A zobocz to z inny strony ..to niy ma tylko narzykanie , tylko stwierdzanie faktów. A że som takie jakie som , to inna rzecz . Momy na czorne godać biołe??Ryjek pisze:brawo dla tego pana niekerzy ino narzekac potrafia :twisted:ksruch pisze:Rzadko kiedy tu się wpisuję... Tak się sklada, że jako jeden z nielicznych jeżdżę na każdy wyjazd naszego kochanego klubu mimo, że mam już 30 lat. ch** mnie bierze jak czytam wasze wpisy, może któryś z Was przemądrzalych forumowiczów wybralby się na jakiś wyjazd, chociażby na elksę... Co wy wogóle pi***olicie, do kogo macie pretensje??? Do graczy którzy dali z siebie wszystko, a że grali w rezerwowym skladzie i jeszcze do tego mieli przeciwko sobie sędziego to niby ich wina???? Nie mam do was slów.... jesteście z Ruchem czy przeciwko Ruchowi?? Zastanówcie się zanim cokolwiek napiszecie...
Ruch - Mława
- Lutz
- Kontakt:
Re: po tym co przeczytalem... do wszystkich
-
- Kontakt:
- Lutz
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Tez bylech dzisioj na szpilu. I z niekierymi moga sie zgodzic a z niekierymi nie. Po piyrwsze kaj sa te "kibice" co narzykają non stop na Śrutwe czy na "Bize"? Ponoc maja juz pewno emerytura(jak zech juz nie roz slyszol). Dzisioj kozdy z Nos widziol jak wyglądo Naszo drużyna bez tych zawodników! TOTALNE ZERO W ATAKU.Moim zdaniem za walecznosc i ambicje po dzisijszym szpilu pochwaly naleza sie:"Błażejowi","Molkowi",Nowakowi,Bartosowi no i oczywiscie Pepkowi.Wszyscy walczyli o prawie kozdy bal.Wracajac jeszcze do Srutwy i Bizy to widzieliscie wiela Nasi napastnicy dzisioj akcji wyrobili? Jedna abo dwie na caly szpil. Pepek nie wiem po co durs ino sie wracol na swoja polowa.A Nasza młodzież ... .To mo byc szkolka fusbalu? Musial miol sily na 15 minut, Lindner chyba ich dzisioj wogole nie miol a Wawrzynczok mimo ze sie starol to niewiela Mu wylazilo(poza pojedynkami glowkowymi). No ale coz.Do boju NIEBIESCY! I nie godejcie ze nie momy szans na awans! Jo wierza w Niebieskich do konca! Teroz czeko Nos szpil w Łodzi i tam muszymy odbic sie dzisiejszo porazka!
Pozdro dla wszystkich NIEBIESKICH!
PS: je*** pi***olony pzpn
Elwra nie bylo i nie godejcie gupot!
Pozdro dla wszystkich NIEBIESKICH!
PS: je*** pi***olony pzpn

TrevoR zgodzom sie z toba w 200% !!!!
Trzeba wierzyc ze teraz na lksie sie to odbijemy choc bydzie bardzo ciezko ale wiezyc trza i koniec !!
PS.Pisza do tego ciula co w krzeselko kopnol TYS po***any na maxa jest swoj stadion niszczyc!!!! Pepek dzienks za otrzezwienie tego ciula
PZPN je*** je*** PZPN
Trzeba wierzyc ze teraz na lksie sie to odbijemy choc bydzie bardzo ciezko ale wiezyc trza i koniec !!
PS.Pisza do tego ciula co w krzeselko kopnol TYS po***any na maxa jest swoj stadion niszczyc!!!! Pepek dzienks za otrzezwienie tego ciula
PZPN je*** je*** PZPN
-
- Kontakt:
nędzna satysfakcja?? mhm nie mam żadnej satysfakcji z tego że mi odpiszesz takim tonem... satysfakcje będę miał wtedy jak Ruch wygra. Wybacz ale nie bardzo wiem o co masz pretensje do mnie?? Przecież mnie chodziło o to samo - nie mamy zastępców w kadrze ktorzy by się sprawdzili w takiej sytuacji jaką mamy teraz, nasz zdolna młodzież sie nie sprawdziła i właśnie o to mi chodzi... że wszyscy mówili jaką tą mamy tę młodzież i nie załatwili żadnych doświadczonych zawodników, a tu nagle zonk..Patton pisze:TomSky - czuje sie wywolany do tablicy kolejny raz. wiec napisze dla Twojej nedznej satysfakcji, ze jezeli dla Ciebie granie calego sezonu ciagle tymi samymi ludzi i nie branie pod uwage kartek, kontuzji itd. jest czyms wspanialym, to chyle czola :lol: Bo junior to jest w wieku 15 lat, w wieku 18, 19 sie powinno profesjonalnie grac w pilke. I tacy maja w nia w Ruchu umiec grac. Ale widac, ze szkolenie u nas jest daremne i nie mow mi, ze tak nie jest.
