10.08.08 Godz.19:00 Górnik Zabrze - Ruch Chorzów 0:0

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Puyol
Kontakt:

#256 Post autor: Puyol » 11 sie 2008, o 10:55

A mie sie podoboł wczorej festy Zając, lotoł tym skrzydłem, próbowoł sie mieszać, szukoł strzałów, a weście sie pod uwaga iż to jego debiut w naszych barwach.

Sobczak wg mnie tyż zagroł dobry szpil, nie spolił sie w tak ważnym meczu, musioł walczyć z chyba najbardziej doświadczonym obrońcą ligi i jedno jest pewne - przelecioł 10 razy tyla co Fabusz :D

Coś mie sie zdo, że w tym sezonie z obroną nie powinni my mieć problemu, inaczej to widza z zdobywaniem bramek :/

ENDZA
Kontakt:

#257 Post autor: ENDZA » 11 sie 2008, o 11:09

Bzzyk pisze:
Mirek pisze:Paniol weź se dychnij. A ta cisza po meczu na stadionie to dla mnie bezcenne hahaha
No tu tez zrobie offtop od pilkarskiego. Po meczu tak szybko sie ludzie rozeszli nawet pilkarze nie zdazyli podziekowac i w mlynie zaboli zostalo z 500 ludzi. Wszystko widac w TV bylo jak na talerzu. "Wierni" kibice ^^ za remis juz nie podziekuja. :wstyd: :D

Ja Wam mowie ze Grzybek w przyszlym meczu zagra za Scherfena, tylko ze jeszcze mysle jak Radolsky to rozstawi. Mysle ze Pulo i Straka na srodku Grzib i Zajc na bokach a z przodu Cwielong i Fabusz. Obrona + Nykiel
A czemu chcesz zmieniac najlepszego chopa w Ruchu(Szeryf) ?

arcio
Kontakt:

#258 Post autor: arcio » 11 sie 2008, o 11:09

ciekawe kiedy żabki wydają 2 płytę DVD - NASZE WIELKIE DERBY ŚLĄSKA
:hyhy:
nigdy nie jest za późno

Dżem
Kontakt:

#259 Post autor: Dżem » 11 sie 2008, o 11:35

ENDZA pisze:A czemu chcesz zmieniac najlepszego chopa w Ruchu(Szeryf) ?
Jo niy wiym,ale mi sie zdowo że Szeryf dostoł czerwono kartka ? :oczami:

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#260 Post autor: Mirek » 11 sie 2008, o 11:39

Dżem pisze:
Dwie żółte

marek79
Kontakt:

#261 Post autor: marek79 » 11 sie 2008, o 12:35

Mirek pisze:
Dżem pisze:
Dwie żółte
Szeryf nie pauzuje, jesli pilkarz dostanie 2 zolte i z tego wzgledu czerwono to nie pauzuje w nastympnym szpilu chyba ze jest to jego 4 lub 8 zolta w sezonie. A jakby dostol samo czerwono to wtedy pauza zalezno od wydzialu dyscypliny (1 lub kilka kolejek)

tramp3k
Kontakt:

#262 Post autor: tramp3k » 11 sie 2008, o 12:40

sorry ze w tym temacie ale kibicowskiego tematu o derbach nei ma wiec

doping żaboli

3:08. brzmi znajomo :looka:

Awatar użytkownika
Midway
Kontakt:

#263 Post autor: Midway » 11 sie 2008, o 13:10

Nie wiem czy takie pytanie już padło, ale nie chce mi się czytać wszystkich postów.

W Jakim celu w Zabrzu na bieżni stał INDYK? :rotfl: Z tego co wiem to najlepszy piłkarz dostaje koguta...może w derbach dostał INDYKA? :szok:
Pierwszy mecz na Cichej 6: 10.04.2004: Ruch Chorzów 2-2 Podbeskidzie Bielsko Biała
Pierwszy wyjazd: Polonia Bytom 0-0 Ruch Chorzów 19.08.2006
Najwyższe zwycięstwo: Ruch Chorzów 6-0 Odra Opole 29.11.2024, Najwyższa porażka: Jagiellonia Białystok 6-0 Ruch Chorzów 15.09.2013
Sukcesy: 1 wicemistrzostwo Polski, 2x 3 miejsce, finał Pucharu Polski x2, awans do Ekstraklasy x2

Tiag
Kontakt:

#264 Post autor: Tiag » 11 sie 2008, o 13:13

tramp3k pisze: doping żaboli

3:08. brzmi znajomo :looka:
Nic dziwnego wszakże śpiewa się to na wielu stadionach, nie tylko w polsce.

josceline
Kontakt:

#265 Post autor: josceline » 11 sie 2008, o 14:03

Paniol pisze:
Lysy pisze:
Paniol pisze:Witajcie wrogowie !Do następnych derbów !
Stań sie już w raji bo możesz sie nie załapać na te 4 tys biletów co dostoniecie.
Nie bój nic jeszcze nie było derbów żebym nie wszedł , mam tyle kumpli u was że bilet będę miał także spokojnie !!
dobrzes mu padol, yno jak nasi ci kupia bilet to dostaniesz tez niebiesko czopka, bydziesz wrzeszczol WIELKO WIELKO ..... N I B I E S K O E R K A ..

