jo sam żodnego fetowania Grodzickiego niy widza, mie osobiście jest totalnie obojętny.
Sezon 2022/2023
- _BiADACZ_
- Kontakt:
Re: Sezon 2022/2023
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."
- lacky24
- Kontakt:
Kij ma dwa konce. On tu wrocil i doskonale wiedzial jak funkcjonuje Ruch. Znal i Patermana i Smagora i Kurczyka. U mnie stracil w oczach po powrocie ze Slaska. Po co wracal? Jakis syndrom sztokholmski? Nikt mu nie kazal podpisywac kontraktu z Ruchem. Kontrakt mogl rozwiazac w kazdej chwili z takimi zaleglosciami. Godzili sie na taka sytuacje. Pozwalali im i sami sobie zawiazali petle na szyi. Mogl odejsc wczesniej jak Cwielong. Mogl skrzyknac wczesniej protest wszystkich pracownikow. Nie pojechac na mecz i oddac WO. Mozna bylo isc na rozmowe po meczu, aby nie jechas spompowanym. Mozna bylo zrobic to innymi sposobami. Wybrano chyba najgorszy.
Debiut na Cichej: 09.12.2006 Górny Śląsk - Polska
Debiut na Ruchu: 14.04.2007 Ruch - Zagłębie S.
Debiut na Ruchu: 14.04.2007 Ruch - Zagłębie S.
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ja na to patrze inaczej, te haniebne spadki pomogły nam wyjść na prosta. Śmieszy mnie, ze krytykujecie dozgonnie piłkarzy, którzy byli ofiarami. Ciekawe, ze sami sobie, jako kibice, nie mamy nic sobie do zarzucenia za to tak łatwo oskarżać wszystkich dookoła - piłkarzy, zarząd, miasto (nie mówię ze nikt na to nie zasługuje)
Każdy kto w tamtych czasach udawał ze wszystko jest ok tylko trzymał tego trupa przy życiu i odkładał upadek. Także jeżeli miałbym krytykować to najpierw krytykowałbym zarząd, później nas kibiców a dopiero na samym końcu wyrobników czyli piłkarzy.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
I mam ku*** dobry humor !
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Tak. Jako kibic nie mam sobie nic do zarzucenia. Kupowałem bilety, gadzety i bylem na meczach. Robilem to co bylo moja rolą. Nie byłem wtajemniczony w rozmaite zakulisowe sprawy spod znaku KMWTW i nie zamierzam dzielic sie nawet symboliczna odpowiedzialnoscia za nasz upadek.kroy pisze: ↑9 lip 2022, o 17:33Ja na to patrze inaczej, te haniebne spadki pomogły nam wyjść na prosta. Śmieszy mnie, ze krytykujecie dozgonnie piłkarzy, którzy byli ofiarami. Ciekawe, ze sami sobie, jako kibice, nie mamy nic sobie do zarzucenia za to tak łatwo oskarżać wszystkich dookoła - piłkarzy, zarząd, miasto (nie mówię ze nikt na to nie zasługuje)
Każdy kto w tamtych czasach udawał ze wszystko jest ok tylko trzymał tego trupa przy życiu i odkładał upadek. Także jeżeli miałbym krytykować to najpierw krytykowałbym zarząd, później nas kibiców a dopiero na samym końcu wyrobników czyli piłkarzy.
-
- Kontakt:
Najgorsze że prawda jest pod dywanem zarząd piłkarze "kibice"kasa zamknięte w szafie
-
- Kontakt:
akurat z władzą należy się dogadywać. Z każdą, jeżeli mogą być z tego korzyści, nawet z komuchami...

Co wskórali Blidy (swego czasu), Buzki i inne POwskie gnidy z Kotalą na czele?? WIELKIE G...NO.
NOWY STADION DLA CHORZOWA!!!!
PS. czy Grodzicki wspominał coś o rekordzie czerwonych kartek i sprokurowaniu karnych w pamiętnych fatalnych sezonach?
Raus.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Kontakt:
Jest jednak pewne ale.. Tak to już jest ,że fortuna kołem się toczy i ci ,którzy "rządzą" dzisiaj jutro już wcale nie muszą. Jak to mówią raz na wozie raz pod wozem. I co..? Będziemy tak w kółko zmieniać chorągiewki w zależności skąd wiatr wieje..? To już lepiej być apolitycznym i nie kojarzyć się z żadnym obozem. Ciężko później takiej łatki się pozbyć..Harpo pisze: ↑9 lip 2022, o 23:44akurat z władzą należy się dogadywać. Z każdą, jeżeli mogą być z tego korzyści, nawet z komuchami...Choć najwięcej "dać" może obecna władza.
