Działania marketingowe

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
piknicfriendly

#286 Post autor: piknicfriendly » 11 kwie 2006, o 13:20

vahanara pisze:http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,3273086.html

Bardziej nadaje się do tematu o sponsorze ale jest zamkniety...
W każdym razie teraz juz wiadomo kto nam nie pomoże :oops:
Brak słow by opisać ta postawa.
Słowa P. Cieślika o ojcu "co sie w grobie przewraco", to wręcz delikatno pieszczota dla ty......... /cenzored/
Noras pisze:Na stadionie przy ulicy Cichej, wciąż na tym samym miejscu, spędziłem 44 lata! Od półtora roku już tam nie bywam. Nie mam czasu, nie chcę... Nie fascynuje mnie już piłka
czytej, zabrali mi darmowy karnet, kery wręczoł najuboższym, takim jak jo, moj kolega Rogala
Noras pisze:Dla których uczciwa piłka nie istnieje. Oni wciąż biegają po polskich boiskach. Brakuje mi w tym sporcie jasnych reguł.
to może z tobą powinien porozmawiać prokurator, bo skoro wiysz o przestepstwie i niy informujesz to znaczy, że chcesz utaić.
Noras pisze:Może zabrzmi to okrutnie, ale nie interesuje mnie angażowanie się w pomoc Ruchowi, który ciągnie się w ogonie drugiej ligi.
to niy brzmi okrutnie, to brzmi debilnie. Jakby niy kłopoty finasowe i długi kerych narobiyli ci, kerych żes ty po plecach klepoł, to Ruch niy bołby w ogonie II ligi tylko znacznie wyży a wtedy na pewno twoje ochłapy z PAŃSTWOWY firmy nikomu by potrzebne niy były, ..............zresztą
Noras pisze:Fakt, złożyłem kolejną deklarację, ale wtedy jeszcze nie wiedziałem, że ceny koksu spadną
zresztą !!! .....jeżeś jak Rogala - niysłowny i niywypłacalny :-)

KacoR
Kontakt:

#287 Post autor: KacoR » 11 kwie 2006, o 14:07

jo tego nie czaja jak idzie kochac Ruch przez 44 lata i odkochac sie tak poprostu :/ taki czlowiek jak lon to sie nazywo sknera :?

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#288 Post autor: Simone » 11 kwie 2006, o 14:36

nie idzie , poprostu nigdy Go nie kochal

jak byl maly pewnie stary zabieral go na sile na mecze liczac ze bedzie w przyszlosci dumny z syna (przeliczyl sie) , jak podrosl jezdzil do Rogali na wodke

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#289 Post autor: gerhat » 11 kwie 2006, o 15:26

Noras nie kochał Ruchu on raczej kochał Rogalę :) -> (:)
odkochał sie wraz z odejsciem Rogalika.
Precz z komunistami co handlują koksem !!!

Proponuję aby Kliemk odpowiedział mu w prasie, od Norasa Ruch nie chce żadnego grosza.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#290 Post autor: Ozor » 11 kwie 2006, o 16:17

Czytałem ten artykuł i zadaję sobie pytanie dlaczego on powstał i został opublikowany?

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#291 Post autor: jajo » 11 kwie 2006, o 17:31

Gerhat:
Ceny billboardow nie sa rowne, byly poszukiwane takie, ktorych, cene byli w stanie zaplacic sponsorzy. Billboard na Katowickeij, czy wczesniej przez Ceibie wspominiany na srednicowke jest kilkakrotnie drozszy. Narazie nas nie stac na takie reklamy. Pewnie, zeby fajnie bylo zrobic billboard na dachu Qoubusa, na Spodku itd, ale to jeszcze nie te realia.
DjMaciar:
Obawiom sie, ze autobus by dlugo mogl nei pojezdzic w tej formie...
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

koloR
Kontakt:

#292 Post autor: koloR » 11 kwie 2006, o 19:09

Ozor pisze:Czytałem ten artykuł i zadaję sobie pytanie dlaczego on powstał i został opublikowany?
pytanie faktycznie bardzo ciekawe , ale ten chop nie wart tego aby o nim rozprawiac
To my najwieRniejsi Ruchu kibice , tworzymy Niebieskie Katowice
i nigdy nie nadejdzie taki czas , by w tym mieście zabrakło nas
bo po nas będą nowi , młodzi i zdecydowani , tacy jak my - katowiccy Ruchu fani

riquelme
Kontakt:

#293 Post autor: riquelme » 11 kwie 2006, o 20:04

nie wiem czy bylo to poruszane na forum ale widzialem ze np. w Koronie zarejestrowali druzyny mlodziezowe jako spolke dobra publicznego (czy jakos tak) i mozna wplacac 1% podatku na ten cel. Koszty rejestracji sa ponoc spore ale moze przy odpowiednim naglosnieniu sprawy bylyby z tego jakies pieniadze dodatkowe na nasza mlodziez.

PS. stadion slaski cos takiego ma http://bazy.ngo.pl/search/info.asp?id=105669

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#294 Post autor: gerhat » 12 kwie 2006, o 11:25

riquelme pisze:nie wiem czy bylo to poruszane na forum ale widzialem ze np. w Koronie zarejestrowali druzyny mlodziezowe jako spolke dobra publicznego (czy jakos tak) i mozna wplacac 1% podatku na ten cel. Koszty rejestracji sa ponoc spore ale moze przy odpowiednim naglosnieniu sprawy bylyby z tego jakies pieniadze dodatkowe na nasza mlodziez.

