1/3 wkładu własnego tak kiedyś mówiono jak były rozmowy o obwodnicy.gerhat pisze: ↑2 cze 2025, o 18:25Za utrzymanie DK79 odpowiedzialna jest GDAKA za wyjątkiem odcinków przebiegających przez miasta na prawach powiatu. Zatem utrzymanie estakady odpowiada miasto, ale tutaj mamy do czynienia z zagrożeniem katastrofą a od tych spraw często są władze wojewódzkie - nie wiem czy tak jest na pewno ale władza centralna ma rezerwy na takie okoliczności .
Remont estakady był za czasów Kotali więc jak coś wtedy spieprzyli to bije w tamtych i będą chcieli to wyciszyć
Modernizacja stadionu
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Modernizacja stadionu
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Tak ale to była inwestycja a tutaj jest katastrofa budowlanaOzor pisze: ↑2 cze 2025, o 18:311/3 wkładu własnego tak kiedyś mówiono jak były rozmowy o obwodnicy.gerhat pisze: ↑2 cze 2025, o 18:25Za utrzymanie DK79 odpowiedzialna jest GDAKA za wyjątkiem odcinków przebiegających przez miasta na prawach powiatu. Zatem utrzymanie estakady odpowiada miasto, ale tutaj mamy do czynienia z zagrożeniem katastrofą a od tych spraw często są władze wojewódzkie - nie wiem czy tak jest na pewno ale władza centralna ma rezerwy na takie okoliczności .
Remont estakady był za czasów Kotali więc jak coś wtedy spieprzyli to bije w tamtych i będą chcieli to wyciszyć
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
raczej zagrożenie nią, no zobaczymy jak to się rozwinie ale wątpię by to się obyło bez wkładu miasta Chorzowa.gerhat pisze: ↑2 cze 2025, o 18:32Tak ale to była inwestycja a tutaj jest katastrofa budowlanaOzor pisze: ↑2 cze 2025, o 18:311/3 wkładu własnego tak kiedyś mówiono jak były rozmowy o obwodnicy.gerhat pisze: ↑2 cze 2025, o 18:25Za utrzymanie DK79 odpowiedzialna jest GDAKA za wyjątkiem odcinków przebiegających przez miasta na prawach powiatu. Zatem utrzymanie estakady odpowiada miasto, ale tutaj mamy do czynienia z zagrożeniem katastrofą a od tych spraw często są władze wojewódzkie - nie wiem czy tak jest na pewno ale władza centralna ma rezerwy na takie okoliczności .
- Rickenn10
- Kontakt:
Wy sie martwicie stadionem.
Wiecie jaki to paraliż spowoduje? Główna przelotówka zamknięta. Problem już był przy remoncie i korki na wysokosci chopina.
Teraz w godzinach szczytu to bedzie jakaś rzeźnia...
Wiecie jaki to paraliż spowoduje? Główna przelotówka zamknięta. Problem już był przy remoncie i korki na wysokosci chopina.
Teraz w godzinach szczytu to bedzie jakaś rzeźnia...
- Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Skończy się jak na Dzierznie Dużym, przyjedzie jakiś parobas tuska, zrobi fotę w kurtce szturmowej, a potem - radźcie se sami.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.
- Rickenn10
- Kontakt:
A swoja droga zobaczcie co za przypadek. W 2012 roku zostala zmodernizowana i juz wtedy dawano jej 10lat uzywalnosci.
Przed koncem zostaje uruchomiony wielki remont katowickiej i teraz mamy przepiekna nowa droge ktora bedzie prowadzic do przepasci bo droga za chwile zostanie usunieta
coz za zbieg okolicznosci...
Przed koncem zostaje uruchomiony wielki remont katowickiej i teraz mamy przepiekna nowa droge ktora bedzie prowadzic do przepasci bo droga za chwile zostanie usunieta

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
W mieście w którym zawaliła się hala targowa grzebiąc ludzi nikt sobie nie pozwoli na przymykanie oczu na takie zagrożenie. Stadion też poświęciliśmy z tego powodu.
10 lat temu remont finansowano środkami z UE, od czego mamy KPO jak nie odzyskach spraw?
10 lat temu remont finansowano środkami z UE, od czego mamy KPO jak nie odzyskach spraw?
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
A Wy się dziwicie ze sponsora nie ma jak to jest miasto z dykty. 2 obiekty miejskie zagrożone katastrofą budowlaną - stadion i estakada.
A o stadionie to chyba można zapomnieć:
W budżecie Miasta Chorzów – jednostki samorządu terytorialnego – nie ma środków, które umożliwiają budowę obwodnicy miasta. Dlatego apelujemy do najwyższych Władz szczebla państwowego i samorządowego o pomoc i niezbędne wsparcie dla Miasta Chorzów.
Chorzów to już nawet nie jest ubogi kuzyn z prowincji, to bezdomny wujek, który zabrze na ulicy,..
I żeby nie było, to nie jest wina Szymona Michałka a miejskich polityków przez ostatnie 20 lat.
A o stadionie to chyba można zapomnieć:
W budżecie Miasta Chorzów – jednostki samorządu terytorialnego – nie ma środków, które umożliwiają budowę obwodnicy miasta. Dlatego apelujemy do najwyższych Władz szczebla państwowego i samorządowego o pomoc i niezbędne wsparcie dla Miasta Chorzów.
Chorzów to już nawet nie jest ubogi kuzyn z prowincji, to bezdomny wujek, który zabrze na ulicy,..
I żeby nie było, to nie jest wina Szymona Michałka a miejskich polityków przez ostatnie 20 lat.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
-
- Kontakt:
którędy było planowane puszczenie obwodnicy? bo zakładam obecnie to już nawet nie ma terenów na to
-
- Kontakt:
Szlag... Jakby Chorzów miał mało kłopotów...
Zamknięte estakada to DRAMAT dla calego województwa. Kiepsko to wszystko wyglada...
Zamknięte estakada to DRAMAT dla calego województwa. Kiepsko to wszystko wyglada...
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Kontakt:
Ja tylko przypomnę, że jest tam też świeżo wyremontowana linia PKP.
Obecnie z pieniędzy kolejowych przebudowywane jest pół Katowic.
Obecnie z pieniędzy kolejowych przebudowywane jest pół Katowic.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- Adam1983
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
200 baniek na estakade jest potrzebne. Moim zdaniem...temat raczej do zamknięcia.
-
- Kontakt:
Estakadę oddano do użytku 22 lipca 1979 roku. To wtedy popełniono błąd że ją tam postawiono, ot co.
nigdy nie jest za późno
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
W 1979 inaczej wyglądało planowanie przestrzeni. Mi chodzi o zaniechania w stanie technicznym obiektu infrastruktury miejskiej
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt: