Legia - Ruch sobota, 07.04.12 godz. 13.30 (25 kolejka)

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Ludi19R20
Kontakt:

Re: Legia - Ruch sobota, 07.04.12 godz. 13.30 (25 kolejka)

#211 Post autor: Ludi19R20 » 8 kwie 2012, o 11:20

Bramki tracone przez drobne błędy, które niestety Legia wykorzystała.
Mecz toczył się przeważnie w środku pola, po dobrym presingu obu drużyn.
Gdy zaczeliśmy dochodzić do sytuacji bramkowych straciliśmy gola, chopcy dalej próbowali, jednak po zejściu Zieńczuka i wprowadzeniu Abbota trochę ostygliśmy, straciliśmy drugą bramkę.
Mimo wszystko myślę, że Ruch zagrał dobre spotkanie, przez całą drugą połowę prowadząc grę.
Oglądając ten mecz drugi raz sądzę, że Gabor nie był o tyle słaby co miał pecha.
Burliga zaś popełniał błędy, ale widać było, że walczył.
Reszta zagrała dobre spotkanie, Arek w kilku sytuacjach mógł podawać, widać było, że nie poradził sobie z wywieraną na nim presją i strzelał z każdego miejsca.

Myślę, że ta porażka doda im kopa i mobilizacji, tak że starczy do końca sezonu, który zakończymy z kompletem punktów od meczu z Legią.

kattowitz
Kontakt:

#212 Post autor: kattowitz » 8 kwie 2012, o 11:23

Dobrze ten mecz podsumowali w C+ że Ruch przegrał od własnej broni czyli kontrataków. Gdy w pierwszej połowie Ruch był skupiony na obronie i rozbijaniu ataków Legii nic Nom z ich strony nie zagrażało. Warszawioki praktycznie nie potrafili się zbliżyć do linii 16-ki (idealnie to pokazywał Danijel Ljuboja który durś rozkładoł ręce). Grając w ten sposób w drugiej połowie można przypuszczać że wywieźli by My remis ale tak się nie stało bo w drugiej połowie ruszyliśmy do przodu a Legia tylko na to czekała - no i stało się.
Czy Ruch zagroł słabo? Trudno powiedzieć. Może Legia była lepsza i Ruch na jej tle trochę przyblakł. Może nie mieliśmy dnia? Wszystko zweryfikuje rewanż na Wiśle i WDŚ.
P.S.
Imponowała mi wczoraj gra Żewłakowa i Kuciaka.

olo55
Kontakt:

#213 Post autor: olo55 » 8 kwie 2012, o 11:26

nic się nie stało NIEBIESCY nic się nie stało!!!!!!!!!skończcie naRzekać,jeszcze wiele do zdobycia,jadymy dalej,byle w deRbach najebiemy szczewusom!!!!!!

viperR
Kontakt:

#214 Post autor: viperR » 8 kwie 2012, o 11:39

Skoro grał Burliga to w jakiej formie musi być Lewczuk !?..
Niestety Nasi chyba zostawili jaja w koszykach ze święconką..Legia siadła na nas od początku, my jacyś wycofani.. co się nie mogło dobrze skończyć..

To co wyprawiał Skuter i Stawar to tym meczem mam nadzieje wyczerpali limit błedów do końca sezonu.
15pkt do końca gramy dalej. Puchar jest nasz..

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#215 Post autor: Mirek » 8 kwie 2012, o 11:57

adus1994 pisze:Tak może walkowera za to, że się porozumiewał.... litości. Nie graliście źle, napiszę nawet, że dobrze, ale to Legia była lepsza. Taki jest futbol. Życzę wam vicemistrza i ciekawego spotkania w finale PP ;)
A ktoś tu pisał o walkowerze? To nie siej zamętu. Zresztą nawet jakby były podstawy to i tak byście go nie dostali bo jesteście Legia / patrz PP/. Ciesz się, że wygraliscie i tyle.

Awatar użytkownika
Patrykk

#216 Post autor: Patrykk » 8 kwie 2012, o 12:54

Szkoda mi trochę Jankowskiego. Podobno Legioniści skandowali w jego stronę "h.. ci na imię..."?
Chłopak się trochę zatracił, bez doświadczenia i wyobraźni najpierw przegrał sobie u nas, a teraz u kibiców swojej ukochanej drużyny.
Pomimo wszystko i mojego wkurwienia w jego stronę za zeszły sezon mam nadzieję, że mu się ułoży, bo na boisku robi dobrą robotę, gdzie naprawdę wiele mu zawdzięczamy i od jakiegoś czasu w końcu zachowuje się jakby był jednym z niebieskich

Szkoda punktów walczymy dalej
Oberschlesien Erwache !!!

