Zimowe Transfery

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
kolend

#271 Post autor: kolend » 8 lis 2006, o 15:06

łowca goroli pisze:Dokładnie Kolend !! Chcioł spróbować ?? Czego chcioł spróbować, zrobić majstra ? To czymu niy chcioł spróbować zrobić tego majstra z Bełchatowym ? (to samo dotyczy Piechny, a teraz Matusiaka, Grzelaka czy Garguły) To jest właśnie ta idiotyczno myntalność "tu nic niy osiagna, łatwi bydzie swoja manszafta osłabić, a ta drugo wzmocnić".
Jo myśla, że łon doskonale sobie zdowoł sprawa, że jest kerymś tam z kolei zawodnikym do wyjscia, zanim jeszcze podpisoł kontrakt z Legią.
Po za tym tak jak zech godoł, pomiyndzy Legia a BOTym niy ma takich dysproporcji płacowych, że niy warte zastanowiynia jest wybor pomiyndzy graniym o jakoś stawka w piyrwszym składzie, a liczyniym na to, że z 3,4go zmiynnika stana sie podstawowym zawodnikym.
Na dzien dzisiejszy moze i nie ma takich dysproporcji placowych pom BOT-em a Legia, ale mimo wszystko to Legia gra co roku o mistrza, a postawa BOTu jest jak na razie niespodzianka.

Ale wracajac do naszych, to biorac pod uwage wiek i umiejetnosci - to tak jak bylo wczesniej napisane - najlatwiej lepszy klub mieliby znalezc Pepe, Ludzinski, a przede wszystkim Baran. On juz gra na pierwszoligowym poziomie, pytanie czy bedzie chcial doczekac pierwszej ligi w Ruchu. Akurat pomedzy Ruchem, a Wisla jest wieksz roznica placowa i sportowa niz pomiedzy BOTem i Legia... Zrobią co zechcą... ich decyzja ich kariera

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#272 Post autor: L.G » 8 lis 2006, o 15:12

Dokładnie ... ich kariera ale jak ktoś za piłkarsko kariera uwazo pogrywanie w rezerwach Wisły bo tam jest wiykszo kasa, to tak jak zech napisoł w piyrwszym poscie - lepi go sprzedać.
A Legia co roku gro ło mistrza, bo jak ino taki Bełchatów, Krona czy inkszy Lubin moze sie w to włonczyc to grajki z tych zespołow piyrwsze ło czym myslą to jak tu pitnąć po rundzie jesienny do Legii czy Wisły i koło sie zamyko.
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#273 Post autor: L.G » 8 lis 2006, o 15:21

W kwestii formalnej. Wypado mi jednak przeprosić Łukasz Garguły:

- Łukasz ostatnio przedstawił mi interesującą propozycję. Rzucił pomysł, żebyśmy zostali w Bełchatowie do końca sezonu, a po zdobyciu mistrzostwa Polski wspólnie poszukali sobie jakiegoś topowego klubu. Naprawdę ciekawe, tylko że ja raczej nie chciałbym czekać aż do połowy przyszłego roku ze zmianą drużyny - mówi Matusiak. '
za to matusiak potwierdzioł w cały rozciogności że jest nadyntym zadufanym w sobie pajacem - dupno gwiazda
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

Elmer
Kontakt:

#274 Post autor: Elmer » 8 lis 2006, o 15:59

Ja jakoś Matusiaka nie trawię. Wielka gwiazda, a takich cwaniaczków nie lubię. Coś mi się w nim nie podoba. Zresztą to jest temat o transferach Ruchu. Już samo to co mówił o swojej grze w Szczakowiance psuje opinię o nim. Każdy robi błędy, ale on za grę w Jaworznie dostawał kasę, a zamiast grać to balował.

Według mnie Baran zostanie. Podobnie będzie z pozostałymi. Mi by było szkoda w połowie przerwać coś co się zaczęło robić i robiło się to dobrze. Baran uzależniał podpisanie nowego kontraktu od sytuacji Ruchu na koniec rundy. Mimo, że do końca zostaa jedna kolejka już wiadomo, że sytuacja Ruchu jest bardzo dobra. Sam piłkarz powiedział po meczu z Lechią, zę nikt z nim nie rozmawiał na temat transferu.

A spekulacje prasowo - internetowe? Dziennikarze muszą o czymś przecież pisać. Na www.ruch.chorzow-online pisze np. w transferach, że do Ruchu być może wróci Śrutwa, a wiem ze swojego źródła, że na pewno nie przyjdzie. Spekulacje, spekulacje...
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

wodorost

#275 Post autor: wodorost » 8 lis 2006, o 17:51

A ja powiem tak.
W Ruchu trochę dziwnie traktuje sie swoich wychowanków. No bo np. Grzybek za swoich młodych czasów nie miał miejsca nawet w rezerwach Ruchu. Trafił tu moim zdaniem na emeryturę , bo przez całą swoją karierę jakoś dziwnie nie płakał za Ruchem (nie umniejszając jego teraźniejszej postawie w kadrze Ruchu. Moim zdaniem nie mamy gościa z greifką który by ocenił że np. z Janoszki czy z Foszmańczyka, czy Markiewicza będą za dwa lata ludzie tzn. dobrzy piłkarze. Tylko pozbywa się ich (pod pretekstem ogrania na niższym froncie rozgrywkowym) zamiast zostawić i ogrywać ich w Ruchu. Wypożyczamy i mamy czyste rączki - niech sobie grają gdzieś tam.
A potem (wybiegam w przyszłość) czytamy że chopców ktoś chce podkupić. Niestety widzę że to samo dotyczyć będzie Brzozowskiego, a potem Sobiecha. Marnujemy na pęczki talenty a potem szukamy po całej Polsce. Teraz obserwujemy zaciągi Mazowieckie (to chyba działalność Ziętka). To Ruch słynął z wychowywania diamentów piłkarskich i czas do tej tradycji wrócić. W I zespole jest tylko jeden wychowanek który naprawdę grał (bo teraz ława) - Balul. Coś więc nie gra na linii UKS Ruch Chorzów a Zarząd Ruchu Chorzów.
Do przemyślenia nad całą polityką transferową a nie tylko potrzebą chwili.