Co wskórali Blidy (swego czasu), Buzki i inne POwskie gnidy z Kotalą na czele?? WIELKIE G...NO.
NOWY STADION DLA CHORZOWA!!!!
PS. czy Grodzicki wspominał coś o rekordzie czerwonych kartek i sprokurowaniu karnych w pamiętnych fatalnych sezonach?
Raus.
-
- Kontakt:
Pisałem to już wiele razy. Najważniejsze to budować własną wartość. Trzeba doprowadzić do tego żeby odwrócić sytuację i to "opcje" szukały u nas poparcia.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Kontakt:
Dokładnie! Niech to im się opłaca. Jednym czy drugim. Na zdjęciu z dobrą i pozytywną marką/firmą każdy dobrze wygląda..
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Normalnie szok jak to przeczytałem. Oni swoją kasę dostali z nawiązką bo inaczej klub nie dostałby licencji na grę w 1 lidze po spadku, doskonale piłkarze o tym wiedzieli.mSamer pisze: ↑9 lip 2022, o 16:42
To jak Tobie szef pare miesięcy nie zapłaci to tez będziesz grzecznie pracować? Zagryziesz zęby i będziesz robić bo jak firma padnie to i tak kasy nie zobaczysz ale to już nie będzie oddawanie serducha i działanie na korzyść firmy. Po prostu będziesz robił jak za karę. Ja się chłopaka nie dziwie bo to tez są ludzie i normalni zawodnicy, którzy musza dostać zapłatę za swoją usługę. Nie ma innej opcji
Jakby tego było mało oszukali kibiców twierdząc, że im mecz nie wyszedł, także „zielony” obrońco uciśnionych i biednych piłkarzy zrozum, że oni celowo przegrali 0:6 i spuścili klub z esy.
Nie mogę się nadziwić jak niektórzy mają krótką pamięć, ok żyjmy tym co teraz i cieszmy się tym co przed nami, ale nie zapominajmy o śmieciach, którzy stali za upadkiem, obojętnie do której grupy należeli.
historiaruchu.pl
- Adam1983
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jakby ci*** nie starowali klubem to by nikt celowo go nie spuszczał do niższych lig. Ryba sie psuje od głowy.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Oczywiście. Od samej góry, po sztab, piłkarzy i na kibicach kończąc.
historiaruchu.pl
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Hrdlcka, Grodzicki, Helik, Konczkowski, Kowalczyk, Oleksy, Moneta, Surma, Nowak, Urbańczyk, Niezgoda, Przybecki. Atak, Trojak.
Ta 14 grała we Wroclawiu. Jebiemy Grodzickiego, ale Moneta ok? Surma mógł wrócić rok temu i nie było sprzeciwu. Helik i Konczkowski też pewnie byliby mile witani. Trochę wychodzi że tylko Grodzicki winny tej kompromitacji. Nie bronie go, ale to trochę nieuczciwe.
Ta 14 grała we Wroclawiu. Jebiemy Grodzickiego, ale Moneta ok? Surma mógł wrócić rok temu i nie było sprzeciwu. Helik i Konczkowski też pewnie byliby mile witani. Trochę wychodzi że tylko Grodzicki winny tej kompromitacji. Nie bronie go, ale to trochę nieuczciwe.
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
to teraz sie zastanow kto wtedy był starszyzna i trzymał szatnie. Co do Helika po tym jak miałem okazje podziwac mecz z Cracovią do ktorej potem poszedł, moja sympatia do niego sie zredukowała.HullCityFC pisze: ↑10 lip 2022, o 12:29Hrdlcka, Grodzicki, Helik, Konczkowski, Kowalczyk, Oleksy, Moneta, Surma, Nowak, Urbańczyk, Niezgoda, Przybecki. Atak, Trojak.
