Co z tym Ruchem?
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Co z tym Ruchem?
a coś było/będzie o nas?
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Otworzyłem sobie link z transmisją - w sumie nie wiem po co... 9:29, a tam już przerwa
zmęczyli się.

- lacky24
- Kontakt:
wiele decyzji wpływa pośrednio na Ruch. Warto mieć oko i wiedzieć co się dzieje w mieście, żeby nie obudzić się, gdy będzie za późno
Debiut na Cichej: 09.12.2006 Górny Śląsk - Polska
Debiut na Ruchu: 14.04.2007 Ruch - Zagłębie S.
-
- Kontakt:
Dzisiaj o 10.00 przy Cichej ma zacząć się nadzwyczajne walne zgromadzenie akcjonariuszy. Jednym z punktów porządku obrad są zmiany w radzie nadzorczej spółki. Wedle naszych informacji jest szansa, że jako nowy członek do RN powołany zostanie Marek Godziński, który do września pełnił funkcję pełnomocnika zarządu Ruchu. Przy Cichej przepracował okrągłe 1000 dni, i to na zasadzie wolontariatu! Podczas pucharowych derbów z Górnikiem Zabrze został pożegnany przez kibiców, którzy stwierdzili, że bez niego klubu nie byłoby dziś w I lidze. Teraz może wrócić do Ruchu w nowej roli. Obecnie w radzie nadzorczej znajdują się Przemysław Biskup, Mateusz Grzech, Krzysztof Łyczykowski, Piotr Małecki oraz wiceprzewodniczący Daniel Reck i przewodniczący Marcin Mańka.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
miasto skonwertowało 2mln pozyczki na akcje.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
- KOSTA
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Zapowiadana konwersja pożyczki, udzielonej Ruchowi kilka lat temu przez Miasto Chorzów, na akcje Spółki stała się faktem. Tym samym dług Klubu zmniejszył się aż o 2 mln zł!
Przypomnijmy, że na początku 2019 r. Miasto Chorzów udzieliło Ruchowi pożyczki w kwocie 2 mln zł. W kolejnych latach spłata pożyczki była prolongowana. W sierpniu 2022 r. Rada Miasta Chorzów jednogłośnie wyraziła zgodę na jej skonwertowanie wraz z odsetkami na akcje Spółki. Cały proces został już zakończony. Miasto objęło kolejny pakiet akcji, a zadłużenie Klubu zmniejszyło się o 2 mln zł.
– Jeszcze raz dziękujemy Radzie Miasta oraz Prezydentowi za zrozumienie i przeprowadzenie tej konwersji. Każde zmniejszenie zadłużenia – a w tym przypadku jest ono znaczące – to duży krok do przodu w procesie odbudowy Klubu – mówi prezes Ruchu Seweryn Siemianowski.
Przypomnijmy, że na początku 2019 r. Miasto Chorzów udzieliło Ruchowi pożyczki w kwocie 2 mln zł. W kolejnych latach spłata pożyczki była prolongowana. W sierpniu 2022 r. Rada Miasta Chorzów jednogłośnie wyraziła zgodę na jej skonwertowanie wraz z odsetkami na akcje Spółki. Cały proces został już zakończony. Miasto objęło kolejny pakiet akcji, a zadłużenie Klubu zmniejszyło się o 2 mln zł.
– Jeszcze raz dziękujemy Radzie Miasta oraz Prezydentowi za zrozumienie i przeprowadzenie tej konwersji. Każde zmniejszenie zadłużenia – a w tym przypadku jest ono znaczące – to duży krok do przodu w procesie odbudowy Klubu – mówi prezes Ruchu Seweryn Siemianowski.
od bajtla po grob zawsze KS RUCH
Kattowitz Boerschachte
Kattowitz Boerschachte
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Spoko. Jeszcze 5000000000000 milionów. Już widać światełko w tunelu 

-
- Kontakt:
nie ma się co śmiać, akurat to jest ten wątek, w którym wypadałoby przypomnieć sobie o pozostałych akcjonariuszach.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
-
Chciałem pochwalić chłopaków z zarządu, że implementują dobre pomysły z forum i cieszę się, że mój pomysł z tym, żeby mecz z cyganami sprzedawać w pakiecie z Sandecją i Arką się przyjął. Dzięki temu jutro będziemy mieli komplet a na Sandecji było nas ponad 8200 co w normalnych okolicznościach pewnie byłoby niemożliwe do osiągnięcia.silesianspartan pisze: ↑23 sie 2022, o 20:17No bez przesady, na większości meczów frekwencja póki co jest poniżej 80% zapełnienia stadionu. Oczywiście karnetów już nie sprzedamy ale jakieś pakiety łączone żeby np. lepszymi meczami napędzać frekwencję na gorszych już tak. np. 3 kolejki przed meczem z Gieksą jest u nas mecz z Sandecją, można zrobić pierwszeństwo w kupnie biletów dla tych co będą na Sandecji czy potem Arce, ale to trzeba już reklamować na początku września.scaneRboy pisze: ↑23 sie 2022, o 19:50Pamiętajcie, że z powodu braku infrastruktury i braku mocy przerobowych nie mozeemy w nieskończoność inwestować w akcje reklamowe. Sezon wystartował, karnety się rozeszły, miejsca na naszym nikczemnym stadionie wyprzedane, a kampanie kosztują. Więc po co?
