GKS Katowice - Ruch Chorzów, sobota 27.05.2023, godz 17.30

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
arcio
Kontakt:

Re: GKS Katowice - Ruch Chorzów, sobota 27.05.2023, godz 17.30

#226 Post autor: arcio » 27 maja 2023, o 21:50

jajo pisze:
27 maja 2023, o 21:18
arcio - no zmienil na trojke z tylu, bo przegrywalismy i trzeba bylo towrzyc sytuacje. od tej zmiany zaczelismy atakowac i zdobylismy gola na 1-1. jak mozna miec o to pretensje? niestety potem stracilismy na 1-2, ale to nie koszykowka, zeby zmieniac bez przerwy.
Bramka wpadła nie dlatego że zmieniliśmy ustawienie na 3 z tyłu tylko się udało poklepać z lewej strony boiska. Grając 4 też by może i wpadło. Nasza gra z 3 stoperów to odpalony lont i zawsze zjebiemy. Takie rozstrojenie w obronie w tym schemacie jest druzgocące. Przed meczem pisałem, trzeba wyszarpać z wątroby i się zesrało :(
nigdy nie jest za późno

Harpo
Kontakt:

#227 Post autor: Harpo » 27 maja 2023, o 21:54

jajo pisze:
27 maja 2023, o 21:41
z Tychami musimy wygrac albo zeby awansowac albo zeby zajac pol position w barazach
ale dla mnie Wisla sie predzej potknie w Łęcznej niz u siebie z Sosnowcem.
wiec nei rozumiem tego stawaiania sprawy, ze jak jutro Wisla wygra to po zawodach.
Ależ to by było piękne..
Wygrywamy z Tychami, wszyscy godzą się już z barażami, aż tu nadchodzą wieści z Łecznej o porażce Wiślaków.
Może tak być.

PS. Tak wyglądają wpisy na forum konkurencji z Krakowa. Zero skromności :kwasny:

Obrazek
Ostatnio zmieniony 27 maja 2023, o 22:05 przez Harpo, łącznie zmieniany 2 razy.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#228 Post autor: Ozor » 27 maja 2023, o 21:55

Jak jutro Sosnowiec urwie chociaż punkt to obiecuje ze uwierzę w uczciwość polskiej piłki 🧐.Moim zdaniem nie ma najmniejszych szans ani jutro ani na Łecznej

staRvin
Kontakt:

#229 Post autor: staRvin » 27 maja 2023, o 21:57

Moim zdaniem Wisla juz nie potraci pkt a w barazach nie widza tego obych sie mylil.

disorder
Kontakt:

#230 Post autor: disorder » 27 maja 2023, o 21:57

arcio pisze:
27 maja 2023, o 21:50
jajo pisze:
arcio - no zmienil na trojke z tylu, bo przegrywalismy i trzeba bylo towrzyc sytuacje. od tej zmiany zaczelismy atakowac i zdobylismy gola na 1-1. jak mozna miec o to pretensje? niestety potem stracilismy na 1-2, ale to nie koszykowka, zeby zmieniac bez przerwy.
Bramka wpadła nie dlatego że zmieniliśmy ustawienie na 3 z tyłu tylko się udało poklepać z lewej strony boiska. Grając 4 też by może i wpadło. Nasza gra z 3 stoperów to odpalony lont i zawsze zjebiemy. Takie rozstrojenie w obronie w tym schemacie jest druzgocące. Przed meczem pisałem, trzeba wyszarpać z wątroby i się zesrało :(
Ino weź pod uwagę, że nie robiliśmy wiatru w ataku, dlatego wszedł napastnik za obrońcę i przeszliśmy na trójkę w obronie. Czy tego chcesz czy nie to ta strategia była konieczna widząc jak tracimy boisko na połowie przeciwnika. I to z trójką w tyle wcisnęliśmy tą bramkę.

Swoją drogą wcześniej i później mogliśmy stracić kolejne (choćby pusty przelot Biela, gdy piłka obiła poprzeczkę) bez względu na liczbę w obronie.