albo bydziesz ryczol jak polecisz z dachu to bydzie brzmiec jakos tak :
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....... cosik podobnego - bydymy to ci nagrywac :)

a pan HETMAŃSKi niech se z toba w raji stanie bo moze oglondac deRby ( prawdziwe ) w TV :) jak se wykupi pakiet w C+

Awatar użytkownika
Bytom20
Kontakt:

#266 Post autor: Bytom20 » 11 sie 2008, o 14:09

---------------------------Górnik---------------------Ruch
Sytuacje bramkowe -----4---------------------------4
Strzały celne--------------5---------------------------4
Strzały niecelne----------5---------------------------5
Spalone-------------------1---------------------------1
Zółte kartki---------------2---------------------------3
Czerwone kartki----------1--------------------------1

Górnik chce być w pierwszej piątce a z Nami nie umie sobie na własnym boisku poradzić przy własnej widowni. Niech dziękują Zającowi i Pulkowskiemu za to że nie przegrali. Scherfen według Radolskiego był najlepszym zawodnikiem meczu i tutaj się zgodzę ale na pewno nie zgodzę się z tym że to było dobre widowisko, ponieważ sam poziom meczu pozostawiał momentami wiele do życzenia.

Ciekawostka
Niebieskich na trybunach wspierał pisarz Wojciech Kuczok, zdobywca nagrody Nike z 2004 roku za powieść "Gnój" i autor scenariusza do filmu "Pręgi" ale nie był zadowolony z postawy chorzowskiego zespołu.
Dlatego żaboli było 16 999 bo ten pisarz to nasz kibic. Jeszcze odliczyć trzeba prezydenta miasta Chorzowa i już robi się 16 998 :rotfl: :rotfl:

5 % na wiosnę ani ticetu więcej, to My jesteśmy Gospodarzami !!

Lipiniorz25
Kontakt:

#267 Post autor: Lipiniorz25 » 11 sie 2008, o 14:15

Z wyniku jezech zadowolony i po koncowym gwizdku przyjalch go z zadowoleniem bo w przebiegu gry wiecej klarownych sytuacji miol gornik.Zaluja tyj sytuacji Zajaca w koncowie.Az strach pomyslec co by bylo jakby to weszlo............
Stadion pelny mysla ze nie bylo mnij jak 20tys,fajnie sie prezentowaly trybuny.Oby u nos tyz byly pelne za tydzien choc wiadomo nasze trybuny sie inaczyj prezentuja bo sa mniejsze i mnij pojemne.

Nie dziwia sie im ze sa zawiedzeni.Grali u siebie,pelny stadion,dobre sytuacje w pierszej polowie co sie wydowalo ze i caly szpil bydzie pod ich dyktando no i grali jakis czas w przewadze.Reasumujac:
Slabo gra,wynik dobry-cieszy 1 punkt :cool:
Niebieski od uRodzenia

dawo

#268 Post autor: dawo » 11 sie 2008, o 14:35

PULKOWSKI RAUS !!! :kwasny:

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#269 Post autor: radzion » 11 sie 2008, o 14:49

moja ocena:

Pilarz bardzo pewny, w tej chwili nr 1 w bramie

Grzybek - bardzo slaby mecz, z Lechia widza na tej pozycji Nykiela
Baran, pora razy tyz sie dol latwo objechac
Brzyski - jak calo obrona pora niepewnych interwencji, w ataku raczej nie istniol
Grodzicki - wydaje mi sie ze z calej obrony najpewniejszy
Straka - lotol, walczol, czysciol, ogolnie nienajgorzej, ale moze grac jeszcze lepiej
Scherfchen - nie winia go za kartka, wszystko w ferworze walki, bardziej bym mial pretensje do Duszana ze nie zmienil Szeryfa widzac ze chop mo 1 kartka i do tego jest to zawodnik ktory nie odstawio nogi
Pulkowski, w defensywie niezle, dziwia sie tym co tak najezdzaja na niego, jako jedyny z pomocnikow pora razy poszol do przodu, miol 2 elegenckie sytuacje,a to ze nie strzelil-trudno, kozdy wie ze nie jest to snajper ino def. pomocnik i z wykonczeniem sytuacji u niego gorzej
Cwielong - wogole nie widoczny
Zajac - probowol cos grac, tak jak ktos napisol miol pomysl na gra ale brakowalo u niego tych rajdow jakie robiol w lechu
Sobczak - hmm, obawiolch sie ze bydzie duzo gorzej, poza tym to byl chyba narazie jego najwazniejszy mecz w zyciu od poczatku, wiec sporo tremy tyz miol, w kolejnych meczach wydaje mi sie ze tyz wyjdzie w 1 skladzie

jakie zmiany na Lechia?
Nykiel za Grzyba , Balaz za Cwielonga i za jednego z def. pomocnikow albo Nowacki albo ewentualnie Cwielong lub Fabusz do ataku.
aha Scherfchen chyba moze grac z Lechia bo czerwono dostol po 2 zoltych?jak sie myla to niech ktos mie poprawi

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#270 Post autor: jajo » 11 sie 2008, o 14:56

Midway pisze:Nie wiem czy takie pytanie już padło, ale nie chce mi się czytać wszystkich postów.

W Jakim celu w Zabrzu na bieżni stał INDYK? :rotfl: Z tego co wiem to najlepszy piłkarz dostaje koguta...może w derbach dostał INDYKA? :szok:
na mecze wyzszej wagi, daja bardziej prestizowe zwierzaki :hyhy:
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Zablokowany