Modernizacja stadionu
-
- Kontakt:
Re: Modernizacja stadionu
Czy wiadomo już na kiedy ustalono termin rozprawy przez Krajową Izbę Odwoławczą w sprawie rozbiórki stadionu bo chyba mieli 30 dni które wczoraj minęły?
-
- Kontakt:
Jak donosi Tadeusz Danisz na X to dziś odbyła się rozprawa ...ale wyrok w poniedziałek 

-
- Kontakt:
Stadion to "widzimisię" (tak, trochę złe słowo trochę) samego miasta.kibol-siem-ce pisze: ↑8 lip 2025, o 17:45A co teroz w Chorzowie jest ważniejsze? Nowy stadion czy estakada?
Estakada- przedsięwzięcie w skali województwa. To MUSI być natychmiast zrobione i w tym przypadku pewnie łatwiej będzie pozyskać kasę z zewnątrz.
PS. Wolka...ehh te czasy z lat 90-tych. Ta ulica powinna być konkurencją dla Mariackiej w Kato. Wiem, że będzie ciężko - nie ta klientela, ale... sam chętnie korzystam z Kartelu np. i sporo ludzi ze Śląska tam jeździ. Więcej takich knajp, restauracji, barów, a Chorzów się ożywi. Jest potencjał na bardzo fajne miejsce.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Kontakt:
Jeśli chodzi o estakadę, to moim zdaniem kasę powinno wywalić Państwo lub Wojewoda, a władze miasta mogą ewentualnie się zgodzić. Nie widzę za bardzo powodu, żeby nazwywać tą sprawę pilną.
Ja bym wręcz urządził referendum z pytaniem" "Czy jesteś za odbudową estakady w ścisłym centrum miasta na koszt mieszkańców, jeśli mieszkańcy miasta stanowią 5% jej użytkowników?"
Ja bym wręcz urządził referendum z pytaniem" "Czy jesteś za odbudową estakady w ścisłym centrum miasta na koszt mieszkańców, jeśli mieszkańcy miasta stanowią 5% jej użytkowników?"
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- OSH
- Kontakt:
Moim zdaniem Panstwo a nawet UE. Miasto m usi isc w zaparte bo mu nie zalezy. Dla gospodarki brak tego przejazdu to duzy problem i koszta w skali dalszyj. Jedyny co kozysto z tego to chyba ino PKP.
- Rickenn10
- Kontakt:
I z drugiej strony straty, które są generowane każdego dnia teraz od zamknięcia będą mogli chcieć wrzucić na konto Szymona, że to on jest hamulcowym i to on jest przeciwny temu wszystkiemu. W takiej polityce nie istnieją żadne moralne zasady.
Zgnoją Cię w każdym możliwym momencie byleby Twoja osoba była winna. Tu nikt nie będzie grał w przyjaźnie niestety.
Szymon jest w tragicznym położeniu i osobiście uważam, że z naszego regionu ma najgorszy burdel do ogarniania i to zdecydowanie.
- OSH
- Kontakt:
Jo tam widza pozytyw w tej kwesti. Przytrafilo sie cos co moze dac solidnego kopa i pokozac ze Chorzow jest w centrum zainteresowania i trzeba zainwestowac grubo...
- Rickenn10
- Kontakt:
Pozdrawiam tych którzy wieszają tutaj psy na Szymonie i zarzutach o nic nie robienie.Ponad 29 milionów strat dla Chorzowa!
Były prezydent Andrzej K. i jego ludzie pod lupą śledczych – a dziś kolejny zwrot akcji!
Dziś Sąd Okręgowy w Katowicach oddalił zażalenie prokuratury na decyzję o braku aresztu dla Andrzeja K.
Mimo 22 zarzutów, poważnych podejrzeń i milionowych strat – były prezydent pozostaje na wolności.
Zarzuty:
• działanie na szkodę miasta
• ustawiane przetargi
• wykorzystywanie urzędników do celów politycznych
• nielegalne finansowanie kampanii
Straty:
• Miasto Chorzów – ponad 29 mln zł
• Miejska spółka – 12 mln zł
Śledczy: „To był świadomy, długotrwały proceder nadużyć.”
Sąd: „Jest duże prawdopodobieństwo przestępstwa, ale brak podstaw do aresztu.”
Sprawa wciąż się toczy. Możliwe kolejne zarzuty.
-
- Kontakt:
To państwo to mafia, nic mu nie zrobią poważnego. Należy mu się odsiadka, ale pewnie na zawiasasch się skończy. A tu trzeba i pierdla, i zadośćuczynienia finansowego za machlojki. Osoba zaufania publicznego, psia mać...
Chciałbym się mylić, ale naiwnym przestałem być już dość dawno.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Niestety. Nie mylisz się.Mavo1920 pisze: ↑wczoraj, o 18:01To państwo to mafia, nic mu nie zrobią poważnego. Należy mu się odsiadka, ale pewnie na zawiasasch się skończy. A tu trzeba i pierdla, i zadośćuczynienia finansowego za machlojki. Osoba zaufania publicznego, psia mać...
-
- Kontakt:
Może będzie ten pierwszy raz i dostanie wyrok odsiadki symboliczne 2 lata 

- _BiADACZ_
- Kontakt:
ta, zesra się a nie pierwszy raz. ch*** mu zrobią...
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."
-
- Kontakt:
To byłby bardzo pozytywny znak. Ale... no to raczej mrzonki. Sprawa gdzieś utknie, ucichnie, im więcej czasu minie od okresu rezydentury Andrzeja K. tym bardziej cała sprawa się zatrze, rozwodni i wszyscy zapomną. A grubas będzie śmiał się wszystkim w twarz, o ile wcześniej nie pi***olnie na zawał, przy swojej tuszy i wieku to kwestia czasu.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jako, że zdarza mi się przejeżdżać przez Chorzów tak 2-3 razy w tygodniu przeważnie w godzinach szczytu to jestem zaskoczony płynnością przejazdu. Wiadomo, że się przytyka ale o dziwo idzie płynnie. Czyżby kierowcy przemieszczający się przez Chorzów znaleźli alternatywy,?Harpo pisze: ↑wczoraj, o 11:03Stadion to "widzimisię" (tak, trochę złe słowo trochę) samego miasta.kibol-siem-ce pisze: ↑8 lip 2025, o 17:45A co teroz w Chorzowie jest ważniejsze? Nowy stadion czy estakada?
Estakada- przedsięwzięcie w skali województwa. To MUSI być natychmiast zrobione i w tym przypadku pewnie łatwiej będzie pozyskać kasę z zewnątrz.
PS. Wolka...ehh te czasy z lat 90-tych. Ta ulica powinna być konkurencją dla Mariackiej w Kato. Wiem, że będzie ciężko - nie ta klientela, ale... sam chętnie korzystam z Kartelu np. i sporo ludzi ze Śląska tam jeździ. Więcej takich knajp, restauracji, barów, a Chorzów się ożywi. Jest potencjał na bardzo fajne miejsce.
P.S. zaznaczam, że nie obserwuje sytuacji codziennie.