Puchar Polski 2023/24

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Puchar Polski 2023/24

#211 Post autor: chropaczow » 27 wrz 2023, o 18:03

NG1920 pisze:
27 wrz 2023, o 17:54
chropaczow pisze:
27 wrz 2023, o 17:46
Poczytaj jego wypowiedzi w tym sezonie po słabych meczach. Zadnej refleksji i jak temu zaradzić. Dlatego jestem przekonany o jego bezradnosci.
A jaki trener kiedykolwiek powiedział cos w stylu "OK, panowie, zjebaliśmy dzisiaj na lewym wahadle, nie trzymaliśmy stref, A za późno dobiegał do zawodników, B za mało agresywnie i gubił krycie. W następnym meczu podwyższymy linię nacisku, a środkowy pomocnik będzie częściej schodził do boku i próbował walczyć o stałe fragmenty gry. Do tego rzuty rożne bedzięmy bić bardziej płasko i strzelać z linii pola karnego"
A jakie to były awanse, w jakim stylu?!!
No ku*** faktycznie, lepiej było gnić w 2 lidze, ale ładniej klepać piłkę :wstyd: :wstyd: :wstyd:
To nie jest trener dla Ruchu!!!! Nie w ekstraklasie. Kuria, 10 szpilów 1 wygrana, nie ogarnia tego, jak swietnie widać. Ty twierdzisz, że to dobry trener, ja, że sie wyraznie zasiedział.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#212 Post autor: jajo » 27 wrz 2023, o 18:03

arcio pisze:
27 wrz 2023, o 17:53
Pisałem, że takie rozwiązanie, jak wymiana 9 zawodników, przyniesie tylko wstyd. To nie miało prawa się udać. Ale po kolei.
Trener pokazał, że nie szuka rozwiązania tylko błądzi po omacku. Forsowanie gry na 3 z tyłu to dramat z naszej strony!!! My nie mamy zawodników, którzy mogą grać w tym systemie, a przynajmniej tak widać bo ani Sikory ani Szymańskiego tam nie sprawdzono. Już od wiosny poprzedniego sezonu pokazywaliśmy MEGA NIEUDOLNOŚĆ ale trener uparty i pokazuje nie będzie mi kibic mówić jak mam zespół ustawiać.
Co do zawodników. Patrząc na bramkarzy wcale się nie dziwię żę chcieli tego młodego z Legii. Już przed sezonem pisałem że Długosz to paralityk, a wielu pisało dajmy mu szanse, on odpali... Odpalił. Na maxa :D Chłop nie ma pojęcia o piłce, serio. Baranowski to ... Jak patrzę na jego grę to myślę czy my nie mamy na niego kasy z PFRONu... Szywaczowi się nie dziwię że słabo bo nie ma rytmu meczowego ale lewa strona dziś tragiczna. No właśnie lewa strona jeszcze większa autostrada niż na legii I w EX. Ciekawe ile meczów musi zagrać Feliks na wahadle żeby trener zobaczył że on NIE MA PRAWA I MOŻLIWOŚCI grać na tej pozycji??? Jego miejsce to 9 i nigdzie indziej. Jak tam nie poradzi to ława, ale żeby to sprawdzić to trzeba go tam wystawiać... Sedlak, Letniowski i Fosa. Nie ma szans na grę w I składzie. Skwierczyński pokazał, że albo się wezmie w garść albo skończy w II lidze lub niżej a Steczyk... hmm - on chyba po znajomości ma etat :( Barański fakt, popełnia błędy ale jak będzie grać to powinien się uczyć. Oby. Inaczej przyszłość jak Skwierczyński.
No i teraz wisienka. Pan trener... Trener który uznał że będzie forsować swój pomysł i nikt mu nie będzie się wtrącał. Dziś można było spróbować czegoś innego ale jak nie ma przygotowania zespołu to się nie odważył. Ktoś napisze że to by był eksperyment na żywym organizmie i nie warto... A przegrać z III ligowcem i grając "swoim" stylem to coś, czego oczekiwano?
Ja chyba zmieniłem zdanie i dałbym czas trenerowi do najbliższej przerwy na reprę... Potem już będzie za późno.
zarzucasz Skrobaczowi upartosc, a sam jestes uparty :)
przeciez Feliks dzis zagral niezly mecz na tym wahadle. wywalczony karny, bardzo aktywny. najjasniejszy nasz punkt.

