RUCH Chorzów - Zagłębie Lubin 06.05 17:45 piłkarsko

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Harpo
Kontakt:

Re: Ruch Chorzów - Zagłębie Lubin 06.05 17:45 piłkarsko

#211 Post autor: Harpo » 7 maja 2011, o 20:22

Uff, przeczekałem1 dzień, poczytałem Forum i w zasadzie wszystko zostało napisane.
Zero ambicji, zero jakiejś walki. Remis sprawiedliwy, w zasadzie mogli umówić się na 0:0 i zaoszczędzić nam nerwów i ziewania na meczu. Czułem, że z taką grą nie wygramy...
Przeanalizujcie ostatnie mecze: z Polonią piach, z Koroną żenada, z Craxą ociupinkę lepiej, ale również po 1:0 brak zaangażowania. Teraz przyjechało lepsze Zagłębie i remis.
Ja nie bardzo rozumiem, dlaczego jedziecie po niezadowolonych. W sumie po co łazić na tak denne mecze? Pisze ktoś: Barcelona, Real, Bundesliga... Ja nie oczekuję akcji z "piętkami", strzałów w okienko z 30 metrów czy rajdów Messiego, a po prostu normalnej walki, z szybkimi akcjami z ZAANGAŻOWANIEM piłkarzy. Jak z żabskimi. Jeden Djokić nie zrobi nic. A co widzimy na Cichej? Blablabla, może się uda, e.. strzelić jakąś brameczkę jakoś to bydzie.
Można zrozumieć jakiś "wypadek przy pracy" (Polonia), ale to już4 mecz z rzędu gdzie nic nie gramy i niestety do końca rundy tak będzie. Przecież to widać, że oni NIE SĄ zainteresowani pucharami.
Frekwencja: spójrzcie co się działo niedawno: były gwiazdy, były świetne szybkie mecze, były bramki, było wysokie miejsce i 8-10 tys. ludzi na meczach. Teraz powróciło wszystko do normy, tak jak przypuszczaliśmy. Historia pokazuje, że Ruch nie może grać dwóch dobrych sezonów. Wiem, jeszcze parę kolejek do końca, ale trzeźwo myśląc nic z tego już nie będzie: 8 plac max.

PS. mimo wszystko ni kapuję, jak można w ostatniej akcji meczu spać. To jest niepojęte. Sprawiedliwość sprawiedliwością, ale k...Niebiescy - Co Z WAMI???
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Awatar użytkownika
SODA

#212 Post autor: SODA » 7 maja 2011, o 20:27

Harpo pisze:Uff, przeczekałem1 dzień, poczytałem Forum i w zasadzie wszystko zostało napisane.
Zero ambicji, zero jakiejś walki. Remis sprawiedliwy, w zasadzie mogli umówić się na 0:0 i zaoszczędzić nam nerwów i ziewania na meczu. Czułem, że z taką grą nie wygramy...
Przeanalizujcie ostatnie mecze: z Polonią piach, z Koroną żenada, z Craxą ociupinkę lepiej, ale również po 1:0 brak zaangażowania. Teraz przyjechało lepsze Zagłębie i remis.
Ja nie bardzo rozumiem, dlaczego jedziecie po niezadowolonych. W sumie po co łazić na tak denne mecze? Pisze ktoś: Barcelona, Real, Bundesliga... Ja nie oczekuję akcji z "piętkami", strzałów w okienko z 30 metrów czy rajdów Messiego, a po prostu normalnej walki, z szybkimi akcjami z ZAANGAŻOWANIEM piłkarzy. Jak z żabskimi. Jeden Djokić nie zrobi nic. A co widzimy na Cichej? Blablabla, może się uda, e.. strzelić jakąś brameczkę jakoś to bydzie.
Można zrozumieć jakiś "wypadek przy pracy" (Polonia), ale to już4 mecz z rzędu gdzie nic nie gramy i niestety do końca rundy tak będzie. Przecież to widać, że oni NIE SĄ zainteresowani pucharami.
Frekwencja: spójrzcie co się działo niedawno: były gwiazdy, były świetne szybkie mecze, były bramki, było wysokie miejsce i 8-10 tys. ludzi na meczach. Teraz powróciło wszystko do normy, tak jak przypuszczaliśmy. Historia pokazuje, że Ruch nie może grać dwóch dobrych sezonów. Wiem, jeszcze parę kolejek do końca, ale trzeźwo myśląc nic z tego już nie będzie: 8 plac max.

PS. mimo wszystko ni kapuję, jak można w ostatniej akcji meczu spać. To jest niepojęte. Sprawiedliwość sprawiedliwością, ale k...Niebiescy - Co Z WAMI???
czyli co proponujesz... bo nie kumam
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

Harpo
Kontakt:

#213 Post autor: Harpo » 7 maja 2011, o 20:34

A co tu do proponowania? Nasze oczekiwania na puchary zostały tym i poprzednimi meczami pogrzebane.
Miernota zawodników=miernota na trybunach.
To tak, jakby iść do kina na film, który wiesz że jest denny, nudny i wiesz jak się skończy/ Tylko dla wytrwałych :]

Awatar użytkownika
SODA

#214 Post autor: SODA » 7 maja 2011, o 20:43

to tak w sumie jakby urodzić się w tym kraju nie wiedzieć o co kaman hehe
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

scouser
Kontakt:

