Fana Oberschlesien

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#226 Post autor: 19r20 » 25 cze 2004, o 16:43

to przez tą fanę są wszystkie problemy w Ruchu!
Kibice Ruchu spowodowali też odpadnięcie Niemiec, Anglii, Hiszpani i Włoch z mistrzostw!!!
kibice Ruchu i ich flagi to przyczyna zła na Cichej
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

Awatar użytkownika
Pawel
Kontakt:

#227 Post autor: Pawel » 25 cze 2004, o 18:02

Może zaczniemy wywieszac ta fana na sektorze gości ?
Wtedy bydymy wszystkie szpile wygrywali jak leci :roll:

sadist

#228 Post autor: sadist » 26 cze 2004, o 13:28

KOSTA pisze:no chopcy jo tyz godom ze "Oberschlesien" to fajno fana 8)
to prawda

To jedna z najsłynniejszych fan w Polsce.

A poza tym, podobno jej autor to bardzo sympatyczny i wartościowy młody człowiek. Taki, co to i wypierze i śpi spokojnie 8)

W ogóle, taki cichy, nie zwracający na sibie uwagi... 8)

'o Pao(L)one

#229 Post autor: 'o Pao(L)one » 27 cze 2004, o 01:50

Chopcy... ja jestem rodowitym warszawiakiem i do tego za Legią, jak pewnie widać po nicku. Ale czytam sobie czasem także wpisy na forach innych klubów, w tym i Waszego Ruchu, i muszę przyznać, że po przeczytaniu tego tematu darzę Was Ślązaków jeszcze większym szacunkiem.
Sam kiedyś myślałem o Śląsku stereotypami, które powtarzają inni, lecz dopiero od kilku lat, odkąd jestem z dziołchom od Was (wprawdzie nie z Górnego Śląska, lecz z tego Cieszyńskiego) mam możliwość poznania bliżej Ślązaków i śląskiej kultury, zobaczenia jak jest naprawdę. I naprawdę mi ona imponuje. SZACUNEK DLA WAS! Choć pewnie na zawsze Wy Ślonzacy i my gorole pozostaniemy już zwaśnieni. A przecież wszyscy jesteśmy przede wszystkim ludźmi (choć oczywiście bardzo ważne jest nie zapominać o swoich korzeniach, w Waszym przypadku śląskich, w moim warszawskich), a prawdę zaciemniają często utarte stereotypy, i nasze o Was i Wasze na przykład o "Warszafce"
Trzymajcie tak dalej i nie dawajcie się!

Mam tylko nadzieję, że odpowiedzią na mój wpis nie będą bluzgi, że wpieprza się jakiś "krawaciarz" i do tego nie na temat. Moim celem było tylko danie świadectwa temu, że nie wszyscy od nas patrzą na Was tak nieprzychylnie i reakcją na to wszystko co tu przeczytałem...

... a fana całkiem spoko :D

Boże pomogej.

TomSky
Kontakt:

#230 Post autor: TomSky » 27 cze 2004, o 02:13

No 'o Pao(L)one musze przyznać, że jestem w ciężkim szoku... Nie spodziewałem sie takich słów z ust Warszawioka... Szkoda tylko, że tak mało ludzi z Polski ma okazje poznać Ślązaków i stwierdzić jak to naprawde z nami jest.
Niedzielnym kierowcom stanowcze NIE

TOMEK-K

#231 Post autor: TOMEK-K » 27 cze 2004, o 09:57

sadist pisze:
KOSTA pisze:no chopcy jo tyz godom ze "Oberschlesien" to fajno fana 8)
to prawda

To jedna z najsłynniejszych fan w Polsce.

A poza tym, podobno jej autor to bardzo sympatyczny i wartościowy młody człowiek. Taki, co to i wypierze i śpi spokojnie 8)

W ogóle, taki cichy, nie zwracający na sibie uwagi... 8)
Kosta jest bardzo spokojny, ale wystarczy mu ino kilka browarów z Nemkiem, i nia dej Boże jak im jakiś ``wiatrak`` na drodze stanie.... .
A śpiewo po tych browarkach conajmniej jak Krzysztof Krawczyk. :P

Awatar użytkownika
KOSTA
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#232 Post autor: KOSTA » 27 cze 2004, o 10:32

przeproscie i wyjdzcie 8)
od bajtla po grob zawsze KS RUCH
Kattowitz Boerschachte

sadist

#233 Post autor: sadist » 27 cze 2004, o 13:06

TOMEK-K pisze:A śpiewo po tych browarkach conajmniej jak Krzysztof Krawczyk. :P
To prawda, kiedyś patrzył Murphyemu głęboko w oczy i śpiewał "bo jesteś Ty..." 8)

A co do wypowiedzi Legionisty o zbyt długim jak dla mnie nicku, to powiem tyle: mi też się nie podobały akcenty niemieckie u Was, ale do czasu, jak mi Viro wyjaśnił jakie są u Was klimaty. I z tego co wiem, sporo goroli :) zmieniło zdanie na ten temat właśnie po rozmowie z kimś ze Śląska.
Ale co się dziwicie? Osoba z zewnątrz widzi tylko niemieckie napisy i hasła typu "Polska bez Śląska". Nie mieszkają u Was, nie wiedzą jak to wygląda (nie twierdzę, że ja wiem, ale sytuacja jest mi trochę bliższa), nie znają śląskiej historii, perypetii ludzi tam mieszkających i przez to ich spojrzenie jest nieco inne.

NEMEK-MANHATTAN

#234 Post autor: NEMEK-MANHATTAN » 27 cze 2004, o 14:11

powiem krotko jestem za tym co napisoł Kosta PS.Kosta kiedy idymy na browara?;)

_MIKOLOW_

#235 Post autor: _MIKOLOW_ » 27 cze 2004, o 14:45

NEMEK-MANHATTAN pisze:powiem krotko jestem za tym co napisoł Kosta PS.Kosta kiedy idymy na browara?;)
Nie popieRaj jego słów jak Tyś nigdy i nikomu jeszce przepraszam nie pedzioł 8) I nie pytej o browara ino o żołądkowo gorzko :wink:

Krzychu

#236 Post autor: Krzychu » 28 cze 2004, o 13:35

'o Pao(L)one pisze:wprawdzie nie z Górnego Śląska, lecz z tego Cieszyńskiego
Slask Cieszynski jest czescia Gornego Slaska. :wink:

Dallan Forgaill

#237 Post autor: Dallan Forgaill » 29 cze 2004, o 00:52

jestem w szoku , po przeczytaniu tego co napisał 'o Pao(L)one

brzmi to jak ściema albo jakis trik psycholoigiczny, na sprawdzenie reakcji ludzi.

Ale jeśli e słowa są szczere to Szacunek dla ciebie.

grhoak

#238 Post autor: grhoak » 29 cze 2004, o 07:21

Fuckaj się strażniku czarnego złota.

Krzychu

#239 Post autor: Krzychu » 29 cze 2004, o 09:33

grhoak pisze:Fuckaj się strażniku czarnego złota.
dobra.

'o Pao(L)one

#240 Post autor: 'o Pao(L)one » 29 cze 2004, o 10:17

To nie ściema ani żadna podpucha, serio piszę :D

A że Śląsk Cieszyński jest częścią Górnego Śląska to nie wiedziałem... :wink:

Zablokowany