Działania marketingowe
- Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- vinc84
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- Simone
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- 19r20
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
mnie też się podoba
dobrym pomysłem byłoby też uzycie bilbordów do reklamowania meczy
Np. duży bilboord, w rogu herb Ruchu, na białym tle duże niebieskie litery (żeby było wiedoczne z daleka)
RUCH - ZAGŁĘBIE
NIEDZIELA g. 16.00
a w poniedziałek zamiast Niedziela g. 16.00 dokeljać wynik:
0:0 - ZA ROK BĘDZIE LEPIEJ
2:1 - ZWYCIĘSTWO !!!
0:1 - NIESTETY, ZA TYDZIEŃ SIĘ ODKUJEMY
itp.
Na hali Ruchu na dachu jest nieoklejony bilbord, który jest doskonale widoczny z DTŚ jadąc od Świonów, warto by go wykorzystać.
dobrym pomysłem byłoby też uzycie bilbordów do reklamowania meczy
Np. duży bilboord, w rogu herb Ruchu, na białym tle duże niebieskie litery (żeby było wiedoczne z daleka)
RUCH - ZAGŁĘBIE
NIEDZIELA g. 16.00
a w poniedziałek zamiast Niedziela g. 16.00 dokeljać wynik:
0:0 - ZA ROK BĘDZIE LEPIEJ
2:1 - ZWYCIĘSTWO !!!
0:1 - NIESTETY, ZA TYDZIEŃ SIĘ ODKUJEMY
itp.
Na hali Ruchu na dachu jest nieoklejony bilbord, który jest doskonale widoczny z DTŚ jadąc od Świonów, warto by go wykorzystać.
-
- Kontakt:
arcio pisze:ogólne rzecz biorąc długo jeszcze w Ruchu normalnie nie będzie
Bo...
nie wolno sie trzymac czegos co nazywamy tradycja ale mozemy nia pomoc klubowi,za niedopuszczalne jezeli o tradycje chodzi jest dla mnie tylko i wylacznie zmiana nazwy Klubu przez sponsoring,co tez nie jest sponsoringem tylko reklama wlasnej firmy ,Sponsoring to reklama wlasnej firmy poprzez klub i jego tradycje,klub reklamuje mnie nie ja klub,jak to w polsce sie dzieje,wszystko inne jest tylko uzaleznieniem sie klubu z jakas firma ,co doprowadza czesto do katastrofy,pod tym motem ..murzyn zrobil swoje ,murzyn moze odejsc...
-tak jak Ty chcesz byc na naszym stadionie tak ja chcialbym byc na GeKSie zawsze.
Bo...
,gorzej jest z praktyczna czescia.Jak wiedze jak temat sponsoring czy marketing jest w Polsce stosowany to widze to zalosnie.Wielu ludzi tym sie zajmujacych przede wszystkim chca zaprezentowac w pierwszym rzedzie SIEBIE nie sprawe,i to juz jest nie to,nie akceptujac ciebie nie akceptuje sprawy.Zero sukcesu,a mozliwosc byla,na jakis czas klienz spalony,i taka robota spalaja duzo pola do popisu.Jedno jest najwazniejsze , wiemy ze ,jakby to nie nazwac,sponsoring,marketing,reklame ,my chcemy "wyciagnac pieniadze " z nie swojej kieszeni.Ale jak to zrobic zeby to wlasnie nie bylo tematem rozmowy,chociaz o to nam chodzi ,to jest to ciezkie.Metody i doswiadczenie ktore funkcjonuja na zachodzie w sponsoringu czy marketingu trzeba znac,czeba wiedziec ,ale tez jak sie je znai wie nigdy nie mozna je zastosowac 1 do 1 ,bo nie beda dzialac,Przyszlego potecjalnego sponsora musimy poznac dokladnie i wiedziec (nie przypuszczac) ze moze byc,nie cos od niego chciec tylko najpierw dac,zainteresowac klubem i sytuacja i tradycja Klubu.Po czasie wie ta firma i co najwazniejsze Klub tez czy isc dalej,czy jest WSPOLNY interes i czy jest przyszlosc.Sprawy zalatwiane na dzis tylko ,jutro musze robic znowu.Potecjalnego sponsora doprowadzic do tego zeby sam chcial dac ,a my musimy(klub) sie zgodzic.Na to sa metody,ludzie ktorzy to robia musza byc do tego przekonani co robia,ze o nich nie chodzi tylko o Klub.Nie ma w polsce klubu ktory to robi profesionalnie z wyjatkim jednego,ktory ale zatrunil do tego zachodnia firme ,to jest Korona Kielce do ktorego robi to Sport Five.Tylko tez maja swoje klopoty i robia bledy bo stasuja metody ale nie dopasowywuja ich do reali jakie panuja w polsce,co jest niezmiernie wazne.Kazdy tez wychodzi z zalozenia ,(jak naj mniej pracy-jak naj wiecej sukcesu)lepiej jedna duzo firme znalesc co starczy na wszystko niz 100 firm jezdzic i pytac i...Matematyka juz odpowie na ten przyklad ,gdzie moze byc wiecej sukcesu,i jak bede mial 20 malych to te duze same sie tez zainteresuja,hm on tam saa dlaczego nie ja,i ciekawosc i chec pozwoli mi na zdobycie tego duzego tez.
