Modernizacja stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#286 Post autor: spyru » 22 maja 2007, o 12:52

moge link prosić?

Awatar użytkownika
Bytom20
Kontakt:

#287 Post autor: Bytom20 » 22 maja 2007, o 12:58

spyru pisze:moge link prosić?
http://www.chorzow.um.gov.pl/add_www/fi ... o_2012.xls

Nie cieszcie się za wcześniej bo to jest zastawienie projektów które MOGĄ (mogą czyli nie muszą) uzsykać wsparcie w związku z organizacją EURO 2012 w Województwie Śląskim. Ja dalej gadam otworzyć konto i szybciej zbierzemy kase na ten stadion niż Nam go wybudują :lol:

Zaraz ponieżej jest wyszczególniony stadion górnika hmm.
a jeszcze niżej sobie obadajcie co jest hmm :?

Teraz jestem ciekawy który z tych obiektów dostanie wsparcie. Czy wszystkie wybudują :?: :lol:
Ostatnio zmieniony 22 maja 2007, o 13:08 przez Bytom20, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#288 Post autor: spyru » 22 maja 2007, o 13:07

Tyle że na Śląsku nie bedzie ME, wiec ta dotacja jest nierealna.
GKS tam samo liczy na kase z UE jak i My. Nie widze w tym nic dziwnego. A że obie sprawy ( tak samo jak stadion Górnika ) to marzenia ściętej głowy to już druga kwestia

Awatar użytkownika
swce
Kontakt:

#289 Post autor: swce » 22 maja 2007, o 16:46

Prawda jest taka że prawda jest inna...Po pierwsze Polska i Ukraina nie zdolają zorgranizowac tych ME 2012 :roll: A nawet gdyby to Chorzów i tak nie dostanie prawa na organizowanie ich bo Warszawa mimo tego swojego burdelu ma juz wszystko 'przemyslane' i zrobią wszystko żeby stadion Śląski nie dostal tych ME, bo to kolejna sznasa dla nich zeby nas udu**ć. Czyli jedyna szansą na nowy stadion na Cichej jest silny sponsor czyli ten Mittal albo jakis inny a nie ME...
Ruch Chorzów - Gůrny Ślůnsk

"Jestem śląskie dziecko i Ślązakiem zginę. Kocham śląską ziemię i śląską krainę..."
Juliusz Ligoń.

Elmer
Kontakt:

#290 Post autor: Elmer » 22 maja 2007, o 17:12

Szansa na Euro w Chorzowie jednak jest: http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=1& ... _id=194891

Myślę, że Euro się odbędzie, ale jak to w Polsce nie obędzie się bez problemów.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

arcio
Kontakt:

#291 Post autor: arcio » 22 maja 2007, o 18:07

poprawcie mnie jak sie myle
Chorzów i Kraków to miasta rezerwowe
a czy te miasta nie muszą być gotowe tak samo jak 4 główne miasta?
jak w Gdańsku na 2 lata przed Mistrzostwami powiedzą że jednak nie dadzą radę to co? dopiero potem bedą budować/remontować stadion w Chorzowie/Krakowie ?

gdzieś słyszałem że na imprezę muszę być gotowe WSZYSTKIE stadiony czyli 4+2
w tym nalezy upatrywać szansę

a co do zabrza i gks - to myśle że warto zrobić te trzy stadiony i basta, im więcej dobrej infrastruktury tym lepiej dla naszego regionu
nigdy nie jest za późno

Dorcia
Kontakt:

#292 Post autor: Dorcia » 22 maja 2007, o 18:47

arcio pisze:poprawcie mnie jak sie myle
Chorzów i Kraków to miasta rezerwowe
a czy te miasta nie muszą być gotowe tak samo jak 4 główne miasta?
jak w Gdańsku na 2 lata przed Mistrzostwami powiedzą że jednak nie dadzą radę to co? dopiero potem bedą budować/remontować stadion w Chorzowie/Krakowie ?

gdzieś słyszałem że na imprezę muszę być gotowe WSZYSTKIE stadiony czyli 4+2
w tym nalezy upatrywać szansę

a co do zabrza i gks - to myśle że warto zrobić te trzy stadiony i basta, im więcej dobrej infrastruktury tym lepiej dla naszego regionu
musza byc gotowe i główne miasta i rezerwowe. nie mylisz sie. ok 2010 roku uefa mo wybrac 4 miasta sposrod 6

gizm
Kontakt:

#293 Post autor: gizm » 22 maja 2007, o 19:25

spyru pisze:Tyle że na Śląsku nie bedzie ME, wiec ta dotacja jest nierealna.
GKS tam samo liczy na kase z UE jak i My. Nie widze w tym nic dziwnego. A że obie sprawy ( tak samo jak stadion Górnika ) to marzenia ściętej głowy to już druga kwestia
ino problym wtym ze Gornik Z jak dali bydzie tak grac to we II wylonduje i im Nowy Stadion niybydzie potczebny a tak samo jak GKS-owi a my potszebujymy gynal taki Stadion we OE

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#294 Post autor: gerhat » 22 maja 2007, o 19:39

jakże to typowe
tylko pojawiła się iskierka nadzieji, powtarzam nadzieji bo czego się nalezy spodziewać że obudzymy się z dnia na dzień i będzie nowy stadion (tego nawet Abramowicz nie jest w stanie zrobić) a juz się pojawiają głosy, że nie wierze, że ściema, że i tak nie będzie mistrzostw itd itp.
Należy więc zapytać czy my przy takim malkontenctwie wogóle zasługujemy na coś więcje niż wiata.

