skoro tak piszesz to nie mam powodu aby nie wieżyc to jest kluczowa kwestia jeśli chodzi o przyszłość , poczekamy zobaczymy co z tego wyjdzie.Mamy zapewnienia finansowe, które pewnie na dniach zostaną opublikowane, co pozwala na spięcie się budżetu.
Co z tym Ruchem?
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Co z tym Ruchem?
- AdiC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Przestoncie szkamrać!!! Skoro nasi przedstawiciele uznali, że jest szansa na powrót do normalności to niy ma innego wyjścia jak pokozać jedność przy odbudowie tak jak to było przy bojkocie. Siemian to bardzo dobro opcja, synek ogarniynty, dobrze zorganizowany i trzeba mu pomóc we wszystkim. Bajki pozostawić Weli, skoro już tam jest i ciś tyn wózek aż do powrotu do Ekstraklasy. Stadion = priorytet!!!
AdiC
Dumni ze zwycięstw - wierni po porażce!!!
Dumni ze zwycięstw - wierni po porażce!!!
- Renegat1988
- Kontakt:
Z całym szacunkiem dla wszystkich wkladajacych ogrom pracy ze strony kibiców, ale:
-Póki co nadal nie mamy środków na dalsze funkcjonowanie
- w dalszym ciągu nie walczymy o 2 pkt
-w dalszym ciągu nie zrobiono nic ze strony klubu w stronę budowy stadionu, poza obecnością p. Weli na manifestacji
- kibice maja pomoc szukać sponsorów etc. To tak jakbym prowadził sklep i prosił klientów o pomoc w poszukiwaniu sponsora do rozbudowy mojego sklepu
Tak, wiem że nie możemy porównywać Ruchu to zwykłego biznesu, ale taka retoryka posługuje się p Bik więc niech poprosi swoich klientów o poszukiwanie sponsorów którzy zainwestuja w jego firmy
-w dalszym ciągu nie zrobiono nic ze strony klubu w stronę budowy stadionu, poza obecnością p. Weli na manifestacji
- kibice maja pomoc szukać sponsorów etc. To tak jakbym prowadził sklep i prosił klientów o pomoc w poszukiwaniu sponsora do rozbudowy mojego sklepu
Tak, wiem że nie możemy porównywać Ruchu to zwykłego biznesu, ale taka retoryka posługuje się p Bik więc niech poprosi swoich klientów o poszukiwanie sponsorów którzy zainwestuja w jego firmy

- Konrad
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
ViRo, nie bardzo rozumiem tego zdania, chodzi plany na przyszłość?
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!
- milanos
- Kontakt:
"NIE KUPUJEMY KARNETÓW! W porozumieniu z klubem została przygotowana oferta na 4 mecze u siebie. Zostanie przedstawiona przez klub."
z Ultras Niebiescy
z Ultras Niebiescy
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Nareszcie jakiś powiew optymizmu, ale mimo wszystko był byk ostrożny co do obietnic B i K... Myśla, że ta runda kupować bilety na każdy kolejny mecz, a karnety na wiosna kiedy sytuacja powinna sie jeszcze bardziej wyjaśnić. Załóżmy, że teraz wykupiymy karnety na cały sezon, a okaże się, że Biki nie dotrzymają danego słowa, wtedy bydom mieć kaś to czy przidymy na mecz, skoro część kasy za bilety już przytulili.
W sobota wszyscy na mecz!!!
W sobota wszyscy na mecz!!!
- Konrad
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Pewnie masz rację - w moich stronach rzadko kiedy używa się takiego sformułowania, dlatego pewnie nie od razu zajarzyłem

- Konrad
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Rzeczywistość, która dzieje wokół RUCHu to swoista polityka. W polityce nie ma wyborów idealnych - są tylko najlepsze z możliwych. Nasi negocjatorzy, to nie są ludzie, którzy wyskoczyli krowie spod ogona - są to ludzie na określonym poziomie. Skoro oni potrafili się dogadać, pewne rzeczy wynegocjować, to może warto spojrzeć na to choć trochę optymistycznie....Renegat1988 pisze: ↑9 paź 2019, o 11:42Z całym szacunkiem dla wszystkich wkladajacych ogrom pracy ze strony kibiców, ale:
Tak, wiem że nie możemy porównywać Ruchu to zwykłego biznesu, ale taka retoryka posługuje się p Bik więc niech poprosi swoich klientów o poszukiwanie sponsorów którzy zainwestuja w jego firmy![]()
- markomaniak
- Kontakt:
WARUNKI ODSTĄPIENIA OD BOJKOTU
- UREGULOWANIE ZALEGŁOŚCI W STOSUNKU DO PIŁKARZY, TRENERÓW I WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW KLUBU
- PRZEDSTAWIENIE REALNEGO DŁUGOFALOWEGO PLANU I POMYSŁU NA FUNKCJONOWANIE KLUBU
rozumiem ze te dwa warunki zostaly spelnione.
- UREGULOWANIE ZALEGŁOŚCI W STOSUNKU DO PIŁKARZY, TRENERÓW I WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW KLUBU
- PRZEDSTAWIENIE REALNEGO DŁUGOFALOWEGO PLANU I POMYSŁU NA FUNKCJONOWANIE KLUBU
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
jak chcecie, zeby nasze ew. przyszle bojkoty byly skuteczne, to teraz musicie sami ruszyc dupe na C6 i sciagnac jak najwiecej ludzi. Bo jak z bojkotem bedzie 500 a bez 2000 to pozycja negocjacyjna kibicow bedzie delikatnie mowiac slaba.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
- viRo_BJJ
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
wyjaśnione:)
JIU JITSU ZNACZY MIEKKA SZTUKA - JESTESMY MIECZAKAMI, KTORZY LEJA TWARDZIELI
RODOWICI KATOWICZANIE KS RUCH CHORZOW
- viRo_BJJ
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
markomaniak pisze: ↑9 paź 2019, o 12:03WARUNKI ODSTĄPIENIA OD BOJKOTU
- UREGULOWANIE ZALEGŁOŚCI W STOSUNKU DO PIŁKARZY, TRENERÓW - tak odstąpiliśmy od wszystkich pracowników klubu, natomiast na dzień 30.10 żaden pracownik klubu wliczając piłkarzy nie może mieć więcej zaległości niż miesięczna pensja.
