Działania marketingowe

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#271 Post autor: Slawko » 25 mar 2006, o 19:28

za***isty pomysl! Juz dawno byla o tym mowa i w koncu cos sie ruszylo.
Oby tak dalej.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

Awatar użytkownika
vinc84
Kontakt:

#272 Post autor: vinc84 » 25 mar 2006, o 22:49

:flaga: :super: :flaga:
GŮRNY ŚLŮNSK

Pepek
Kontakt:

#273 Post autor: Pepek » 25 mar 2006, o 23:04

zech jest w szoku :shock: :shock: :shock: zoboczymy co bydzie dalyj...

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#274 Post autor: Simone » 25 mar 2006, o 23:40

no ze te billboardy to szacunek dla pomyslodawcow i wykonawcow :shock:

Ciekaw jestem kolejnych niespodzianek w takim razie ...

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#275 Post autor: heli » 26 mar 2006, o 09:28

no w końcu sie znalazły pieniadze na realizacje. Na początek dobre i tyle ile jest, oby inne pomysłyu również sie doczekały realizacji.

BRAWO!!!
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#276 Post autor: Slawko » 26 mar 2006, o 13:22

"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#277 Post autor: 19r20 » 27 mar 2006, o 10:51

bardzo dobry pomysł!
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#278 Post autor: gerhat » 27 mar 2006, o 11:18

mnie też się podoba
dobrym pomysłem byłoby też uzycie bilbordów do reklamowania meczy

Np. duży bilboord, w rogu herb Ruchu, na białym tle duże niebieskie litery (żeby było wiedoczne z daleka)
RUCH - ZAGŁĘBIE
NIEDZIELA g. 16.00

a w poniedziałek zamiast Niedziela g. 16.00 dokeljać wynik:
0:0 - ZA ROK BĘDZIE LEPIEJ
2:1 - ZWYCIĘSTWO !!!
0:1 - NIESTETY, ZA TYDZIEŃ SIĘ ODKUJEMY
itp.
Na hali Ruchu na dachu jest nieoklejony bilbord, który jest doskonale widoczny z DTŚ jadąc od Świonów, warto by go wykorzystać.

arcio
Kontakt:

#279 Post autor: arcio » 27 mar 2006, o 13:56

ogólne rzecz biorąc długo jeszcze w Ruchu normalnie nie będzie
nigdy nie jest za późno

Borussia

#280 Post autor: Borussia » 28 mar 2006, o 01:43

arcio pisze:ogólne rzecz biorąc długo jeszcze w Ruchu normalnie nie będzie

Bo...
nie wolno sie trzymac czegos co nazywamy tradycja ale mozemy nia pomoc klubowi,za niedopuszczalne jezeli o tradycje chodzi jest dla mnie tylko i wylacznie zmiana nazwy Klubu przez sponsoring,co tez nie jest sponsoringem tylko reklama wlasnej firmy ,Sponsoring to reklama wlasnej firmy poprzez klub i jego tradycje,klub reklamuje mnie nie ja klub,jak to w polsce sie dzieje,wszystko inne jest tylko uzaleznieniem sie klubu z jakas firma ,co doprowadza czesto do katastrofy,pod tym motem ..murzyn zrobil swoje ,murzyn moze odejsc...
-tak jak Ty chcesz byc na naszym stadionie tak ja chcialbym byc na GeKSie zawsze.
Bo...
,gorzej jest z praktyczna czescia.Jak wiedze jak temat sponsoring czy marketing jest w Polsce stosowany to widze to zalosnie.Wielu ludzi tym sie zajmujacych przede wszystkim chca zaprezentowac w pierwszym rzedzie SIEBIE nie sprawe,i to juz jest nie to,nie akceptujac ciebie nie akceptuje sprawy.Zero sukcesu,a mozliwosc byla,na jakis czas klienz spalony,i taka robota spalaja duzo pola do popisu.Jedno jest najwazniejsze , wiemy ze ,jakby to nie nazwac,sponsoring,marketing,reklame ,my chcemy "wyciagnac pieniadze " z nie swojej kieszeni.Ale jak to zrobic zeby to wlasnie nie bylo tematem rozmowy,chociaz o to nam chodzi ,to jest to ciezkie.Metody i doswiadczenie ktore funkcjonuja na zachodzie w sponsoringu czy marketingu trzeba znac,czeba wiedziec ,ale tez jak sie je znai wie nigdy nie mozna je zastosowac 1 do 1 ,bo nie beda dzialac,Przyszlego potecjalnego sponsora musimy poznac dokladnie i wiedziec (nie przypuszczac) ze moze byc,nie cos od niego chciec tylko najpierw dac,zainteresowac klubem i sytuacja i tradycja Klubu.Po czasie wie ta firma i co najwazniejsze Klub tez czy isc dalej,czy jest WSPOLNY interes i czy jest przyszlosc.Sprawy zalatwiane na dzis tylko ,jutro musze robic znowu.Potecjalnego sponsora doprowadzic do tego zeby sam chcial dac ,a my musimy(klub) sie zgodzic.Na to sa metody,ludzie ktorzy to robia musza byc do tego przekonani co robia,ze o nich nie chodzi tylko o Klub.Nie ma w polsce klubu ktory to robi profesionalnie z wyjatkim jednego,ktory ale zatrunil do tego zachodnia firme ,to jest Korona Kielce do ktorego robi to Sport Five.Tylko tez maja swoje klopoty i robia bledy bo stasuja metody ale nie dopasowywuja ich do reali jakie panuja w polsce,co jest niezmiernie wazne.Kazdy tez wychodzi z zalozenia ,(jak naj mniej pracy-jak naj wiecej sukcesu)lepiej jedna duzo firme znalesc co starczy na wszystko niz 100 firm jezdzic i pytac i...Matematyka juz odpowie na ten przyklad ,gdzie moze byc wiecej sukcesu,i jak bede mial 20 malych to te duze same sie tez zainteresuja,hm on tam saa dlaczego nie ja,i ciekawosc i chec pozwoli mi na zdobycie tego duzego tez.
Ja ,wierz mi to jest ciezkie jezeli chodzi o tym gadac to trzeba robic,czlowiek ten musi znac metody,miec doswiadczenie,pracowac dla klubu i jego interessow i musi znac specyfikacje ,tradycje,mantalnosc ludzi tam gdzie pracuje.

