Letnie transfery

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
slavo
Kontakt:

#286 Post autor: slavo » 12 cze 2006, o 19:38

KK pisze:No wlasnie Pater jest swietnym zawodnikiem, ale ma troche lat no i musialby wygryzc Grzyba, Pulka, albo Barana... A to byloby ciezkie zadanie. Posadzi go na lawke? Szkoda i chyba lepiej sciagnac mlodego playmakera (albo pogrzebac w juniorach, pozdro Brzoza :D).
Raczej "wygryzie" Pulkowskiego, ten Barana, a ten w zasadzie Klaczkę - a to oznacza 0 z tyłu i bardzo mocną ofensywę, w połaczeniu z odmłodzeniem linii obrony i podstawowej 11 jako całości.
Panowie. Prawda jest taka, że bez Patera Podbeskidzie byłoby na miejscu Szczakowianki.

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#287 Post autor: radzion » 12 cze 2006, o 19:40

slavo: to ze Pater dobrze gral w Podbeskidziu nie znaczy ze pasowalby i dobrze gral u nas! takich przykladow jest wiele, wystarczy spojrzec na Mikiego, ostatniego jego sezony to klapa, przyszedl do nas i sie odrodzil,rownie dobzre moze byc w 2 strone!poza tym wydaje mi sie ze jest kilku ciekawszych zawodnikow niz Pater

slavo
Kontakt:

#288 Post autor: slavo » 12 cze 2006, o 21:48

Twoja teoria Radzion ma oczywiscie pokrycie w faktach. Osobiscie jednak uważam, że Pater jest najlepszym drugoligowym pomocnikiem, nawet przewyższającym Berensztajna. O czym moze swiadczyc miedzyinnymi przytoczony tu już przykład jesiennego meczu z Podbeskidziem.
Pamietam Patera jeszcze z Wisły i tam tez był wyróżniającym sie zawodnikiem pomimo ogromnej konkurencji w kadrze.

Awatar użytkownika
ruchowiec71
Kontakt:

#289 Post autor: ruchowiec71 » 12 cze 2006, o 23:19

Jak Pater ma grac w srodku to najbardziej jestem za Tak:) Bo nam brakuje playmakera a jeśłi by nim był byłoby fajnie + Pulo za defensywnego a Baran do obrony i tyla:)
pozdro
WIELKA WIELKA WIELKA

NIEBIESKA ERKA

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#290 Post autor: Simone » 12 cze 2006, o 23:30

Pater jak najbardziej tak tylko ze nie bylbym taki zdecydowany Barana usuwac z defensywnego pomocnika .

Ten gracz zapewnia wielki spokoj i komfort obroncom .

Marzy mi sie pozyskanie : Pacha , Patera , Jeziornego , Hosica i Berensztajna ( Bonk - out )

Do tego kilku mlodych jak : ten caly Midzierski , Malkowski , Malinowski , Bagnicki , Misan

Za tych mlodych pewnie trzeba by bylo zaplacic jakies odstepne ale po to jest Nowak .

Leczna pewnie z 200 tys zl za tego gracza jest w stanie dac . Dobrze by bylo te pieniadze zainwestowac o ile mamy zabezpieczona kase na splate dlugow i funkcjonowanie klubu .

Pavlique
Kontakt:

#291 Post autor: Pavlique » 13 cze 2006, o 00:20

czyli piszom to, ło czym my tu dywagujymy :wink:
A s tych modzioków z jaszczymbio to chyba nic niy bydzie bo som za drodzy :cry:
szkoda ale możno znojdom sie inni
I'm a man who walks alone

MkF
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#292 Post autor: MkF » 13 cze 2006, o 00:21

Wielkie zmiany w Chorzowie

Ruch Chorzów ma w przyszłym sezonie powalczyć o ekstraklasę. Bez zmian w składzie się nie obejdzie.

Z klubem rozstał się już Tadeusz Bartnik. Jego los podzielą Marcin Kośmicki, Dawid Basta, Michał Smarzyński i Grzegorz Rajman, którym też kończą się kontrakty.