o Sikorze mowil trener przed meczem, ze raczej jest nie do gry. w sumie nie wiem po co tam jechal.

moim zdaniem naszym glownym celem bylo nie zmeczenie nikogo przed meczem z Puszcza, tez bym tak zrobil. dodatkowo dokonano pewnej selekcji. Bielu pokazal dlaczego nie broni, Baranowski ze mecz z Rakowem nie byl przypadkiem, Szywacz czemu stracil miejsce w 11, Skwierczynski i Dlugosz, ze niestety nic nie wnosza, Steczyk, ze jest kompletnym nieporozumieniem.
na plus trojak FFF.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

arcio
Kontakt:

#213 Post autor: arcio » 27 wrz 2023, o 18:04

Jeszcze raz napiszę. Zespół się skompromitował a trener stracił możliwość sprawdzenia w boju innej wizji zespołu. Wychodzi na to, że trener liczy że ten system jest najlepszy dla naszej kadry. Gdybyśmy zdupili dziś grając 4-2-3-1 to by można powiedzieć, że trener szukał i nic to nie dało. Dziś jednak mówimy trener brnie ciągle w te samo gówno taktyczne.
A tym którzy napiszą że nie mamy lewego, zdrowego obrońcy to z góry odpowiem: można było tam postawić i Szywacza, i Szymańskiego, i kogoś z juniorów. Tu chodziło o zmianę myślenia i inną wizję gry. Dziś kopiemy się sami po czołach :(
jajo pisze:
27 wrz 2023, o 18:03

przeciez Feliks dzis zagral niezly mecz na tym wahadle. wywalczony karny, bardzo aktywny. najjasniejszy nasz punkt.
Najjaśniejszy punkt, który po lewej stronie, wspólnie z Szywaczem, zostawiał tyle miejsca przy bronieniu że tam szło kółeczka kręcić i fajkę palić. Do przodu coś wznosi ale nie może grać na wahadle! I tu jestem uparty bo to ślepy widzi ale skoro ty chcesz go na lewym wahadle to ja nie widzę w EX jego miejsca na tej pozycji. Zobaczymy kogo opinia się obroni ;)
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2023, o 18:11 przez arcio, łącznie zmieniany 1 raz.
nigdy nie jest za późno

True Blue
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#214 Post autor: True Blue » 27 wrz 2023, o 18:07

O ile niebieskie serce stykało na drugo i piyrszo liga, tak teroz widać, co niykerych rzeczy niy do sie robić po kosztach i pasji. Dyrektor sportowy potrzebny na już, sorry Marcin, ale te transfery to jest jakieś nieporozumienie. Trza to po męsku wzionć na klata i przeprosić.
ZAWSZE NIYBIESKI

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#215 Post autor: jajo » 27 wrz 2023, o 18:10

arcio pisze:
27 wrz 2023, o 18:04
Jeszcze raz napiszę. Zespół się skompromitował a trener stracił możliwość sprawdzenia w boju innej wizji zespołu. Wychodzi na to, że trener liczy że ten system jest najlepszy dla naszej kadry. Gdybyśmy zdupili dziś grając 4-2-3-1 to by można powiedzieć, że trener szukał i nic to nie dało. Dziś jednak mówimy trener brnie ciągle w te samo gówno taktyczne.
A tym którzy napiszą że nie mamy lewego, zdrowego obrońcy to z góry odpowiem: można było tam postawić i Szywacza, i Szymańskiego, i kogoś z juniorów. Tu chodziło o zmianę myślenia i inną wizję gry. Dziś kopiemy się sami po czołach :(
Niczego bysmy sie nie dowiedzieli.
te testy by niczego miarodajnego nie pokazaly z tymi wykonawcami.
zakladajac, ze nawet te Twoje ustawienie jest najlepsze na swiecie, to ono by moglo jakos wygladac ze Szczepanem, Kozakiem, Wojtowiczem, Podstawskim, Szymanski, Sadlokiem.
Baranowski ze Steczykiem i tak by je skompromitowali.