- niebieski98
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Z perspektywy czasu, jeżeli miało rzeczywiście być tak jak piszecie, że szatnia postanowiła odpuścić walkę o utrzymanie to prędzej bym im za to podziękował, niż ich za to ganił. Jak nie w 2017 to w 2018 bądź 2019, prędzej czy później spadek musiał przyjść przy tym jak wyglądała sytuacja finansowa w klubie i w jaki sposób traktowani byli piłkarze przez patermana. Przecież myśmy zachowali się w dokładnie taki sam sposób ogłaszając 3 lata temu bojkot, szkoda że w odróżnieniu od piłkarzy łudziliśmy się jeszcze 2 lata, że klub może funkcjonować tak jak funkcjonował przed spadkiem do III ligi i że bojkot przyszedł dopiero po tym jak wylądowaliśmy w lidze makroregionalnej. Piłkarze byli ostatni na liście problemów naszego klubu, wyżej od nich postawiłbym nas kibiców, którzy wierzyli w bajki smagora i patermana doszukując się głównych winowajców na boisku. Liczyliście że po ewentualnym utrzymaniu w 2017 kolejny sezon byłby lepszy? Że do dziś gralibyśmy w Ekstraklasie
? Tak jak stwierdził Grodek w KS, za smagora były poślizgi, każdy przychodząc do Ruchu o tym wiedział i był z tym pogodzony, po przyjściu patermana okazało się, że prócz poślizgów dodatkowo nie mogą liczyć na część należnych im pieniędzy - swoją drogą i tak wszystko co do grosza trzeba było zapłacić, po co zatem prezes tak rumakował przed piłkarzami? Z takim zarządem mogliśmy być pewni że rok później spadek i tak by nastąpił, tak jak i kolejne. Nie było innej drogi dla nas niż upadek na samo dno. Utrzymując się w EX w 2017 tylko przedłużylibyśmy wegetację o rok może dwa, koniec degrengolady byłby zapewne identyczny, tylko odłożony w czasie. Dobrze że mamy najgorsze już za sobą i mimo wielu przeciwności możemy skupić się na rozwoju klubu który w ostatnich 3 latach został odbudowany na zdrowych fundamentach. Nie do końca sobie zdajemy z tego sprawę, ale w tym całym upadku ogromny pozytyw to zmiana jaka zaszła w zarządzie i mobilizacja jaka nastąpiła w środowisku kibiców. Działalność fanclubów, WR który działa w skali o jakiej kilka lat temu tylko mogliśmy pomarzyć. Nie wróciliśmy jeszcze do Ekstraklasy, ale dzisiejszy Ruch jest zdecydowanie silniejszym klubem niż ten z 2017, który zagościł na krótko w 1 lidze jako spadkowicz. Ogrom pracy jeszcze przed nami, sporo długów do spłacenia, progresu do wykonania w obszarze sportowym, rozwoju akademii, żebyśmy mogli wrócić do Ekstraklasy. Sądząc jednak po tym ile udało się osiągnąć w 3 lata, gdzie zakładano na początku 10 lat na powrót do Ekstraklasy i po 2 lata na awanse w 3 i 2 lidze, martwiono się o płynność finansową i możliwość jednoczesnego regulowania starych zobowiązań z walką o czołowe miejsca w lidze, a kończąc po 3 latach w 1 lidze z stabilną sytuacją finansową można z optymizmem patrzeć w przyszłość. Miodu nie ma, obawiam się że już w grudniu rozpocznie się znów, tym razem zdecydowanie cięższa batalia z miastem o minimum wsparcia jakie będzie potrzebne by spiąć budżet na 2023 rok, może szczęście dopisze i w 2024 z inną władzą miasta ułożymy się lepiej i będziemy mogli liczyć na rozpoczęcie budowy stadionu od jednej trybuny.
Parę stron wcześniej ktoś wrzucił artykuł o górniku opisujący ich dzisiejszą sytuację. W podobnym czasie nastąpił nasz jak i ich spadek z Ekstraklasy. My poszliśmy na samo dno i otrzymaliśmy szansę odbudowy klubu zgodnie z wolą wszystkich kibiców, tak aby w końcu było uczciwie i żeby na 1 miejscu zawsze był interes klubu. W Zabrzu postanowiono dalej trzymać trupa przy życiu, który prędzej czy później i tak musi upaść, po drodze być może pociągając za sobą samorząd. Mimo ogromnej kompromitacji, lat upokorzeń, porażek z Gacią i wieloma innymi peryferyjnymi klubikami ja bym dzisiaj nie zamienił naszej pozycji z górnikiem. Dzisiaj wszystko jest w naszych rękach, nie ma wyprowadzania pieniędzy z klubu, każdy kibic kupując karnet, bilet, gadżet, opłacając składkę w WR czy fanclubie wie że każdym wydanym groszem pomaga postawić klubowi kolejny kroczek do przodu, będąc świadomym jak dużą uwagę zarząd przywiązuje do tego by nie zawieźć naszych oczekiwań. Nie ma podziału kibiców na tych trzymających z aktualnym układem zżerającym klub od środka oraz tych próbujących coś zmienić. Wszyscy idą w jednym kierunku. Jeżeli trajektorie na jakiej obecnie znajdujemy się my i górnik zostaną utrzymane, kwestią czasu jest gdy spotkamy się razem w lidze a być może to my będziemy ligę wyżej nad lokalnym rywalem.
