zibi70 pisze:Problem leży zupełnie gdzie indziej. Mecz można przegrać, ale nie można go odpuszczać.
Szczerze, to nie potrafię uwierzyć, jak można być tak ślepym, by nie odróżnić gry, od udawania gry.
Ruch nie ma ambicji, celem jest utrzymanie, nic więcej.
A to mnie, jako wieloletniego kibica Niebieskich boli.
Stwierdzocie to po jednym meczu?! Czy Wy nie mocie czasami dnia, zescie sa zamuleni trocha z roznych przyczyn? Fakt, calo druzyna zagrala slabo, ale to sie wg mie zdarzo. Przyzwyczailiscie sie do wygranych i poplyneliscie w tych niebieskich snach. Wyciagac wnioski idzie, ale nie takie i to po jednym szpilu...
Piastowi wyszly dwie akcje idealnie... A czy nom nie wyszlo tak w meczu ze Slaskiem na poczatek? Czy Ruch miol jakos super szczelno defensywa, ze takie cos nie moglo sie zdarzyc?
Moze zech je naiwny, ale tak jak nie robilch sie nadziei na cos (przede wszystkim przez ta reforma, ale zawsze sie gowie po cichu liczylo punkty do gory). Jo byl pewny, ze to sie tak skonczy - nie chodzi o punkty, a o pekniety balonik... Moze zech je naiwny, ale nie wierza w zodne ustawki, moze znocie ten kraj lepi, moze zycie w innym kraju nie pozwolo mi na to patrzec...
Wg mie zostol zaburzony cykl przed meczem. Pilkarze mieli za fes luz, nie spedzajac nocy na zgrupowaniu. Nie wiem jak takie zgrupowania wygladaja, ale przed meczem raczej wszystko jest pod kontrola trenera, a tu pilkarze przyjechali rano, bardzi rozluznieni i zabraklo koncentracji, nastawienia na walke. Do tego Piast wyszed na nos dobrze ustawiony, zmotywowany... Wystarczylo ich przycisnac i sie tracili, ale my tego nie umieli... Moze pilkarze sie za fes rozluznili skuli utrzymania, ale Kocian ich przycisnie mocno w tydniu i naprowadzi ich mentalnie na wlasciwo droga. Bo chyba Kocian nie przyjechol do Chorzowa zeby utrzymac sie w 25 kolejce i odpuscic 12 meczow
Jesli ten mecz byl ustawiony to wiekszosc meczow jest ustawionych. Jaki jest sens fusbalu wiec? Po co kibicowac
Rozumia, ze idzie zarzucic, ze nie wygladalo to dobrze, ale nie wolno wyciagac wnioskow po jednym meczu. Trzeba poczekac 2-3 mecze i zoboczyc jak to bedzie wygladalo.
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]