Dziadostwo zarządu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
carmann
Kontakt:

#271 Post autor: carmann » 28 lis 2008, o 16:00

jalboss pisze:
'PYJTER' pisze: A propos wypowiedzi pani prezes ja przyjeżdżam 45 minut przed meczem samochód zostawiam od strony mosiru. Zapindalam prędko by kupić bilet sobie (mam identyfikator to już coś!!!) Delikatnym krokiem zmierzam sobie pod kasy no i tutaj pierwsza przeszkoda kordon kochanej Policji każe mi zapierd**ć na około no to daje jakies 15 minut szybkiego tempa. Narzucam se tempo by uniknąć kolejek pod kasami. Przed kasami melduje sie delikatnie zziajany no super udało się jest ok. 15 osób szybko pójdzie mówię se czekam przy okazji spoglądając nerwowo na zegarek. Co jakiś czas słychać słowa swojsko brzmiące "K**a jeb**e identyfikatory ileż można je wypisywać" Od razu przypominają mi się świąteczne kolejki w marketach ale tam przynajmniej leci muzyka z głośników by zakłócić Twoje poirytowanie. Przy okienku melduje sie prawie 10 minut przed rozpoczęciem meczu dostaje bilet o Boże jakie szczęście nic tylko uklęknąć i dziękować.
No i teraz nic tylko następna kolejka by wejść na stadion. Ciesze się że nie stoję już po bilet... jak widzę kolejkę do kas. Część ludzi tylko podchodzi i odchodzi... super brama wchodze jeszcze tylko trzepanie ochroniarza tak tak teraz czuję się dowartościowany i mogę czuć się bezpiecznie po takiej kontroli biegiem na koronę stadionu wpadam k**A 5 minuta meczu... Ale nic ide sobie spokojnie na sektor 10 zasiadam i daje się ponieść dopingowi. Przerwa o kurde napiłbym się czegoś no to trzeba pójść do jakiegoś punktu co świadczy usługi gastronomiczne ale wpierw od nadmiaru wrażeń trzeba byłoby się załatwić hm... o jest kibel napieram... ok. 10 osób kulturalnie stoje paru się chwieje zastanawiam się czy nie zostaną w tym kiblu na zawsze mija pare minut dopada mnie przyjemność wejścia do TOITOI otwieram drzwi delikatna bryza owiewa moje skronie już mam stawiać nogę w środku upss ktoś nie trafił ze swoim stolcem wycofuje się... szukam drugiego kibla znowu 10 osób poddaje się leje pod murem centralnie jak wszyscy... dobra a pić mi się chciało dochodzisz po jakieś pepsi itp. znowu kolejka czekasz w międzyczasie zerakasz na stoisko z grillem kiełbas brak dopiero położyli na grilu nowe za 15 minut będa krzyczy sprzedawca co niektórzy kupują surowe jak w normalnym sklepie mięsnym podwawelskiej czy tam toruńskiej. Mam swój napój super wracam k**a znowu 5 minuta drugiej połowy... doping leci mecz się kończy na przeciętnym poziomie. Ale czego sie nie robi dla ukochanej druzyny powrót znowu kółeczko na około by dostać się pod MOSIR bo za skarpą siedzą kibice przyjezdnych...
Nie żebym bronił Pani Prezes, ale poniżej kilka moich przemyśleń z bytności na stadionie Ruchu, w delikatnym odniesieniu do postu PYJTRA:

