Która to już???

Zaczynam tracić zainteresowanie tą "inwestycją"
[Login OFF]
Realny przetarg na projekt rozbiórki, do której dojdzie? To akurat jest pierwszy. Do tej pory mieliśmy mydlenie oczu i pozwolenie na budowę, której w mieście nie chciano. A tyś już dawno stracił chyba zainteresowanie Ruchem sądząc po twoich postach.
Straciłem wiarę że kibicuję wyjątkowemu klubowi jakim jest Ruch i trudno się dziwić widząc poziom na jaki zjechaliśmy z samego topu sportowego, kibicowskiego i infrastrukturalnego. A zaklinanie rzeczywistości już nie działa i z top marki staliśmy się przeciętniakami i ubogimi krewnymi. Boli mnie to bardziej niż młode pokolenia bo widziałem 2 mistrzostwa, pierwsze miejsce w tabeli wszech czasów i nienajgorszy standard stadionu jakim była cicha kilka dekad temu o sile PF czy zapomnianej OAK nie wspominając.
Kiedy to my byliśmy na tym infrastrukturalnym top-ie? 50 lat temu ?pko pisze: ↑28 mar 2025, o 19:59Straciłem wiarę że kibicuję wyjątkowemu klubowi jakim jest Ruch i trudno się dziwić widząc poziom na jaki zjechaliśmy z samego topu sportowego, kibicowskiego i infrastrukturalnego
I to jest główny problem Ruchu Chorzów, jego właścicieli, kibiców i sympatyków - my wciąż żyjemy latami 80tymi a w rzeczywistości mamy 2025 rok - minęło już 50 lat.pko pisze: ↑29 mar 2025, o 09:36[Login OFF]
Nie wiem ile masz lat ile przejechałeś stadionów w przeszłości, ale w latach 80-90 nasz stadion a zwłaszcza wysoka trybuna była jedną z najładniejszych i najwygodniejszych do oglądania meczów w Polsce a o murawie mówiono nawet w kontekście europejskim. O architektonicznych walorach nawet wtedy przypominano co mecz. W tamtych czasach świeczki dawały jedną z najwyższych wielkość lumenów a późniejszy elektroniczny zegar mało kto posiadał. Owszem były może i lepsze (choć raczej porównywalne stadiony ale nie było się czego wtedy wstydzić). Więc byliśmy w TOP
Szpetne i ograniczające widok płoty załatwiliśmy sobie sami w 89 plus słupy monitoringu
Jedyne co mogę przyznać to eksploatacja bez gruntownych remontów była intensywna, dlatego doszło do kuriozalnej sytuacji gdzie stadion sosnowca posiadał licencję na ligę a był w połowie zarośnięty trawą z dobudowanymi na szybko masztami oświetleniowymi a Ruch w tym czasie musiał już się mocno gimnastykować aby tą licencję osiągnąć.
[Login OFF]
żeby nasi historycy mieli co do roboty za 50 lat i ogłosili wielkie odkrycie wałów pod nowym stadionem tak jak kolumny pod piramidamiHarpo pisze: ↑29 mar 2025, o 19:31Wciaz zastanawia mnie hasło o zostawieniu wałów w celu wykorzystania do budowy nowego stadionu.
PO CO?? Widzieliscie budujace sie nowe obiekty?! Zaczynają od zera- wszystko wyrównane i pną sie w górę.
Przeciez trybuny to betonowa konstrukcja- po ch.. tam stare kilkumetrowe wały?![]()
Moze mu lazi o waly na przetargach itpHarpo pisze: ↑29 mar 2025, o 19:31Wciaz zastanawia mnie hasło o zostawieniu wałów w celu wykorzystania do budowy nowego stadionu.
PO CO?? Widzieliscie budujace sie nowe obiekty?! Zaczynają od zera- wszystko wyrównane i pną sie w górę.
Przeciez trybuny to betonowa konstrukcja- po ch.. tam stare kilkumetrowe wały?![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], Google Adsense [Bot], Mavo1920, mrokol08, sivy35 i 92 gości