[9 kolejka] Ruch Chorzów - Górnik Zabrze 29.10.12; 18:30

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Yego

Re: [9 kolejka] Ruch Chorzów - Górnik Zabrze 29.10.12; 18:30

#241 Post autor: Yego » 30 paź 2012, o 10:33

Niech jakis moderator zalozy watek "sciana placzu" i tam wszystkie placzki moga sie wyplakiwac, na temat sniezek, zajetych schodow, szambonurkow, za glosnego mlyna, sasiada ktory nie siedzi na krzeselku i pana Janka co przeklina na sedziego, i co tam jeszcze im na mysl przyjdzie.

15 lat temu to by was wysmiali, ale czasy sie zmieniaja i "kibice" dostosowuja sie do kultury pseudoeuropejskiej. Wiem ze dzisiaj to nie kiedys, ale zeby sr** pod siebie bo na szczewa rzucali sniezkami? A moze Gancarczyk przez te sniezki nie zrobil genialnego dosrodkowania po ktorym padla by bramka? Moze przez te sniezki nie przegralismy? Kibice sa od wywierania presji na swoich graczach i na przeciwniku i maja posredni wplyw na wynik meczu, i jak niektorzy rzucaja sniezkami to wplywaja negatywnie na przeciwnika, we wczorajszym wypadku na najwiekszego wroga.

Ja wszystko rozumie ale plakanie o te sniezki jak jakies baby na targu co im klient za duzo przebiera w warzywach to juz parodia. Na jakiej Cichej wyscie sie wychowywali? W naszych piosenkach w naszym dopingu od zawsze wychwalamy nasza sile kibicowska, zaliczamy sie do kibicowskiej elity na krajowej scenie kibicowskiej, a wy placzecie o te sniezki jak dupki. Rok temu byl placz o szambonurkow przezuwany na forum przez 3 miesiace a teraz bedzie sranie w banie o sniezkach?

bedzie kara dla klubu to klub musi zaplacic, i co? Takie cos jest wliczane w budzet. legia ma w tym roku juz prawie milion zloty kar nazbierane, i co? Pozatym te kary wysokosci 10.000 zloty to minimalny wydatek dla klubu ekstraklasowego. Jezeli mowimy o liczbach to pomyslcie ze za 1 transmisje w primetime Ruch kasuje 150.000 zloty, a to sprawa od nas niezalezna. Czyli jezeli ktos w canalplus ustalli ze nie gramy w niedziele wieczorem a w sobote popoludniu to tracimy 150.000, czyli 15 kar po 10.000, czyli na kazdym meczu u siebie w sezonie stac nas na kare rzedu 10.000 i na sniezki, nawet latem. Jakos nie ma lamentowania jak Ruch straci transmisje w primetime a jest wieczne pieprzenie o sniezkach.

Nie chce byc zle zrozumiany, i nie mam zamiaru dzielic kibicow na tych przeciwnych sniezkom i tych co sa za sniezkami, ale wszyscy nosimy z duma eRke na piersi i na szalach a placzac o sniezkach robimy z siebie baby na targu.

Spytam jeszcze inaczej: Dlaczego nie placzecie na poczcie elektronicznej dzialaczom klubowym ze wypieprzyli UN z flagami z klubu, ze teraz jest taka sytuacja ze nie ma gdzie zostawiac naszych flag? Dlaczego nie placzecie ze nasz klub nie robi nic by wspomoc w jakikolwiek sposob fancluby w dzialanosci kibicowskiej. Wszystko pokrywaja prywatne pieniadze czlonkow fc a nie klub. Tu jakos nikt z was nie placze ze klub zaoszczedzi kase na promocje wsrod kibicow. Dlaczego nie pojdziecie osobiscie pod urzad miasta i nie powiecie im ze brak stadionu to strata finasowa dla Ruchu bo inne kluby ekstraklasy umieja zarobic w dzien meczu 1,5 miliona a u nas na deRbach nie ma nawet 8000 miejsc na trybunie.

Wyplakiwac sie na forum umiecie, o jakis sniezkach, i pisac ze cala Europa to widziala. Juz widze te naglowki w "The Sun", "Bild" i "New York Times" gdzie caly swiat gardzi kibicow Ruchu za sniezki.
Cala Europa to sie smiala z Gancarczyka jak upadl jakby go piorun strzelil jak dostal sniezka w plecy, udawacz szczewski...