- nawet 100 toitoi nie załatwi sprawy tego, że niektórzy mają problem z trafieniem w, niebójmy się użyć tego słowa, duży otwór pisuaru, że o kibelku nie wspomnę,
- kultura osobista co niektórych zatrzymała sie właśnie na okresie mazania gównem po ścianach,
- zataczający się goście to też sprawa do rozwiązania - jesteś nawalony nie wchodzisz na mecz - ale zawsze wtedy znajdą się koledzy, którzy pomogą, a jak nie to w "kulturalny" sposób wyartykułują z własnych gardeł co o tym zajściu sądzą...
- sprawa kateringu, grila, itp. jest bardzo prosta do rozwiązania - kupowanie gotowych dań (bułki, kanapki, batoniki itp.) a także napoi w małych butekach jest szybsze niż rozlewanie ich do kubków - mozna by tak było zrobic no ale kibice maja "świetne" pomysły i ku rozbawieniu gawiedzi mogli by takimi buteleczkami rzucać w kogo popadnie...
- gdyby nie "przyjaźnie" nastawione ekipy kibiców gości i kibiców Ruchu do gości to nie trzeba by drałować dookoła średnicówki...
- wpuszczanie na stadion tez szło by sprawniej gdyby nie trzeba każdego gościa trzepać czy czasem nie zabrał ze sobą wykałaczki do zębów w postaci kija baseballowego czy też na chłodniejsze dni rac i petard, że o niezbędnych do kiełbasek nożach i kozikach nie wspomnę...
- zawsze znajdzie się grupa tych lepszych, co to nie muszą stac w kolejce do wejścia czy kasy bo podejda z przodu i od razu się wcisną... Potem z przodu robi się buła a kolejka sobie stoi i wtedy ojciec z dzieckiem czy chłopak z dziewczyna nie mają raczej szans zdążyc na rozpoczęcie meczu...
- co do identyfikatorów to się zgodzę, sa utrudnieniem, system elektroniczny byłby lepszym rozwiązaniem, ale wtedy także pozostał by problem osób które chciałyby zobaczyć tylko 1 lub 2 mecze w sezonie - także by musieli zapłacić za karte elektroniczną....

To tak na szybko przed sobotnim żurem, jak cos mi się przypomni to dopisze ...
szacun:)....to bardzo delikatna krytyka
Andrzej Carmann
gg2468888
[email protected]
od 27 lat Dawca Krwi,oldboj...z 8 na plecach:)
[url=http://www.krewki.carmann.pl][img]http://i29.tinypic.com/35lb1wl.gif[/img][/url]

marcyk
Kontakt:

#272 Post autor: marcyk » 30 lis 2008, o 21:53

"Następny punkt do tematu DZIADOSTWO ZARZĄDU, zamiast przybić "pionę" z Frontalem który robi dobrą robotę w propagowaniu RUCHU od dawna i wielu rzeczy zarząd mógłby się od niego nauczyć, to te barany (czyt. zarząd) rzucają mu kłody pod nogi.
Dychać się odechciewa !!!"

To jest mój komentarz do tekstu na głównej o konkursie sklepu NIEBIESCY na logo kibiców.
Każdemu kto wskaże jeden "wulgaryzm" w tych moich wypocinach stawiom skrzinka browara.

19aRtuR20
Kontakt:

#273 Post autor: 19aRtuR20 » 30 lis 2008, o 22:47

marcyk pisze:"Następny punkt do tematu DZIADOSTWO ZARZĄDU, zamiast przybić "pionę" z Frontalem który robi dobrą robotę w propagowaniu RUCHU od dawna i wielu rzeczy zarząd mógłby się od niego nauczyć, to te barany (czyt. zarząd) rzucają mu kłody pod nogi.
Dychać się odechciewa !!!"

To jest mój komentarz do tekstu na głównej o konkursie sklepu NIEBIESCY na logo kibiców.
Każdemu kto wskaże jeden "wulgaryzm" w tych moich wypocinach stawiom skrzinka browara.
pewnie Ci chodzi o slowo "zarzad"

co do tego to rzeczywiscie minus, bo jakby nie bylo to byl jedyny sklep kaj byl wybor...
rozumia jakby takie cos zrobili jakby posiadali przynajmi tyla samo gadzetow i bylaby to na konkurencja... ale przeca to co jest na SA to je smiech - zero rzeczy...

jo juz wyczuwolch to bo zech wczoraj przegladol kazdy produkt i zech znolozl jeden z eRka - trykotka w pasy poziome...
a ostatnio wylaziyly same rzeczy z napisem abo z gotykiem.....