Szymanski gral 90 minut w niedziele i pewnie bedzie gral 90 minut w sobote.

Oszczedzalismy sily na Puszcze i tyle.
Sluchacie tych konferencji i czego tam oczekujecie.

"w sumie to mam ten puchar w ch***. wiem, ze ci goscie co dzis weszli do niczego sie nie nadaja, ale jakos 11 trzeba zebrac. dziekuje, dobranoc"
tak ma powiedziec?
to jak sie wsluchacie w te wypowiedz po sparingu z Piastem, to troche tak bylo miedzy wierszami.

NG1920
Kontakt:

#216 Post autor: NG1920 » 27 wrz 2023, o 18:12

chropaczow pisze:
To nie jest trener dla Ruchu!!!! Nie w ekstraklasie. Kuria, 10 szpilów 1 wygrana, nie ogarnia tego, jak swietnie widać. Ty twierdzisz, że to dobry trener, ja, że sie wyraznie zasiedział.
Nie no, na spokojnie. Dobry trener to Nagelsman. Wiem, że Pan Skrobacz do wybitnych nie należy, aczkolwiek jego wyniki za poprzednie dwa sezony to sugerują. Tu mógłby przyjść Kasperczak, Nawałka czy Probierz i widząc materiał jakim dysponujemy zwyczajnie liczyliby na farta. Potrzebujemy na już paru kolejnych zawodników (oby znalazły się pieniądze), ale uważam tez, że sztab trenerski musi zostać rozszerzony o kolejnych specjalistów, bo zwyczajnie bardziej niż niektórych decyzji taktycznych czy personalnych (chociaż dziś się dużo wyjaśniło) to nie rozumiem takiego zjazdu formy. Baranowski był solidnym zawodnikiem przy awansie, teraz ciężko patrzeć. Bielu chyba cień siebie (wciąz trzymam kciuki), Sadlok przeplata ratowanie zespołu, błędami jak dziecko. Sedlak, który dyktował grę w środku nie daje chwilowo nic. Liczę na to, ze to mental i że uda się to przezwycięzyć, ruszyć i potem już z górki.

arcio
Kontakt:

#217 Post autor: arcio » 27 wrz 2023, o 18:14

jajo pisze:
27 wrz 2023, o 18:10
Niczego bysmy sie nie dowiedzieli.
te testy by niczego miarodajnego nie pokazaly z tymi wykonawcami.
Ale ja nie chciałem zagrać rezerwowymi! Pisałem przed meczem że trzeba wyjść na poważnie a nie wymieniać 9 ogniw słabej drużyny...
Ja się poddaję hehe Niech trener dalej kreśli wizję swojej twórczości ;)
nigdy nie jest za późno

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#218 Post autor: Mirek » 27 wrz 2023, o 18:15

Rzadko piszę po przegranych meczach, bo dużo stron się nabija, ale dziś to był dramat.
Selekcja negatywna.
Z tych, którzy byli dziś na boisku tylko Feliks, Firlej, Kozak i Wójtowicz.

Reszta jest... milczeniem.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#219 Post autor: jajo » 27 wrz 2023, o 18:17

arcio pisze:
27 wrz 2023, o 18:04
jajo pisze:

Najjaśniejszy punkt, który po lewej stronie, wspólnie z Szywaczem, zostawiał tyle miejsca przy bronieniu że tam szło kółeczka kręcić i fajkę palić. Do przodu coś wznosi ale nie może grać na wahadle! I tu jestem uparty bo to ślepy widzi ale skoro ty chcesz go na lewym wahadle to ja nie widzę w EX jego miejsca na tej pozycji. Zobaczymy kogo opinia się obroni ;)
ogolnei uwazam, ze to pilkarz bardziej 1ligowy niz Ekstraklasowy. w Radomiu mieli podobne zdanie.
ze 9 mamy na nasze warunkui naprawde solidna, to jak ma pomoc trzeba mu szukac miejsca gdzies indziej. dziwie sie, ze sie nie pojawia na boisku wtedy jak Steczyk, bardziej za Szczepanem.