Skonczcie wyolbrzymiac i robic problem gdzie go nie ma, bo my to kibice Ruchu a nie klienci "sciany placzu"
Z tobą Thoth :idiota: niy chce mi sie godać

tomicher
Kontakt:

#242 Post autor: tomicher » 30 paź 2012, o 11:14

Yego pisze:czyli na kazdym meczu u siebie w sezonie stac nas na kare rzedu 10.000 i na sniezki, nawet latem.
Wypraszam sobie. Mnie nie stać. Radziłbym Ci się nie wypowiadać ani za klub ani za jego kibiców w kwestii finansów.

Wyłóż hajs na kolejną karę. Chciałbym widzieć twoją minę kiedy odpowiedni urząd zajmuje na twoim koncie 10.000 zł.

Odpowiedzialność zbiorowa ? A cóż to innego jak zwykła spychologia ? Dotyczy wszystkich tylko nie mnie ?
Obrazek

łazaRz
Kontakt:

#243 Post autor: łazaRz » 30 paź 2012, o 11:37

Yego, tyś jest fest pajac. Jak kupuje bilet to mam świadomość że dokładam te kilka złotek do naszego Ruchu, a ty fandzolisz że 10 tys to jest nic dla Ruchu. A może to jest ta kwota jaka braknie na wypłatę premii dla naszych kopaczy i mają kolejny poślizg, a my się będziemy wkurzać, czemu tak łatwo, bez zaangażowania przegrali mecz. Idź se pograć lepiej w swojego menadżera, bo jak porównujesz budżety Legii do Ruchu to nie mam pytań.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

roting
Kontakt:

#244 Post autor: roting » 30 paź 2012, o 11:40

o-o ale my ten mecz przegrali w pomocy , to co graja malinowski i panka to jest KPINA, . Obrona duzy plus a szczegolnie LEWCZUK :ok:

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#245 Post autor: wojt » 30 paź 2012, o 11:57

Yego pisze:Niech jakis moderator zalozy watek "sciana placzu" i tam wszystkie placzki moga sie wyplakiwac, na temat sniezek, zajetych schodow, szambonurkow, za glosnego mlyna, sasiada ktory nie siedzi na krzeselku i pana Janka co przeklina na sedziego, i co tam jeszcze im na mysl przyjdzie.

15 lat temu to by was wysmiali, ale czasy sie zmieniaja i "kibice" dostosowuja sie do kultury pseudoeuropejskiej. Wiem ze dzisiaj to nie kiedys, ale zeby sr** pod siebie bo na szczewa rzucali sniezkami? A moze Gancarczyk przez te sniezki nie zrobil genialnego dosrodkowania po ktorym padla by bramka? Moze przez te sniezki nie przegralismy? Kibice sa od wywierania presji na swoich graczach i na przeciwniku i maja posredni wplyw na wynik meczu, i jak niektorzy rzucaja sniezkami to wplywaja negatywnie na przeciwnika, we wczorajszym wypadku na najwiekszego wroga.

Ja wszystko rozumie ale plakanie o te sniezki jak jakies baby na targu co im klient za duzo przebiera w warzywach to juz parodia. Na jakiej Cichej wyscie sie wychowywali? W naszych piosenkach w naszym dopingu od zawsze wychwalamy nasza sile kibicowska, zaliczamy sie do kibicowskiej elity na krajowej scenie kibicowskiej, a wy placzecie o te sniezki jak dupki. Rok temu byl placz o szambonurkow przezuwany na forum przez 3 miesiace a teraz bedzie sranie w banie o sniezkach?

bedzie kara dla klubu to klub musi zaplacic, i co? Takie cos jest wliczane w budzet. legia ma w tym roku juz prawie milion zloty kar nazbierane, i co? Pozatym te kary wysokosci 10.000 zloty to minimalny wydatek dla klubu ekstraklasowego. Jezeli mowimy o liczbach to pomyslcie ze za 1 transmisje w primetime Ruch kasuje 150.000 zloty, a to sprawa od nas niezalezna. Czyli jezeli ktos w canalplus ustalli ze nie gramy w niedziele wieczorem a w sobote popoludniu to tracimy 150.000, czyli 15 kar po 10.000, czyli na kazdym meczu u siebie w sezonie stac nas na kare rzedu 10.000 i na sniezki, nawet latem. Jakos nie ma lamentowania jak Ruch straci transmisje w primetime a jest wieczne pieprzenie o sniezkach.

Nie chce byc zle zrozumiany, i nie mam zamiaru dzielic kibicow na tych przeciwnych sniezkom i tych co sa za sniezkami, ale wszyscy nosimy z duma eRke na piersi i na szalach a placzac o sniezkach robimy z siebie baby na targu.

