Okienko transferowe lato 2012

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Okienko transferowe lato 2012

#2266 Post autor: Thoth » 17 sie 2012, o 14:57

jesli to jest lewy obrońca to jak słaby musi być skoro przegrywo rywalizacja z grajkiem kery nie dojść że nie gro na swojej pozycji to jeszcze daleko mu nawet do w miara poprawnej dyspozycji. co zajs sie tyczy Josla to był niewypał wystarczyło mi jak widziołech te pora minut jak zagroł w szpilu pucharowym chyba ze Zdzichami jak sie nie myla miołech dojśc.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

Roni2580

#2267 Post autor: Roni2580 » 17 sie 2012, o 15:11

tommy tauzen pisze:jesli to jest lewy obrońca to jak słaby musi być skoro przegrywo rywalizacja z grajkiem kery nie dojść że nie gro na swojej pozycji to jeszcze daleko mu nawet do w miara poprawnej dyspozycji. co zajs sie tyczy Josla to był niewypał wystarczyło mi jak widziołech te pora minut jak zagroł w szpilu pucharowym chyba ze Zdzichami jak sie nie myla miołech dojśc.
może nie chodzi o umiejętności Kołodziejskiego a jego siłę to młody chłopak, który siłą fizyczną Szyndrowskiemu na pewno nie dorównuje a w polskiej lidze, to jednak jeden z głównych atutów obrońców, (nawet tych bocznych) bo u nas obrońca musi przede wszystkim potrafić przepchać skrzydłowego czy napastnika.

arcio
Kontakt:

#2268 Post autor: arcio » 17 sie 2012, o 15:45

Roni2580 pisze:u nas obrońca musi przede wszystkim potrafić przepchać skrzydłowego czy napastnika.
to nie koszykówka żeby sie przepychali
obrońca powinien zabezpieczyć dostęp do swojej bramki oraz inicjować akcje ofensywne, a w Ruchu nie ma obecnie żadnego chopa który by temu sprostał (liczyłem na powrót formy Lewczuka ale... jak widzimy jest słabo, a co do Kikuta to się nie wypowiem bo on wg mnie jest sredniakiem)

nam potrzebny jest na już LEWY I ŚRODKOWY OBROŃCA!!!
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#2269 Post autor: vahanara » 17 sie 2012, o 16:00

a ja bym poczarował. Od dawna wydaje mi się że Janoszka mógłby grać na lewej obronie. Na swoją pozycję wróciłby Zieniu a po prawej mamy grajków wystarczająco: Djokić, Lewczuk, Kikut i Sultes.
Każda władza deprawuje a władza absolutna deprawuje absolutnie...

Roni2580

#2270 Post autor: Roni2580 » 17 sie 2012, o 17:15

arcio pisze:
Roni2580 pisze:u nas obrońca musi przede wszystkim potrafić przepchać skrzydłowego czy napastnika.
obrońca powinien zabezpieczyć dostęp do swojej bramki oraz inicjować akcje ofensywne, a w Ruchu nie ma obecnie żadnego chopa który by temu sprostał (liczyłem na powrót formy Lewczuka ale... jak widzimy jest słabo, a co do Kikuta to się nie wypowiem bo on wg mnie jest sredniakiem)

wiem, że tak to powinno wyglądać aczkolwiek, Polska liga, to nie liga hiszpańska ani nawet czeska co pokazały ostatnie mecze, u nas w ekstraklasie boczni obrońcy mają problem z obroną a co dopiero z ciągiem na bramkę przeciwnika, stąd głównie bierze się zawodników silnie fizycznych, bo Ci nawet nie mając odpowiednich umiejętności potrafią swoją siłą, w grze kontaktowej bark w bark skutecznie bronić dostępu do bramki.

