Korona Kielce - Ruch Chorzów 08.08.2011 piłkarsko

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Harpo
Kontakt:

Re: Korona Kielce - Ruch Chorzów 08.08.2011 piłkarsko

#226 Post autor: Harpo » 8 sie 2011, o 23:58

Hm..1 pkt na Koronie wypadało by się cieszyć... ALE:
1. Korona spokojnie do ogrania
2. niestety nie przy takiej grze Ruchu
3. za "dzikie" wybijanie do przodu typu bija a leć. Masę piłek tak stracili.
4. niepewność Perdijicia - co on zrobił przed karnym? Za "karnego" go nie winię, bo to jakaś paranoja - takie coś odgwizdać?? Boczny to był cymbał - poza karnym z kapelusza (facet sam wleciał na nogę Perdijicia, kiedy bal była już prawie poza boiskiem) popisał się również pokazując rzut rożny po dotknięciu piłki przez naszego tormana...poza linią!!
5. Piecha bym nie ściągał - facet przy słabnącej Koronie mógł coś pyknąć.
6. Odpoczynek dla Janoszki, Grzybka. No i ten Zieńczuk - oddać go za darmo.Końcówka meczu a tej jego wolny....
7. Abbott? Mieszane odczucia, kiedy on coś PORZĄDNEGO pokaże? NA plus elwer.

Ogólnie przeciętny mecz, z wieloma złymi zagraniami i masą niedokładności. Mamy 4 pkt., powinniśmy mieć ich 6, ale z taką grą sprawiedliwie nie zasłużyliśmy.
Ze Śląskiem będzie ciężko.

PS. jak widzę/słyszę Szczęsnego to nóż w kapsi mi się otwiera :/
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#227 Post autor: Lutz » 9 sie 2011, o 00:49

akoś ci ta naszo gra pasowała, przed wyjazdym ;)
Ja , sam mosz recht ! w 1989 roku mi ta gra pasowała ( z akcentem na gra !) ..... i nawet rok wcześniyj w 2 lidze !!!!!!
Pasowoł mi Małnowicz co tyroł za trzech , pasowoł mi Wira, Szewczyk czy nawet Mikulski ........ pasowły mi nawet zjebane szpile ........... ale niy psuje mi że keryś z nos na tako padaczka jako dzisiej oba to niby profesjonalne kluby odpierdalały godo : "tako je liga !! "
35 (???) tys złoty Grzybowi na miesionc ??? Pytom sie za co ??? Tako je liga ??
Na zachodzie niy ma zmiłuj - podpisołś kontrakt na 40 tys złoty, to ku*** grej jak pon Bócek przykozoł i zarób uczciwie na te 40 tys, a jak ci sie nie chce, niy poradzisz( Grzyb) to niestety ..............Business Is Business - szukej sie karlus inkszy roboty, bo nom sie do niczego wiyncy niy przydosz i dotyczy to niy inyk naszego ex kapitana.....

hantio
Kontakt:

#228 Post autor: hantio » 9 sie 2011, o 02:16

Już drugi mecz nie mamy środka. Nie wiem co robi Gabor... Z Bełchatowem większość prostopadłych podań i jakiegokolwiek rozgrywania szło od... schodzącego do środka Grzyba. Nie wiem. Dla mnie to jest jednym z głównych problemów. Może jednak czas się przeprosić z Andrzejem, przynajmniej na 15 minut na mecz. Chociaż wiadomo - Waldek najbliżej zespołu jest, wie lepiej niż my eksperci.
Ogólnie jakoś im się nie chciało. Dobrą ilustracją zaangażowania jest leżący Grodzicki po wślizgu "na raz". Akcja idzie dalej, a on sobie leży i zastanawia się czy wstać (mimo to i tak lepiej zagrał w końcu). Nie mówię, że na pewno odpuścili. Mówię jakie można było odnieść wrażenie...
Szkoła matematyki GAUSS - korepetycje i kursy z matematyki - Chorzów, Śląsk

niebieski73
Kontakt:

#229 Post autor: niebieski73 » 9 sie 2011, o 07:34

Matko - wg mie "karny" głównie obciążo jego konto. Na tak mokrej murawie i mając Zielinskiego 3 m przed sobą trza bal wybijać, a nie bawić sie w przyjmowanie. Matko coroz bardziej niepewny, niestety brak mocnej konkurencji na tej pozycji robi swoje.
Nie chca tu bawić sie we wróżka, ale coś czuja, że to ostatni sezon w Ruchu Grodzickiego i Jankowskiego. Pierwszy podpisze kontrakt z innym klubem pod koniec rundy, zeby teraz nie być wygwizdywany, a drugi mo Ruch w d... zaś nie podszedł do kibiców po meczu.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#230 Post autor: Scypion » 9 sie 2011, o 07:48

Matko zajeboł karny...ale zwroccie uwage na zachowanie zawodnika przy wykonywaniu rzutu karnego, koles biegl niemal rownolegle do Vukovicia wykonujacego karny.

