Sparingi RUCHU 2009
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ruch puki co to nie ManUtd żeby wygrywoł 40 szpili z rzędu. Jeżeli już mo przegrywać w kompromitujacym stylu to nich to się dzieje w sparingach a nie meczach o punkty.
Pewnie że kibic chciałby aby Ruch wygrywał i to z zaangażowanie nawet w meczu oldbojów z reprezentacją księży powiatu rybnickiego, to jest zrozumiałe. Natomiast trener w sparingach musi próbować nowych rozwiązań, nowych zawodników, nowych ustawień, przy okazji musi budować kondycja na cało runda. W trakcie tego procesu zdarzają się zwycięstwa 5-0 i porazki 0-3. Normalna rzecz i ochłońcie trochę, bo ci co tak głośno krzyczą przy 0-3 PIETRZAK RAUS nawet nie pisknęli przy 5-0 PIETRZAK KOMMEN.
I tu mo racja simonsays, że dzień bez szkamrania to dla niektórych dzień stracony.
Pewnie że kibic chciałby aby Ruch wygrywał i to z zaangażowanie nawet w meczu oldbojów z reprezentacją księży powiatu rybnickiego, to jest zrozumiałe. Natomiast trener w sparingach musi próbować nowych rozwiązań, nowych zawodników, nowych ustawień, przy okazji musi budować kondycja na cało runda. W trakcie tego procesu zdarzają się zwycięstwa 5-0 i porazki 0-3. Normalna rzecz i ochłońcie trochę, bo ci co tak głośno krzyczą przy 0-3 PIETRZAK RAUS nawet nie pisknęli przy 5-0 PIETRZAK KOMMEN.
I tu mo racja simonsays, że dzień bez szkamrania to dla niektórych dzień stracony.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
A jo mom pytanie na które odpowiedź bardziej interesuje niż te wasze przegadywanie się.
Wiadomo co z Pulkowskim i Sobiechem, niby ktoś napisoł, że Pulo mo rozcięcie, ale to jakies głębokie czy ino powierzchowne wykluczo go to z jakiegoś okresu przygotowań, czy normalnie moze trenować no i to samo Sobiech, bo dość ciężko złaził, kiedy będzie wiadomo co z nimi dokładnie jest.
Wiadomo co z Pulkowskim i Sobiechem, niby ktoś napisoł, że Pulo mo rozcięcie, ale to jakies głębokie czy ino powierzchowne wykluczo go to z jakiegoś okresu przygotowań, czy normalnie moze trenować no i to samo Sobiech, bo dość ciężko złaził, kiedy będzie wiadomo co z nimi dokładnie jest.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
- radzion
- Kontakt:
szkoda ze nie wdupili 5-0Lutz pisze:I jeszcze jedno z moi strony - szkryflocie coniykere i ty simonsays tyż "precz z malkontentami, szkamrałami i innymi krytykantami", a jo napisza inaczy : jo godom "NIY" wszyskim minimalistom !!! Nic sie stało "NIEBIESCY" nic sie niy stało" - ch*** prowda stało sie !!!! Wdupili my szpil 0:3 i to do mie je wystarczajonco podstawa co by być rozczarowanym, abo sie mom cieszyć i na chama szukać usprawiedliwiynio ?

sparing sluzy czemus innemu niz mecz ligowy, gdybysmy przegrali mecz o punkty to sie zgodze ze sie STALO,
poki co nic sie nie stalo, to byl nasz tak naprawde pierwszy sparing z wymagajacym rywalem i nawet dobrze ze go przerznelismy bo dzieki temu mozna wyciagnac jakies wnioski ze slabej gry, gdybysmy zagrali pieknie i wygrali to mozna by latwo zamazac rzeczywisty obraz
a tak wiemy na czym stoimy, wiemy co trzeba poprawic
dla mnie liczy sie tylko liga i puchar i to po tych meczach bedzie sie rozliczac pietrzaka i zespol a nie po byle pierwszym sparingu
i tak jak ktos tu napisol :niektorzy byliby6 chorzy gdyby choc roz dziennie nie ponarzekali
zreszta juz nie raz bywalo tak ze tragicznie wygladala gra w sparingach a dobrze w lidze i odwrotnie
- blue blood
- Kontakt:
Jo wiym jedno z Widzewym nawsze szlo nom niy ciekawie a deRby to deRby i zadza sie swoimi prawami jestech dobryj mysli bo nasze fussbalery wiedzom ze do nos kibicow Ruch-u Chorzow jest to nojwazniyjszy mecz sezonu
Świętochłowice najlepsi RUCHU kibice
[img]http://img502.imageshack.us/img502/3268/swionymijankant5.jpg[/img]
NIY Poloki NIY GERMANY TO MY SLONZOKI NAROD WYBRANY
[img]http://img502.imageshack.us/img502/3268/swionymijankant5.jpg[/img]
NIY Poloki NIY GERMANY TO MY SLONZOKI NAROD WYBRANY
- MauRyc1920
- Kontakt:
Dla wszystkich, którzy twierdzą, że nic się nie stało bo to tylko sparing:
Encyklopedia PWN
no to sprawdziliśmy formę grajków i co? jesteście zadowoleni?
a jeśli faktycznie piłkarze się oszczędzają na sparingach (Fabus na pewno
) to lepiej ich w ogóle nie rozgrywać szkoda czasu i kasy na organizacje.
Encyklopedia PWN
sparing [ang.], sport walka treningowa lub kontrolna w celu sprawdzenia formy zawodnika;
no to sprawdziliśmy formę grajków i co? jesteście zadowoleni?

