Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
ruchfans
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#25591 Post autor: ruchfans » wczoraj, o 12:59

jajo pisze:
8 paź 2025, o 23:56
Rejon pisze:
8 paź 2025, o 23:29
Ludzie, czym Wy się przejmujecie, przeca Gorawski pedzioł, że po zakończeniu kariery kupi Ruch 😁
bez to mu ta Siwiec podstawieli, bo sie boli Wielkiego Ruchu!

Dżem - moje slowo nigdy nie maja na celu odrzucenia sensownej krytyki, wysokich wymagan. raczej odrzucanie defetyzmu i czarnowidztwa, ktore tym bardziej wydaje mi sie, ze tym bardziej nie prowadz do wielkosci.

ogolnie, ktos ostatnio napisal, ze my bylismy bardziej glodni jak robilismy ten awans. i chyba nie mial na mysl tylko druzyny, tylko Ruch jako calosc. Były prezes Sosnowca powiedzial kiedys, ze to byl ich najwiekszy problem. Oni sobie postawili za cel powrot do Ekstraklasy i jak ten cel wykonali, wszyscy poczuli, ze wypelnili misje. potem od razu z hukiem spadli.
u nas to sie nie odbylo az tak brutalnie. z reszta w "drodze do celu" tym ostatnim punktem do odhaczenia bylo wygranie ligi, ale moze sie to gdzies jednak wkradlo. ta degrengolada gry na poziomie regionalnym weszła az tak mocno w krew, ze ten awans do Ekstraklasy troche wszystkich uspil, troche dal zbyt szybko poczucie sytosci.
Tu chyba nie poczucie sytości i uspienie. Raczej złe myslenie strategiczne podszyte pilnowaniem budżetu. Oczywiście szacunek za to, że nie narobilismy wielkich długów w jeden sezon w ekstraklasie ale zdecydowanie polityka transferowa nas zgubiła. Założenie było dobre ale jesień pokazała, że za mocno nas to zwerfikowało. Steczyk, Firlej, Długosz (na tamten czas), Bartolewski to nie byli zawodnicy na ekstraklase, starzał się Sadlok a Starzyński był cieniem samego siebie, Podstawski tak samo.

Ja jeszcze wtedy jedną rzecz zauważyłem. Organizacyjnie pokazywaliśmy się tam jako kopciuszek. Na każdym kroku słyszeliśmy z ust rządzących, że to dla nas wielka sprawa, wszystko jest nowe, uczymy się ekstraklasy. No niby racja ale należy pamiętać, że to jednak jest Ruch Chorzów a nie Pogoń Grodzisk Mazowiecki, Pogon Siedlce czy coś innego. I chyba w pewnym momencie wszyscy zdali se sprawę, że to jednak za wysokie progi, póki co.
-----=====NA ZAWSZE Z RUCHEM=====-----

ODPOWIEDZ