Co z tym Ruchem?
-
- Kontakt:
Re: Co z tym Ruchem?
Znów was odklejka łapie a dalej mi nikt nie odpowiedział jak sobie wyobrażacie sprzedaż klubu potencjalnemu inwestorowi z naszym po***anym giełdowym układem właścicielskim. Znajdźcie mi drugi klub w polsce w takiej sytuacjii.
I jest różnica w stadionie miejskim, który jest i będzie danemu klubowi udostępniany na prefencyjnych warunkach finansowych bo dla tego klubu został stworzony od stadionu Wojewódzkiego, do którego na większości meczy trzeba dopłacać i nie mamy pewnosci czy za rok pozwolą nam tam grać.
I jest różnica w stadionie miejskim, który jest i będzie danemu klubowi udostępniany na prefencyjnych warunkach finansowych bo dla tego klubu został stworzony od stadionu Wojewódzkiego, do którego na większości meczy trzeba dopłacać i nie mamy pewnosci czy za rok pozwolą nam tam grać.
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
A nie zastanawia ciebie to ze nikt tego sprzedać nie chce skoro to takie bezwartościowe(ci ludzie po prostu wiedzą ze to dobra inwestycja na przyszłość i nie szedł bym w te stronę ze są idiotami i trzymają się kurczowo czegoś co nie ma wartosci) ? , sprawę stadionu już chyba wyjaśniliśmy każdy płaci i to nie mało za wynajem , nie ma już stadionów za złotówkę to istotny koszt dla każdego klubu i raczej należy się zastanowić jak zrobić by ten koszt zminimalizować poprzez wzrost frekwencji.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
widze 2 opcje, ktore moga byc rowne. kazda ma inne wady i zalety.Ozor pisze: ↑3 paź 2025, o 15:01wymień mi te lepsze opcje zakupu klubu w Polsce bo ja nie widzę, widzę tylko o wiele droższe opcje patrząc na to co należy włożyć i co można zyskać biorąc pod uwagę wejście w piłkarski biznes.
Odnośnie stadionu mamy tu swego rodzaju przekłamanie bo nie wiem kto ma w tym kraju swój stadion - nie miejski czy wojewódzki ale swój.
Wisła - Królewski tak jak w Widzewie Stamirowski, moze wyzej nie podskoczyc i sprzedac klub. jest 1 liga, jest olbrzymi potencjal ludzki, jest tradycja, jest stadion.
Lechia - rozpierdol organizacyjny, ale dlatego wlasnie moze latwo ja byc przejac. Stadion, miasto wojewodzki, zaplecze polityczne niezaleznie kto rzadzi. potencjal rozwoju.
nastepna 2, ktore wydaja sie fajne na 1 rzut oka, ale mam wrazenie, ze zbyt wygodnie wladzom obu miast miec je pod soba i chec sprzedazy jest pozorowana: Zabrze i Wrocław.
no i my - gdzie wbrew narracji tez sie prawie wszystko (rozbity akcjonariat) zgadza, zeby kupic walsnie ten klub.
Reszta ma:
- wlascicieli, ktorzy juz przystaja do tych klubow. nie ma powodu, zeby Rutkowscy sprzedali Amice np.
- malutka baze kibicow, ktorej zbudowanie bedzie trwalo lata
- biedna tradycje/historie. jednak dla milionerow pilka to tez troche zabawa, chca uczestniczyc w czyms fajnym
- stadiony absolutnie blokujace rozwoj - nasza opcja (dziura w ziemi + kolos obok) w tym kontekscie wcale nie jest taka zla.