Spytam jeszcze inaczej: Dlaczego nie placzecie na poczcie elektronicznej dzialaczom klubowym ze wypieprzyli UN z flagami z klubu, ze teraz jest taka sytuacja ze nie ma gdzie zostawiac naszych flag? Dlaczego nie placzecie ze nasz klub nie robi nic by wspomoc w jakikolwiek sposob fancluby w dzialanosci kibicowskiej. Wszystko pokrywaja prywatne pieniadze czlonkow fc a nie klub. Tu jakos nikt z was nie placze ze klub zaoszczedzi kase na promocje wsrod kibicow. Dlaczego nie pojdziecie osobiscie pod urzad miasta i nie powiecie im ze brak stadionu to strata finasowa dla Ruchu bo inne kluby ekstraklasy umieja zarobic w dzien meczu 1,5 miliona a u nas na deRbach nie ma nawet 8000 miejsc na trybunie.

Wyplakiwac sie na forum umiecie, o jakis sniezkach, i pisac ze cala Europa to widziala. Juz widze te naglowki w "The Sun", "Bild" i "New York Times" gdzie caly swiat gardzi kibicow Ruchu za sniezki.
Cala Europa to sie smiala z Gancarczyka jak upadl jakby go piorun strzelil jak dostal sniezka w plecy, udawacz szczewski...

Skonczcie wyolbrzymiac i robic problem gdzie go nie ma, bo my to kibice Ruchu a nie klienci "sciany placzu"
Większego steku bzdur naprawdę ciężko wymyślić, elita kibicowska rzuca śnieżkami i przez to nie ma bramki dla żaboli, 15 lat temu by nas wyśmiali,..... a 200 lat temu zadźgali widłami, a 1000 lat temu mieczem potrakrowali, a 10000 maczugą. 20 lot temu baby się nie goliły na cipkach, w restauracjach się jadło mielonego a wszystkie chopy nosiły wąsa i galoty z kreszu. Po co Ci nowy stadion jak tak fajnie było 15, 20 lat temu? Jak to dobrze że jednak świat się zmienia, a pseudoeuropejska kultura jest bardziej porządana niż wschodnioeuropejska lub turecka dzicz. Jakoś stąd nikt nie emigruje do tej wysokiej kultury wschodu tylko na odwrót jak myślisz mędrco dlaczego? Proponuję się przenieśc do Ankary, Stambułu, Kijowa, Belgradu czy Bukaresztu tam znajdziemy wspaniałą kulturę kibicowską, a poza stadionem dostatek, bogactwo i bezpieczeństwo. Ciekawe czemu? Miliony młodych ludzi z Polski chcą tam wyjechać na stałe, nie chcą już żyć w tych paskudnych pseudoeuropejskich Londynach, Dortmundach , Dublinach czy Paryżach, tak bardzo ciągnie ich na wschód, ale niestety nie mogą dostać wiz i poczuć smaku tamtej wolnośći i prawdziwego święta kibicowskiego? buahahah Twoja teoria o karach które można lekką ręką zapłacic to już mentalność nie do zrozumienia dla mnie i większości ludzi normalnie myślących, płać sobie chłopcze z własnej kieszeni to po dwóch karach przestaniesz wypisywać te idiotyzmy. Przez takich jak ty ten stadion świeci pustkami, a do garnuszka ultrasów wpadają grosze, powoli nikt kto ma pieniądze i rozum nie chce się utożsamiać z takim bydłem i dziadostwem rodem z przedszkola. Czasy czy tego chcesz czy nie się zmieniają i frekwencji buraczarnią, menelstwem i patologią nie zapełnisz, nawet przy nowym stadionie. Zarób jakieś pieniądze z kolegami wandalami kupcie pakiet kontrolny Ruchu i droga wolna, będziesz wprowadzał swoje porządki płacił kary i odpalał bengale. Niestety dla Ciebie, realia są takie i ty o tym dobrze wiesz, że tacy chłopcy nigdy pieniędzy nie zrobią i nigdy klubu nie będą umieli poprowadzić, zostało więc rzucanie śniezkami, mazanie przystanków i skryte marzenie o byciu kibicem Galatasaray.

roting
Kontakt:

#246 Post autor: roting » 30 paź 2012, o 12:06

wojt trzy razy TAK

Awatar użytkownika
Yego

#247 Post autor: Yego » 30 paź 2012, o 12:08

łazaRz pisze:Yego, tyś jest fest pajac. Jak kupuje bilet to mam świadomość że dokładam te kilka złotek do naszego Ruchu, a ty fandzolisz że 10 tys to jest nic dla Ruchu. A może to jest ta kwota jaka braknie na wypłatę premii dla naszych kopaczy i mają kolejny poślizg, a my się będziemy wkurzać, czemu tak łatwo, bez zaangażowania przegrali mecz. Idź se pograć lepiej w swojego menadżera, bo jak porównujesz budżety Legii do Ruchu to nie mam pytań.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
Po pierwsze to od pajacow wyzywaj sobie rodzine a nie mnie.
A po drugie:
Czyli co legia stac na prawie milion kary a nas na 10 tys juz nie stac? 10 tys to jest duzo dla ciebie i dla mnie jako osobe ale uwierz mi ze klub to zniesie. Powyzej dalem przyklad czysto matematyczny ze byle decyzja canalplus to strata 150.000 a kara to zaledwie 1/15 tej sumy, ale "tomicher" wyrwal czesc mojego zdania z kontekstu.
Nie jestem idiota i wiem ze 10.000 mniej w kasie to zawsze 10.000 mniej ale ile my tych kar placimy? Porownaj inne kluby, porownaj kary w Niemczech czy Anglii, to te kary co my placimy to pestka.

Mnie tylko wkurza to ze taka kara dla klubu jest wprawdzie malo bolesna ale material na dyskusje na forum na kolejne miesiace. Wszyscy masochisci trybunowi beda sie teraz spuszczac nad katastrofa o sniezki przez 30 stron watku o deRbach, tak?
Mi tu chodzi o malostkowosc problemu i wielkie dyskusje nad nim.

I pisalem powyzej juz:
Jak Ruch straci transmisje w primetime i tymsamym 150.000 to widzi to jeden albo 2 forumowiczow i napisza cos w rodzaju: "znowu stracilismy platna transmisje", a tu chodzi o 150.000, i jakos ty co mnie wyzywasz od pajaca na ten temat nie piszesz i nie widzisz tego ze z tych 150.000 braknie na premie i na co jeszcze braknie jak tam jeszcze wypisales.

Jakos nie zauwazylem twojego wpisu pelnego radosci gdy sie okazalo ze Ruch moze w tym sezonie grac na Cichej a nie w Gliwicach. Wiesz ile setek tysiecy klub zaoszczedzil? Nie placimy Piastowi czynszu, i Ruch ma zysk z biletow. Jakos uciechy z tego powodu w twoich postach nie widzialem, a to przeciez oznacza ze nie bedzie az takich poslizgow w wyplatach.

Wnioskuje ze jak chodzi o wielkie pieniadze to siedzicie cicho na forum, a jak chodzi o kare za sniezki to wielki lamet i material na gadke miesiacami gotowy, na obrazanie mnie od pajacow, na wyrywanie czesci zdania z kontekstu (tyczy sie tego tomichera) itd.

Jak nasi kibice z sektora 7 zepsuli wam wielkie swieto pilkarskie, to mogliscie isc tam i powiedziec im zeby byli grzeczni, ale lepiej pluc jadem na forum i wyolbrzymiac 10.000 zloty w nieskonczonosc niz wstac z dupskiem z krzeselka i powiedziec wasze zdanie tym co rzucali sniezkami w twarz. Podeszles do nich łazaRz? Powiedziales im na meczu ze sa fest pajacami tak jak do mnie piszesz teraz zza monitora i mnie obrazasz?

@wojt
z twojej strony niczego innego jak takiego wpisu sie nie spodziewalem :) Nie zaskoczyles mnie...
Sorki ale szkoda odpisywac na te prowokacje
Z tobą Thoth :idiota: niy chce mi sie godać

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#248 Post autor: radzion » 30 paź 2012, o 12:27

niektorzy sa sam jak macierewicz - nie do sie go ani sluchac ani czytac, koniec tematu,

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#249 Post autor: wojt » 30 paź 2012, o 12:31

radzion pisze:niektorzy sa sam jak macierewicz - nie do sie go ani sluchac ani czytac, koniec tematu,
Akurat po dzisiejszych doniesieniach naukowców przykład Maciarewicza Radzion nie jest taki dobry:)