Wizyta Grodka, Grygierczyka i Simona w KS na mega plus, już po awansie do 1 ligi zaczęły się pojawiać artykuły na najpopularniejszych portalach, wszystkie budujące bardzo pozytywny obraz wokół klubu. Teraz wizyta w najpopularniejszym medium sportowym w kraju, gdzie odbiór był mega pozytywny wśród neutralnych sympatyków polskiej kopanej. Powoli wróciliśmy do świadomości kibiców w Polsce tym razem jako poukładany klub do którego podchodzi się z sentymentem. Oby tak dalej, prócz dobrej opinii budujemy również zasięgi co może mieć tylko dobry wpływ na naszą wartość marketingową. Dobrze opisany upadek klubu jak i również proces odbudowy. Wydaje mi się że wiele ludzi nie jest jeszcze świadom tego, że nie zbankrutowaliśmy, tylko honorowo walczymy z starymi długami utrzymując ciągłość klubu, co wybrzmiało w programie. Przy okazji Simon uchylił rąbka tajemnicy wspominając o staraniach w kwestii organizacji meczu z Wisłą na SŚ.

Parę stron wcześniej ktoś wrzucił artykuł o górniku opisujący ich dzisiejszą sytuację. W podobnym czasie nastąpił nasz jak i ich spadek z Ekstraklasy. My poszliśmy na samo dno i otrzymaliśmy szansę odbudowy klubu zgodnie z wolą wszystkich kibiców, tak aby w końcu było uczciwie i żeby na 1 miejscu zawsze był interes klubu. W Zabrzu postanowiono dalej trzymać trupa przy życiu, który prędzej czy później i tak musi upaść, po drodze być może pociągając za sobą samorząd. Mimo ogromnej kompromitacji, lat upokorzeń, porażek z Gacią i wieloma innymi peryferyjnymi klubikami ja bym dzisiaj nie zamienił naszej pozycji z górnikiem. Dzisiaj wszystko jest w naszych rękach, nie ma wyprowadzania pieniędzy z klubu, każdy kibic kupując karnet, bilet, gadżet, opłacając składkę w WR czy fanclubie wie że każdym wydanym groszem pomaga postawić klubowi kolejny kroczek do przodu, będąc świadomym jak dużą uwagę zarząd przywiązuje do tego by nie zawieźć naszych oczekiwań. Nie ma podziału kibiców na tych trzymających z aktualnym układem zżerającym klub od środka oraz tych próbujących coś zmienić. Wszyscy idą w jednym kierunku. Jeżeli trajektorie na jakiej obecnie znajdujemy się my i górnik zostaną utrzymane, kwestią czasu jest gdy spotkamy się razem w lidze a być może to my będziemy ligę wyżej nad lokalnym rywalem.
Wizyta Grodka, Grygierczyka i Simona w KS na mega plus, już po awansie do 1 ligi zaczęły się pojawiać artykuły na najpopularniejszych portalach, wszystkie budujące bardzo pozytywny obraz wokół klubu. Teraz wizyta w najpopularniejszym medium sportowym w kraju, gdzie odbiór był mega pozytywny wśród neutralnych sympatyków polskiej kopanej. Powoli wróciliśmy do świadomości kibiców w Polsce tym razem jako poukładany klub do którego podchodzi się z sentymentem. Oby tak dalej, prócz dobrej opinii budujemy również zasięgi co może mieć tylko dobry wpływ na naszą wartość marketingową. Dobrze opisany upadek klubu jak i również proces odbudowy. Wydaje mi się że wiele ludzi nie jest jeszcze świadom tego, że nie zbankrutowaliśmy, tylko honorowo walczymy z starymi długami utrzymując ciągłość klubu, co wybrzmiało w programie. Przy okazji Simon uchylił rąbka tajemnicy wspominając o staraniach w kwestii organizacji meczu z Wisłą na SŚ.