- nizsze ligi, gdzie powrot bedzie duzo trudniejszy
- dominujacego zdecydowania lokalnego rywala.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
I Wisła i Lechia będzie kosztować więcej jak Ruch z obecnym długiem czy można na nich więcej zarobić może i tak ale trzeba i więcej wsadzić wystarczy policzyć ile Królewski załatwił na poprzednie sezony i myślę ze to nie tylko jego pieniądze własne ale pożyczone od innych ,tego Zabrza i Wrocławia nawet nie liczę .jajo pisze: ↑3 paź 2025, o 22:00widze 2 opcje, ktore moga byc rowne. kazda ma inne wady i zalety.Ozor pisze: ↑3 paź 2025, o 15:01wymień mi te lepsze opcje zakupu klubu w Polsce bo ja nie widzę, widzę tylko o wiele droższe opcje patrząc na to co należy włożyć i co można zyskać biorąc pod uwagę wejście w piłkarski biznes.
Odnośnie stadionu mamy tu swego rodzaju przekłamanie bo nie wiem kto ma w tym kraju swój stadion - nie miejski czy wojewódzki ale swój.
Wisła - Królewski tak jak w Widzewie Stamirowski, moze wyzej nie podskoczyc i sprzedac klub. jest 1 liga, jest olbrzymi potencjal ludzki, jest tradycja, jest stadion.
Lechia - rozpierdol organizacyjny, ale dlatego wlasnie moze latwo ja byc przejac. Stadion, miasto wojewodzki, zaplecze polityczne niezaleznie kto rzadzi. potencjal rozwoju.
nastepna 2, ktore wydaja sie fajne na 1 rzut oka, ale mam wrazenie, ze zbyt wygodnie wladzom obu miast miec je pod soba i chec sprzedazy jest pozorowana: Zabrze i Wrocław.
no i my - gdzie wbrew narracji tez sie prawie wszystko (rozbity akcjonariat) zgadza, zeby kupic walsnie ten klub.
Reszta ma:
- wlascicieli, ktorzy juz przystaja do tych klubow. nie ma powodu, zeby Rutkowscy sprzedali Amice np.
- malutka baze kibicow, ktorej zbudowanie bedzie trwalo lata
- biedna tradycje/historie. jednak dla milionerow pilka to tez troche zabawa, chca uczestniczyc w czyms fajnym
- stadiony absolutnie blokujace rozwoj - nasza opcja (dziura w ziemi + kolos obok) w tym kontekscie wcale nie jest taka zla.
- nizsze ligi, gdzie powrot bedzie duzo trudniejszy
- dominujacego zdecydowania lokalnego rywala.
W tej chwili nie ma na wzrastającym rynku piłki w Polsce lepszego towaru jak Ruch i to wiedzą ci którzy kupili akcje za niewielkie pieniądze lub zamienili faktury na dług a ten konwertowali na akcje..
- viRo_BJJ
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Panowie, każdy chce awansu, ale pisałem przed sezonem, że to bedzie bardzo trudne i bardziej skupiałbym sie na zbudowaniu kadry, aby walczyć o awans w przyszłym.
Co do akcji , to akcjonariusze możemy i sprzedali, ale nie ma chętnych na zakup, jeżeli nie bylo chętnego po 3 awansach z rzędu i nie sprzedali to teraz tez nie widac chętnego. Nasz akcjonariat to duży problem dla potencjalnego nabywcy.
Co do akcji , to akcjonariusze możemy i sprzedali, ale nie ma chętnych na zakup, jeżeli nie bylo chętnego po 3 awansach z rzędu i nie sprzedali to teraz tez nie widac chętnego. Nasz akcjonariat to duży problem dla potencjalnego nabywcy.
JIU JITSU ZNACZY MIEKKA SZTUKA - JESTESMY MIECZAKAMI, KTORZY LEJA TWARDZIELI
RODOWICI KATOWICZANIE KS RUCH CHORZOW
RODOWICI KATOWICZANIE KS RUCH CHORZOW
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Mam odmienne zdanie, łatwiej znaleźć nabywcę po trzech spadkach niż awansach bo cena akcji jest na pewno niższa. Czas na pozbycie się tych panów był jak byliśmy w 3 lidze, jak późniejsza historia pokazała ich finansowy wkład w awanse nie był imponujący. Potem cena wzrosła ale paradoksalnie im gorzej tym można kupić ich akcje.viRo_BJJ pisze: ↑6 paź 2025, o 07:22Panowie, każdy chce awansu, ale pisałem przed sezonem, że to bedzie bardzo trudne i bardziej skupiałbym sie na zbudowaniu kadry, aby walczyć o awans w przyszłym.