Jo się ciesza z tego że UM z czymś takim wystepuje, oczywiście to tylko papier a do spychaczy jeszcze bardzo daleko, ale lepsze to niż nic.

arcio
Kontakt:

#295 Post autor: arcio » 22 maja 2007, o 20:09

gerhat pisze:Należy więc zapytać czy my przy takim malkontenctwie wogóle zasługujemy na coś więcje niż wiata.
może jeszcze wiadro na pety
nigdy nie jest za późno

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#296 Post autor: gerhat » 22 maja 2007, o 20:15

arcio pisze:
gerhat pisze:Należy więc zapytać czy my przy takim malkontenctwie wogóle zasługujemy na coś więcje niż wiata.
może jeszcze wiadro na pety
jo z wiadra rezygnuja bo już nie kurza ale może być z niego spluwaczka jak bydymy stoć pod tom wiatom i marudzić, narzykać, złorzeczyć, charkać, itp itd. Ruch to M(y)alkontenci :wink:

Harpo

#297 Post autor: Harpo » 22 maja 2007, o 22:37

gerhat pisze: Należy więc zapytać czy my przy takim malkontenctwie wogóle zasługujemy na coś więcje niż wiata.
Swiete slowa - smutasom, pesymistom i mendziarzom mowimy NIE! :twisted:

PS. ...i dymowi z grilla na Cichej ;)

Elmer
Kontakt:

#298 Post autor: Elmer » 22 maja 2007, o 22:53

Harpo pisze:PS. ...i dymowi z grilla na Cichej ;)
:brawa: :brawa: :brawa:
już dawni miałem o tym napisać, ale... zawsze przypominało mi się to przy kolejnymmeczu na Ruchu. te grile robią na meczach wiochę, Grodzisk, albo inne Zabrze. Nie idzie z tym nic zrobić. Niech sobie griluja na Armii Krajowej i tam te kiełbaski sprzedają, a nie zadymiają 3/4 stadionu (jak ostatnio). Ja ostatnio po meczu cały "waliłem" tym grillem
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

ishateR

#299 Post autor: ishateR » 24 maja 2007, o 15:11

patrzcie co znalazlem ( info sprzed 5 miesiecy )
Na Pogoni będzie telebim

Rozpoczął się montaż telebimu na stadionie przy ul. Twardowskiego. Stary zegar, który kibicom szczecińskiej Pogoni przez kilkadziesiąt lat pokazywał czas i wynik meczu, pójdzie do lamusa.
Zakup i instalacja telebimu kosztowały 290 tys. zł. Jest to druga tak duża inwestycja na stadionie miejskim po montażu podgrzewanej murawy.

- Nowy telebim to najwyższa półka europejska. Do tej pory w Polsce są tylko trzy takie. Nasz będzie podobny do tego, jaki można zobaczyć na stadionie Górnika Łęczna - mówi Edyta Zart, dyrektor Miejskiego Ośrodka Sportu, Rekreacji i Rehabilitacji.

Tablica będzie miała trzy metry wysokości i sześć metrów długości. Oprócz informacji o wyniku i czasie piłkarskiego spotkania będą na niej wyświetlane grafiki ze składami i ustawieniem drużyn. Telebim ma też mieć funkcję telewizyjnego monitora, na którym będą pokazywane powtórki bramek i obrazki z widowni. Nie wiadomo jednak, czy tę ostatnią możliwość będzie można wykorzystać.

- To zależy od tego, czy porozumiemy się z Canal+ - tłumaczy Beata Kołodziejska z MOSRiR.

Prace nad instalacją sprzętu zostaną zakończone najpóźniej do 10 stycznia przyszłego roku.

MOSRiR, który jest zarządcą stadionu, do wymiany starego zegara został zobowiązany przez PZPN. Zgodnie z przepisami licencyjnymi piłkarskiej centrali każdy obiekt sportowy musi mieć nowoczesną tablicę, która informuje o wyniku. Gdyby nie doszło do wymiany zegara, Pogoń Szczecin mogłaby nie dostać zezwolenia na grę w ekstraklasie.

czyli wychodzi na to ze naszo staro OMEGA bydymy musieli zastapic nowym :(

hydroxy
Kontakt:

#300 Post autor: hydroxy » 24 maja 2007, o 17:52

'PYJTER' pisze:Coby wom podnieść ciśnienie przed jutrzejszym meczem...
wklej to jeszcze roz - za dwa tydnie ! :roll:
"sezon sie już zaczoł ?"
"Niy, bo bez Ruchu ta liga niy wystartuje"

ODPOWIEDZ