Tutaj akurat odpowiedziałem tylko na zarzut Luke jakoby brakowało mi wierności... Zarzut był do mnie i w swoim imieniu go napisałem... Że pomimo słabej gry Ruchu, ciulatej pogody, jakiś tam odległości od Chorzowa sa ludzie którzy regularnie jeżdzą na mecze, ale widze że nawet za to mozna zostac zjebanym...Patton pisze: Co do przyjezdzania iles tam km, nie chwal sie, bo po pierwsze to obowiazek kazdego kibica Ruchu, a po drugie nie jestes sam, a nikt inny o tym nie pisze.
No tu masz poniekad racje. 1933, 1934, 1935, 1936, 1938, 1939 - gdyby nie wojna może dzisiaj mielibyśmy 60 mistrzów??Patton pisze: Wogole to ja uwazam, ze przez nazistow i Hitlera ten Ruch tak slabo gra, no bo przeciez nie przez daremna polityke kadrowa, zero zaplecza i braku pieniedzy prawda? 8)
mam qr**... bliżej mam na Podbeskidzie, Tychy, Wodzisław, Katowice i jeszcze kilka innych klubów.. ale od kilkunastu lat jestem wieRny jednej drużynie /zgadnij której?/ i chodzi mi o to że jak widze na meczu 1200 ludzi to mi sie płakać chce... gdzie są kibice najbardziej Śląskiego ze Śląskich klubów??nudny pisze: PS. nie mosz tam jakiegos fajnego cichego dobrego klubiku blizej pszczyny jak tak te kilometry ci ciaza?? ...
Niedzielnym kierowcom stanowcze NIE
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Co do kibiców, NIE MOŻEMY SOBIE POZWOLIC NA BYLEJAKOŚĆ jak powiedział jeden z Polskich bardziej znanych księży.Każdy tylko nie my powinnismy dbac o swoją reputację dbają o nią kibice i dlatego są liczącą się ekipom w Polsce,jednak piłkarze to tylko najemnicy i przywiązania do barw od nich nie oczekujmy dzis są tu jutro tam to nie te czasy co grali ludzie z naszego regionu .Brak walki i zaangażowania ,brak ludzi z Śląska a co najważniejsze brak kasy to to co powoduje że nasz klub tonie, i co ważniejsze to to że kibice potrafią się zmobilizowac ale zawodnicy już nie (patrz mecz z Sosnowcem).1200 ludzi to itak max przy tym co gra nasza drużyna bo dla większośći NIE MA U NAS POZWOLENIA NA BYLEJAKOŚĆ.
po meczu bylismy z chopcami na aks mikolow. zadziwilo mnie zaangazowanie w gre i umiejetnosci tamtych grajkow. mysle ze dzisiaj zamiast naszej 11 to wlasnie aks powinien grac z mlawa. bylby o wiele lepszy wynik. szkoda ze w wyzszych ligach zaowdnicy graja wylacznie dla pieniedzy a nie dla wlasnej satysfakcji. nie ujmujac przy tym naszemu dzisiejszemu skladu poniewaz widac bylo ze chlopcy chca wygrac. jednak same checi nie wystarcza. przed sosnowcem ludzilem sie na awans. po dzisieszym meczu uwazam ze jak uratujemy sie od barazy to bedzie sukces. mam nadzieje ze za tydzien chopcy wyzdrowieja i pokaza tym gorolom z lodzi jak sie gra w pilke.
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
a temat kibicow przyjezdzajacych na szpile z pewnej odleglosci warty jest nawet badan statystycznych ilu ludzi jest z chorzowa a ilu z swion rudy czy katowic...?
po szpilu na Ruchu pojechol szybko na wiyrek zeby zoboczyc mecz Wawla z rezerwami Ruchu i co sie okazalo do 30 minuty niebiescy grali w miare przyzwoicicie ale od 30 minuty zalamanie ...do polowy dojechali jeszcze przy 0:0 ale druga polowa zakonczyla sie wynikiem 3:0 do Wawla przi niesamowitych cufalach Ruchu w obronie ,niy byli my w stanie przekroczyc w sensowny akcji polowy...Grali tam same mode chopcy ale kompletnie brak bylo u nich jakiegokolwiek pomyslu na gra..a jak jeszcze w 2 polowie spuchli...sadza ze problemy z naszymi juniorami to brak dobrych trenerow...brak dobrych trenerow zwiazany z brakiem forsy itd itp.
po szpilu na Ruchu pojechol szybko na wiyrek zeby zoboczyc mecz Wawla z rezerwami Ruchu i co sie okazalo do 30 minuty niebiescy grali w miare przyzwoicicie ale od 30 minuty zalamanie ...do polowy dojechali jeszcze przy 0:0 ale druga polowa zakonczyla sie wynikiem 3:0 do Wawla przi niesamowitych cufalach Ruchu w obronie ,niy byli my w stanie przekroczyc w sensowny akcji polowy...Grali tam same mode chopcy ale kompletnie brak bylo u nich jakiegokolwiek pomyslu na gra..a jak jeszcze w 2 polowie spuchli...sadza ze problemy z naszymi juniorami to brak dobrych trenerow...brak dobrych trenerow zwiazany z brakiem forsy itd itp.