Co do sklepu się nie wypowiem, bo nie mam dostępu do danych. Niemniej przychod to nie to samo co dochód.
Druga akcja, W przyszłym roku w Sosnowcu będziemy grali na nowootwartym stadionie, gdzie będzie 1000 miejsc. Kolejkę wcześniej przyjeżdża do nas Podbeskidzie, wystarczy zrobić tak by najpierw na wyjazd mogły się zapisywać osoby, które były na meczu z Bielskiem.
Jednocześnie chciałem pozdrowić tutaj użytkownika disorder, który wtedy mówił mi, że się dopierdalam a moje pomysły są idiotycznie i jeszcze chciał mnie uczyć marketingu.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
pomysl rzeczywiscie fajnie wyszedl.
zauwaze jednak jedna rzecz. jak sie rozpoczynało pokazywanie grafik uprawnionych to roznica miedzy 3pakiem a Sandecja wynosila okolo 400biletow.
przed meczem juz ponad 2000.
takze fajnie, brawo NIebiescy! przyszliscie na Ruch, a nie zeby w perspektywie miec bilet na derby!
zauwaze jednak jedna rzecz. jak sie rozpoczynało pokazywanie grafik uprawnionych to roznica miedzy 3pakiem a Sandecja wynosila okolo 400biletow.
przed meczem juz ponad 2000.
takze fajnie, brawo NIebiescy! przyszliscie na Ruch, a nie zeby w perspektywie miec bilet na derby!
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
Wybacz, ale nigdy tutaj w przeciwieństwie do Ciebie nie skrytykowałem żadnego pomysłu. Co najwyżej wskazałem, że takich osób jak Ty w marketingu nam nie potrzeba odnosząc się do Twojego negowania gry z Wisłą na Śląskim.silesianspartan pisze: ↑15 paź 2022, o 13:03Jednocześnie chciałem pozdrowić tutaj użytkownika disorder, który wtedy mówił mi, że się dopierdalam a moje pomysły są idiotycznie i jeszcze chciał mnie uczyć marketingu.silesianspartan pisze: ↑23 sie 2022, o 20:17No bez przesady, na większości meczów frekwencja póki co jest poniżej 80% zapełnienia stadionu. Oczywiście karnetów już nie sprzedamy ale jakieś pakiety łączone żeby np. lepszymi meczami napędzać frekwencję na gorszych już tak. np. 3 kolejki przed meczem z Gieksą jest u nas mecz z Sandecją, można zrobić pierwszeństwo w kupnie biletów dla tych co będą na Sandecji czy potem Arce, ale to trzeba już reklamować na początku września.scaneRboy pisze: ↑23 sie 2022, o 19:50Pamiętajcie, że z powodu braku infrastruktury i braku mocy przerobowych nie mozeemy w nieskończoność inwestować w akcje reklamowe. Sezon wystartował, karnety się rozeszły, miejsca na naszym nikczemnym stadionie wyprzedane, a kampanie kosztują. Więc po co?
Co do sklepu się nie wypowiem, bo nie mam dostępu do danych. Niemniej przychod to nie to samo co dochód.
Druga akcja, W przyszłym roku w Sosnowcu będziemy grali na nowootwartym stadionie, gdzie będzie 1000 miejsc. Kolejkę wcześniej przyjeżdża do nas Podbeskidzie, wystarczy zrobić tak by najpierw na wyjazd mogły się zapisywać osoby, które były na meczu z Bielskiem.
Starałem się natomiast wskazać istnienie pozytywnych działań klubu bo czytając Twoje wpisy ktoś słabo zorientowany mógłby odnieść wrażenie, że nic pozytywnego nie istnieje. I nie zmienię zdania, że się dopierdalales. Na szczęście udało się to wyciszyć, więc pozwól byśmy nie musieli wracać do tego tematu.
Nie będę komentował Twojej pracy w marketingu Ruchu bo zapewne mocno się ukrywasz i dotychczas nie miałem okazji poznać jej efektów.
- lacky24
- Kontakt:
Przedstawiciele Ruchu na sesji Rady Miasta: https://bip.chorzow.eu/index.php?kat=155143743339028184
Później będzie wrzucone tutaj: https://bip.chorzow.eu/index.php?kat=154350670747226331
Później będzie wrzucone tutaj: https://bip.chorzow.eu/index.php?kat=154350670747226331
Debiut na Cichej: 09.12.2006 Górny Śląsk - Polska
- KOSTA
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
My idymy z takimi " postulatami" 
od bajtla po grob zawsze KS RUCH
Kattowitz Boerschachte
Kattowitz Boerschachte