Działania marketingowe

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#211 Post autor: vahanara » 21 gru 2005, o 21:16

Sprawa - teoretycznie - prosta jak "dupczenie". Forum jest pod stroną oficjalną, wystarczyło żeby ogłosić powiedzmy w październiku konkurs na najlepszy projekt kalendarza, krótka sonda, wybór najlepszego i do druku. Wilk byłby syty i owca cała. Dla autora zwycięskiego projektu karnet gratis i po zawodach.
Pani Beato, tak trudno?
Każda władza deprawuje a władza absolutna deprawuje absolutnie...

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#212 Post autor: gerhat » 21 gru 2005, o 22:58

Ludzie kalendarz to nie sztandar, nie będzie służył wieki
sa lepsze i gorsze, bardziej i mniej udane, za rok będzie nowy
Co prawda to nie Pirelli ale taki jest tylko jeden co roku,
tymczasem dobrze że jest wogóle, bo były lata, że nie było wcale.

Zawiedzionym pleceom na ten rok kalendarz w komórce lub outlooku, tam nie ma herbu Ruchu wcale,
nie ma tez Jagi i sektora kibiców gości, poprostu tam nic nie ma i nie ma na co narzekać.

Gość

#213 Post autor: Gość » 22 gru 2005, o 08:15

Kkubicki pisze:
Ozor pisze:Jesli kibice będą robic to dla siebie za darmo to jedna sprawa gorzej jak ktos na tym chce zarobic z pominięciem klubu.
Dokladnie! Ciekaw jestem ile klub stracil, a pojedyncze jednostki-kombinatory zyskaly na takim procederze.
Fakt za wydawanie gadzetow powinien sie wziasc klub, fakt ze niektore gadzety klubowe sa marne i tandetne, ale to nie usprawiedliwia nikogo to bicia hajsu na boku!
klub niech szuka pieniedzy gdzie indziej wsrod swoich zlodzieji co rozkradli majatek klubowy i do 2 ligi go sciepli , ja osobiscie na Ruchu nie zarobilem ani zlotowki i niechce nawet bo mam swoje zajecia dziwi mni etylko to ze mamy najgorsze gadzety w polsce i ku*** 4 ligowe kluby maja sie czym pochwalic a u nas wciaz to samo dlugupisy kufle i jakies koszulki jakby nie ten reporter to by nawet ani 1 bluzy nie bylo I WLASNIE TEN PRZYKLAD POKAZUJE JAK KLUB CHCE op***dolic Z KASY KIBICOW I JAK NAJTANSZYM KOSZTEM WYPRODUKOWAC TE GADZETY BO BEZ SERCA ONE SA ROBIONE I NA od***rdol ! a jak juz kibice by mieli zrobic to zaraz sa zlodziejami wlasnego klubu ? kibicom tez nikt do biletow nie doklada ani wyjazdow i chyba bez nich by nic nie bylo moim zdaniem ! I NA JAKIM PROCEDERZE KLUB STRACIL PIENIADZE ?? JAK ku*** BY TEGO NIEBYLO TO BY DUZO OSOB NIE MIALO WLEP SMYCZY ITP ! BO ONI SAMI BY TEGO ZA ch*** NIE WYMYSLILI A Z KASA I ZYSKAMI OD TYCH CO TO ROBILI TO KASA POSZLA NA OPRAWY A RESZTA NA POMOC DO WIEZIENIA I TYLE W TEMACIE . niech pseudo dzialacze i felietonisci nie robia z kibicow zlodzieji bo sami sa najwiekszymi panowie robcie kalendarz na ten rok a ten od nich niech zalega na magazynach :D

Awatar użytkownika
Grzegorz
Kontakt:

#214 Post autor: Grzegorz » 22 gru 2005, o 08:18

Ja mam pytanie. Czy ktoś z was kontaktował się z firmą Colo w sprawie koszulek meczowych Ruchu? Bo ja do nich pisałem maila i nic... może ktoś wie gdzie można kupić??

Awatar użytkownika
Grzegorz
Kontakt:

#215 Post autor: Grzegorz » 22 gru 2005, o 08:22

A swoją drogą to jest skandal, że nie można kupić takiej koszulki w sklepiku pod stadionem ... inne kluby chyba na tym zarabiają nie??

Inne kluby na zachodzie mają nawet specjane numery zastrzeżone tylko dla kibiców..często 13, 12...

Święta idą i nie jeden z nos kupilby bajtlowi taką koszulke a tak co mo kupić.... w sklepach na śląsku łatwiej dostac koszulki Realu, Barcy, czy Juve niż Ruchu, Górnika czy Gieksy ... mnie ciężko to zrozumieć

Nanik
Kontakt:

#216 Post autor: Nanik » 22 gru 2005, o 08:27

Kkubicki pisze: pojedyncze jednostki-kombinatory zyskaly na takim procederze.
, ale to nie usprawiedliwia nikogo to bicia hajsu na boku!
do kogo to niby jest skierowane? kto niby na tyn zarobiol? jak komus chcesz cos zarzucic to miej odwaga i pisz jasniej !!

