Kolejna podwyżka

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
johh

#241 Post autor: johh » 31 lip 2007, o 13:02

Bzzyk pisze:i z tego co widza najwiecej tez maja do powiedzenia sezonowcy i nowi na forum. Dziwna prawidlowosc :>
Bo tak naprawdę podniesienie ceny najbardziej uderza w sezonowców - takich co przyłaża w sezonie na 1,2 topowe mecze. A ci co stale chodzą to w większości i tak mają karnet. Tak naprawde to w tej podwyżce szkoda mi przede wszystkim bajtli , chodzace rodziny i tych ktorzy stale chodza na mecze a nie styknie im jednorazowo na karnet wylozyc. Jak kto 2 razy do roku sie pojawi na stadionie to niech placi normalno cena.
Moze by tak zawnioskowac do zarzadu o mozliwosc rozlozenia na raty zakupu karnetu ( dla kibiców o niskim dochodzie ) oraz o wprowadzenie specjalnych zniżek dla dzieci i kobiet takze w przypadku normalnych biletow , a jak chcą promować karnety - to np posiadacz karnetu moze wziac ze sobą zone ,dziewczyne, dziecko i zakupic na konto swojego karnetu dla niej bilet po obnizonej cenie. Sadza ze dla wielu by to rozwiazalo sprawe.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#242 Post autor: spyru » 31 lip 2007, o 13:05

Szkoda gadać :(
Fatalna decyzja. Już 20 zł to moim zdaniem lekkie przegiecie, nie wpominając o kolejnych 5-ciu zł. Jeżeli rozmowa nie pomoże to nie widze innego wyjścia niż protest. Jak Sosnowca bedzie wiecej na stadionie niż nas to moze sie jeden z drugim opamięta !
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Awatar użytkownika
Patrykk

#243 Post autor: Patrykk » 31 lip 2007, o 13:08

Johnny Walker pisze:
Patrykk pisze:np Lech, Jagiellonia
:przestraszony: To ja jednak wolę żebyśmy nie mieli nic do powiedzenia i karnety po 135 zeta, niż mieć coś do powiedzenia i karnety najtańsze za 200, bo tak jest na Lechu.

Co Ty porównujesz???
Wielkopolska jest najbardziej rozwiniętym gospodarczo regionem w polsce. Oni srednio zarobiajom dużo wiyncyj niż my (ceny porównywalne z krawaciorzami), zobocz do tego jaki majom stadion i druzyna z jakimi aspiracjami. Wierz mi że do nich 200zł to niy to samo co do nos

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#244 Post autor: L.G » 31 lip 2007, o 13:12

Patrykk pisze: Co Ty porównujesz???
Wielkopolska jest najbardziej rozwiniętym gospodarczo regionem w polsce. Oni srednio zarobiajom dużo wiyncyj niż my (ceny porównywalne z krawaciorzami), zobocz do tego jaki majom stadion i druzyna z jakimi aspiracjami. Wierz mi że do nich 200zł to niy to samo co do nos
może link do jakichś źródeł twych fantazji ?
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

siemadis
Kontakt:

#245 Post autor: siemadis » 31 lip 2007, o 13:16

To chyba jakiś prima-aprilisowy żart ze strony zarządu.. PRZEGIęCIE[/b] !!

Awatar użytkownika
Bytom20
Kontakt:

#246 Post autor: Bytom20 » 31 lip 2007, o 13:18

Lutz pisze:
Jeśli Ruch będzie wygrywać i grać o Mistrza to odmówia sobie jedzenie i picie i nawet 40 zł będe mógł dać. Zobaczymy po meczu z Cracovią.
Ja sie tam wtroncać niy cha ( mie stać dać nawet 50 zł na kożdy szpil, niy moja wina :P ) , ale żarty na bok . Tego cytatu powyży jakbych na niego niy zglodoł to zrozumieć niy poradza . Jak Ruch bydzie groł o Meistra to Cia bydzie stać na bilet za 40 zł ?? A czymu teroz Cie niy stać na 25 zł ?? Abo nawet na wymienione bez Cia 40 zł ??
Bo niy gromy narazie o meistra ?? Abo żeś je kibicym na dobre i na złe abo inyk jak gromy o Meistra, w piyrszy lidze i nojlepi wygrywomy wszysko po 4:1. Niy chca tyż żodnego obrażać ale jak mosz fulać farmazony co sie ani kupy ani dupy niy trzimiom to lepi jak sie to naszymu godo "trzim pysk".
Napisz zaroz : jak bydymy grać w Pucharze UEFA to przida na szpil, a tak to dupca ida lepi ny biyrek ! Dyć to je chore. Co niykere sam szkryflajom.