Ja ,wierz mi to jest ciezkie jezeli chodzi o tym gadac to trzeba robic,czlowiek ten musi znac metody,miec doswiadczenie,pracowac dla klubu i jego interessow i musi znac specyfikacje ,tradycje,mantalnosc ludzi tam gdzie pracuje.
Bo...
itd.
- KikoMaćki
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dzisiej zech był w Bytomiu... I na dworcowy zech dostoł gazeta... ( cos ala Metro albo Echo ) Jednak była to "Viva Polonia" Biuletyn przedmeczowy... Są tam najnowsze wiesci z druzyny, informacje o przeciwniku... przypuszczelne składy itp. Wiadomo ze 40% stron to reklamy... ale dlatego gazeta jest za darmo... Fajnie by bylo jakby kiedys tako gazeta była o Ruchu... Rozdawano np. na wolnosci w chorzowie...
-
- Kontakt:
Jo mom inno trocha propozycja do wladz w Niemcach zdaje to egzamin moze by i na slasku chycilo
Autobusy to srodek komunikacji miejskiej ktory widac wszedzie i takie bilbordy
na autobusie aby widnialy z dniem godzinom szpilu itd.
wiadomo ze na kozdym to jest nie mozliwe ale puszczajac pora w najbardziej
uczeszczano linia bedzie widoczny i nawet jak nie ccesz to ci w lebie zostaje lo kieryj
mecz i z kim bo to ci sie co jakis czas pokazuje przed loczami nawet jak jedziesz autem
JESZCZE KJEDEN POMYSL
lazom te frelki z cocacoli po stadionie czy tam po trybunie zrobic np kubki Ruchu np.w formie
plastikowej z zdjeciem i brac za niego kaucja 2 abo tam 3 zl dla koneserow kolekcjonujacych to rarytas
i juz jest jakis dochod ci co nie beda chcieli przy oddaniu dostaja ten zastaw nazot i jest gitara
tak prowda powiedziawszy to my w klubie momy przepraszam za okreslenie h.j nie marketing
Autobusy to srodek komunikacji miejskiej ktory widac wszedzie i takie bilbordy
na autobusie aby widnialy z dniem godzinom szpilu itd.
wiadomo ze na kozdym to jest nie mozliwe ale puszczajac pora w najbardziej
uczeszczano linia bedzie widoczny i nawet jak nie ccesz to ci w lebie zostaje lo kieryj
mecz i z kim bo to ci sie co jakis czas pokazuje przed loczami nawet jak jedziesz autem
JESZCZE KJEDEN POMYSL
lazom te frelki z cocacoli po stadionie czy tam po trybunie zrobic np kubki Ruchu np.w formie
plastikowej z zdjeciem i brac za niego kaucja 2 abo tam 3 zl dla koneserow kolekcjonujacych to rarytas
i juz jest jakis dochod ci co nie beda chcieli przy oddaniu dostaja ten zastaw nazot i jest gitara
tak prowda powiedziawszy to my w klubie momy przepraszam za okreslenie h.j nie marketing
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Co do bilbordów z G.Cieślikiem, nie wiem kaj sa wywieszone, ale jadac ulica Chorzowską, głowna arteria miasta, gdzie porusza się najwiecej samochodów nie sposób zobaczyc takiego bilborda. Z tego co mi się zdaje wszystkie rozwieszonio w dzielnicach, gdyby powieszono tam chociaz jeden nic by się chyba nie stało, akrag oddziaływania tego bilbordu napewno by sie zwiększył.
- vahanara
- Kontakt:
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,3273086.html
Bardziej nadaje się do tematu o sponsorze ale jest zamkniety...
W każdym razie teraz juz wiadomo kto nam nie pomoże :oops:
Bardziej nadaje się do tematu o sponsorze ale jest zamkniety...
W każdym razie teraz juz wiadomo kto nam nie pomoże :oops:
Każda władza deprawuje a władza absolutna deprawuje absolutnie...