wojtas 81

#276 Post autor: wojtas 81 » 8 lis 2006, o 21:52

Moze mi ktos powiedziec czemu na nieoficjalnej w transferach stoi ze PEPE odchodzi? i czemu stoi ze Mario wraca?
Czy to tylko spekulacje takie jak nasze tutaj , czy jest to poparte jakimis rozmowami?

Stary kibic

#277 Post autor: Stary kibic » 8 lis 2006, o 22:06

No to 1.szej ligi nie bedzie! Bo wiemy co Mario narozrabia. To on zacznie ustawiac sklad druzyny a nie trener. To tak jak "Amen " w pacierzu.

kolend

#278 Post autor: kolend » 8 lis 2006, o 22:11

wojtas 81 pisze:Moze mi ktos powiedziec czemu na nieoficjalnej w transferach stoi ze PEPE odchodzi? i czemu stoi ze Mario wraca?
Czy to tylko spekulacje takie jak nasze tutaj , czy jest to poparte jakimis rozmowami?
Admin sobie moze pisac co mu sie podoba, jak sobie zalozysz kolejna nieoficjalna strone Ruchu, to sobie bedziesz mogl napisac, ze Mariusz wcale nie przychodzi :P

rumcajs_79
Kontakt:

#279 Post autor: rumcajs_79 » 8 lis 2006, o 22:12

MARIO jak by wrocil to tylko poto zeby zakonczyc milym akcentem wspanialom kariere nic wiecej!
[url=http://imageshack.us][img]http://img86.imageshack.us/img86/4302/tgah5.jpg[/img][/url]

[color=blue]WE ARE THE BEST AND FUCK THE REST[/color]

slavo++

#280 Post autor: slavo++ » 8 lis 2006, o 22:14

rumcajs_79 pisze:MARIO jak by wrocil to tylko poto zeby zakonczyc milym akcentem wspanialom kariere nic wiecej!
jasne, a świstak..... a wspaniałą karierę to miał K. Warzycha

Awatar użytkownika
SzaRlin
Kontakt:

#281 Post autor: SzaRlin » 8 lis 2006, o 22:15

wodorost pisze:A ja powiem tak.
No bo np. Grzybek za swoich młodych czasów nie miał miejsca nawet w rezerwach Ruchu. Trafił tu moim zdaniem na emeryturę , bo przez całą swoją karierę jakoś dziwnie nie płakał za Ruchem (nie umniejszając jego teraźniejszej postawie w kadrze Ruchu.
Dziwnie nie płakoł za Ruchem? a te koszulki Ruchu pod koszulką Odry i kupa innych jego Niebieskich "akcentów"?
[img]http://i29.tinypic.com/2lm9s7b.jpg[/img] [img]http://i26.tinypic.com/zj9j4h.jpg[/img]

rumcajs_79
Kontakt:

#282 Post autor: rumcajs_79 » 8 lis 2006, o 22:19

slavo++ pisze:
rumcajs_79 pisze:MARIO jak by wrocil to tylko poto zeby zakonczyc milym akcentem wspanialom kariere nic wiecej!

roz juz wlecial pokozol kto rzadzi w klubie i napewno niedo se dyrygowac komus innymy!
a jako miol kariera tako miol i nalezy mu sie fajny benefis zrobic lub cos w tym stylu!
[url=http://imageshack.us][img]http://img86.imageshack.us/img86/4302/tgah5.jpg[/img][/url]

[color=blue]WE ARE THE BEST AND FUCK THE REST[/color]

slavo++

#283 Post autor: slavo++ » 8 lis 2006, o 22:31

rumcajs_79 pisze:
slavo++ pisze:

roz juz wlecial pokozol kto rzadzi w klubie i napewno niedo se dyrygowac komus innymy!
a jako miol kariera tako miol i nalezy mu sie fajny benefis zrobic lub cos w tym stylu!
no to proponuję z takim samym interwałem jak miał ten przywołany Gucio. Wtedy nie bedziemy zmuszeni gdybać czy Wleciał sobie rzadzic da czy nie (czytaj. czy ktos spokornieje czy bedzie próbował dywersji)

wojtas 81

#284 Post autor: wojtas 81 » 8 lis 2006, o 22:42

Wierza w to ze trener Wleciałowski ma ostateczne zdanie co do angazu pilkarzy( tak niedawno mowil p. Marisz Klimek) i wirza ze PEPE nigdzie nie pojdzie, jaszcze nie teroz!!! Ostatnie osiem miesiecy pokozalo ze jego talent sie rozwijo w przyzwoitym tempie, jak tak dalyj pojdzie to za rok moze byc wart konkretnych pieniedzy, ale chciolbych zeby zostol, a nie poszedl grzac lawe. Trzeba tylko zeby za rok byly takie warunki finansowe zeby mozna bylo zatrzymac wartosciowych graczy!!!

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#285 Post autor: grzej » 8 lis 2006, o 22:47

Priorytet jest jeden: zatrzymać Grzesia Barana

ODPOWIEDZ