- PRZEDSTAWIENIE REALNEGO DŁUGOFALOWEGO PLANU I POMYSŁU NA FUNKCJONOWANIE KLUBU - jest taki plan, czy się uda nikt nie wie dlatego bojkot jest zawieszony, a nie przerwany.
- viRo_BJJ
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie wiem skąd masz informacje, że nie mamy środków na dalsze funkcjonowanie jak na dzień dzisiejszy, mamy splacona licencje, piłkarze i trenerzy sa na czysto, pracownicy etatowi maja 1 zalegla pensje........Renegat1988 pisze: ↑9 paź 2019, o 11:42Z całym szacunkiem dla wszystkich wkladajacych ogrom pracy ze strony kibiców, ale:
Tak, wiem że nie możemy porównywać Ruchu to zwykłego biznesu, ale taka retoryka posługuje się p Bik więc niech poprosi swoich klientów o poszukiwanie sponsorów którzy zainwestuja w jego firmy![]()
- walka o 2 pkt chyba należy do zarządu i nie wyobrażam sobie aby ja ktokolwiek odpuscil
- nie wiem czego oczekujesz od klubu w sprawie budowy stadionu ? ja też uważam , że mogli by się bardziej starać ale,,,,,,,,,, temat stadionu to inna bajka
- viRo_BJJ
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Lemon nawet jeśli jest pożyczka i PAn Bik deklaruje konwersje jej na akcje to chyba włożona kasa nie? Jeżeli Ty byś to załatwił na 2 kolejki zapraszam do rozmów, wszystko co piszesz, że miasto włożyło chyba w 2 miesiące itp. . całkowicie mija się z prawdą . Zawodników spłacił Pan Bik. Nie będą tu operował kwotami, ale jak wg Ciebie to co zostało załatwione to 2 kolejki - Zapraszam i negocjuj - stadion na tapecie jest.LEMON-CHORZOW pisze: ↑9 paź 2019, o 11:13a ile kasy wlozy blik i kurczyk bez pozyczek ,!!!!!!!,, tylko kasa realno a nie wirtualno ,,chyba to bylo jednym z glownych punktow bojkotu ,,,te punkty co piszecie to mozno bylo zalatwic po max 2 kolejkach bojkotu,,,,chyba logiczne jest ze jak miasto wlozylo chyba okolo 700-900 tys w 2 miesiace to chyba posplacali kopaczy i pracownikow ,, ,,,ten caly bojkot to o H-U-J rozbic ,,,takie moje zdanieviRo_BJJ pisze: ↑9 paź 2019, o 11:01Mamy dla was długo wyczekiwaną informację! Bojkot został zawieszony, a to oznacza, że w sobotę widzimy się na Cichej! Oto komunikat Grup Kibicowskich Ruchu Chorzów.
"Wracamy!
Począwszy od sobotniego meczu z Ruchem Zdzieszowice zawieszamy bojkot do grudnia i wracamy na trybuny. 10 miesięcy rozmów, spotkań i pracy, której gołym okiem nie widać, przyniosło efekt w postaci spełnienia większości postulatów, z którymi startowaliśmy rozpoczynając bojkot. Mamy poczucie, że był on potrzebny i pokazał, że bez nas to wszystko nie ma sensu.
Z czym startowaliśmy, a co zyskaliśmy?
Co było:
•6 miesięcy zatorów płacowych do piłkarzy
•6 miesięcy zatorów do pracowników
•akcjonariusze mówią - chcecie mieć człowieka w Radzie Nadzorczej? - Kupcie akcje
•akcjonariusze mówią - chcecie mieć człowieka w Zarządzie? - o tym decyduje RN
•akcjonariusze mówią - chcecie wybierać trenera? - trenera wybiera Zarząd
•niemożliwe zorganizowanie spotkania przez 6 miesięcy z akcjonariuszami
•Chrapek, Mandla, Paterman w klubie
Co mamy dzisiaj, czyli wymierny efekt bojkotu:
•piłkarze oraz sztab 1 drużyny WYZEROWANY po raz pierwszy od X lat
•w toku spłacanie pracowników oraz Trenerów AP
•2 miejsca w Radzie Nadzorczej dla przedstawicieli kibiców
•Prezes - w toku. Będzie to kandydat z pełnym poparciem kibiców.
•trener - Łukasz Bereta - nasza propozycja, która na ten moment i na te warunki sprawdza się bardzo dobrze
•spotkania z akcjonariuszami nawet co kilka dni
•Chrapek, Mandla, Paterman - OUT
Uważamy, że jest to dobra baza do tego, by dać sobie szansę raz jeszcze. O położeniu tego klubu na ten moment nie ma mowy - chętnym wyjaśnimy szczegółowo dlaczego. Również na wszystkie pytania odnośnie obecnej sytuacji w klubie chętnie odpowiemy na jutrzejszej manifestacji.
Przyszedł moment gdzie każdy z nas musi dać coś od siebie. Musimy iść wszyscy w jednym kierunku. Walczymy o Wielki Ruch.
Widzimy się w sobotę na meczu ze Zdzichami!!!"