Awatar użytkownika
Zip
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#217 Post autor: Zip » 8 kwie 2012, o 13:10

Z Jankowskim to już klasyczny przykład "ulubieńca" kibiców... nieważne co by zrobił to i tak zawsze będzie źle ;) Dla mnie w ostatnich meczach jest jednym z najlepszych zawodników, a to że niektórzy do niego się czepiają że wolno schodził z boiska to jest po prostu śmiech.
In Siemian We Trust

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#218 Post autor: HKSADIK » 8 kwie 2012, o 13:44

Dobrze, ze czasu na rozpamietywanie tej porazki nie ma za duzo, bo juz we wtorek kolejny bardzo wazny mecz :ok:
Slabszy mecz i tyle, szkoda ale nic jeszcze nie jest stracone. Bledy w defensywie, marnie Straka, no i dosrodkowania Zienczuka tez nie dochodzily tym razem :(
Glowy do gory, gramy dalej.

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#219 Post autor: wolfik » 8 kwie 2012, o 13:52

Wygląda na to, że nie wytrzymali presji, nikt nie zagrał na swoim poziomie. Jednak jakbyśmy grali spokojnie tak w pierwszej połowie to pewnie Legia nic by nam nie zrobiła. Chcieliśmy powalczyć, zagraliśmy bardziej otwarty futbol no i Legia nas dojechała z kontry. Szkoda, ale sezon się nie skończył, ciągle walczymy na dwóch frontach.
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

rubyzkaliny
Kontakt:

#220 Post autor: rubyzkaliny » 8 kwie 2012, o 14:01

miolech wczoraj geburstag, myslolech ze fajny prezynt mi Niebiescy zrobia...
godo sie trudno gro dali, jak juz pisolech po Podbeskidziu w majstra nie wierza
ale chciolbych zeby grali do konca na pelnej ku***e nie odpuszczali,moze sie zdazy cud,
bo wczoraj nie byli soba, to nie byl ten Ruch

pedro-sbl
Kontakt:

#221 Post autor: pedro-sbl » 8 kwie 2012, o 14:53

do mie to niy byl 'slabszy mecz', niy godo sie 'trudno i gro dali' i niy 'szkoda punktow' bo to niy byl szpil z Bielskiem a z leglom! Do mie to je niystety ogromno porazka! Mogli my widziec tepe warszawskie ryje smutne po porazce a widzieli my piepszonych napinaczy co to dupnie fajrujom zwycienstwo :/ To mogl byc szpil w kierym na dobre wyrobiliby my sie konkretno marka wsrod niyprzychlnych polskich mediow (mie uone zwisajom ale dobro prasa by sie przidala) a tak lang bydymy biedokami co to sie chcieli wbic na salony ale jak to zwykle, przyszlo co do czego to nom bogocze pokozali. Tyn szpil moglbyc zajebistom promocjom do nos. Mogliby my duzo nowych kibicow na Slunsku zdobyc po dobrym szpilu i potwierdzeniu kandydatury do majstra.

Cholernie tego szpilu szkoda, bo Legia niy wygrala uod 3 szpili a my niy przegrali uod 28 listopada. Szkoda tym bardziyj, ze przegrali my go bez wlasno gupota. Idiotyczne straty, brak konsekwencji (po co te gorne bale na Piecha?) bez pomyslunku w ataku (jak wychodzily kombinacyjne akcje z kilkoma podaniami po zolu czymu dowali my lang gorne na Piecha).

Niestety ale jesli sprawa majstra je jeszcze mozliwo muszymy gukac na innych. Przy remisie abo zwyciestwie niy musieliby my. To niy bou zwykly szpil super wazny szpil z jednym z naszych nojwiynkszych wrogow!
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

tauzen1920

#222 Post autor: tauzen1920 » 8 kwie 2012, o 15:14

przecież to szczyt możliwości Ruchu , podziękujcie im na koniec sezonu bo to i tak cud co osiągnęli , bo chociaż przyszed węglokoks to taki sezon dugo sie zaś nie powtórzy

Roni2580

#223 Post autor: Roni2580 » 8 kwie 2012, o 15:32

Abstrahując od wyniku, to w tym meczu, od 35 do ferelnej minuty gdzie straciliśmy bramkę, cisneliśmy Legię, a ona się tylko broniła, to pokazuje jak mocny w nich jest potencjał. Ten sezon jeszcze nie jest stracony, Legia straci jeszcze punkty, mam nadzieje ze po przyszłej kolejce będzie status quo z przed tej kolejki.

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#224 Post autor: kroy » 8 kwie 2012, o 15:36

Mi sie wydaje ze Ruchowi latwiej będzie gonic bez presji niz sie bronic, teraz najwazniejszy final PP a potem sie zobaczy :) I tak za te emocje co juz dostalismy w tym sezonie nalezy sie wielki szacun dla wszystkich a kibice zasługują na pochwałe jako najlepsza ekipa wyjazdowa jak na razie w tym roku a kolejne mecze moga to jeszcze tylko poprawic :)
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

scaneRboy
Kontakt:

#225 Post autor: scaneRboy » 8 kwie 2012, o 16:09

nie zagraliśmy źle, biorąc poprawkę na brak Djokica i częstotliwość spotkań. Po prostu popełniliśmy błędy w obronie przy braku skuteczności w ataku. Były momenty, w których docisnęliśmy Legię, ale bez efektu bramkowego - niestety.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

ODPOWIEDZ