Co z tym Ruchem?
-
- Kontakt:
Re: Co z tym Ruchem?
Trzeba się oswajać z tą sytuacją bo nie zanosi się żeby było lepiej , wątpliwe żeby na przyszły sezon zawitali unas jacyś porządni piłkarze ,znowu może być bylejakość a może się uda,tym bardziej że każdą złotówkę trzeba liczyć a tych u nas mało
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Zadałem takie pytanie na forum członków WR i niestety bez odpowiedzi... Obawiam się że tu też jest kółeczko wzajemnej adoracji...19mario203 pisze: ↑11 kwie 2025, o 17:07Czy Wielki Ruch może podjąć działania by pion sportowy się rozwijał ? Pytanie czysto z ciekawości
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie
-
- Kontakt:
Rozumiem ze teraz za free pracują?
Brak ludzibwyksztalcony w odopiwoenim kierunku.
Przypomina mi to kolesiostwo w duzym, PRLowskim przedsiębiorstwie.
Dzadowsteobna kazdym kroku.
Do tego wszystkowgo brakuje filmu (kulis, wywiadu) ze starej. szartmi na Ruch, jak piłkarze w jakiejś norze biorą ciuchy z metslowych, piwnicznych regałow. Idelanie by siebkomponowalo. Kompletny brak profesjonalizmu.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Niestety, WR osiadł na laurach. Był kiedyś zapał, ale to już przeszłość. Szesnaście miesięcy pracują nad podwyższeniem składki. Tu też się w końcu miarka przebierze. Walne zebrania po hotelach w dobie komunikatorów i netu... Mam wrażenie, ze nic się nie dzieje. Liczy sie liczba członków a nie jakość. Zamiast zająć się tylko akademią, dopłacamy do wczasów w Turcji. Cały zapał wokół ruchu, poszedł się ryćkać.Rafał19R20 pisze: ↑11 kwie 2025, o 18:02Zadałem takie pytanie na forum członków WR i niestety bez odpowiedzi... Obawiam się że tu też jest kółeczko wzajemnej adoracji...19mario203 pisze: ↑11 kwie 2025, o 17:07Czy Wielki Ruch może podjąć działania by pion sportowy się rozwijał ? Pytanie czysto z ciekawości
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2025, o 18:38 przez chropaczow, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ty naprawdę wierzysz że w Ruchu wszyscy mało zarabiają

-
- Kontakt:
Najgorzej, że ze Stalą pewnie wygrają i wszystko ucichnie. A szkoda, bo wstrząs jest potrzebny. A własciwie rewolucja.
-
- Kontakt:
Niekoniecznie. Jak sie Stal nie przestraszy i w miarę szybko strzelą bramkę, to powinni zamurować i skończy się 0:1. Lub od początku autobus i kontry coś im wpadnie lub 0:0.
Ciekawe ile przyjdzie oglądać tych padalców.
- DaReQ93
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Przyjdę odbić karnet i w sumie chciałbym żeby wszyscy tak zrobili ale później kupili piwko, wuszta, siedli na ławkach czy trawie przed stadionem i urządzili sobie piknik olewając szpil - fajna pogoda się szykuje
- west72
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Na jakiej podstawie twierdzisz, że wygrają.? Stalówka gra jeszcze ciągle o utrzymanie, więc się nie położą. My nie kopiemy już o nic, mamy utrzymanie więc pewnie wyjdziemy w eksperymentalnym ustawieniu z Szczepanem na stoperze i Mo na 9- ce bo tam jeszcze nie grał.
Jak po awansie do Ekstraklasy napisałem tu o zamkniętym układzie, kółku wzajemnej adoracji braku profesjonalizmu i niebieskiej rodzinie to wyłapałem z bomby

Ruch Chorzów to Wielka marka tylko trzeba ją odpowiednio wyeksponować i dobrze sprzedać bo nie jestesmy na tyle bogatym społeczeństwem, żeby utrzymać klub ze składek..
Czas aby Simon jako największy udziałowiec zastanowił się dla kogo chce budować dom...
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA
-
- Kontakt:
Ozor pisze: ↑11 kwie 2025, o 18:37Ty naprawdę wierzysz że w Ruchu wszyscy mało zarabiająnie daj sobie tego wmówić . Powiem inaczej w najbiedniejszych Afrykańskich państwach ci co rozdają karty są bogatsi od bogatych Europejczyków.Zreszta gowno mnie to obchodzi kasa płynie z miasta i jako jego mieszkaniec i kibic nie ma mojego przyzwolenia na palenie pieniędzmi w piecu.
Argumenty to co innego.
