Modernizacja stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
pko
Kontakt:

Re: Modernizacja stadionu

#23251 Post autor: pko » 28 mar 2025, o 16:48

[Login ON]
Która to już???
:mur:
Zaczynam tracić zainteresowanie tą "inwestycją"
[Login OFF]

NG1920
Kontakt:

#23252 Post autor: NG1920 » 28 mar 2025, o 19:11

pko pisze:
28 mar 2025, o 16:48
[Login ON]
Która to już???
[Login OFF]
Realny przetarg na projekt rozbiórki, do której dojdzie? To akurat jest pierwszy. Do tej pory mieliśmy mydlenie oczu i pozwolenie na budowę, której w mieście nie chciano. A tyś już dawno stracił chyba zainteresowanie Ruchem sądząc po twoich postach.

Elmer
Kontakt:

#23253 Post autor: Elmer » 28 mar 2025, o 19:49

Nie rozumiem tych kpiących postów. Może piszcie je pod adresem Fantomasa. Michałek jest od maja i zaczyna realizować to, co obiecał. To widzę, że niektórym się nie podoba.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

pko
Kontakt:

#23254 Post autor: pko » 28 mar 2025, o 19:59

NG1920 pisze:
28 mar 2025, o 19:11
pko pisze:
[Login ON]
Która to już???
[Login OFF]
Realny przetarg na projekt rozbiórki, do której dojdzie? To akurat jest pierwszy. Do tej pory mieliśmy mydlenie oczu i pozwolenie na budowę, której w mieście nie chciano. A tyś już dawno stracił chyba zainteresowanie Ruchem sądząc po twoich postach.
Straciłem wiarę że kibicuję wyjątkowemu klubowi jakim jest Ruch i trudno się dziwić widząc poziom na jaki zjechaliśmy z samego topu sportowego, kibicowskiego i infrastrukturalnego. A zaklinanie rzeczywistości już nie działa i z top marki staliśmy się przeciętniakami i ubogimi krewnymi. Boli mnie to bardziej niż młode pokolenia bo widziałem 2 mistrzostwa, pierwsze miejsce w tabeli wszech czasów i nienajgorszy standard stadionu jakim była cicha kilka dekad temu o sile PF czy zapomnianej OAK nie wspominając.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23255 Post autor: spyru » 28 mar 2025, o 21:49

Dlatego chyba najwyższa pora wcisnąć Login OFF na dobre
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

NG1920
Kontakt:

#23256 Post autor: NG1920 » 28 mar 2025, o 22:52

Jak ktoś obserwuje media społecznościowe miasta Katowice to ma chyba idealny przykład dlaczego faktycznie "Cicha 6 jest najlepszą lokalizacją". Cyrki z zamykaniem ulic dojazdowych, w tym fragment Bocheńskiego, bo odbywa się mecz na 15 tys. Proponowane parkingi to m.in Leroy na Załężu, a potem piechty hektar bez sensownego dojazdu.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23257 Post autor: gerhat » 29 mar 2025, o 01:30

pko pisze:
28 mar 2025, o 19:59
NG1920 pisze:
28 mar 2025, o 19:11
pko pisze:
[Login ON]
Która to już???
[Login OFF]
Straciłem wiarę że kibicuję wyjątkowemu klubowi jakim jest Ruch i trudno się dziwić widząc poziom na jaki zjechaliśmy z samego topu sportowego, kibicowskiego i infrastrukturalnego
Kiedy to my byliśmy na tym infrastrukturalnym top-ie? 50 lat temu ?

pko
Kontakt:

#23258 Post autor: pko » 29 mar 2025, o 09:36

[Login OFF]
Nie wiem ile masz lat ile przejechałeś stadionów w przeszłości, ale w latach 80-90 nasz stadion a zwłaszcza wysoka trybuna była jedną z najładniejszych i najwygodniejszych do oglądania meczów w Polsce a o murawie mówiono nawet w kontekście europejskim. O architektonicznych walorach nawet wtedy przypominano co mecz. W tamtych czasach świeczki dawały jedną z najwyższych wielkość lumenów a późniejszy elektroniczny zegar mało kto posiadał. Owszem były może i lepsze (choć raczej porównywalne stadiony ale nie było się czego wtedy wstydzić). Więc byliśmy w TOP
Szpetne i ograniczające widok płoty załatwiliśmy sobie sami w 89 plus słupy monitoringu
Jedyne co mogę przyznać to eksploatacja bez gruntownych remontów była intensywna, dlatego doszło do kuriozalnej sytuacji gdzie stadion sosnowca posiadał licencję na ligę a był w połowie zarośnięty trawą z dobudowanymi na szybko masztami oświetleniowymi a Ruch w tym czasie musiał już się mocno gimnastykować aby tą licencję osiągnąć.
[Login OFF]