PS. stadion slaski cos takiego ma http://bazy.ngo.pl/search/info.asp?id=105669
Coś Ci dzwoni ale nie wtym kosciele.
Nie chodzi o 1% podatku, bo to mozna dać tylko w fromie darowizny na stowarzyszenia, a Ruch czy Korona to SSA.
Tu chodzi o inno sprawa, od 01.01.2006r mozna łozyć na klub sportowy (równiez SSA) i odliczyc do 10% dochodu. Warunek jest taki ze klub sportowy musi miec min. 50 zawdoników, w tym 30 juniorów. Stąd niektóre kluby rejestruja pilnie druzyny młodzieżowe.

Różnica miedzy 1% podatku a 10% dochodu jest dosć istiotna boz tej pierwszej ulgi korzytają głownie Ci co musza dopłacic podatek do US. Przykładowo mosz do zapłaty z rocznego PITu 1.000,- zł na rzecz US. Płacisz 1% czyli 10,-zł na stowarzyszenie niepełnosprawnych albo opieki nad zwierzętami. DO skarbowego wpłacosz 1.000,-zł po czym dostajesz zwot z US 10,-zł. Czyli per saldo 990,-zł dostaje US a 10,-zł fyndacja czy stowarzyszenie. TY nie tracisz nic.

Przy łozeniu na kluby sportowe jest inaczej. Musisz wpłacic na określony cel i klub musi ci to potwierdzic fakturą. Przykładowo wpłacosz 1.000,-zł do klubu na organizację obozu dla piłkarzy. Dostajesz faktura z klubu i odliczosz od dochodu 1.000,-zł czyli 19% - 190,-zł, o tyle mniej płacisz podatku. 810,-zł to kwota kltóra poświęciłes na klub. Oczywiście kluby powinni sie starac o takich sponsorów i np. jak ktos dał 810,-zł klub moze mu dac darmowy karnet, oznaka czy plakat.
Z tym ze zgodnie z zapowiedziami Min. Finansów ulaga ta ma byc poprawiona, albowiem w obecnym kształcie mozesz odliczać sobie kase którą wydałeś na bilety na mecz, na basen, na kręgle itp. a to nie o takie wydatki chodzi. Zapwoiedzieli juz że każdego kto skorzytsa z tej ulgi czeko szczegółowa kontrola.
Tak więc jak żeś mosz jakieś odliczenie za puszka farby która żeś nie pomalowoł mieszkania albo inne grzechy fiskalne, to przy okazji wlepia Ci kara, ale jak żes rzeczywiście łozył na klub to nie powinno byc problemu.

Z Ruchem na razie jest to nie do zrobienia bo nie momy 30 juniorów i chyba 50 zawodników też. Chyba że policzymy Mizię, Richata, Jawora, Gawendy i innych co sie kręcą w klubie i teoretycznie moga wystapić w jakichs rezerwach :). Ale rezerwy z tego co było godane w zeszłym sezonie tez nie należą do SSA, chyba że są jakieś zmiany w tym względzie.

Ale na Korona możesz oczywiście już łozyć i skorzystać z ulgi, Na Ruch z tego co wiem to moższ łożyć ale o ulgach zapomnij.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#295 Post autor: jajo » 12 kwie 2006, o 14:31

Gerhat, ale taki UKS moglby sie stac instytucja pozytku publicznego i wtedy mozna by bylo przekazywac ten 1%
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Luke

#296 Post autor: Luke » 12 kwie 2006, o 14:35

Proponuja, jeśli ftoś sce przeloć 1% podatku, to na klub IGLOOPOL Dębica - łoni właśnie są instytucją pożytku publicznego. Jeśli Ruch nie jest taką instytucją, to można przynajmniej wspomóc naszych przyjaciół z Dębicy! Szczególy tutaj - http://www.igloopol.debica.net/forum_ig ... .php?t=750

Awatar użytkownika
SzaRlin
Kontakt:

#297 Post autor: SzaRlin » 12 kwie 2006, o 14:39

jakby Ruch byl ta instytucja pozytku publicznego, to zakładając ze ktoś by mioł te 1% podatku np. strzelom 50 zł, przekazało by go moze 5000 :wink: ludzi to to jest około 250 tysiecy!

kibic1920

#298 Post autor: kibic1920 » 12 kwie 2006, o 18:17

Sza19R20lin pisze:jakby Ruch byl ta instytucja pozytku publicznego, to zakładając ze ktoś by mioł te 1% podatku np. strzelom 50 zł, przekazało by go moze 5000 :wink: ludzi to to jest około 250 tysiecy!
Skad te 5000 ludzi, skora nawet na mecz tyle nie przychodzi.
A druga sprawa to taka, ze przy zarobkach w Polsce jesli ktos nie prowadzi firmy, ale nie ma dobrze platnej pracy to raczej 50 zl nie moze przekazac. Kiedys gdzies czytalem, ze w tamtym roku srednia, ktora zostala przekazana jako 1% podatku to 32 zl.

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#299 Post autor: Lutz » 14 kwie 2006, o 10:30

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,3281663.html

Nu i momy odpowiedź kim jest nosz user "Borussia" :lol:

TomSky
Kontakt:

#300 Post autor: TomSky » 14 kwie 2006, o 12:06

Lutz pisze:http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,3281663.html

Nu i momy odpowiedź kim jest nosz user "Borussia" :lol:
Lutz dyć to już downo wszyscy wiedzieli