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#2271 Post autor: Radvan138 » 17 sie 2012, o 18:28

Roni2580 pisze:
arcio pisze:

wiem, że tak to powinno wyglądać aczkolwiek, Polska liga, to nie liga hiszpańska ani nawet czeska co pokazały ostatnie mecze, u nas w ekstraklasie boczni obrońcy mają problem z obroną a co dopiero z ciągiem na bramkę przeciwnika, stąd głównie bierze się zawodników silnie fizycznych, bo Ci nawet nie mając odpowiednich umiejętności potrafią swoją siłą, w grze kontaktowej bark w bark skutecznie bronić dostępu do bramki.
jak umieja bronic pokazaly ostanie szpile z Pilsnerem ;) potrzebna nam DL i ATM. momy 3DM kerzy maja ciag na brama i umieja krecic akcjami do przodku jak staro nysa. nie piszcie o Starzynskim, ten synek jest dobry ale widac nie az tak dobry zeby grac w 1 skladzie. moze w wieku 28lot kiedy juz nie bedzie juniorem w wieku 22 zacznie cos grac...

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#2272 Post autor: spyru » 17 sie 2012, o 21:29

vahanara pisze:a ja bym poczarował. Od dawna wydaje mi się że Janoszka mógłby grać na lewej obronie. Na swoją pozycję wróciłby Zieniu a po prawej mamy grajków wystarczająco: Djokić, Lewczuk, Kikut i Sultes.
Zieniu może jedynie zrobić zagrożenie prostym zamachem do środka na lewą nogę. Na lewej stronie żeby zrobić centrę trzeba mieć choć trochę szybkości. Janoszka na obronie to mógłby być niezły pomysł, bo on potrzebuje trochę miejsca, jak ktoś na nim siedzi to jest po grze. Nie wiem jakby wyglądały prostopadłe piłki na prawych skrzydłowych drużyn przeciwnych, ale można by taką opcję spróbować w sparingach czy PP.
Prawa strona z tego co czytałem o Lewczuku jest pozostawiona Djokićowi, a narazie jest to wg. mnie największe rozczarowanie tego sezonu. Oby ten Kikut szybko nadrobił zaległości.
Brakuje nam lewego obrońcy, stopera, lewego skrzydłowego i obym się mylił, myśli szkoleniowej...
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Roni2580

#2273 Post autor: Roni2580 » 17 sie 2012, o 21:37

Panowie jak to jest, dwa tygodnie temu mówiliście, że najlepsze okienko transferowe od wielu lat, teraz piszecie, że brakuje tego, tego i tego. Mecze z Viktorią Pilzno aż tak zachwiały waszymi poglądami? przypomnę wam Śląsk Wrocław z zeszłego sezonu jako vice mistrz, najpierw ledwo ograli Dundee United, potem przegrali praktycznie bez walki z Rapidem Bukareszt, tym samym, którego potem ograła Legia. W lidze natomiast w rundzie jesiennej miażdzyli rywali. Trochę wiary i czasu panowie ;).

arcio
Kontakt:

#2274 Post autor: arcio » 17 sie 2012, o 22:22

lewego obrońcy nie mamy o kilku dobrych lat - nawet Brzyski nie był obrońcą, a pomocnikiem przekwalifikowanym na obrońcę
rozgrywającego nie mamy jeszcze dłużej...
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
SODA

#2275 Post autor: SODA » 17 sie 2012, o 22:25

może Leszek Wrona :P
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

arcio
Kontakt:

#2276 Post autor: arcio » 17 sie 2012, o 22:27

i Waldek Waleszczyk na stoperze ;)
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
SODA

#2277 Post autor: SODA » 17 sie 2012, o 22:32

Krystian był lepszy :]
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

robotrix
Kontakt:

#2278 Post autor: robotrix » 17 sie 2012, o 23:27

Według polsatowego "magazynu t-mobile ekstraklasy" wzmocnił nos Ćwielong... Może o czyms niy wiymy :D

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#2279 Post autor: ObeRschlesien » 17 sie 2012, o 23:29

Przed chwila w POLSAT SPORT EXTRA godali o wzmocnieniach i pedzieli ze Ruch zostal wzmocniony SULTES SADLOK itd a na koniec Ćwielongiem ? ale chyba im sie jeblo albo oczym nie wiem.
Obrazek

19aRtuR20
Kontakt:

#2280 Post autor: 19aRtuR20 » 17 sie 2012, o 23:35

dopiero co wczoraj bylo info, ze zostal zgloszony do gry w Slasku...

moze o Cwielongu pedzieli, bo kiedys w maju sie o tym napisalo, i maja zle info
z drugi strony Polsat to Slask... jo bych sie nie obrazil - im wiekszo konkurencja tym lepi

Zablokowany