Smutne ale prawdziwe.. w 3 miesiące ciężkie 3 lata w pi***…Ozor pisze: ↑18 lis 2023, o 21:12to co uratowało ten klub zabiło go w ekstraklasie.arcio pisze: ↑18 lis 2023, o 21:07Nie ma w klubie żadnej osoby doświadczonej na tym poziomie rozgrywek. Brak dyr sportowego z prawdziwego zdarzenia i mówienie że Stoklosa się uczy na takiego jest jakimś ponurym żartem. Nam jest potrzebny jakiś trener z wizją gry który sobie zbuduje podwaliny pod nowy, niestety pierwszoligowy sezon ale tutaj nikt nie ma pojęcia jak go znaleźć. Będziemy kisić się w tej niebieskiej rodzinie i będziemy lecieć w dół tak szybko jak się wdrapalismy.
Co z tym Ruchem?
-
- Kontakt:
Re: Co z tym Ruchem?
-
- Kontakt:
Na kolejnym meczu proponuję jakieś laurki piłkarzom zrobić. Ja wiem, że ch*** płacimy że ci piłkarze nic nie mogą bo są po prostu za słabi na ekstraklasę ale chociaż za to że niektórym się nie chce biegać można takie zrobić. Kochanemu Szczepkowi za pi***olenie okazji laurka z okazji najlepszego napastnika w 1 lidze bo chyba tym ku*** dalej żyjemy po 15 kolejkach na ostatnim miejscu w eklapie
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ty sobie przeczysz wewnetrznie w 3 linijkach.sabereR pisze: ↑18 lis 2023, o 22:57Na kolejnym meczu proponuję jakieś laurki piłkarzom zrobić. Ja wiem, że ch*** płacimy że ci piłkarze nic nie mogą bo są po prostu za słabi na ekstraklasę ale chociaż za to że niektórym się nie chce biegać można takie zrobić. Kochanemu Szczepkowi za pi***olenie okazji laurka z okazji najlepszego napastnika w 1 lidze bo chyba tym ku*** dalej żyjemy po 15 kolejkach na ostatnim miejscu w eklapie
najpierw pretensje, ze komus sie nie chce biegac, a potem sie dopierdalasz go glownego walczaka, ze marnuje okazje.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
Ktos wy...doli tego Pana z forum?Pewnie nie pierwszy raz zostanie w...bany i pewnie znow wroci ale przez chwile bedziemy zdrowsisabereR pisze: ↑18 lis 2023, o 22:57Na kolejnym meczu proponuję jakieś laurki piłkarzom zrobić. Ja wiem, że ch*** płacimy że ci piłkarze nic nie mogą bo są po prostu za słabi na ekstraklasę ale chociaż za to że niektórym się nie chce biegać można takie zrobić. Kochanemu Szczepkowi za pi***olenie okazji laurka z okazji najlepszego napastnika w 1 lidze bo chyba tym ku*** dalej żyjemy po 15 kolejkach na ostatnim miejscu w eklapie
-
- Kontakt:
będzie i spotkanie z klubem. szkoda, że nie wcześniej bo do końca roku to możemy już zacząć się pakować. no ale lepiej później niż wcale.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3588076009
-
- Kontakt:
I dobrze. Ale trzeba pamietac, ze zarzad jest po naszej stronieni gramy do jednej bramki, a tam w komentarzach na facebooku idzie wyczuc, ze ludzie juz szykuja widly i taczki na nich. Na spokojnietynbydziedobry pisze: ↑20 lis 2023, o 19:07będzie i spotkanie z klubem. szkoda, że nie wcześniej bo do końca roku to możemy już zacząć się pakować. no ale lepiej później niż wcale.