PS: I Bitte niy do***rdalać sie do tego że miyszkom w Niymcach, bo niy w tym rzecz i nawet (chocioż unter Protest) moga zrozumieć że kogoś niy stać na takie ceny biletów!!!!!
Z poziomem powinny rosnąć bilety. Jeśli piłkarze w ciula będa lecieć a bilety będa po 25 zł to nie za wiele ludzi będzie chciało ich oglądać. Taka prawda co było 3 lata temu ? Byłeś widziałeś ? Ile wtedy ludzi chodziło na szpile Ruchu i jaki był poziom ?
Narazie rosną bilety zobaczymy co będzie z poziomem. Ludzie też chodza po to żeby zobaczyć dobrą piłke a nie żeby postać poryczeć "kur... mać Chorzów grać" albo "w Chorzowie zmiana trenera" czy inne tego typu przyśpiewki. Ludzie chodza bo chcą zobaczyć dobrą piłke dobre widowisko i niekoniecznie wygrane Ruchu.
Jeśli będzie dobra gra to ludzie będą dawać nawet po 30 zł żeby obejrzeć mecz i stadion będzie pełny.
Jeśli będą w ciu..la lecieć to automatycznie frekwencja będzie mniejsza i nawet jak bilety będa po 15 nie za dużo ludzi przyjdzie.
Ja chodziłem i byłem nawet wtedy kiedy było źle. Ceny były przystępne na tą padline którą kiedyś odwalali Nasi Kopacze. Teraz cena jest 150 % wyższa więc oczekuje że poziom też będzie wyższy o te 150 %.

Podsumowując żeby zobaczyć padline za 25 zł nie stać mnie. Cany są wysokie w porównaniu do inny klubów z OE i polskiej ligi więc oczekuje jak przyjde na mecz wysokiego poziomu. Kupujesz za 25 zł kilo mięsa i oczekujesz że to nie bedzie padlina proste jak konstrukcja cepa. Bardziej niż tego Maistra miałem na myśli poziom gry bo za 25 zł chyba moge wymagać wysokiego poziomu tak czy nie ?

Nie każdy mieszka albo zarabia zagranicą i nie każdego stać na taką cene. Niektórzy żeby obrzjeć mecz za 25 zł muszą z czegoś zrezygnować ale nei rezygnują po to by zobaczyć dziadostwo.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2007, o 13:47 przez Bytom20, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#247 Post autor: L.G » 31 lip 2007, o 13:29

żeby skończyło sie już gupie pierdolynie o nyndzy na Śląsku
GUS pisze:Poniedziałek,20 listopada 2006 (06:01)

Jak pokazują statystyki, wysokość naszych zarobków w dużej mierze zależy od regionu kraju, jego atrakcyjności dla nowych inwestycji, konkurencji na lokalnym rynku pracy, a także kosztów utrzymania.

Jak podał GUS, pracownicy sektora przedsiębiorstw zarabiali przed miesiącem średnio po 2657,99 zł brutto - o 47 zł więcej niż we wrześniu i o 120 z więcej niż przed rokiem. Przyrost w skali miesiąca wyniósł 1,8 proc., a licząc rok do roku był imponujący i sięgnął 4,7 proc.

Najwyższe pensje mają mieszkańcy Mazowsza. Pozycja lidera uwarunkowana jest tym, że w Warszawie znajdują się centralne oddziały urzędów, agencji państwowych, instytucji finansowych i banków. Po Mazowszu (3480,0 zł brutto) plasują się kolejno województwa: śląskie (2755,4 zł), pomorskie (2715,8 zł), dolnośląskie (2604,4 zł) i małopolskie (2522,9 zł). Najmniej zarabiają mieszkańcy Podkarpacia (2241,4 zł) oraz Warmii i Mazur (2299,1zł). Różnica wynagrodzenia osoby najlepiej zarabiającej na Mazowszu i na Podkarpaciu to około 1200 zl.
http://biznes.interia.pl/wiadomosci-dni ... iej,817571

jak ktoś mo nowsze chyntnie obejrza.

ps. Jak widac Wielkopolska niy wymieniono - kajś w środku stawki.

ps2. TYŻ uważom, że 25 PLN za bilet to na dziyn dzisiejszy draństwo - ale i samobój ! Tyla, że gówno mo wspólnego z wszechobecnym tu fałszywym mitym "biednego bajtla" z Lipin. Ciekawe, że te smarki na jobol zawsze skombinują, pra ?