Bo...
itd.

Awatar użytkownika
KikoMaćki
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#281 Post autor: KikoMaćki » 28 mar 2006, o 12:30

Nawet na Maciejkowicach nom taki bilbord zrobili 8) Powiem wom że pieknie sie prezentuje

juan21

#282 Post autor: juan21 » 10 kwie 2006, o 19:40

Dzisiej zech był w Bytomiu... I na dworcowy zech dostoł gazeta... ( cos ala Metro albo Echo ) Jednak była to "Viva Polonia" Biuletyn przedmeczowy... Są tam najnowsze wiesci z druzyny, informacje o przeciwniku... przypuszczelne składy itp. Wiadomo ze 40% stron to reklamy... ale dlatego gazeta jest za darmo... Fajnie by bylo jakby kiedys tako gazeta była o Ruchu... Rozdawano np. na wolnosci w chorzowie...

DjMaciar
Kontakt:

#283 Post autor: DjMaciar » 10 kwie 2006, o 22:56

Jo mom inno trocha propozycja do wladz w Niemcach zdaje to egzamin moze by i na slasku chycilo

Autobusy to srodek komunikacji miejskiej ktory widac wszedzie i takie bilbordy
na autobusie aby widnialy z dniem godzinom szpilu itd.
wiadomo ze na kozdym to jest nie mozliwe ale puszczajac pora w najbardziej
uczeszczano linia bedzie widoczny i nawet jak nie ccesz to ci w lebie zostaje lo kieryj
mecz i z kim bo to ci sie co jakis czas pokazuje przed loczami nawet jak jedziesz autem

JESZCZE KJEDEN POMYSL
lazom te frelki z cocacoli po stadionie czy tam po trybunie zrobic np kubki Ruchu np.w formie
plastikowej z zdjeciem i brac za niego kaucja 2 abo tam 3 zl dla koneserow kolekcjonujacych to rarytas
i juz jest jakis dochod ci co nie beda chcieli przy oddaniu dostaja ten zastaw nazot i jest gitara

tak prowda powiedziawszy to my w klubie momy przepraszam za okreslenie h.j nie marketing
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#284 Post autor: gerhat » 11 kwie 2006, o 09:11

Co do bilbordów z G.Cieślikiem, nie wiem kaj sa wywieszone, ale jadac ulica Chorzowską, głowna arteria miasta, gdzie porusza się najwiecej samochodów nie sposób zobaczyc takiego bilborda. Z tego co mi się zdaje wszystkie rozwieszonio w dzielnicach, gdyby powieszono tam chociaz jeden nic by się chyba nie stało, akrag oddziaływania tego bilbordu napewno by sie zwiększył.

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#285 Post autor: vahanara » 11 kwie 2006, o 09:14

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,3273086.html

Bardziej nadaje się do tematu o sponsorze ale jest zamkniety...
W każdym razie teraz juz wiadomo kto nam nie pomoże :oops:
Każda władza deprawuje a władza absolutna deprawuje absolutnie...

ODPOWIEDZ