrobimy ?
Moge Wam jeszcze na koniec przepowidzieć przyszłośc. Jesli Radolsky zostanie a w zimie się wzmocnimy to jeszcze będziecie mu dziękować w przyszłej rundzie za utrzymanie a może i za puchar Polski.
Chyba Ruch Wysokie Mazowieckie...Johnny Walker pisze:Tylko w Waszym rozumowaniu, jest jedno "ale". Serio wierzycie, że do Ruchu zawitają super zbawcy z wielkimi nazwiskami ?My musimy się utrzymać z tym co mamy, a póki co wydaje się to arcytrudnym wyzwaniem.
Poza tym po raz pierwszy w aferze korupcyjnej padło wśród podejrzanych słowo "Ruch". Zima zapowiada się równie gorąca jak lato.
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], stasiu1971, west72 i 57 gości