Awatar użytkownika
Amela
Kontakt:

#248 Post autor: Amela » 31 lip 2007, o 13:39

L.G pisze:żeby skończyło sie już gupie pierdolynie o nyndzy na Śląsku
GUS pisze:Poniedziałek,20 listopada 2006 (06:01)

Jak pokazują statystyki, wysokość naszych zarobków w dużej mierze zależy od regionu kraju, jego atrakcyjności dla nowych inwestycji, konkurencji na lokalnym rynku pracy, a także kosztów utrzymania.

Jak podał GUS, pracownicy sektora przedsiębiorstw zarabiali przed miesiącem średnio po 2657,99 zł brutto - o 47 zł więcej niż we wrześniu i o 120 z więcej niż przed rokiem. Przyrost w skali miesiąca wyniósł 1,8 proc., a licząc rok do roku był imponujący i sięgnął 4,7 proc.

Najwyższe pensje mają mieszkańcy Mazowsza. Pozycja lidera uwarunkowana jest tym, że w Warszawie znajdują się centralne oddziały urzędów, agencji państwowych, instytucji finansowych i banków. Po Mazowszu (3480,0 zł brutto) plasują się kolejno województwa: śląskie (2755,4 zł), pomorskie (2715,8 zł), dolnośląskie (2604,4 zł) i małopolskie (2522,9 zł). Najmniej zarabiają mieszkańcy Podkarpacia (2241,4 zł) oraz Warmii i Mazur (2299,1zł). Różnica wynagrodzenia osoby najlepiej zarabiającej na Mazowszu i na Podkarpaciu to około 1200 zl.
http://biznes.interia.pl/wiadomosci-dni ... iej,817571

jak ktoś mo nowsze chyntnie obejrza.

ps. Jak widac Wielkopolska niy wymieniono - kajś w środku stawki.

ps2. TYŻ uważom, że 25 PLN za bilet to na dziyn dzisiejszy draństwo - ale i samobój ! Tyla, że gówno mo wspólnego z wszechobecnym tu fałszywym mitym "biednego bajtla" z Lipin. Ciekawe, że te smarki na jobol zawsze skombinują, pra ?
fragment z interii
Według analityków nadal daje się zauważyć wyraźny wzrost płac i jego zróżnicowanie w zależności od regionu. Jak podaje "Rzeczypospolita", dane GUS za pierwszy kwartał potwierdzają, że najlepiej zarabiają pracownicy sektora pośrednictwa finansowego (ok. 4896 zl brutto), na drugim miejscu znaleźli się górnicy (4140,50 zł), a następnie to pracownicy administracji państwowej, obrony narodowej i ubezpieczeń społecznych (3584 zł).

jo jest górnik,staż 19 lot i biere mnie jak widza te 4140,50 bo to podaja średnio z wszystkimi dyrektorami i prezesami spółek a górnik co zapierdalo jak wół mo połowa tego!!!!!
kaj jo k....... robia??
K.S Ruch Chorzów - dzięki niemu warto żyć!
I to jest sens mojego życia.

makel

#249 Post autor: makel » 31 lip 2007, o 13:42

25zeta za bilet to niepoważne,ale za coś trzeba reszta długu spłacić

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#250 Post autor: L.G » 31 lip 2007, o 13:43

Amela. Sorry. A co to Śląsk same górniki ? Wiela wos zostało ? 40 tyś ? Na 3,5 miliona ludzi w aglomeracji ? Co ta cało reszta jest bezrobotno abo co ?

jaruch
Kontakt:

#251 Post autor: jaruch » 31 lip 2007, o 13:55

L.G. nie mam żadnych dowodów, ale jestem w 100 % przekonany że średnia zarobków lub dochód na członka rodziny wśród kibiców chodzących na Lecha jest znaczoco wyższy niż tych co chodzą na Ruch.