- Simone
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Tomsky!!! Jest jeszcze ISKIERKA!!! no i ZNICZ Jankowice!!!
Jo yno pora słów boch na szpilu niy boł a i jakoś mnie ta wtopa niy ździwioła; Panowie ło czym my godomy przeca łod momyntu wywalynio Rogali momy do czyniynio no z pozorami; nawet to wywalyni przispawanego tyz do mnie niy do końca jest taki lostateczne; jego nastymcy to tacy sami ignoranci jak łon; jasne fajnie że poru ludzisko sie chce i robiom cos dobrego i dla kibiców i dla samego klubu;
ale do cholery to pzreca jest klub zawodowy i sorki ale jak ni ma organizacji, piniyndzy i ludzi do tego aby sie tym zajonć to ustalmy że gromy za dziękuja i dla satysfakcji - a w tyn czos i IV liga styknie; i niy ma sie co syrzić i napinać sie przeca amatorszczyzna to u NIEBIESKICH wali łod kożdyj strony i przestońmy udawać że niy!!!!
I dejcie mi pokój z gotkom, że momy szanse, że trza wierzić i takie tam..
A dla kibiców dojeżdżających na Ruch z daleka wielki pozdro!!!
Jo tyz jes z daleka
TOMSKY czim sie!!!
Pszczyna na zawsze wieRna

Jo yno pora słów boch na szpilu niy boł a i jakoś mnie ta wtopa niy ździwioła; Panowie ło czym my godomy przeca łod momyntu wywalynio Rogali momy do czyniynio no z pozorami; nawet to wywalyni przispawanego tyz do mnie niy do końca jest taki lostateczne; jego nastymcy to tacy sami ignoranci jak łon; jasne fajnie że poru ludzisko sie chce i robiom cos dobrego i dla kibiców i dla samego klubu;
ale do cholery to pzreca jest klub zawodowy i sorki ale jak ni ma organizacji, piniyndzy i ludzi do tego aby sie tym zajonć to ustalmy że gromy za dziękuja i dla satysfakcji - a w tyn czos i IV liga styknie; i niy ma sie co syrzić i napinać sie przeca amatorszczyzna to u NIEBIESKICH wali łod kożdyj strony i przestońmy udawać że niy!!!!
I dejcie mi pokój z gotkom, że momy szanse, że trza wierzić i takie tam..
A dla kibiców dojeżdżających na Ruch z daleka wielki pozdro!!!
Jo tyz jes z daleka
TOMSKY czim sie!!!
Pszczyna na zawsze wieRna
I'm a man who walks alone
chciolech cos napisac ale nie wjym co mondrego napisac zeby nie lostac zjebka od innych forumowiczow
czytajac posty od dluzszego czasu zauwazolech ze durs sie wadzymy nikomu nic nie pasi jedyn zwalo wina na drugiego starzy na modych modzi na starzykow a godajom ze momy rodzinno atmosfera yno kaj? bo jakby sie sam niekiere osobniki spotkaly w 4 loczy to ..... powstolby scenariusz do KLATKA2 :lol:
niekiedy mi sie zdo ze somy na innych szpilach do niekierych druzyna szarpie staro sie zre trowa a inni godajom ze nie mo ambicji ze je hu***a - mie sie zdo ze to wyniko z ilosci lot patrzynia na Ruch - kiedys za czasow Gucia .... abo blizy Gilewicza .... to bylo zarcie trowy a tera to je delektacja ....
czytajac posty od dluzszego czasu zauwazolech ze durs sie wadzymy nikomu nic nie pasi jedyn zwalo wina na drugiego starzy na modych modzi na starzykow a godajom ze momy rodzinno atmosfera yno kaj? bo jakby sie sam niekiere osobniki spotkaly w 4 loczy to ..... powstolby scenariusz do KLATKA2 :lol:
niekiedy mi sie zdo ze somy na innych szpilach do niekierych druzyna szarpie staro sie zre trowa a inni godajom ze nie mo ambicji ze je hu***a - mie sie zdo ze to wyniko z ilosci lot patrzynia na Ruch - kiedys za czasow Gucia .... abo blizy Gilewicza .... to bylo zarcie trowy a tera to je delektacja ....