Struktura akcjonariatu też nie jest wielkim problemem, wystarczy 39% akcji żeby być największym udziałowcem a w koalicji z miastem wystarczy 12% zatem potencjalny nabywca nie musi kupić akcji zarówno od Bika i Kurczyka ale wystarczy od jednego.
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Tylko że miasto to jest udziałowiec polityczny - dziś Michałek z poparciem partii Hołowni, jutro ktoś z PiS a pojutrze z KO.gerhat pisze: ↑6 paź 2025, o 08:34Mam odmienne zdanie, łatwiej znaleźć nabywcę po trzech spadkach niż awansach bo cena akcji jest na pewno niższa. Czas na pozbycie się tych panów był jak byliśmy w 3 lidze, jak późniejsza historia pokazała ich finansowy wkład w awanse nie był imponujący. Potem cena wzrosła ale paradoksalnie im gorzej tym można kupić ich akcje.viRo_BJJ pisze: ↑6 paź 2025, o 07:22Panowie, każdy chce awansu, ale pisałem przed sezonem, że to bedzie bardzo trudne i bardziej skupiałbym sie na zbudowaniu kadry, aby walczyć o awans w przyszłym.
Struktura akcjonariatu też nie jest wielkim problemem, wystarczy 39% akcji żeby być największym udziałowcem a w koalicji z miastem wystarczy 12% zatem potencjalny nabywca nie musi kupić akcji zarówno od Bika i Kurczyka ale wystarczy od jednego.
Problemem jest przewidywalność. A sami już wiemy, że politycy różnych partii mają różne podejście do Ruchu i ważnych dla niego spraw.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
I mam ku*** dobry humor !
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
skoro są otwarci na sprzedaż, to dlaczego akcjonariat jest problemem?viRo_BJJ pisze: ↑6 paź 2025, o 07:22Panowie, każdy chce awansu, ale pisałem przed sezonem, że to bedzie bardzo trudne i bardziej skupiałbym sie na zbudowaniu kadry, aby walczyć o awans w przyszłym.
ja ogolnie rozumiem, ze jest ale wlasnie w sytuacji, w ktorej sa/będa niechetni na sprzedaz.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Zazwyczaj jak ktoś jest otwarty na sprzedaż a kupców za bardzo nie widać to ogłasza publicznie że chce sprzedać, zwłaszcza że jako udziałowcy mają dostęp do mediów.
W sumie to panowie Bik i Kurczyk są podobni do nas kibiców- zarówno my jak i oni liczą na księcia z bajki który przyjdzie i niewiadomo skąd i sypnie złotem a w życiu tak nie ma.
Oni milczą jak zaklęci, nie inwestują w Ruch, nie mówią nic o przyszłości, nie szukają inwestora który odkupi od nich akcje i liczą na Midasa.
W sumie to panowie Bik i Kurczyk są podobni do nas kibiców- zarówno my jak i oni liczą na księcia z bajki który przyjdzie i niewiadomo skąd i sypnie złotem a w życiu tak nie ma.
Oni milczą jak zaklęci, nie inwestują w Ruch, nie mówią nic o przyszłości, nie szukają inwestora który odkupi od nich akcje i liczą na Midasa.
- mpapmp
- Kontakt:
Jeżeli szukamy oszczędności to może warto nakłonić pana Dawida S. to przejęcia jednak PBB? Tak siedzi w domku i zbiera $ za bycie naszym trenerem a tej trenerki coś mu się odechciało.

-
- Kontakt:
Oglądałem skrót i kulisy Żaboli.
Z reguły mam ich w d...
Ale teraz coś we mnie pękło i cholerny żal d.. ściska
Full ludzi, kapitalny doping, fajna gra, leją warszawkę i są na 1 miejscu (jprdl..: 15 ich majstra nie przeżyję, tfu!).
