Puchar Polski 2024/25
-
- Kontakt:
Re: Puchar Polski 2024/25
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna ... iec-sekund
Z tego co widzę na powtórkach to on tą kartkę miał odłożoną, bo tak sędzia pokazywał, albo go pomylił i mu dał za kolejny faul. Bardziej mi pasuje ta pierwsza opcja.
A swoją drogą to Lukić rączki z tyłu, ale "byczek" poszedł. Dobrze, że przyhamował, bo by dostał karę co najmniej do kwietnia jak kiedyś ten z Cracovii.
Z tego co widzę na powtórkach to on tą kartkę miał odłożoną, bo tak sędzia pokazywał, albo go pomylił i mu dał za kolejny faul. Bardziej mi pasuje ta pierwsza opcja.
A swoją drogą to Lukić rączki z tyłu, ale "byczek" poszedł. Dobrze, że przyhamował, bo by dostał karę co najmniej do kwietnia jak kiedyś ten z Cracovii.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
https://sport.tvp.pl/83545415/unia-skie ... inalu-meczElmer pisze: ↑4 gru 2024, o 21:52https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna ... iec-sekund
przejrzałem sobie to.
nie ma zadnej sytuacji, za ktora Lukic mogl dostac kartke.
nawet sie nie pojawil w tej strefie boiska, na ktora wskazuje sedzia, oprocz tej sytuacji, w ktorej fauluje Szymanski.
takze blad sedziego w weryfikacji faulujacego zawodnika.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
Czyli spokojnie można się odwołać od tej kartki nr 1. Ona się należała Szymańskiemu.
- west72
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Fajnie,że awans,teraz trzeba myśleć o Pruszkowie.Mecz typowy na przejście do następnej rundy,cieszy ,że wywiazalismy sie z roli faworyta,bo roznie z tym bywalo ostatnio.Jesli chcemy grac na dwa fronty to na pewno potrzebujemy wzmocnienia kadr.y.Nawet w takim meczu byly momenty ktore nie powinny miec miejsca .W drugiej polowie MENTAL był na szczęście juz na takim jak trzeba poziomie.
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
pytanie jeszcze co zapisali w protokole.
i drugie pytanie jakie sa zasady w PP? Lukic juz mial kartke w Nowym Targu. moze i tak by pauzowal?
i trzeceie pytanie: czy Komisja Rozgrywek moze te kartke przerzucic na Szymanskiego poza boiskiem.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Mecze 1/4 PP odbędą się za niecałe 3 miesiące i twierdzenie dzisiaj kto jest słaby do pyknięcia to kompletne wróżenie z fusów.
Trzeba być gotowym na to że każdy będzie trudnym przeciwnikiem i oby nasza forma była co najmniej taka jak teraz.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Im bliżej ktoś jest finału tym bardziej stawia tam na podstawowy skład. Zresztą nawet u nas można to zobaczyć, że w pierwszych kolejkach mieliśmy praktycznie wymieniony cały skład w porównaniu z ligą przed.
Z Podhalem w porównaniu z Miedzią w pierwszy składzie mieliśmy tylko 2 graczy.
Z Avią w porównaniu z Podhalem było to 3 graczy
Z Unią w porównaniu Odrą było to już 5 graczy
To samo dzieje się w klubach ekstraklasy, więc nie ma co liczyć, że ktoś nagle wystawi na takim etapie już głębokie rezerwy,
ci najbardziej przemęczeni czy co są najbliżej składu spowodują rotacje, ale nie w takiej skali.
Łatwo nie będzie, ale może to być ten dzień, w którym akurat wygra się ten jeden może i na dziesięć z tym przeciwnikiem,
ale może to być akurat ten i damy radę wygrać nawet z drużynami z którymi ostatnio w składzie ekstraklasowym przegrywaliśmy (z niektórymi wysoko) i które mają o wiele obecnie na papierze mocniejszy skład.
Więc dopóki piłka w grze wierzę, że ta przygoda będzie trwała do szczęśliwego finału.
Co do Lukica to nie wiem czy on pierwszej nie dostał za odkopanie piłki, ale trzeba zobaczyć co jest w protokole.
Z Podhalem w porównaniu z Miedzią w pierwszy składzie mieliśmy tylko 2 graczy.
Z Avią w porównaniu z Podhalem było to 3 graczy
Z Unią w porównaniu Odrą było to już 5 graczy
To samo dzieje się w klubach ekstraklasy, więc nie ma co liczyć, że ktoś nagle wystawi na takim etapie już głębokie rezerwy,
ci najbardziej przemęczeni czy co są najbliżej składu spowodują rotacje, ale nie w takiej skali.
Łatwo nie będzie, ale może to być ten dzień, w którym akurat wygra się ten jeden może i na dziesięć z tym przeciwnikiem,
ale może to być akurat ten i damy radę wygrać nawet z drużynami z którymi ostatnio w składzie ekstraklasowym przegrywaliśmy (z niektórymi wysoko) i które mają o wiele obecnie na papierze mocniejszy skład.
Więc dopóki piłka w grze wierzę, że ta przygoda będzie trwała do szczęśliwego finału.