-
- Kontakt:
100% racji.arcio pisze: ↑18 lis 2023, o 21:07Nie ma w klubie żadnej osoby doświadczonej na tym poziomie rozgrywek. Brak dyr sportowego z prawdziwego zdarzenia i mówienie że Stoklosa się uczy na takiego jest jakimś ponurym żartem. Nam jest potrzebny jakiś trener z wizją gry który sobie zbuduje podwaliny pod nowy, niestety pierwszoligowy sezon ale tutaj nikt nie ma pojęcia jak go znaleźć. Będziemy kisić się w tej niebieskiej rodzinie i będziemy lecieć w dół tak szybko jak się wdrapalismy.
Pisałem o tym nie raz.
Skrobacz, Woś, Grzyb, zarządzanie klubem z Prezesem włącznie (chwała Siemianowskiemu, ale trzeba mieć jaja), system treningów, zarządzanie finansami...sorry, ale NIE NADAJA się
na ekstraklasowe progi.
Od początku pisałem "z czym do ludzi??".. Oczywiście cieszyłęm jest dziecko po awansie, upragnione 3 pkt z Tychami, potem feta.. Nadszedł czas refleksji i przeczuwałem że tak to się może potoczyć.
PS. zachodzę w głowę od X lat, dlaczego do tej pory NIE MAMY PORZĄDNEGO SPONSORA.
Za Lorensa pamiętam, że kolejka poważnych ludzi z kasą była długa: niestety każdy z nich chciał mieć swoją nazwę.
Na "KS Ruch Tyskie Chorzów" nie ma i nie będzie nigdy zgody, ale czy to było jedyną przeszkodą??
Panie Siemianowski.. "fryzjerem u Jadzi", "barem u Heńka" czy siłownią "ma Winklu" nie zrobimy kompletnie NIC w Ex- z utrzymaniem się włącznie.
Nam potrzeba dużego inwestora i basta. Sytuacja jest beznadziejna.
ALE! Faktem jest że powinniśmy mieć te 8-10 pkt więcej: to co udawało się w I lidze teraz nam nie pomaga. Jest co najmniej 5 zespołów które też nie pokazują niczego lepszego niż my. Wyeliminować szkolne babole w obronie, to jest nr 1!!
Dopóki piłka w grze- WALCZYMY

Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Kontakt:
to jest niewiarygodne, jak niektórzy potrafią być roszczeniowi! Zdajcie sobie sprawę, że lata świetności Chorzów ma już dawno za sobą i w tym mieście nie ma ani jednego poważnego biznesu! Skąd wy chcecie brać hajsiwo na te wszystkie Wasze genialne w swojej prostocie pomysły?
Do niektórych nie dociera, że wszystkie sukcesy i wszystkie porażki są nasze wspólne! Owszem, nie zawsze się układa, nie zawsze dopisuje szczęście, czasem trzeba się zatrzymać i porozmawiać po męsku, ale żeby uderzyć pięścią w stół trzeba mieć najpierw lepszy pomysł, a to i tak za mało! Pomysł to jeszcze nie to samo co plan działania, pomysł różni się od planu tym, że ma się ecipeci na jego realizację.
Każdy widzi nasz dorobek punktowy, każdy widzi jaka jest różnica pomiędzy Ruchem a innymi klubami ex, każdy widzi jak zapyziałym miastem jest Chorzów na tle miast z którymi rywalizujemy. Przejdź się jeden z drugim po mieście i pokażcie mi tutaj pieniądze, bo ja ich tu nie widzę.
Wszystko co jesteśmy w stanie osiągnąć musimy zrobić absolutnie sami!
Nie jest żadną sztuką powiedzieć "zróbcie", albo "a nie mówiłem!".
Do niektórych nie dociera, że wszystkie sukcesy i wszystkie porażki są nasze wspólne! Owszem, nie zawsze się układa, nie zawsze dopisuje szczęście, czasem trzeba się zatrzymać i porozmawiać po męsku, ale żeby uderzyć pięścią w stół trzeba mieć najpierw lepszy pomysł, a to i tak za mało! Pomysł to jeszcze nie to samo co plan działania, pomysł różni się od planu tym, że ma się ecipeci na jego realizację.