Awatar użytkownika
ch-R

#274 Post autor: ch-R » 1 gru 2008, o 15:51

Sąsiad z roboty (starszy człowiek) cały tydzień sie napoloł na szpil z Wisłą w końcu przyjechoł pod stadion żeby se kupić bilet i ..........z tego całego " napolenia" sie na szpil zwyczajnie po ludzku zapomnioł dowodu osobistego :rotfl: i nie wloz na szpil wkurwiony zwyzywoł kasierka i pojechoł do dom . BRAWO ZARZĄD :padam: :padam: :padam: oby tak dalej juz widza tych napolonych na WDŚ i zapominalskich a te ich wku****nie :rotfl: Jeszcze raz gratulacje pomysłu z ID :padam:
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

COBRA

#275 Post autor: COBRA » 1 gru 2008, o 15:53

http://www.gornik.zabrze.pl/page4.php

U nas tak nie szlo zrobic na pozegnanie sezonu u siebie?Zarzad :wstyd:

NP07
Kontakt:

#276 Post autor: NP07 » 1 gru 2008, o 16:08

chorzowskaR pisze:Sąsiad z roboty (starszy człowiek) cały tydzień sie napoloł na szpil z Wisłą w końcu przyjechoł pod stadion żeby se kupić bilet i ..........z tego całego " napolenia" sie na szpil zwyczajnie po ludzku zapomnioł dowodu osobistego :rotfl: i nie wloz na szpil wkurwiony zwyzywoł kasierka i pojechoł do dom . BRAWO ZARZĄD :padam: :padam: :padam: oby tak dalej juz widza tych napolonych na WDŚ i zapominalskich a te ich wku****nie :rotfl: Jeszcze raz gratulacje pomysłu z ID :padam:
Co ma zarząd do tego ?? Chyba logiczne jest ze jak idziesz na impreze masową musisz posiadać dokument potwierdzajacy tożsamośc :/ W Polsce mamy takie prawo i nasz zarząd nie ma nic do tego :/

Za niedługo niekerzy bydom na zarząd zwalać że w lipcu nima słonca :kwasny:

Awatar użytkownika
ch-R

#277 Post autor: ch-R » 1 gru 2008, o 16:20

egon pisze:
chorzowskaR pisze:Sąsiad z roboty (starszy człowiek) cały tydzień sie napoloł na szpil z Wisłą w końcu przyjechoł pod stadion żeby se kupić bilet i ..........z tego całego " napolenia" sie na szpil zwyczajnie po ludzku zapomnioł dowodu osobistego :rotfl: i nie wloz na szpil wkurwiony zwyzywoł kasierka i pojechoł do dom . BRAWO ZARZĄD :padam: :padam: :padam: oby tak dalej juz widza tych napolonych na WDŚ i zapominalskich a te ich wku****nie :rotfl: Jeszcze raz gratulacje pomysłu z ID :padam:
Co ma zarząd do tego ?? Chyba logiczne jest ze jak idziesz na impreze masową musisz posiadać dokument potwierdzajacy tożsamośc :/ W Polsce mamy takie prawo i nasz zarząd nie ma nic do tego :/

Za niedługo niekerzy bydom na zarząd zwalać że w lipcu nima słonca :kwasny:
Powiem tak , jo łaża na Ruch od x lot a dowód zabierom dopiero od tego sezonu . Dziadek który idzie na szpil roz na ruski czos myślisz ze mo w głowie myśleć o dowodzie ja ?
W sumie mół pokozać prawo jazdy ale ona chciała dowód i to jest chore.
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

19aRtuR20
Kontakt:

#278 Post autor: 19aRtuR20 » 1 gru 2008, o 16:38

chorzowskaR pisze:W sumie mół pokozać prawo jazdy ale ona chciała dowód i to jest chore.
a niewiesz czy miol te prawko i czy je chciol pokazywac ? czy to zas jak w urzedzie ze robia na zlosc?