Awatar użytkownika
Patrykk

#252 Post autor: Patrykk » 31 lip 2007, o 13:57

L.G pisze:
Patrykk pisze: Co Ty porównujesz???
może link do jakichś źródeł twych fantazji ?
Linkami niy byda ci rzucoł, bo to co napiszom w statystykach bryloki zawsze mijo sie z prawdą. Zobocz ilu twoich znajomych zarabio srednio krajowo i mosz odpowiedź jak sie majom te ich wyliczanki.
Jedz do Poznania i zobocz jak tam się żyje i ile faktycznie zarobiajom i potym ciepej mondrościami.
Mozliwe ze w statystykach dołozyli wielkopolskie wsie i stond taki niski wynik -jako tako wielkich miast w Wielkopolsce jest mało, w przeciwieństwie do nos. Zresztą niy mom zamiaru sie kłócić ty i tak wiysz lepij

jabolgo

#253 Post autor: jabolgo » 31 lip 2007, o 14:09

Do wszystkich co godajom że bilety sa za drogie.
KUPCIE SIE KARNETY !!!!!!!!!!!!!!
kaRnet = 135 zł czyli 5,4 szpila po 25 zł !!!!! a w karnecie jes cało kolejka!!!!
A jak łazisz na mnij niż 6 szpili to becaluj 25 zł i nie ciulej ześ jest prawdziwy kibic RUCHU!

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#254 Post autor: L.G » 31 lip 2007, o 14:10

Dokładnie Wiym Lepi i wiym jak sie zyje mi i jak sie zyje Wielkopolsce. A wszyske moje znajome zarabiają ponad średnio podano w tym fragmyncie. (Bo mają łeb na karku i niy dają sie w nim miyszac oszołomom; w dodatku zdecydowano wiykszość z nich idzie za Ruchym). A żeby było śmiyszni w Katowicach tyż średnio jest wyższo niż Poznaniu.
(nawet jak odciepnymy te wioski, bo jak żech zrozumioł, to GUS specjalnie tak zliczo średnio, żeby na Śląsku wyszło wiyncy, a Wielkopolsce myni).

bluefil
Kontakt:

#255 Post autor: bluefil » 31 lip 2007, o 14:11

Tomasz pisze:
gizm pisze: no oto idzie ze ty mosz lajzic na kozdy szpil a niy jak bydom wygrywac albo ino jak bydzie ciekawy rywal

wszyscy spiywajom moja jedyna milosc to NIEBIESCY a potym lajzom ino na 1 albo 2 szpile we sezonie

jeszcze bych zrozumiol ze wtos powiy ze na 1 albo 2 szpilach go niybydzie ale ciebie niybydzie na prawie wszystkich szpilach
kule, ale nie kożdy może isc na kozdy szpil, a po drugie jak nie wiem czy byda mogl byc na 3 czy 9 to nie oplaci mi sie kupowac karnetu ...i innym ludziom tyz nie! niy rozumisz tego? po drugie nacisk na karnety naciskiem, ale jak sprzedajom ino 1000 albo 2000 to przy tych cynach tela wlasnie bydom mieli ludzi na stadionie! na karnet nie kozdego stac i woli sie uszporowac te piniondze na najwazniejsze mecze! jo nawet nie godom tu8 osobie in o generalnie! wiync zanim bydziesz takie gupoty godac to sie namyśl trocha, ze nie korzdy mo bank Polski! a niykiere nie majom nawet swinki skarbonki!

[ Dodano: Wto 31 Lip, 2007 ]
jak by tak boło ze kozdy łazi na kozdy szpi to by my sie musieli Camp Nou postawic i jeszcze by miejsca brakło...
Ludzie zrozumcie, ze karnetow nie kupuje sie tylko dlatego bo sie oplaca. Karnet kupujesz, zeby dac zarobic swojemu klubowi, pokazujesz przywiazanie. Sponsorzy inaczej podchodza do klubu na ktorym sprzedano 10tys karnetow, a inaczej do klubu ze sprzedaza 1tys. Ja w zeszlej rundzie opuscilem dwa mecze niestety i nie placze, ze mi sie karnet nie zwrocil. Mlodzi niech prosza rodzico o karnet na urodziny, gwiazda lub innego zajaczka. Albo nazywacie sie fanatykami albo szporobliwcami!
Mlodzi kupowac karnety po 45zl, bo po 2 meczach juz sie oplaca. A pomyslcie jakie beda raje na szpilach z lepszymi klubami....
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

ODPOWIEDZ