Dzisiaj nie zagrało sporo czynników ale chyba nie ma sensu wskazywać tego najważniejszego.

pedro-sbl
Kontakt:

#231 Post autor: pedro-sbl » 27 maja 2023, o 22:02

Dwa razy miec sytuacja. Wylaza na szpil plac i chocby ch** na ch*** stawol wygrywom bo musza bo niy mom innyj opcji. Resovia w pi*** cygony w pi***. O czym my tu godomy?

wisla na lajcie jutro.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#232 Post autor: Darth Kabut » 27 maja 2023, o 22:04

Przede wszystkim nie trafiony skład

arcio
Kontakt:

#233 Post autor: arcio » 27 maja 2023, o 22:05

Nie zagrało sporo. Nie zagrało zaś jednak to co nas trapi od daaawna czyli środek pomocy. Nasz trener uznał ze 3 stoperów zrobi więcej pożytku bo mamy wtedy 5 w obronie a stało się odwrotnie. To tak jak wstawiasz 3 środkowych napastników i lejesz lagi na aferę a nóż wpadnie. W takich warunkach trzeba oddalić grę od własnej bramki, trzymać przeciwnika daleko od swojego pola karnego a myśmy ich zapraszali. Żal i wqrwienie jest ciągle na maxa. Na 2 miejsce nie liczę bo wisla już nie wypuści tego. Obawiam się czy 3 plac utrzymamy :(
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#234 Post autor: jajo » 27 maja 2023, o 22:07

arcio pisze:
jajo pisze:
udalo sie, bo mielismy wiecej ludzi z przodu, a wiecej ludzi z przdu mielismy dlatego, ze mielismy przeciez mniej ludzi z tylu. to nie jest tak, ze gdzies dodajesz, to gdzie indziej nie tracisz. Szczepan, ktorego jestem fanem praktycznie nie istnial 60 minut. Pojawil sie na boisku po wejsciu Plaskowskiego, bo sie mu zrobilo miejsce z przodu, bo obrona Gieksiarzy sie musiala skupic na 2 a nie jednym napastniku. a ta zamiana spowodowala, ze zaczelismy grac na 3 a nie 4 oboroncow.

Ozor - a czemu by wygrania Wisla miala swiadczyc o nieczystosci. najbogatszy zespol ligi z 3 miejsca, gra z powiedzmy sredniakiem u siebie. no jest zdecydowanym faworytem.

arcio - nie, trener wyszedl na 2 stoperow. i 3 srodkowcyh pomocnikow i ten srodek pola przegralismy, a Szczepan na desancie byl osamotniony.
ja bym zmienil inaczej, bo uwazam, ze Piatek dawal rade.
z tym, ze trener uznal i ja sie zgadzam, ze Szczepek jest zbyt osamotniony i mu dolozyl Plasa. to sie sprawdzilo. a jak mu kogos dolozyl to skads musial zabrac. wtedy przeszlismy na 3 centralnych z tylu.
z reszta ta gra 3 z tylu, to tez nie jest tak, ze z 2 stoperow przechodzisz na 3, bo wtedy czesto jeden z bocznych srodkowcyh sie podlacza do gry.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

chorzowski_rsl
Kontakt:

#235 Post autor: chorzowski_rsl » 27 maja 2023, o 22:13

Jutro Zagłębie!!!
NRŚL GANG

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#236 Post autor: jajo » 27 maja 2023, o 22:13

jeszcze jedno mnie naszlo. jakby po wygranej przebitce Foszmaczyka, ktos wyglowkowal te pilke do przodu a nie do tylu, to mielinbysmy calkowicie inny nastroj.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#237 Post autor: Ozor » 27 maja 2023, o 22:16

jajo pisze:
27 maja 2023, o 22:07
arcio pisze:
jajo pisze:
udalo sie, bo mielismy wiecej ludzi z przodu, a wiecej ludzi z przdu mielismy dlatego, ze mielismy przeciez mniej ludzi z tylu. to nie jest tak, ze gdzies dodajesz, to gdzie indziej nie tracisz. Szczepan, ktorego jestem fanem praktycznie nie istnial 60 minut. Pojawil sie na boisku po wejsciu Plaskowskiego, bo sie mu zrobilo miejsce z przodu, bo obrona Gieksiarzy sie musiala skupic na 2 a nie jednym napastniku. a ta zamiana spowodowala, ze zaczelismy grac na 3 a nie 4 oboroncow.