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#231 Post autor: Thoth » 9 sie 2011, o 08:02

to co wczoraj odpierdalało dwóch farbowanych blondynów z obrony wołało o pomsta do nieba :przestraszony: :przestraszony: do spólki jeszcze do nich torman kery sie bale podaje z jednym z nich na własnym polu karnym i ja traci :mur: fakt że karny z kapelusza bo pierw torman wybijo bala a potym lecący grajek korony potyko sie o jego nogi i obalo ale widac teraz trza zrobic kupa larma i wywrzec presja na sedziego i juz sie karny mo fakt że w drugiej połowie korona nie dostała ewidentnego karnego po wspaniałym popisie łyżwiarskim jednego z farbowanych blondynów wiec w karnych jest po równo. Przy głebokim presingu ze strony korony panowie Szyndrowski Djokić i Perdijić nie wiedzieli co sie dzieje :przestraszony: Straka i Grzyb nie lepsi prawą stroną zero akcji a w środku kaj by nie Malinowski to boja sie mysleć... :przestraszony: :przestraszony: o dośrodkowaniach Straki nie wspomna bo to poziom jakiejś A klasy :mur: średni na jeza Lewczuk, dobrze Abbott, a najjaśniejsze ogniwa w zespole to Grodzicki, Piech i Janoszka :padam: :padam: Jankowski oprócz jednego zajebistego podania do Piecha nic nie pokozoł, Lisowski słabo, Zieńczuk za krótko. Sędzia nadowoł sie do śedziowania szpili bajtlom na placu o karnych żech pisoł tera inny klimat kilkanaście fauli na Piechu zaraz przy dojsciu do niego piłki bez zadnych konsekwencji kartkowych dla grajków z Korony z czego oni sami byli w szoku bo czesto zmieniaja miedzy soba krycie na Piechu żeby na owe kartki sie nie załapać widac taki manewr na slepego i głupiego sedziego zadziałoł bo oprócz falu nic :zly: Reasumując frajersko stracone 3 pkt :zly:
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#232 Post autor: Ozor » 9 sie 2011, o 08:18

przy tym co napisałes to raczej szczęsliwie zdobyty punkt.

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#233 Post autor: Thoth » 9 sie 2011, o 08:38

mając wynik 2-1 powinno być po szpilu szczesliwe bo szczęsliwe 3 pkt gdyby nie frajerskie błedy części bloku defensywnego. Korona sama nie była w stanie wypracować sie klarownej sytuacji wszystko co mieli po naszych błedach, majac prowadzenie 2-1 nie kaspruje sie z bala w pobliżu swojego pola karnego jak Szyndrowski i Perdijić.
Ostatnio zmieniony 9 sie 2011, o 08:42 przez Thoth, łącznie zmieniany 1 raz.

Pavlique
Kontakt:

#234 Post autor: Pavlique » 9 sie 2011, o 08:40

punkt na wyjeźzie to zawdy punkt; jasne ze dobrze byłoby mieć ich 3 no ale.... patrz wypwoeidź wyżyj plus niystety zero wzmocnień składu. I tako refleksjo mie nachodzi, ze - obych się mylił - brak konkurencji dla tormana powoduje coroz to wiynksze spadek formy u Matko ....
I'm a man who walks alone

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#235 Post autor: Ozor » 9 sie 2011, o 08:47

mnie obserwując ten mecz rzuciło sie w oczy że Korona wyglądała lepiej motorycznie od naszych,start do piłki szybkosc była po ich stronie(wyjątek stanowi tutaj Piech)i teraz takie pytanie skoro tak swietnie wyszły badania wydolnosciowo -szybkosciowe to dlaczego to tak słabo wyglądało.