Awatar użytkownika
ch-R

#279 Post autor: ch-R » 1 gru 2008, o 16:48

Nie wiem , rozmawiałem z nim o szpilu i opowiadał tylko że nie wszedł. A napisałem to tu tylko dlatego żeby po raz kolejny pokazać że ten mus ID jest bez sensu a w szczególności te jednorazowe ID bo to jest czyste zbijanie kasy i nic nie ma wspólnego z bezpieczeństwem. Ja wiem że musze zabrać karnet a wraz z nim dowód , dziadek już niekoniecznie . A jest to właśnie wina klubu i nikt mnie od tego myślenia nie odwiedzie bo to sa tzw. kłody pod nogi !
Mahatma Gandhi

NP07
Kontakt:

#280 Post autor: NP07 » 1 gru 2008, o 17:02

Art. 16. 1. Służby porządkowe organizatora imprezy masowej, w tym pracownicy agencji ochrony osób lub mienia, legitymując się identyfikatorem umieszczonym w widocznym miejscu, są uprawnione do:
2) legitymowania osób w celu ustalenia ich tożsamości,
W Polsce podstawowymi dokumentami tożsamości są paszport i dowód osobisty dla obywateli polskich oraz karta pobytu i dokument pobytu dla cudzoziemców posiadających zezwolenie na dłuższy od turystycznego pobyt na terytorium RP
Z ustawy wprowadzającej obowiązek posiadania dowodu osobistego wynika, iż każdy pełnoletni obywatel Polski zamieszkały w Rzeczypospolitej Polskiej ma obowiązek posiadać dowód osobisty od ukończenia 18. roku życia (Dz.U. 2006 nr 139 poz. 993, Art. 34 ust 1).
Jak widzisz to nie wymysł naszego zarządu. Nie znajomość prawa nie zwalnia Cie od jego przestrzegania.

Awatar użytkownika
ch-R

#281 Post autor: ch-R » 1 gru 2008, o 17:07

Zawsze masz ze sobą dowód lub inny dokument ? Bo ja nie.

Własnie żeby nie robić gg to jeszcze tu dodam .
Czy dziadek udający sie na mecz to chuligan ?
Czy dziecko 2 , 3 , 4 ....letnie też jest chuliganem ? Bo musi mieć ID nawet jak darmowo wchodzi na mecz . Ja nawet z przezorności zabieram mojemu synkowi dokument potwierdzajacy że ma 4 lata bo jeszcze ktoś może mnie zawrócić na bramie . Wtedy też mi paragrafy bedziesz wstawiał jak bym zapomnial dokumentu dla syna ?

Ja tylko chciałem napisać o przeszkodach chodzenia na Ruch a te przeszkody stawia zarząd!
Ktoś gdzies napisał że robi sie taki mały ITI i to sie w sumie troche zgadza.
Ostatnio zmieniony 1 gru 2008, o 18:14 przez ch-R, łącznie zmieniany 1 raz.
Mahatma Gandhi

NP07
Kontakt:

#282 Post autor: NP07 » 1 gru 2008, o 17:20

Nie zawsze ale potem nie pisze że go zapomniałem i nie udąło mi sie wejsc !! Zapomniałes - musisz sie z tym liczyc !! Poza tym pisałeś że zarząd temu winny ?? Rozumiesz chyba o co mi chodzi ?? Bo niektórzy popadają w skrajności i we wszystkim widzą złe działania zarządu

kończymy bo robi sie gg :)

ENDZA
Kontakt:

#283 Post autor: ENDZA » 4 gru 2008, o 18:48

Dzisiejsza wypowiedz Mariusza Srutwy w aktualnosciach to chyba całe podsumowanie tego tematu...

bogas1985

#284 Post autor: bogas1985 » 4 gru 2008, o 18:55

a co powiedziol Srutwa?

staRvin
Kontakt:

#285 Post autor: staRvin » 4 gru 2008, o 20:18

Śrutwa dobrze pedziol miedzy innymi to ze kibice Ruchu sa traktowani jak 5 koło u wozu ;/ jo dokladnie calego wywiadu nie slyszol bo akurat zech trafil jak to godol i sie z tym zgadzom !

Zablokowany