no nie chciales wyjsc rezerwowymi, bo twierdzisz ze 3emcze w 6 dni nie odbija sie na formie podczas tego trzeciego meczu w 6 dzien. nie wiem kto te teze moze potwierdzic :)

Awatar użytkownika
jalboss
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#220 Post autor: jalboss » 27 wrz 2023, o 18:28

19JeRRy20 pisze:
27 wrz 2023, o 18:00

Dalej murem za Trenerem i sztabem, wyjdziemy z tego kryzysu.
Kiedy wyjdziemy z tego kryzysu? Jak już będziemy w II lidze?
Ile jeszcze ma być szans? 2, 4 czy 10? Kiedy będzie za późno to wtedy obudzimy się z ręką w nocniku!!!
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...

NG1920
Kontakt:

#221 Post autor: NG1920 » 27 wrz 2023, o 18:35

W temacie o Rakowie wkleiłem listę wolnych trenerów, którzy w ciągu roku "odpali" z drużyn ekstraklasy i prosiłem o komentarz, które z tych nazwisk realnie wg was by coś dała. Nikt sie nie odniósł do ani jednego. A nie, przepraszam- wcześniej ktoś chciał Brosza, który bez klubu jest jeszcze dłużej i to też chyba o czymś świadczy. Nie mówiąc już o tym, że na połowę z tej listy i tak nas najpewniej nie stać. Pamiętajcie, że to nie jest tak, że przyjdzie np Stokowiec i on sobie z Wosiem i Grzybkiem poukładaj wszystko, bo wystarczy zmienić jedno nazwisko. On też miałby swój sztab i swoich ludzi. Swoją wizję na zespół i kolejną znaczną przebudowę za duże pieniądze, bo pewnie połowa zawodników nie będzie chciała odejść i zrezygnować z kontraktów co zrozumiałe. No i tu dochodzimy jeszcze do kontraktu tego nowego trenera. Przypomnijmy ilu trenerów chciało przyjść do klubu na 3 miesięczne wypowiedzenia, które są obowiązkowe jeśli chcemy utrzymać płynność finansową w przypadku kolejnych gorących głów? ZERO. Po zwolnieniu Skrobacza można zrobić casting na forum i wspólnymi siłami zagrać Szymańskim na lewej obronie i dwoma napastnikami ;)

chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#222 Post autor: chropaczow » 27 wrz 2023, o 18:35

jalboss pisze:
27 wrz 2023, o 18:28
19JeRRy20 pisze:

Ile jeszcze ma być szans? 2, 4 czy 10? Kiedy będzie za późno to wtedy obudzimy się z ręką w nocniku!!!
Prezes powinien zapytać Trenera Skrobacza, czy da radę utrzymać Ruch, bo jak nie, to szkoda czasu.

GbatJ1920
Kontakt:

#223 Post autor: GbatJ1920 » 27 wrz 2023, o 18:37

xDDDDD dziś

Bielu podchodzi pod 100kg, zawalił dwie bramy (jedna nieuznana) kompletnie się nie dziwię, że grzeje ławe. Moim zdaniem należy postawić sprawę jasno, albo chudnie do sezonu zimowego albo szukamy nowego nr. 2. Synek sam se za***ie karierę...

Baranowski to jest jakaś porażka, do rezerw na zimę do odpalenia. Jak można stawiać najwolniejszego stopera na środku w ustawieniu z 3 z tyłu... przecież to się prosi o problemy. Szywacz kompletnie bez formy, słabo wyglądał. Szur średnio, max w ekstraklasie dla niego to ławka.

Sedlak kompletnie niewidoczny, brak odbiorów, brak gry do przodu. Letniowski takie 6/10 uzupełnienie składu na ten moment.

Skwierczyński nie nadaję się chyba nawet na ławkę, gdyby Wójtowicz wyleciał to mamy gigantyczny problem. Na ten moment jak zresztą co sezon drugie młodzieżowca brak.