Ozor - a czemu by wygrania Wisla miala swiadczyc o nieczystosci. najbogatszy zespol ligi z 3 miejsca, gra z powiedzmy sredniakiem u siebie. no jest zdecydowanym faworytem.

arcio - nie, trener wyszedl na 2 stoperow. i 3 srodkowcyh pomocnikow i ten srodek pola przegralismy, a Szczepan na desancie byl osamotniony.
z tym, ze trener uznal i ja sie zgadzam, ze Szczepek jest zbyt osamotniony i mu dolozyl Plasa. to sie sprawdzilo. a jak mu kogos dolozyl to skads musial zabrac. wtedy przeszlismy na 3 centralnych z tylu.
z reszta ta gra 3 z tylu, to tez nie jest tak, ze z 2 stoperow przechodzisz na 3, bo wtedy czesto jeden z bocznych srodkowcyh sie podlacza do gry.
źle to napisałem , mają pieniądze aby zmobilizować każdego z którym gramy do końca i osłabić zapał tych którym jednak by się chciało walczyć przeciw nim .

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#238 Post autor: jajo » 27 maja 2023, o 22:24

Ozor pisze:
27 maja 2023, o 22:16
jajo pisze:
27 maja 2023, o 22:07
arcio pisze:
jajo pisze:

źle to napisałem , mają pieniądze aby zmobilizować każdego z którym gramy do końca i osłabić zapał tych którym jednak by się chciało walczyć przeciw nim .
chodzilo mi po glowie nawet to przed meczem. ale nei uwazam tego za cos nieczystgo.
co innego jak sie domgali od swoich zawodnikow porazki ze Slaskiem.

a propos jeszce tego, ze zostalsmy upokoerzeni itd. to kiedy my ostatnio dostalismy takiego gonga?
chyba spadajac w 2017, a mi sie bardziej kojarze wlasnie przegrane MP.
ta druzyna po prostu wygrala wszystkie wazne mecze w ost czasie. troche nas rozpiescili ;)

Harpo
Kontakt:

#239 Post autor: Harpo » 27 maja 2023, o 22:25

.. Pokazac.
Ktoś tu sugeruje, żeby nie oceniać po relacji z TV.
Fajnie, tylko co był najazd kamery na naszych, albo jak była akcja pod bramka gdzie nasi byli, to zawsze stali grzecznie, nieruchomo: zero machania szalikami, klaskania, ciuchci itp.
To to wyglądało i tak to oceniamy. Raz, dwa cos ram było słychać, a przypomnę, że 400 głów to już jest hałas.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

disorder
Kontakt:

#240 Post autor: disorder » 27 maja 2023, o 22:28

Chwalicie tutaj Piątka (że najlepszy mecz) ale zwróćcie uwagę, że przeciwnik rozgrywał bezkarnie piłkę na swojej połowie (ok, powiedzmy średni pressing) a później osamotniony Feliks z doskokiem Szczepka to było za mało by odebrać im piłkę czy zmusić do błędu.

Przegraliśmy środek pola przez zbyt duże odległości m. naszą fazą obrony a atakiem Katowic. Pressing (wysoki, średni, niski) jest skuteczny tylko wtedy gdy przeciwnik mający piłkę nie ma obok siebie kolejnego, któremu niepilnowanemu może tą piłkę oddać. Albo popełnia błąd, albo zmuszony jest grać wtedy długą piłkę (ryzyko).

Więc kto mial z trójki pomocy doskakiwać wyżej gdy Feliks walczył z wiatrakami? Sedlak z Sikorą, którzy z definicji zabezpieczają tyły?

Nie mam zamiaru zrzucać winy ma kark poszczególnych graczy bo drużyna wygrywa, drużyna przegrywa ale jak chcecie rozkładać taktykę na czynniki pierwsze to warto konfrontować zamierzenia/oczekiwania z rezultatem.

ODPOWIEDZ