Co do Lukica to nie wiem czy on pierwszej nie dostał za odkopanie piłki, ale trzeba zobaczyć co jest w protokole.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
w sumie się zgadzam, ale widzę to trochę inaczej. Liga to jednak większe pieniądze, jeśli ktoś ma o co walczyć w lidze (trofea/puchary/utrzymanie) może mieć większą skłonność do zaanagażowania mniejszych zasobów w PP.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Kontakt:
Lukic pierwsza żółta za odkopnieęcie piłki po gwizdku. Potwierdzone przez Rzecznika.
-
- Kontakt:
To wszystko jasne.
Komisja Ligi żółtej nie może "dać" po meczu, jedynie zawiesić jeśli sędzia nie dostrzegł zdarzenia i było ono na czerwoną.*
*Chyba, że nazywasz się Podolski, to jakiś haczyk znajdą żeby nie karać.
W ćwierćfinale każdy rywal będzie trudny. Tutaj nikt nogi nie odstawi. Puszcza, Korona czy Polonia. To i tak będzie ciężki bój. Fajnie by było zagrać na SŚ.
Dobrze pamiętam ten mecz z Legią w 1995. Oni w LM, my w 2. lidze, a wyeliminowaliśmy ich. Później trudniejszych rywali nie było. Warta, Raków, Pogoń Oleśnica i w finale Bełchatów. Wszystko, za wyjątkiem finału, u siebie.
Komisja Ligi żółtej nie może "dać" po meczu, jedynie zawiesić jeśli sędzia nie dostrzegł zdarzenia i było ono na czerwoną.*
*Chyba, że nazywasz się Podolski, to jakiś haczyk znajdą żeby nie karać.
W ćwierćfinale każdy rywal będzie trudny. Tutaj nikt nogi nie odstawi. Puszcza, Korona czy Polonia. To i tak będzie ciężki bój. Fajnie by było zagrać na SŚ.
Dobrze pamiętam ten mecz z Legią w 1995. Oni w LM, my w 2. lidze, a wyeliminowaliśmy ich. Później trudniejszych rywali nie było. Warta, Raków, Pogoń Oleśnica i w finale Bełchatów. Wszystko, za wyjątkiem finału, u siebie.
-
Teraz będzie Pogon Szczecin

-
Wg regulaminu za 4 żółte są 2 mecze pauzy. Ale podupcyło mi sie i policzylem ze Lukic bedzie miał 4 a ma 3 kartki, wiec ino 1 mecz pauzy.jajo pisze: ↑4 gru 2024, o 18:33w 1/2 na pewno nie pauzuje, bo pauza za druga zolta, liczy sie jako za 2 zolte kartki, a nie jak normalna czerwona.fRoś pisze: ↑4 gru 2024, o 18:30Ciekawe jakby to było z tą anulacją... no bo jeśli niesłusznie dostał tą 1, to musieliby anulować tą 1 i czerwoną, no bo tej za pyskowanie raczej nie anulują, więc tak czy siak, pauzuje w 1/4 razem ze Sadlokiem..... a jak nie anulują, to Lukic pauzuje jeszcze w ew. 1/2![]()
niezaleznie jakie sa przepisy o pauzowaniu w PP.
swoją drogą ciekawe czy Figo walił browca w trakcie meczu

- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Z tym Figo to ty tak na poważnie czy se jaja robisz?fRoś pisze: ↑5 gru 2024, o 09:35Wg regulaminu za 4 żółte są 2 mecze pauzy. Ale podupcyło mi sie i policzylem ze Lukic bedzie miał 4 a ma 3 kartki, wiec ino 1 mecz pauzy.jajo pisze: ↑4 gru 2024, o 18:33w 1/2 na pewno nie pauzuje, bo pauza za druga zolta, liczy sie jako za 2 zolte kartki, a nie jak normalna czerwona.fRoś pisze: ↑4 gru 2024, o 18:30Ciekawe jakby to było z tą anulacją... no bo jeśli niesłusznie dostał tą 1, to musieliby anulować tą 1 i czerwoną, no bo tej za pyskowanie raczej nie anulują, więc tak czy siak, pauzuje w 1/4 razem ze Sadlokiem..... a jak nie anulują, to Lukic pauzuje jeszcze w ew. 1/2![]()
niezaleznie jakie sa przepisy o pauzowaniu w PP.
swoją drogą ciekawe czy Figo walił browca w trakcie meczu![]()
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
- MaRo171
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Pewnie chodzi o to nagranie :
https://x.com/ligowiec_/status/18643364 ... 26M5w&s=19
Raczej nie chce mi sie wierzyć, żeby to był browar xd
Możliwe, że na serio herbata albo jakiś napój odżywczy który się zwyczajnie spienił
Możliwe, że na serio herbata albo jakiś napój odżywczy który się zwyczajnie spienił
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
No widziałem to nagranie i jak ktoś serio pomyślał że to piwo to chyba musiał być świeżo po lekturze biografii Janusza WójcikaMaRo171 pisze: ↑5 gru 2024, o 10:16Pewnie chodzi o to nagranie :
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?