K..WA kaj my jesteśmy....
Bez własnego stadionu, bez kasy, bez przyszłości, leją nas jakieś Wieczyste i Avie i jeszcze na trybunach coraz bardziej wieje nudą (te same marne przyśpiewki, marketingowo dno).
WSZYSTKO siadło. Przykre to strasznie.
https://www.youtube.com/watch?v=3gQ0WjOAFPo od 1.30 min
Peron odjechał w siną dal
PS. jeśli ktoś wyskoczy z hasłem że mam sie przenieść na Roosevelta to niech się puknie w łeb.
Z reguły mam ich w d...
Ale teraz coś we mnie pękło i cholerny żal d.. ściska

Full ludzi, kapitalny doping, fajna gra, leją warszawkę i są na 1 miejscu (jprdl..: 15 ich majstra nie przeżyję, tfu!).
K..WA kaj my jesteśmy....

Bez własnego stadionu, bez kasy, bez przyszłości, leją nas jakieś Wieczyste i Avie i jeszcze na trybunach coraz bardziej wieje nudą (te same marne przyśpiewki, marketingowo dno).
WSZYSTKO siadło. Przykre to strasznie.
https://www.youtube.com/watch?v=3gQ0WjOAFPo od 1.30 min
Peron odjechał w siną dal

PS. jeśli ktoś wyskoczy z hasłem że mam sie przenieść na Roosevelta to niech się puknie w łeb.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Tak jest. Jesteśmy kompleksowo i wielowymiarowo w ciemnej du***. I niestety stan się z każdą kolejką i każdym dniem, każda kompromitująca porażką pogłębia. Jeżeli nie nastąpi radykalny przełom to czeka nas scenariusz Szombierek (optymizm) lub AKS (realizm).
- Rickenn10
- Kontakt:
Żeby tak się stało to bardzo wielu ludzi musi przestać żyć w bańce mydlanej która ich otacza.
Jeszcze 2 lata temu robiliśmy największe mecze w PL z legią, górnikiem czy Widzewem a teraz? Teraz naciągamy frekwencję żeby podtrzymywać sztucznie 10k ludzi których obecnie nawet tylu nie ma (niestety) ale czego oczekiwać jak toczymy batalię na śmierć i życie z Siedlcami, Głogowem czy 3 ligowcami. Zarząd siedzi zamknięty i się nie wychyla, nie ma żadnych deklaracji żadnych planów nie ma nic kompletnie nic ale niektórzy będą mówić że jak się nie jest w środku to się gówno wie. To prawda nie jest się już w środku ale jak mamy sytuację klubu zamykać w 100 osobach w tym zarzad i kilkudziesięciu kumatych to jak tak dalej pójdzie to tylko Ci zostaną i skończymy jak powyżej

-
- Kontakt:
Czyli trzeba to jasno powiedzieć!!!!! ZARZĄD WON!!!!! Bo z tymi ludźmi wyżej H.. A nie podskoczymy!!!!!!! Cierpliwość ludzi już się wyczerpała!!!!!
I'm not anti system!!!!
This system is anti me !!!!!!!!!!!
Pierwszy raz na Cichej 6
Ruch- Zagłębie Sosnowiec 11.08.1984r 2:2
This system is anti me !!!!!!!!!!!
Pierwszy raz na Cichej 6
Ruch- Zagłębie Sosnowiec 11.08.1984r 2:2
-
- Kontakt:
Niebieska rodzina vol. tutaj sami sobie dopiszmy która to część. Teraz jest o tyle daremna sytuacja, że za czasów poprzednich smagorów i innych łajz kibice bylo zjednoczeni w jednym froncie. Teraz kibice z zarządem są w komitywie łącznie z Prezydentem. Teraz jak to sie rozwali to już na amen. Trzeba chodzic na wszystkie mecze, bo nie wiadomo jak długo będzie nam.to dane przy takim zarządzaniu. Kartka z pytaniami do Zarządu na spotkanke z Wielkim Ruchem puchnie.