Każdy widzi nasz dorobek punktowy, każdy widzi jaka jest różnica pomiędzy Ruchem a innymi klubami ex, każdy widzi jak zapyziałym miastem jest Chorzów na tle miast z którymi rywalizujemy. Przejdź się jeden z drugim po mieście i pokażcie mi tutaj pieniądze, bo ja ich tu nie widzę.
Wszystko co jesteśmy w stanie osiągnąć musimy zrobić absolutnie sami!
Nie jest żadną sztuką powiedzieć "zróbcie", albo "a nie mówiłem!".
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Kontakt:
Akurat sponsora to mamy wreszcie porządnego, bo Betclic związał się na dłużej niż sezon i daje dobry hajs.Harpo pisze: ↑21 lis 2023, o 21:57PS. zachodzę w głowę od X lat, dlaczego do tej pory NIE MAMY PORZĄDNEGO SPONSORA.
Za Lorensa pamiętam, że kolejka poważnych ludzi z kasą była długa: niestety każdy z nich chciał mieć swoją nazwę.
Na "KS Ruch Tyskie Chorzów" nie ma i nie będzie nigdy zgody, ale czy to było jedyną przeszkodą??
Panie Siemianowski.. "fryzjerem u Jadzi", "barem u Heńka" czy siłownią "ma Winklu" nie zrobimy kompletnie NIC w Ex- z utrzymaniem się włącznie.
Nam potrzeba dużego inwestora i basta. Sytuacja jest beznadziejna.
ALE! Faktem jest że powinniśmy mieć te 8-10 pkt więcej: to co udawało się w I lidze teraz nam nie pomaga. Jest co najmniej 5 zespołów które też nie pokazują niczego lepszego niż my. Wyeliminować szkolne babole w obronie, to jest nr 1!!
Dopóki piłka w grze- WALCZYMY![]()
Rozróżniajcie temat SPONSORA od INWESTORA. Tylko, żeby jego znaleźc to potrzeba po pierwsze przejrzystości w kontaktach na linii klub-udziałowcy-miasto. Po drugie chęci sprzedaży. I na tym punkcie chyba można już poprzestać, bo dobrze wiemy jak przyspawani są obecni właściciele, mimo, że nic nie słychać o ich działalności.
Ty uważasz, że prezes szuka tylko małych sponsorów, a nikt mu nie powiedział, że ma uderzyć do dużych firm? Przecież najpierw ktoś musi chcieć tu zainwestować, a szeroka siatka sponsorów różnego szczebla uratowała nasz klub i nadal utrzymuje go przy życiu. Gdybyśmy mieli np tylko Betclica, to z końcem umowy zaczynamy płakać z powodu braku funduszy, a tak to jednak coś tam wpływa + budujemy wiarygodność od paru ostatnich lat.
Biznes taki jest, albo się ktoś odezwie, albo nie- teraz jest nasza szansa związana z ewentualną dobrą frekwencją na Śląskim, aby pokazać, że jest tu potencjał marketingowy i to na tyle dobry, żeby w razie spadku również się komuś opłacało tu wejść.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Prezes dobrze kombinuje ze sponsorami. Dywersyfikacja, lepiej 100 mniejszych, niż jeden wielki, od którego będziemy uzależnieni i narażeni na fochy.
Mam nadzieję, że po spadku, nadal prezesem będzie Seweryn Siemianowski.
Mam nadzieję, że po spadku, nadal prezesem będzie Seweryn Siemianowski.
- Adam1983
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Tylko że to powinni być sponsorzy, którzy wykładają realna gotówkę, a nie że w zamian za bannery reklamowe będziemy mieć gratis badania lekarskie. Za darmowy rezonans kolana czy inne cateringi nikt do nos nie przyjdzie grać.