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#250 Post autor: radzion » 30 paź 2012, o 12:39

wojt pisze:
radzion pisze:niektorzy sa sam jak macierewicz - nie do sie go ani sluchac ani czytac, koniec tematu,
Akurat po dzisiejszych doniesieniach naukowców przykład Maciarewicza Radzion nie jest taki dobry:)
nie ten temat ;) macierewicz to oszolom, wyniki wynikami, odkrycia odkryciami- moze i prawdziwe, nie mnie ocenia, mnie ten czlowiek jednak nigdy nie przekona do niczego - ot ma taki sposob bycia
dobra bo rozmywomy temat

a temat typowo pilkarski a nie - kibicowsko - polityczny

Kris KLZ
Kontakt:

#251 Post autor: Kris KLZ » 30 paź 2012, o 13:19

"Sorki ale szkoda odpisywac na te prowokacje" -niezle tu jedom niektorzy :rotfl:
ogolnie to chciolech przypomniec ze jest to temat pilkarski ;)

moim zdaniem lepiej zagrol Sadlok nareszcie....dwa bledy,ale pozniej to kilka razy dupa uratwol.
srodek pomocy?hmmmm....kaj jest Straka ?bo jakos tego nie widza bez niego.
Obrazek
KLIMZOWIEC!!!

miechowiner12
Kontakt:

#252 Post autor: miechowiner12 » 30 paź 2012, o 13:59

obrona zagrała poprawnie, Peskovic dobrze, choć pod brzuchem jedna bala mu przeszła.
Natomiast my byli spóźnieni w porównaniu ze szczewami, zarówno wolniejsi jak i w podejmowaniu decyzji przez to Górnik mo 12 strzałów a my 6 oni 6 celnych a my zaledwie 1 mimo, że w polu po za ostatnimi 10 minutami było bardzo równo nawet z naszym wskazaniem. Po pierwsze za dużo kalkulacji po drugie zero pomocy z pomocy, Zieńczuk , Malinowski cienizna, Panka nie widocznym Smektała coś próbowoł, ale częściej się nie porozumioł z Djokicem niż zagroł dobry bal do przodu. Atak co mioł zrobić, jak było dwóch chopa na 5-6 żaboli bez wsparcia pomocników.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#253 Post autor: Scypion » 30 paź 2012, o 14:48

Yego pisze:
Jak nasi kibice z sektora 7 zepsuli wam wielkie swieto pilkarskie, to mogliscie isc tam i powiedziec im zeby byli grzeczni, ale lepiej pluc jadem na forum i wyolbrzymiac 10.000 zloty w nieskonczonosc niz wstac z dupskiem z krzeselka i powiedziec wasze zdanie tym co rzucali sniezkami w twarz. Podeszles do nich łazaRz? Powiedziales im na meczu ze sa fest pajacami tak jak do mnie piszesz teraz zza monitora i mnie obrazasz?
Grzyb poszedł i powiedział. Jeżeli on nie dysponuje odpowiednim autorytetem to kto?

Dżem
Kontakt:

#254 Post autor: Dżem » 30 paź 2012, o 15:21

radzion pisze:
wojt pisze:
nie ten temat ;) macierewicz to oszolom, wyniki wynikami, odkrycia odkryciami- moze i prawdziwe, nie mnie ocenia, mnie ten czlowiek jednak nigdy nie przekona do niczego - ot ma taki sposob bycia
dobra bo rozmywomy temat

a temat typowo pilkarski a nie - kibicowsko - polityczny
Więc nawet gdyby miał obiektywnie rację, to i tak Cię nie przekona ?

Kto tu jest oszołomem ? :D

snowboarder
Kontakt:

#255 Post autor: snowboarder » 30 paź 2012, o 15:24

Kris KLZ pisze:"Sorki ale szkoda odpisywac na te prowokacje" -niezle tu jedom niektorzy :rotfl:
ogolnie to chciolech przypomniec ze jest to temat pilkarski ;)

moim zdaniem lepiej zagrol Sadlok nareszcie....dwa bledy,ale pozniej to kilka razy dupa uratwol.
srodek pomocy?hmmmm....kaj jest Straka ?bo jakos tego nie widza bez niego.
Co do Straki, to mam nadzieje, ze to jego ostatni sezon na C6.
2 mecze dobre w sezonie i to wszystko. Wślizgi na wyprostowanych nogach w polu karnym, zero przyspieszenia, średnia technika, słaby strzał, fizycznie cienko - taki moje subiektywne podsumowanie Straki.
A jeszcze warto wspomnieć , ze to bardzo często kontuzjowany zawodnik.
Jesień,rok 1987,Ruch Chorzów- Gwardia W-wa 3-0. A dalej juz poleciało........

Zablokowany