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#236 Post autor: Lutz » 9 sie 2011, o 08:47

Ozor pisze:przy tym co napisałes to raczej szczęsliwie zdobyty punkt.
Za tyn szpil i jego poziom Ozor, oba powinny minus 3 punkty dostać i to szczęśliwie, a tyn w czorny tresce co tam gwizdoł dostosowoł sie solidarnie do "profesjonalizmu" "piłkarzy".
Na trzeźwo sie tego kalyctwa oglondać niy dało, terozki skuli patałachów mom kaca i ciul.

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#237 Post autor: Thoth » 9 sie 2011, o 08:52

Lutz pisze:Na trzeźwo sie tego kalyctwa oglondać niy dało, terozki skuli patałachów mom kaca i ciul.
Lutz to zapodej klina ;)
Ozor pisze:mnie obserwując ten mecz rzuciło sie w oczy że Korona wyglądała lepiej motorycznie od naszych,start do piłki szybkosc była po ich stronie(wyjątek stanowi tutaj Piech)i teraz takie pytanie skoro tak swietnie wyszły badania wydolnosciowo -szybkosciowe to dlaczego to tak słabo wyglądało.
widac Koronie jeszcze lepiej wylazły abo nom forma wlezie dopiero w trakcie sezonu :niepewny:

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#238 Post autor: 19r20 » 9 sie 2011, o 10:43

Kujav pisze:
19r20 pisze:to nie jest hurra optymizm w typowaniu 5:0 tylko realizm :)
zwycięstwo 5:0 zadowoli fanatyka, nie bądźmy minimalistami że jakieś scyzoryki jak przegrają 2:0 to będziemy zadowoleni

my nie jesteśmy GKS czy inne Górniki które chcą tylko najniższy wymiar kary nie wazne czy grają z Niecieczami czy innymi Sląskami

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
wracając do mojego typowania gdyby sędzia nie podyktował elwra na 2:2 dawno nie widziałem tek idiotycznego karnego z niczego i po tak ewidentnym błędzie czarnych, potem na nasza obrona

w każdym razie jeśli słaby GKS Bełchatów wygrywa 6:0 to ja mam nie wierzyć w 5:0 ? nigdy :)
a juz całkiem rozwalił mnie Grodzicki:
Przed meczem w ciemno bralibyśmy remis, ale teraz możemy żałować, że tak głupio straciliśmy bramki. Dwa nasze fatalne błędy zadecydowały o remisie - przyznaje Rafał Grodzicki, obrońca Ruchu.

za taki minimalizm to niech wypier.... do tej Cracovii, w Ruchu nie potrzebujemy takich kopaczy
2 mecz 2 bramka stracona dzieki niemu
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

Kornat
Kontakt:

#239 Post autor: Kornat » 9 sie 2011, o 10:44

Ozor pisze:mnie obserwując ten mecz rzuciło sie w oczy że Korona wyglądała lepiej motorycznie od naszych,start do piłki szybkosc była po ich stronie(wyjątek stanowi tutaj Piech)i teraz takie pytanie skoro tak swietnie wyszły badania wydolnosciowo -szybkosciowe to dlaczego to tak słabo wyglądało.
widac Koronie jeszcze lepiej wylazły abo nom forma wlezie dopiero w trakcie sezonu :niepewny:
Nasi twierdzą że testy wydolnościowe już teraz są bardzo dobre, a przewidzieć wzrostu formy chyba niy poradzóm pra?. ;)
Gerard Cieślik - "Kiedyś przyjechali do mnie działacze z Łodzi. Z kluczem do nowiutkiego, wyposażonego we wszystkie wygody mieszkania. A ja mieszkałem w zwykłej klitce. Ale przez myśl nawet mi nie przyszło, by z tego powodu Ruch opuszczać...".Oprócz ofert z polskich klubów, miał on również ofertę m.in. ze szkockiego Aberdeen, które oferowało pensję w wysokości 10 tys. funtów na miesiąc!
Obrazek

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#240 Post autor: Thoth » 9 sie 2011, o 10:48

19r20 pisze:2 mecz 2 bramka stracona dzieki niemu
bramka wczoraj stracono dzieki jednemu z farbowanych blondynów bład Grodzickiego jesli go tak można nazwać był tylko pokłosiem wczesniejszego błedu, śmiem twierdzić że spora wiekszość stoperów naszej cudownej ligi zachowała by sie identycznie.
Kornat pisze:Nasi twierdzą że testy wydolnościowe już teraz są bardzo dobre, a przewidzieć wzrostu formy chyba niy poradzóm pra?. ;)
to widać Korony sa super bardzo dobre, a co do przewidywań to widać nie doceniosz sztabu szkoleniowego ;)

Zablokowany