Agnieszka
Kontakt:

#217 Post autor: Agnieszka » 22 gru 2005, o 09:07

ta sytuacja przypomina mi czasy komuny. Na Ruchu jest podobnie jest popyt za to podaż coraz słabsza.
Troche to dziwne, bo to my kibice dla tych gadżetów jestesmy rynkiem zbytu. Normalne firym płacą duża kase za badania marketingowe, bo chca wiedzieć czego ich nabywcy oczekują. A jeśli chodzi o nasz klub wystarczy wejsc na forum i poczytac jakie sa nasz oczekiwania.Moze poprostu trzeba by tą panią zaprosic na forum, bądź na czata i najzwyczajniej w swiecie z nia porozmawiac, dać jakieś pomysły pomóc w realizacji,żebyśmy byli zadowoleni i klub finansowo na tym nie ucierpiał (wilk syty i owca cała 8) :lol: ). Bo takie gadanie "my sobie ,klub sobie" chyba nic nie zmieni! i jak zwykle będzie: "wszyscy zgadzaja sie ze soba a będzie nadal tak jak jest".
Pieka(R)y Śląskie....jesteśmy zawsze tam gdzie nasz Ruch Chorzów gra..

Stona
Kontakt:

#218 Post autor: Stona » 22 gru 2005, o 09:51

połową sukcesu byłoby to gdyby klub na marketingu i tych gadżetach zarobił chociaż tyle by zrównowazyło sie to z wynagrodzeniem p. Simon :roll:
za Tobą pójde w ogień, wode..

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#219 Post autor: Patton » 22 gru 2005, o 10:54

Ch - trudno sie z toba nie zgodzic. Poprostu ostatnie pare lat nasz klub stanal w miejscu, a wrecz cofnal sie :|Umowy podpisywane z kim popadnie na dystrybucje glupich kieliszkow, czy dlugopisow. Brak rozeznania w tym czego oczekuja kibice. Ale akurat w aspekcie gadzetow, kalendarzy itd - nadchodzacy rok powinien duzo zmienic. PozdRawiam
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

KK
Kontakt:

#220 Post autor: KK » 22 gru 2005, o 12:04

cz_RSL pisze:do kogo to niby jest skierowane? kto niby na tyn zarobiol? jak komus chcesz cos zarzucic to miej odwaga i pisz jasniej !!
Do ludzi z bazarow, ludzi sprzedajacych gadzety przez internet i wszystkich tym podobnych, ktorzy zarabiajac na gadzetach z eRka, przeznaczyli profity na swoje widzimisie, a nie na Ruch lub... jego kibicow.

Ch - zgadzam sie, ze te gadzety byly robione na od***rdol, bez serca. Mysle, ze juz wkrotce to sie jednak zmieni, bo wreszcie beda za to odpowiedzialni kibice.

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#221 Post autor: Patton » 22 gru 2005, o 14:58

Lysy - jezeli na nim ma byc herb, to tak - musisz miec zgode klubu. A projekt Redena - odrzucony przez pania Beate. Jak bedzie chcial, to sam wklei. PozdRawiam
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Luke

#222 Post autor: Luke » 22 gru 2005, o 15:26

Megowiec pisze:Ja mam pytanie. Czy ktoś z was kontaktował się z firmą Colo w sprawie koszulek meczowych Ruchu? Bo ja do nich pisałem maila i nic... może ktoś wie gdzie można kupić??
Ja się z nimi kontaktowałem już nie raz(dzwoniłem,pisałem)w sprawie zakupu meczowej\repliki koszulki Ruchu w których aktualnie występują piłkarze to najpierw nie odpisywali na maile :roll: :roll: :? a potem mi powiedzieli gdy dzwoniłem do sklepu COLO do Bytomia że nie mogą produkować tych koszulek na sprzedaż ponieważ logo klubu jest zastrzeżone - i wszystko... Podaje numery do firmy COLO gdyby ktoś chciał: centrala COLO w Kędzierzynie - Koźlu: (077)482 68 07, 472 21 60 , salon firmowy Bytom, Chorzowska 30c:(032)387 21 12.Jakby ktoś w tej sprawie jeszcze się z nimi kontaktował to prosze o info na priv co mu powiedzieli tym razem. :roll:

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#223 Post autor: jajo » 22 gru 2005, o 15:53

a propos replik to wydaje mi sie, ze sprawa musi wyjsc od Ruchu, ze klub zamowi iles tam koszulek wiecej i je bedzie rozprowadzal wsrod kibicow. Colo, by musialo prosic o zgode na wykorzystanie herbu.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

arcio
Kontakt:

#224 Post autor: arcio » 22 gru 2005, o 16:35

pisząc teksty
I wyciepnąć ta baba od marketingu.
nic sie nie osiągnie
Beata Simon pracuje w klubie i nikt z tutaj piszacych jej nie zwolni

możemy mieć jednak wpływ, raz większy raz mniejszy, na pewne sprawy dotyczące gadżetów, promocji itp
niektórzy z nas juz się przekonali że "góra" jest otwarta na propozycje tylko muszą być konkretne i ... musi byc za co je zrobić

jeżeli są konkretne pomysły to pisać możecie albo tu albo na PM do Pattona albo do mnie

myślę że przed runda rewanżową już bedą pierwsze efekty pewnych działań
nigdy nie jest za późno

Gość

#225 Post autor: Gość » 22 gru 2005, o 17:28

wydaje mi sie ze kazda nasza propozycja jest konkretniejsza od tzw ''gory''

ODPOWIEDZ