Feliks to nieporozumienie na wahadle, jedyne co posiada to wejście w pole karne, brak dośrodkowania a o bronieniu to lepiej nie wspominać. Dlaczego trener nie wystawia go na 10 albo jako zmianę dla Szczepka to nie potrafię zrozumieć. Długosz choć wahadło to jego nominalna pozycja to zagrał dramat, on nie daje nic z przodu jak i z tyłu. Do rezerw i odpalenia.

Steczyk to jest kompletne dno... on się nawet dobrze nie potrafi odnaleźć, do odpalenia na zimę. Firlej bardzo słabo, ale lepiej od Steczyka, dziwie się czemu nie siedzi na ławie.

Fosa bez formy, jego czas piłkarski minął. Barański słabo dużo niedokładności.

Co do propozycji z 4 obrońców na dziś, kto miał tam zagrać? Bo dziś mieliśmy tylko stoperów w składzie...

Feliks, Steczyk i Długosz to mogą Michalskiemu buty czyścić na wahadle.

No i trener, nasz sytuacja kadrowa jest bardzo słaba, po częsci rozumiem wyniki, ale nie rozumiem tego a nie innego dobierania ławki rezerowowych. Mecz z Puszczą pokaże, czy trener wyciągnał jakiekolwiek wnioski...

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#224 Post autor: jajo » 27 wrz 2023, o 18:42

chropaczow pisze:
27 wrz 2023, o 18:35
jalboss pisze:
27 wrz 2023, o 18:28
19JeRRy20 pisze:

Prezes powinien zapytać Trenera Skrobacza, czy da radę utrzymać Ruch, bo jak nie, to szkoda czasu.
a jak np spyta Steczyka czy jest w stanie strzelic 10 torow i ten mu powie, ze ja?

przeciez te rozmowy na linii sztab-zarzad to sa stale. i na pewno na duzo glebszym poziomie. jak trener zwatpi w powodzenei swojej misji, to tez pierwsi powinni zauwazyc to w klubie.
NG1920 pisze:
W temacie o Rakowie wkleiłem listę wolnych trenerów, którzy w ciągu roku "odpali" z drużyn ekstraklasy i prosiłem o komentarz, które z tych nazwisk realnie wg was by coś dała. Nikt sie nie odniósł do ani jednego. A nie, przepraszam- wcześniej ktoś chciał Brosza, który bez klubu jest jeszcze dłużej i to też chyba o czymś świadczy. Nie mówiąc już o tym, że na połowę z tej listy i tak nas najpewniej nie stać. Pamiętajcie, że to nie jest tak, że przyjdzie np Stokowiec i on sobie z Wosiem i Grzybkiem poukładaj wszystko, bo wystarczy zmienić jedno nazwisko. On też miałby swój sztab i swoich ludzi. Swoją wizję na zespół i kolejną znaczną przebudowę za duże pieniądze, bo pewnie połowa zawodników nie będzie chciała odejść i zrezygnować z kontraktów co zrozumiałe. No i tu dochodzimy jeszcze do kontraktu tego nowego trenera. Przypomnijmy ilu trenerów chciało przyjść do klubu na 3 miesięczne wypowiedzenia, które są obowiązkowe jeśli chcemy utrzymać płynność finansową w przypadku kolejnych gorących głów? ZERO. Po zwolnieniu Skrobacza można zrobić casting na forum i wspólnymi siłami zagrać Szymańskim na lewej obronie i dwoma napastnikami ;)
a jakby teraz polecial Skrobacz, to z takim okresem wypowiedzenia przyjdzie tylko jakis desperat z nizszych lig, ktory nei ma nic do stracenia. zaden trener z nazwiskiem nei bedzie podpisywal takiej umowy, wiedzac ze 2 miesiace niepowodzen starczaja do zwolenienia.

chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#225 Post autor: chropaczow » 27 wrz 2023, o 18:46

NG1920 pisze:
Nie kibice są od zatrudniania, czy szukania trenera. Jestesmy od kibicowania i terminowego wpłacania składek. Jednak, jeśli nie ma wyników i gra sie nie klei, to naszym obowiązkiem jest o tym głośno mówić, mając na uwadze ostatnie lata, żeby znowu nie obijać sie po 3 lidze.
Co robi Janek Kocian. Wie ktos może?

ODPOWIEDZ