#215 Post autor: scouser » 8 maja 2011, o 18:29

Harpo pisze: PS. mimo wszystko ni kapuję, jak można w ostatniej akcji meczu spać. To jest niepojęte. Sprawiedliwość sprawiedliwością, ale k...Niebiescy - Co Z WAMI???
nie bierzesz pod uwagę tego że może nie chcemy grać w pucharach? nie piszę tego jako kibic tylko uzywam "my" jako ogół Ruchu. Może mamy złe doświadczenia z bieżącego sezonu? może nas nie stać? mi się wydaje że poprostu wystraszono się tego że faktycznie mozemy wylądować na pudle. Może jeszcze jest za wcześnie? w kazdym razie sytuacja z bramką Wilczka wywołała u mnie salwę śmiechu. Pewnie że wolałbym 3 pkt ale.... ;)
to tak w sumie jakby urodzić się w tym kraju nie wiedzieć o co kaman hehe
otóż to :)

froyd

#216 Post autor: froyd » 8 maja 2011, o 19:42

ale można chyba zdobyć nawet majstra i zrezygnować z pucharów pra? niy wiym dokładnie jak to je ,ale np. po zdobyciu majstra godom nima kasy na gra w pucharach i rezygnuja.Jest to możliwe orientuje sie kto?
freistaat Oberschlesien

scouser
Kontakt:

#217 Post autor: scouser » 8 maja 2011, o 19:58

za to są potężne kary z tego co się orientuję. dziwne że chyba nikt z aktualnie mających szansę druzyn nie chce zająć tego 3 miejsca! teraz oglądam ligę plus extra i trener Urban śmiejąc się wiedział przed meczem że Ruch będzie sobie czekał na ich poczynania, nie chciał jednak powiedzieć dlaczego ;)

w kontrowersjach uznano że Zagłębie powinno mieć dwa karne a Twarowski dodał że nie dziwi się niskiej frekwencji na Cichej bo kto może chcieć oglądać taką piłkę.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#218 Post autor: gerhat » 8 maja 2011, o 20:10

scouser pisze: teraz oglądam ligę plus extra i trener Urban śmiejąc się wiedział przed meczem że Ruch będzie sobie czekał na ich poczynania, nie chciał jednak powiedzieć dlaczego ;)
.
źle to zrozumiałeś, on powiedział że wie dlaczego Ruch zagrał ustawiony z tyłu żeby zneutralizować siłe Zagłębia ale nie powie bo jest 5 meczy do końca. Tym samym podkreślił klasę Fornalika, który ich rozszyfrował ale nie będzie ujawniać szczegółów żeby innym nie ułatwiać zadania jak radzić sobie z Zagłebiem

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#219 Post autor: grzej » 8 maja 2011, o 21:22

Dokładnie.

Za to jak Mielcarski pieprzył jaka to była wspaniała taktyka Zagłębia grając długimi podaniami to nawet Urban się uśmiał.
historiaruchu.pl

Harpo
Kontakt:

#220 Post autor: Harpo » 9 maja 2011, o 08:35

froyd pisze:ale można chyba zdobyć nawet majstra i zrezygnować z pucharów pra? niy wiym dokładnie jak to je ,ale np. po zdobyciu majstra godom nima kasy na gra w pucharach i rezygnuja.Jest to możliwe orientuje sie kto?
Proste: przegrywasz w pierwszej rundzie. Jedyne koszty to bilet lotniczy i zakwaterowanie w jakimś egzotycznym państwie.

PS. Mielcarski zwykle bywa totalnie nakręcony, jak coś mu się spodoba lub nie - kręci o tym cały program.
Po analizie powtórki z ostatniej akcji (bramki) - koło Wilczka w promieniu 3 metrów nie było nikogo. "Nie zrozumieli się" - hahaha, akurat. Śmiech na sali :zdegustowany:

Awatar użytkownika
ch-R

#221 Post autor: ch-R » 9 maja 2011, o 08:54

Chopcy mają zaplanowane urlopy i nie chcą zawieść swoje życiowe partnerki .
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

19aRtuR20
Kontakt:

#222 Post autor: 19aRtuR20 » 9 maja 2011, o 08:59

Kasa by im wystarczyla, a one by sie same chetnie wybraly :P
To raczy pilkarze chca kontrolowac sytuacja ;)

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#223 Post autor: gerhat » 9 maja 2011, o 09:17

Harpo pisze: Po analizie powtórki z ostatniej akcji (bramki) - koło Wilczka w promieniu 3 metrów nie było nikogo. "Nie zrozumieli się" - hahaha, akurat. Śmiech na sali :zdegustowany:
z analizy wynikało że niepotrzebnie 4 naszych stało w murze jak wiadomo było że to nie jest pozycja na strzał bezpośredni a dodatkowo Ecik pałyntoł sie w polu karnym bez przydziału dzięki czemu Lubin miał 2 niepokrytych zawodników

marek79
Kontakt:

#224 Post autor: marek79 » 9 maja 2011, o 09:38

To, że niy pokryjesz chopa w polu karnym to pół biydy ale jeszcze trzeba dograć tymu karlusowi tako bal co by go w łep trefiyła a tu juz my im niy pomogli.

Awatar użytkownika
Adam1983
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#225 Post autor: Adam1983 » 9 maja 2011, o 10:03

Plizga zawsze mioł dobrze szłapa ułożono. Nie ma co ryczeć nad rozlanym mlekiem, za dwa dni momy Arka to zatopienio, i nie widza innej opcji jak 3 pkt. Trza walczyć o 4 miejsce, bo jak Legia utrzymo 3 miejsce to jest szansa na puchary

ODPOWIEDZ