- Muszą się z tym liczyć - komentuje trener Marek Wleciałowski. Rajman, czyli największy "niebieski" pechowiec, wciąż zmaga się z kontuzją. - Klub na pewno nie zostawi Rajmana bez pomocy - dodaje trener. Nowego klubu będzie też szukał Piotr Petasz (w grę wchodzi wypożyczenie), który wiosną grał mało, głównie z powodu kartek, jakimi był karany w drużynie rezerw.

Kilku zawodników zostanie też wypożyczonych. Rundę wiosenną mogą uznać za straconą młode chorzowskie wilczki, czyli Łukasz Janoszka, Mateusz Markiewicz, Rafał Wawrzyńczok, Tomasz Foszmańczyk. Dwóch ostatnich być może będzie kontynuować kariery w Polonii Bytom, gdzie do formy pomoże im wrócić trener Dariusz Fornalak, który szkolił ich już w Chorzowie.

W Ruchu jest też grono piłkarzy, którym nie odpowiada siedzenie na ławce rezerwowych. Do tej grupy na pewno należą Sebastian Nowak i Krzysztof Bizacki. "Bizakowi" też kończy się kontrakt. W klubie plotkuje się, że zawodnik ma propozycję z Zagłębia. - Były rozmowy, ale to już nieaktualne - podkreśla Wojciech Rudy, dyrektor klubu z Sosnowca.

- Nie potrafię dziś odpowiedzieć, czy zostanę w Ruchu. Mam kilka propozycji, ale szczegóły zachowam dla siebie. W najbliższych dniach czeka mnie rozmowa z trenerem, która wiele wyjaśni. Na pewno chcę grać, siedzenie na ławce mnie nie interesuje. Wcale nie czuję się gorszy od zawodników, którzy grali w podstawowej jedenastce - podkreśla Bizacki.

Nowakiem też interesowało się kilka klubów, m.in. Górnik Łęczna, Jagiellonia, Widzew, a nawet Górnik Zabrze. Nieoficjalnie wiadomo jednak, że cena (około 400 tys. zł), jaką proponują za bramkarza działacze Ruchu, odstrasza chętnych.

Kto może wzmocnić zespół? Kibice liczą na powrót Tomasza Owczarka. Piłkarz wyleczył już kontuzję kolana i pali się do gry.

Problem w tym, że pytają też o niego Łódzki KS i Górnik Polkowice. Menedżer zawodnika zaproponował Owczarka także Zagłębiu.

Na liście życzeń Ruchu są też młodzi piłkarze GKS-u Jastrzębie: Maciej Małkowski i Tomasz Midzierski. Kwota, jaką zażądali za Małkowskiego działacze trzecioligowca, jest jednak nie do przyjęcia. - Będziemy szukać zawodników na kilka pozycji, szczególnie na lewą pomoc - kończy Wleciałowski. W gronie ewentualnych wzmocnień wymienia się też Grzegorza Patera z Podbeskidzia. - Jest na naszej orbicie, ale raczej odległej - uśmiecha się Krzysztof Ziętek, dyrektor klubu. Kadra Ruchu ma zostać zmniejszona z 27 do 22 osób. - Na prośbę trenera być może dołączy do tej grupy dwóch młodych piłkarzy - mówi Ziętek.

źródło: Gazeta.pl

slavo
Kontakt:

#293 Post autor: slavo » 13 cze 2006, o 00:26

Gazeta und Krzysio B. pisze: "i Krzysztof Bizacki. "Bizakowi" też kończy się kontrakt. W klubie plotkuje się, że zawodnik ma propozycję z Zagłębia. - Były rozmowy, ale to już nieaktualne - podkreśla Wojciech Rudy, dyrektor klubu z Sosnowca.

- Nie potrafię dziś odpowiedzieć, czy zostanę w Ruchu. Mam kilka propozycji, ale szczegóły zachowam dla siebie. W najbliższych dniach czeka mnie rozmowa z trenerem, która wiele wyjaśni. Na pewno chcę grać, siedzenie na ławce mnie nie interesuje. Wcale nie czuję się gorszy od zawodników, którzy grali w podstawowej jedenastce - podkreśla Bizacki."
Krzysiu ja Cie prosze - bądź mężczyzną i spójrz choć jeden raz prawdzie w oczy. W tej rundzie byłeś tragiczny. Rudy pewnie cie nie chciał bo Ziętek nie chciał dopłacić.
Mogę ci wybaczyć ostatnie lata nędzy. Ale bufonady i nadęcia nie trawie.