Nie mam pojęcia ile zarabiają w Ruchu i tym bardziej ile kosztuje tzw. prawdziwy fachowiec ale...
Dajmy na to masz firmę budowlaną, masz swoich ludzi i swój sprzęt, ale trafił się klient, co sobie życzy wysoki budynek. Okazuje się, że odpowiedni dźwig musisz pożyczyć. Bierzesz ta robotę czy nie?
Moim zdaniem prawidłowe podejście jest takie, że jak ktoś bierze kasę to musi na swoją michę zapracować. Jak nie potrafi, to niższe stanowisko albo wypad.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Kontakt:
Zrobię to samo, odbije karnet i pospaceruje sobie poza trybunami. Do włodarzy klubu mam również apel, aby te niedojdy wyszły na mecz w kamizelkach odblaskowych i tak zagrali. Dawanie im koszulek z eRką na piersi to profanacja.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
najgorzej jakby tak wygrali nie jeden mecz, a 3 albo 5.
rewolucyjne pragnienie scianiania glow zostaloby powstrzymane.
jak tam pojdzie Ruchowi to mniej istotne niz to, zeby sobie ulzyc.
oleee, oleee...
rewolucyjne pragnienie scianiania glow zostaloby powstrzymane.
jak tam pojdzie Ruchowi to mniej istotne niz to, zeby sobie ulzyc.
oleee, oleee...
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
- Bartorus
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wiele razy proponowaliśmy by z odpowiednią "lojalką" WR chociażby zapewniał dofinansowania do odpowiednich szkoleń czy to trenerów czy innych pracowników klubu. Do poprzednich zarzutów, że nie dajemy na akademię bardzo często cele na akademie przegrywały z tymi na pierwszą drużyną czy bardziej medialnymi. Każdy kto był na spotkaniach WR czy ze mną rozmawiał przy innych okazjach wie jak bardzo chciałem od początku by to był główny filar WR. Nie jesteśmy z funduszami WR zrobić wielkiej różnicy w klubie profesjonalnym od pewnego poziomu, ale takie pieniądze mogą dobrze wpływać na piłkę juniorską. Blue Future Project, dofinansowywanie Centrum Szkolenia ponad 100 tysiącami rok temu. Tych akcji dla wspierania przyszłości opierającej się na szkoleniu trochę było.Rafał19R20 pisze: ↑11 kwie 2025, o 18:02Zadałem takie pytanie na forum członków WR i niestety bez odpowiedzi... Obawiam się że tu też jest kółeczko wzajemnej adoracji...19mario203 pisze: ↑11 kwie 2025, o 17:07Czy Wielki Ruch może podjąć działania by pion sportowy się rozwijał ? Pytanie czysto z ciekawości
Co do obozu. Dużo zarzutów pada o obóz od osób co mówią o profesjonalizmie. Nie jest czymś dziwnym, że drużyna aspirująca do awansu jedzie do Turcji. W kontekście naszego zaangażowania poza głosowaniem patrzyliśmy też na efekty w zainteresowaniu i liczby przyjęć. Przy okazji poprzedniego obozu(jak i tego, ale nie aż tak) mieliśmy znacznie zwiększoną ilość deklaracji.
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Musze zweryfikowac moja uwage o braku przedstawiciela kibicow w RN. Jest Bartek z. WR. Przepraszam za wprowadzenie w blad
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
No i tu się zgadzamy , kasa leci wyniki coraz gorsze ,to co miało dodatkowo przynosić pieniądze czyli kibice topnieją jak śnieg w kwietniu - winnych brakscaneRboy pisze: ↑11 kwie 2025, o 19:30Ozor pisze: ↑11 kwie 2025, o 18:37Ty naprawdę wierzysz że w Ruchu wszyscy mało zarabiająnie daj sobie tego wmówić . Powiem inaczej w najbiedniejszych Afrykańskich państwach ci co rozdają karty są bogatsi od bogatych Europejczyków.Zreszta gowno mnie to obchodzi kasa płynie z miasta i jako jego mieszkaniec i kibic nie ma mojego przyzwolenia na palenie pieniędzmi w piecu.
Argumenty to co innego.
Nie mam pojęcia ile zarabiają w Ruchu i tym bardziej ile kosztuje tzw. prawdziwy fachowiec ale...
Dajmy na to masz firmę budowlaną, masz swoich ludzi i swój sprzęt, ale trafił się klient, co sobie życzy wysoki budynek. Okazuje się, że odpowiedni dźwig musisz pożyczyć. Bierzesz ta robotę czy nie?
Moim zdaniem prawidłowe podejście jest takie, że jak ktoś bierze kasę to musi na swoją michę zapracować. Jak nie potrafi, to niższe stanowisko albo wypad.