-
- Kontakt:
Dokładnie oto chodzi żeby przyciągnąć na SŚ jak najwięcej kibiców. Przecież każdy potencjalny przyszly no i obecny sponsor na to patrzy. Dlatego wcześniej pisałem o tańszych biletach. Tańsze bilety = więcej ludzi a to powinno przełożyć się na sponsorów. Dodatkowo więcej kibiców to więcej sprzedanych gadżetów na meczu itd. Nie wiem jak jest z cateringiem . Ale mysla że klub też powinien mieć % w zależności od sprzedaży. Przy dużej ilości kibiców też powinna być dobra kwota dla klubu. No i czy przy obecnej grze na SŚ przez kilka lat strefa kibica na Cichej jest potrzeba. Nie lepiej powiększyć eRke i wyspę na Aksie ??
My musimy zapewnić przetrwanie naszym ludziom i przyszłość dla naszych białych dzieci!
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Z drugiej strony jak cos jest tanie to jest bezwartosciowe.OLSZA pisze: ↑22 lis 2023, o 10:00Dokładnie oto chodzi żeby przyciągnąć na SŚ jak najwięcej kibiców. Przecież każdy potencjalny przyszly no i obecny sponsor na to patrzy. Dlatego wcześniej pisałem o tańszych biletach. Tańsze bilety = więcej ludzi a to powinno przełożyć się na sponsorów. Dodatkowo więcej kibiców to więcej sprzedanych gadżetów na meczu itd. Nie wiem jak jest z cateringiem . Ale mysla że klub też powinien mieć % w zależności od sprzedaży. Przy dużej ilości kibiców też powinna być dobra kwota dla klubu. No i czy przy obecnej grze na SŚ przez kilka lat strefa kibica na Cichej jest potrzeba. Nie lepiej powiększyć eRke i wyspę na Aksie ??
-
- Kontakt:
Nie chodzi o bilet za 5zl tylko o system zachęty dla kibiców, których chcielibyśmy na stałe lub nawet na dłużej zatrzymać przy klubie. System. Długoterminowe planowanie. Trochę tego brakuje. Strzał frekwencyjny z meczu ze Śląskiem chyba nie przełożył się na zainteresowanie. Na wiosnę powinno być łatwiej patrząc na przeciwników, ale teraz, jak nam na boisku nie sprzyja passa, to trochę tego szkoda.Scypion pisze: ↑22 lis 2023, o 11:57Z drugiej strony jak cos jest tanie to jest bezwartosciowe.OLSZA pisze: ↑22 lis 2023, o 10:00Dokładnie oto chodzi żeby przyciągnąć na SŚ jak najwięcej kibiców. Przecież każdy potencjalny przyszly no i obecny sponsor na to patrzy. Dlatego wcześniej pisałem o tańszych biletach. Tańsze bilety = więcej ludzi a to powinno przełożyć się na sponsorów. Dodatkowo więcej kibiców to więcej sprzedanych gadżetów na meczu itd. Nie wiem jak jest z cateringiem . Ale mysla że klub też powinien mieć % w zależności od sprzedaży. Przy dużej ilości kibiców też powinna być dobra kwota dla klubu. No i czy przy obecnej grze na SŚ przez kilka lat strefa kibica na Cichej jest potrzeba. Nie lepiej powiększyć eRke i wyspę na Aksie ??
nigdy nie jest za późno
-
- Kontakt:
Gdyby w promieniu 50 km nie było innego klubu to ok. Wiemy jak jest. W Gliwicach przy pojemności 10 tys ceby mogły być wyższe . Te 10-12 tys zawsze przyjdzie niezależnie od ceny. Tero momy stadion 4 razy większy. Sprawdzolch ceny biletów na Śląsku. Nie wiem jak z TG ale cało reszta to najdroższy 55 w dniu meczu. My musimy ściągnąć na stadion " zwykłego kibica " , " piknik" jak kto woli
, chodzi oto żeby ludzi zaczęli przychodzi na mecze nie tylko ze względu na wyniki ale formę spędzenia czasu . Obok momy tauzen, jedne z największych jak nie największe osiedle w PL. Trzeba to wykorzystać . Nie ma sensu się tu wyzywać itd kozdy mo jakiś pomysł więc po to momy te forum. W Nos jest siła!!

My musimy zapewnić przetrwanie naszym ludziom i przyszłość dla naszych białych dzieci!