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#294 Post autor: Goscioo » 13 cze 2006, o 06:58

chca zmniejszyc kadra do 22 osob, z jednej strony dobrze bo oszczednosci, z drugiej zas seson w 2 lidze jets dlugi i mneijsza rywalizacja
ale mom nadzieja ze te 22 osoby to jyz bydzie na tyle silny sklad ze nawet jak ktos wyleci (tfu wypluc) ze skladu z powodu kontuzji albo nawet kartek to bydzie na tyle silna druzyna ze niy odczujemy braku tego gracza
pozdRo

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#295 Post autor: Scypion » 13 cze 2006, o 06:58

slavo pisze:
Gazeta und Krzysio B. pisze: "i Krzysztof Bizacki. "Bizakowi" też kończy się kontrakt. W klubie plotkuje się, że zawodnik ma propozycję z Zagłębia. - Były rozmowy, ale to już nieaktualne - podkreśla Wojciech Rudy, dyrektor klubu z Sosnowca.

- Nie potrafię dziś odpowiedzieć, czy zostanę w Ruchu. Mam kilka propozycji, ale szczegóły zachowam dla siebie. W najbliższych dniach czeka mnie rozmowa z trenerem, która wiele wyjaśni. Na pewno chcę grać, siedzenie na ławce mnie nie interesuje. Wcale nie czuję się gorszy od zawodników, którzy grali w podstawowej jedenastce - podkreśla Bizacki."
Krzysiu ja Cie prosze - bądź mężczyzną i spójrz choć jeden raz prawdzie w oczy. W tej rundzie byłeś tragiczny. Rudy pewnie cie nie chciał bo Ziętek nie chciał dopłacić.
Mogę ci wybaczyć ostatnie lata nędzy. Ale bufonady i nadęcia nie trawie.
cicho...zycze powodzenia Bizackiemu w przetransferowaniu sie do sosnowca.... ;)

ZIBI13
Kontakt:

#296 Post autor: ZIBI13 » 13 cze 2006, o 10:01

radzion pisze:slavo: to ze Pater dobrze gral w Podbeskidziu nie znaczy ze pasowalby i dobrze gral u nas! takich przykladow jest wiele, wystarczy spojrzec na Mikiego, ostatniego jego sezony to klapa, przyszedl do nas i sie odrodzil,rownie dobzre moze byc w 2 strone!poza tym wydaje mi sie ze jest kilku ciekawszych zawodnikow niz Pater
Miki sie odrodzil,bo mamy bardzo dobrego trenera,ktory Go postawil na nogi.Przeczytaj wywiad z Mikim jak bylo w innych klubach i jak mowi ze u nas trenuje sie calkiem inaczej,ze na poczatku sie tego bal,ale ze sa tego efekty...

barszczu
Kontakt:

hmm

#297 Post autor: barszczu » 13 cze 2006, o 12:16

Chłopaki:

W Wiśle Kraków jest taki młody zawodnik - Rafał Boguski. Znalazł się on na liście transferowej Wisły z wypożyczeniem - może by się tak raz postarać i go wypożyczyć na ten jeden sezon? Myślę, że dużo by to nie kosztowało, a piłkarz bardzo dobry?

KK
Kontakt:

#298 Post autor: KK » 13 cze 2006, o 12:32

Bizacki prawdopodobnie zostanie w Ruchu. To efekt rozmow pilkarza z trenerem Wlecialowskim. Pozdro

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#299 Post autor: Patton » 13 cze 2006, o 12:39

Ide sie opic - tragedia... :(
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

gregor
Kontakt:

#300 Post autor: gregor » 13 cze 2006, o 12:41

Patton pisze:Ide sie opic - tragedia... :(
A jo sie zastrzela :cry:
[img]http://republika.pl/zamkowa/Ruch/69.gif[/img]

Zablokowany