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23259 Post autor: kroy » 29 mar 2025, o 09:51

pko pisze:
29 mar 2025, o 09:36
[Login OFF]
Nie wiem ile masz lat ile przejechałeś stadionów w przeszłości, ale w latach 80-90 nasz stadion a zwłaszcza wysoka trybuna była jedną z najładniejszych i najwygodniejszych do oglądania meczów w Polsce a o murawie mówiono nawet w kontekście europejskim. O architektonicznych walorach nawet wtedy przypominano co mecz. W tamtych czasach świeczki dawały jedną z najwyższych wielkość lumenów a późniejszy elektroniczny zegar mało kto posiadał. Owszem były może i lepsze (choć raczej porównywalne stadiony ale nie było się czego wtedy wstydzić). Więc byliśmy w TOP
Szpetne i ograniczające widok płoty załatwiliśmy sobie sami w 89 plus słupy monitoringu
Jedyne co mogę przyznać to eksploatacja bez gruntownych remontów była intensywna, dlatego doszło do kuriozalnej sytuacji gdzie stadion sosnowca posiadał licencję na ligę a był w połowie zarośnięty trawą z dobudowanymi na szybko masztami oświetleniowymi a Ruch w tym czasie musiał już się mocno gimnastykować aby tą licencję osiągnąć.
[Login OFF]
I to jest główny problem Ruchu Chorzów, jego właścicieli, kibiców i sympatyków - my wciąż żyjemy latami 80tymi a w rzeczywistości mamy 2025 rok - minęło już 50 lat.

Im szybciej sobie uświadomili, że, na dziś, jesteśmy przeciętni tym lepiej i szybciej będziemy mogli to zmienić. Życie mitem wielkości to ryzykowna strategia.
Oczywiście jako klub kibice i społeczność pokazujemy że mamy aspiracje i podstawy do czegoś wiecej (duże mecze, odbudowa, społeczność) ale tego paliwa w baku jest obecnie za mało żeby dogonić czołówkę.

Innym paradoksem jest, że te rekordowe mecze mogliśmy zorganizować tylko dlatego że najnowocześniejszy stadion w Polsce w 1980 roku prawie się zawalił.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

pko
Kontakt:

#23260 Post autor: pko » 29 mar 2025, o 10:38

[Login ON]
I o tym krok właśnie mówię
Trzeba przeć do przodu, ryzykować, kto nie ryzykuje ten nie pije szampana.
Nie ciągłe poczekajmy do końca rundy, sezonu, zmiany trenera, dajmy czas, budujmy 10 lat.
Tu brakuje od dekad decyzji. Konkretnych i twardych
Taki Śląsk czy bratni Widzew ocierał się o bankructwa conajmniej ze 3 razy. Ale zbudowano stadion gra w pierwszej lidze. Śląsk wchodzi po aferach spada znowu wchodzi i tak w koło Lechią podobnie (przypominam że wcześniej oba latami grały w 2 lidze)
I wszędzie się da tylko nie w Chorzowie
[Login OFF]

Harpo
Kontakt:

#23262 Post autor: Harpo » 29 mar 2025, o 19:31

Wciaz zastanawia mnie hasło o zostawieniu wałów w celu wykorzystania do budowy nowego stadionu.
PO CO?? Widzieliscie budujace sie nowe obiekty?! Zaczynają od zera- wszystko wyrównane i pną sie w górę.
Przeciez trybuny to betonowa konstrukcja- po ch.. tam stare kilkumetrowe wały? :luka:
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

tynbydziedobry
Kontakt:

#23263 Post autor: tynbydziedobry » 29 mar 2025, o 19:36

Harpo pisze:
29 mar 2025, o 19:31
Wciaz zastanawia mnie hasło o zostawieniu wałów w celu wykorzystania do budowy nowego stadionu.
PO CO?? Widzieliscie budujace sie nowe obiekty?! Zaczynają od zera- wszystko wyrównane i pną sie w górę.
Przeciez trybuny to betonowa konstrukcja- po ch.. tam stare kilkumetrowe wały? :luka:
żeby nasi historycy mieli co do roboty za 50 lat i ogłosili wielkie odkrycie wałów pod nowym stadionem tak jak kolumny pod piramidami 🙃

uszy
Kontakt:

#23264 Post autor: uszy » 29 mar 2025, o 22:01

Jak będzie wybudowana tylko jedna trybuna na dłuższy okres to wały się przydadzą kocyk ,trawka i meczyk będzie szło oglądnąć,

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#23265 Post autor: Radvan138 » 30 mar 2025, o 00:00

Harpo pisze:
29 mar 2025, o 19:31
Moze mu lazi o waly na przetargach itp ;)

ODPOWIEDZ