a jeśli faktycznie piłkarze się oszczędzają na sparingach (Fabus na pewno

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
O nie już nawet encyklopedia przeciwko namsparing [ang.], sport walka treningowa lub kontrolna w celu sprawdzenia formy zawodnika;

Pozatym w Encykopedii pisze coś wiecej
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
...Można również użyć tego określenia do nazwania spotkania towarzyskiego dwóch drużyn, mającego charakter szkoleniowy.
Miłość jest najwyższą siłą wszechświata, to ona wprawia w RUCH
- MauRyc1920
- Kontakt:
Encyklopedia PWN
Jakoś nie widzę tu tego Twojego zdania ... Poza tym czy ja tam marudzę? Pisałem coś o Pietrzaku? Nie nawet nie wyraziłem swojej oceny na temat gry tylko zadałem pytanie retoryczne. To może Ty odpowiedz czy forma pokazana na sparingu Cię zadowala? To może "mecz towarzyski" wg Ciebie znaczy, mecz bez ambicji, biegania - towarzysko dajmy pograć gościom? Charakter szkoleniowy był - nasi zawodnicy się dowiedzieli jak nie powinno się grać
Jakoś nie widzę tu tego Twojego zdania ... Poza tym czy ja tam marudzę? Pisałem coś o Pietrzaku? Nie nawet nie wyraziłem swojej oceny na temat gry tylko zadałem pytanie retoryczne. To może Ty odpowiedz czy forma pokazana na sparingu Cię zadowala? To może "mecz towarzyski" wg Ciebie znaczy, mecz bez ambicji, biegania - towarzysko dajmy pograć gościom? Charakter szkoleniowy był - nasi zawodnicy się dowiedzieli jak nie powinno się grać

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
polecam przeczytać wczesniejsze wypowiedzi simonsays, Gerhata i Radziona a szczegolnie od 19_kRzysiek_20 (napisal o formie o ktora pytasz)MauRyc1920 pisze:Encyklopedia PWN
Wszystkie odpowiedzi na Twoje pytania...

Ostatnio zmieniony 8 lut 2009, o 20:12 przez mulan, łącznie zmieniany 1 raz.
- Raul22
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
koles juz nie przesadzaj, widac ze nigdy z pilka nie miales stycznosci i nie rozumiesz ze ktos moze byc zajechany, jeszcze jak przed meczem mieli tam jakies zajecia, czy to tak trudno zrozumiec ze nogi czasami nie niosa i nawet jak chcesz biegac to robisz to 2 razy wolniej niz normalnie, po to sa sparingu zeby powoli z meczu na mecz wracalo czucie pilki, a wraz z mijaniem zmeczenia, wracala swiezosc i szybkosc, a nie od razu brak ambicji. Oki moze sie okazac ze cos w przygotowaniach nie wypalilo ale to nie okazuje sie na 1 sparingu tylko w czasie rundy, kuzwa tez jestem rozczarowany 0:3 ale bez przesady zey szukac po encyklopediach czy rysunki robic, ogarnijcie troche 

-
- Kontakt:
- MauRyc1920
- Kontakt:
Pytałem Ciebie Mulan czy wczorajsza gra Cię satysfakcjonowała, a Ty mi każesz czytać inne posty. Poza tym 19_kRzysiek_20 pisał, że forma przyjdzie po obozie w Turcji. Ok, niech przyjdzie to ocenimy za 20 dni - zostańmy przy wczorajszym sparingu, przy ocenie gry na tym etapie przygotowań.
Ty Raul to jak w przeciwieństwie do mnie znasz się na futbolu to wyjaśnij mi jaki sens ma sparing zaraz po ciężkich ćwiczeniach? Zmęczony piłkarz nie wyniesie żadnej "nauki" ze sparingu, nie?
I po co jest temat "sparingi 2009" jak nie wolno napisać, że piłkarze na przegranym w dość marnym stylu sparingu zaprezentowali się średnio ...
Tyle ode mnie w tym temacie.
Ty Raul to jak w przeciwieństwie do mnie znasz się na futbolu to wyjaśnij mi jaki sens ma sparing zaraz po ciężkich ćwiczeniach? Zmęczony piłkarz nie wyniesie żadnej "nauki" ze sparingu, nie?
I po co jest temat "sparingi 2009" jak nie wolno napisać, że piłkarze na przegranym w dość marnym stylu sparingu zaprezentowali się średnio ...

Tyle ode mnie w tym temacie.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie, ale ta gra nie była po to żeby satysfakcjonować mnie czy Ciebie.MauRyc1920 pisze:Pytałem Ciebie Mulan czy wczorajsza gra Cię satysfakcjonowała
Na tym etapie nie można oceniać formy zawodników... Bo oni ją dopiero wypracowywują m.in poprzez sparingi.Poza tym 19_kRzysiek_20 pisał, że forma przyjdzie po obozie w Turcji. Ok, niech przyjdzie to ocenimy za 20 dni - zostańmy przy wczorajszym sparingu, przy ocenie gry na tym etapie przygotowań.
pozdRo
- Pawel
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Po co ochrona na sparingach? Przez lata żadnej ochrony nie było, więc nie rozumiem
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).